Виталий Кличко: Русия няма "да открадне" Коледа

Виталий Кличко: Русия няма "да открадне" Коледа

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Общинари от украинската столица Киев запалиха осветлението на коледната елха в центъра на града и увериха, че няма да позволят на Русия "да открадне" Коледа от децата, съобщи Франс прес.

"Руснаците се опитват да лишат нашите граждани от нормален живот, но ние няма да им позволим да откраднат от нашите деца най-светлите празници - Нова година и Коледа", заяви кметът Виталий Кличко при запалването на коледната елха. "Нарекохме я "коледното дърво на украинската непобедимост", допълни той.

Вчерашният ден в Киев започна с поредни атаки по критичната инфраструктура. В неговия край обаче в центъра на украинската столица до храма "Света София" беше поставено 12-метровото изкуствено дърво, символично украсено с гълъби на мира. 

Според традицията украинският народ празнува Коледа на 7 януари, но проучвания на общественото мнение сочат, че делът на предпочитащите датата да се смени на 25 декември е нараснал от 26 процента през миналата година до 44 процента.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • ЗИП

    20 Дек 2022 7:35ч.

    Без съмнение ще има масиран удар по Украйна точно за КАТОЛИЧЕСКАТА КОЛЕДА.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Руснаците се опитват да лишат нашите граждани от нормален живот, но ние няма да им позволим да откраднат от нашите деца най-светлите празници - Нова година и Коледа"

    20 Дек 2022 7:44ч.

    на фона на унищожаването на Православната цвърка от нео-нацистите в Киев, думите на Кличко звучат меко казано неадекватно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    20 Дек 2022 7:54ч.

    Не знаех, че сатанистите празнуват Коледа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    20 Дек 2022 8:14ч.

    E, да. Но смешната стринка Фандъкова, успя да открадне Коледата. Откъм украса и настроение, София прилича на забито, миризливо украинско село.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мизерабъл

    20 Дек 2022 8:45ч.

    Казали са й от БрюХсел да прави икономии и да не се къпи. И тя понеже си е Ь от азбуката изпълнява, защото иначе не се крепи и пада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Це Европа още не са разбрали, че Еврабия вече не празнува християнски празници

    20 Дек 2022 9:13ч.

    Сигурно поради липсата на електричество новините се разпространяват с голямо закъснение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    20 Дек 2022 9:51ч.

    На този питек не му ли казаха, че в це Гейропа, Коледа е забранена дума и е желателно вече да не се празнува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    20 Дек 2022 9:53ч.

    "Русия няма "да открадне" Коледа" ах, рИва от умиление! само да попитам (за един приятел) - каква/чия коледа празнува тоя тЪпир, след като укрите преследват църквата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат Ар

    20 Дек 2022 10:34ч.

    Русия няма нищо против украинския народ, Русия не желае продажната на наглосаксите хунта да създава напрежение в руския свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    20 Дек 2022 10:46ч.

    Кличко: Драги киевляни! На нова година няма да има празнични фойерверки... Генерал Суровикин: А, ще има, обещавам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    20 Дек 2022 12:38ч.

    Виталий продължава със своето неадекватно и безрезултатно поведение! Много правилно колегите са отбелязали, че в желанието си да се докара пред началниците, той използва една дума, която счита за мобилизираща духа, но очевидно е пропуснал факта, че тя е прекалено християнска и на нея вече се гледа с ярко отрицание и омраза в културния свят - Коледа! Виталий, привиздат ми се твои проблеми! Виталий не за първи път се втурва мощно и себеотрицателно и в неговия малък и сравнително ограничен, личен свят, вероятно това е много силна проява, която ще бъде забелязана и по справедливост оценена там ... където трябва! Гонят ме жестоки подозрения, че Виталий и този път ще остане разочарован. Напомням за онази история с Майдана и незабравимия разговор на Викротия и Н. Пр. Джефри Пайят, който знаково изрича: It seems we are back in game! Малко по-късно в разговора, той се опитва да пробута на първия ред горкия Виталий, но Виктория го поряза грубо с думите, че Виталий не става, а техният човек се казва Яйценюк! Къде е сега Яйценюк?! А горкият Виталий стои в траншеята и продължава да се надява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи