Вили Лилков: Кандидатурата ми ще обедини десницата. Терзиев подхожда за кандидат на БСП

Вили Лилков: Кандидатурата ми ще обедини десницата. Терзиев подхожда за кандидат на БСП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Моята кандидатура ще обедини десницата и аз в следващите дни официално ще искам подкрепа от СДС и от ДСБ. Ще бъдем истинската алтернатива за спечелването за изборите в София“, каза проф. Вили Лилков, който е кандидат за кмет на столицата, издигнат от Инициативен комитет, пред bTV.

Той подчерта, че ГЕРБ трябва да се явят със своя собствена кандидатура в София.

„София е един хубав град, но все още стои в 20-ти век. Този град все още не е дръзнал да влезе в 21-ви век“, обясни Лилков.

Според него Столична община не трябва да се управлява от червен кмет.

„В политиката аз съм наблюдавал много политически партии, които се превръщат в черни дупки, защото в един момент те се свиват около своите лидери, ядра, и не излъчват никакви сигнали като черните дупки“, смята Лилков.

„Много бързо се развиха нещата до преди една седмица изобщо нямах това намерение, но от момента, в който се появи кандидатурата на ПП-ДБ буквално бях залят от обаждания и предложения на десни хора да стана кандидат“, обясни Лилков.

Той коментира и кандидатурата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев. „Тя е по подходяща да бъде кандидатура на БСП. Мисля, че не е логично такава кандидатура да бъде предложена на десните избиратели след 30 години преход. Тази кандидатура е разделила много тежко дясната общност“, добави Лилков.

Според него децата не трябва да носят вина за действията на предците си. „В случая не става въпрос за нещо обикновено, а за наследник на най-мракобесната структура, която е налагала, утвърждавала и репресирала в българското общество“, смята Лилков.

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Читател

    16 Юли 2023 22:14ч.

    Г-н Лилков,хората те знаят като човек от старите муцуни. Трябва да луд или слънчасъл,за да искаш подкрепа от ДСБ.Не разделяй избирателите на сини и червени.Имам чувството,че хората от различните цветове ще се обединят и ще заложат на новото, от където очакват приятната изненада.Да ти припомня г-н Лилков нещо което до болка знаеш:"Не е важно котката дали е черна,или бяла,важното е да лови мишки!" Думи на Дън Сяу Пин,който е по умен и от двамата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до читател от 19:14 от Карачибук

    16 Юли 2023 23:38ч.

    Читателю, неправилно цитирате Дън Сяопин.Твърдението, че не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки не е негово. Дън Сяопин е настовял че цветът на котката няма значение. Важното е тя да има партиен билет.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читателю,

    16 Юли 2023 22:23ч.

    котката в скучая е американският посланик, а мишките са такива като теб - вече сте влезли в котешкия му капан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    16 Юли 2023 22:39ч.

    Заключения на слънчасъл читател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, читателю от 16 Юли 2023 19:14ч.,

    16 Юли 2023 22:44ч.

    правилно си определил диагнозата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Юли 2023 22:50ч.

    сдс не трябва да се връща в управата на софия те се доказаха какво могат да не повтаряме отново грешките си от прехода

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    16 Юли 2023 23:18ч.

    Дописките за Лилко Вилков в "Гласове" се сипят като есенни листа. Днес по пладне се пръкна текст , в който Вилко съобщи: "Приемам номинацията за кмет за София". Дописката постоя, обядва, уригна се, подпръцна, замина си и веднага се появи сегашната й посестрима. В нея Лилко споделя, че конкурентът му Терзиев подхожда за кандидат на БСП и едва ли може да свири на цигулка. Всяка една от посветените на Вилко дописки се придружава от негова фотографийка В първите 68 годишният кандидат-кмет изглеждаше като наперен офицер с чин майор. Днес по обед пък го видяхме широко усмихнат,а сякаш рекламира предните горни зъби,. Забележимо косите на кандидата дискретно се прошариха. В последната снимка Вилков е с доста бели кичури. Лицето му стана някак угрижено, челото - свъсено. Изглежда като мъж, изненадващо събуден от позвъняване на своята простата. Тя му се обажда за да му каже, че следващата ерекция е възможна най-рано два месеца преди кметските избори. Любопитно е каква снимка ще придружава очакваната следваща дописка за Вилко. От нея сигурно ще научим, че тъщата на Нойзи подкрепя Вилко и приятелско му изпраща своята тайна рецепта за баница с конгоански праз, както и препара-трепач на хабилитираното попско прасе, бич за земеделците от Видинско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    17 Юли 2023 11:10ч.

    Еврейските господа вземат инициативата. Другаря Лилков му дойде времето. Той много знае и има какво да каже на 90 те процента елекорат с ценностите. Но и това ще отмине . Нека полудуват, да обединяват десните хора срещу левите хора. Да е весело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпреки всичко

    17 Юли 2023 11:12ч.

    Трябва да има сини и червени. Както е ясно, че сините сливи са червени когато са зелени. Сините се гордеят, че по простотии за по кратко време извършиха повече отколкото червените за за 45години. Със сигурност имат големи запаси простотия още, но ще е по добре младите да покажат какво могат и дано не са капацитети като кирчо и кокорчо. Хубаво е човек да се учи, но когато се учи от собствените си грешки твърдо е глупав. Казвам го да не попаднем и на психодесните! Надявам се, че има за кого да изберем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи