Висши арабски и ислямски дипломати отиват в Китай за координация по израелско-палестинския конфликт

Висши арабски и ислямски дипломати отиват в Китай за координация по израелско-палестинския конфликт

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министри от арабски и ислямски страни ще посетят Китай утре и във вторник, съобщи Китайската централна телевизия, като се позова на външното министерство в Пекин

Дипломатическото ведомство уточни, че Китай ще обсъди с тези външни министри начини да се насърчи намаляването на напрежението в сегашния израелско-палестински конфликт, защитата на мирното население и справедливото уреждане на палестинския въпрос.

"По време на посещението Китай ще има задълбочена комуникация и координация със съвместната делегация на външните министри на арабски и ислямски страни за насърчаване на деескалация на настоящия палестинско-израелски конфликт, защита на цивилни и просто за разрешаване на палестинския въпрос", се казва в изявление на говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

Официалните представители, които ще пристигнат на посещение, са от Саудитска Арабия, Йордания, Египет, Индонезия, Палестина и Организацията за ислямско сътрудничество, съобщи министерството, цитирано от Ройтерс.

Източник: БНР

 

Коментари

  • Новата шахматна дъска!

    19 Ное 2023 18:14ч.

    Последен и най-важен ход на мюсюлманите! Вълшебното килимче безвъзвратно отлетя на Изток! Бай дъ уей, ГЛАСОВЕ, може ли една молба? Какво се чува по повод совалките на английския кралски двор, който от няколко години насам се опитва да докаже своите арабски корени? Да сте чували нещо по въпроса? Ще бъде много интересно за любознателните ви читатели!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи