Виталий Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

Виталий Кличко: Войната ще почука и на вратата на Германия

"Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му, заяви Кличко. „Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“, смята той. „Войната ще почука и на вратата на германците“, подчерта кметът на Киев. 

Виталий Кличко призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му, за да може тя да отблъсне руските атаки. Призивът бе отправен преди очаквана визита на германския канцлер Олаф Шолц в Украйна, предаде ДПА. В медиите се появиха съобщения, че Шолц планира по-късно този месец да посети Киев заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги.

„Нуждаем се от силната подкрепа на тримата лидери на най-важните страни, от налагане на санкции и доставка на оръжия“, каза Кличко пред германския вестник „Билд“ и отново призова за още боеприпаси и модерни оръжия. Киев многократно е искал помощ от Германия, но Берлин се бави с отговора си.

Кличко каза, че от разговори с военни научава, че обещаните оръжия пристигат, но не и в очакваните от украинците количества. „Това означава, че ние губим част от територията си, губим животи“, заяви Кличко.

Според него посещението в Украйна на тримата лидери ще даде повече яснота за ситуацията в Украйна. „Мисля, че бихте могли да разберете ситуацията по-добре, ако видите с очите си градове като Буча“, обясни Кличко. „Вярно, че не е като през март, когато руските войски тъкмо се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят положението със собствените си очи и разговарят с хората, те ще усетят колко е важно да ни подкрепят. С всичко – с оръжия, с пари, с хуманитарна помощ“, допълни той.

В същото време, макар да се вижда, че руските сили се фокусират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предупреди, че тя изобщо не е в безопасност. „Киев беше и си остава мишена“, посочи той.

Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му, допълни Кличко. „Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“, прогнозира той. „Войната ще почука и на вратата на германците“, заключи кметът на Киев. 

Източник: БТА

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Pontifex Maximus

    13 Юни 2022 16:33ч.

    Нямат други аргументи, освен заплахите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Га ядохте кашуто кат мисирки, не ревяхте.

    13 Юни 2022 16:33ч.

    Иначе казано, като избива ти хората в Донбас и горихте живи хора в Одеса всичко беше наред, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    13 Юни 2022 16:39ч.

    Не вярвам, че възстановяването на ГДР ще е в интерес еднолично на Путин. Мисля, че и самите демократични немци ще останат доволни. Защото ГДР бе антипод-символ на немския антинацизъм. Както впрочем и на украинския, когато такива като този бъдат натикани из затворите или направо утилизирани по бойните полета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    13 Юни 2022 16:40ч.

    Началото на м. Март написах: Ако европейските държави не помогнат на Украйна и я продадат на Путин..... след година ще трябва да му върнат ГДР и Източен Берлин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Saslo

    13 Юни 2022 17:15ч.

    Написал си глупости Тичай сега при Кличко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тогава,

    13 Юни 2022 17:51ч.

    и сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    13 Юни 2022 18:17ч.

    Ама ти си можел да пишеш март месец? Явно граматиката ти се е спихнала оттогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    13 Юни 2022 21:09ч.

    Ни дума ва! Някоя друга глупост написал ли си още ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    13 Юни 2022 16:49ч.

    Ако Германия продължава да се меси и да доставя оръжие, с което да се убиват руснаци, е много вероятно наистина войната да почука на вратата й. Всяко търпение някога се изчерпва. В един момент руснаците могат да сметнат доставките на оръжия за обявяване на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Юни 2022 16:53ч.

    Като почука швабите ще отворят! Гедерейците жега най-верния руски съюзник и боготворяха Русия! Я как хубаво пеят на немски "В путь". :) https://m.youtube.com/watch?v=CgA1MYt4Az8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Юни 2022 17:27ч.

    Дават им оръжие, а те обстрелват цивилни в Донбас. Днес са го направили, ударили са пазар в Донецк и са убили доста граждани. А когато са изправени пред руската армия, бягат и изоставят оръжието дадено им от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Юни 2022 17:43ч.

    седнете на масата за преговори и установете мир избихте младите хора съсипахте хиляди семеиства спрете се с това оръжие мир така няма да постигнете не виждате ли че путин я кара леко леко дава ви възможност да се осъзнаете да спрете с наркотиците и злобата към собствения си народ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Юни 2022 17:44ч.

    Ако в Германия се спре разпространяването на фашизма и се спре помоща за нацистите от Украйна, никаква война няма да я сполети! Стига с тази наглост и агресивност от страна на Украйна. Като се развиват нещата, укро нацистите ще бъдат утилизирани, а тази територия няма да съществува под това име!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Юни 2022 17:55ч.

    И тоя си личи, че или е нямал мозък, или бая бой у главата е ял, но явно недостатъчно. Га стреляше "демократично" на Майдана , забрави, ама ние помним !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О, те плашат и наляво, и надясно !

    13 Юни 2022 18:04ч.

    Заплашват Германия, Франция, Испания ... заплашват и България ! Влезте в Ютуб каналите на техни видни пропагандисти и ще прочетете мерзки и гадни заплахи срещу България, и дори препоръки - какви мизерии да устройвали тук украинските бежанци ! Просто няма граница укро-нацистката низост !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    13 Юни 2022 18:12ч.

    Бе тия няма ли да се спрат,единствената причина още да се репчат е,че руснаците внимават за населението и по край него тези все още мърдат.Вие сте последната дупка на кавала за да зависи нещо от вас и това е добре известен факт.Това,че позволявате народът ви да бъде използван като пушечно месо,за чужди интереси,ще лежи на съвестта ви,ако въобще я имате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Юни 2022 18:54ч.

    Мислех си че катюшите имат ужасяващ звук който се отпечатва дълбоко в човек! Обаче гледах днес Патрик Ланкастер от Донбас как руснаците ползват ракети "Ураган" youtube.com/watch?v=XNnKIsEvH84 Кличко хвърляй те кърпата, защото тръгнахте по грешният път на самозаблудата и пропагандата с лъжа се получава точно това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кърпачев

    13 Юни 2022 19:42ч.

    Да я хвърлят тая кърпа - хубаво, ама как, като въобще не е в техните ръце...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    14 Юни 2022 7:30ч.

    Това не е Ураган и не са ракети. Това е реактивна гладкостволова артилерия с неуправляеми сняради РЗСО "Смерчь". Най мощната. Бие до 160 километра, 300 милиметра диаметър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Юни 2022 20:07ч.

    Само до Дойчланд ли? Русь е стигала и до Париж, но е време и до Фашингтон..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бунга бунга

    13 Юни 2022 20:18ч.

    Докога тези ще фекализират публичното информационно пространство ? Не са само те обаче. Време е за почистване на цирка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    13 Юни 2022 21:08ч.

    Ни думай ва! Аз си мисля, че иска да завладеее целия свят! Какво ще си играе с една мижава Европа! А бе това боксът явно уврежда непоправимо мозъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сармат

    13 Юни 2022 21:29ч.

    Бетониранана в Украйна неофашистка диктатура подпомага установяването чрез узурпиране, беззакония и терор на още други неофашистки режими в Европа. Пари, наемници, реекспорт на оръжия. Кличко е напълно откровен. Бог да укрепи Русия, да ни спасява отново от злото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    14 Юни 2022 7:45ч.

    Поредната простотия на кмета Кличко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    14 Юни 2022 8:35ч.

    нищо чудно - в Немско има много за крадене, което е любимо занимание на красноармейците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи