Вилдерс: Нидерландия е "глупакът на Европа". Украинците прииждат на тълпи не заради войната, а за безплатни жилища

Вилдерс: Нидерландия е "глупакът на Европа". Украинците прииждат на тълпи не заради войната, а за безплатни жилища

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Герт Вилдерс, който спечели най-много места на изборите в Нидерландия преди три месеца, но досега не е успял да сформира ново коалиционно правителство заяви, че Нидерландия е "глупакът на Европа", защото е приела твърде много украински бежанци, съобщава Ройтерс.

Той се противопоставя на продължаването на военната помощ за Украйна, като смята, че Нидерландия трябва да запази своите оръжия за собствена защита. Този въпрос е едно от множеството разногласия, разделящи неговата Партия на свободата от потенциалните коалиционни партньори.

"Украинците прииждат в Нидерландия на тълпи не заради войната, а за безплатни жилища, безплатни грижи и нашите работни места", написа Вилдерс в социалната мрежа X. "Още веднъж, ние сме глупаците на Европа".

През уикенда премиерът в оставка Марк Рюте пък увери, че подкрепата на Нидерландия за Украйна е гарантирана в дългосрочен план, тъй като Вилдерс няма да може да намери коалиционен партньор, готов да подкрепи целта му да я съкрати.

Публикацията на Вилдерс бе във връзка с данни, че нидерландското централно съоръжение за регистрация на украински бежанци достига капацитета си.

Местен служител обясни, че това се дължи главно на притока на украински мъже, идващи от други държави членки на ЕС в търсене на работа, медицински грижи или за да се съберат със семейството си.

От началото на руската инвазия в Украйна преди почти две години в страната са пристигнали над 100 000 бежанци от Украйна.

Съгласно временния механизъм за защита на ЕС украинските бежанци имат право да пътуват в ЕС, за да живеят и работят във всяка страна членка поне до март 2025 г.

Източници: fakti.bg, news.bg

 

 

Коментари

  • Нидерландия е "глупакът на Европа"

    19 Фев 2024 18:35ч.

    А си мислехме,че сме ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XAXA

    19 Фев 2024 18:54ч.

    Ниее сме поми9йна яма на западняците. Дори и за глупаци не ни броят ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    19 Фев 2024 19:15ч.

    +++++++++++++, и аз така мисля. Сигурно е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    19 Фев 2024 18:48ч.

    Е, тогава ние сме световни глупаци, след като при население 6,4 милиона сме приели над 167 000 украинци. При това ОФИЦИАЛНО сме НАЙ-БЕДНАТА държава в ЕС. Холандски педерастии .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Фев 2024 18:57ч.

    Холандия си заслужава всичко, което получава!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    19 Фев 2024 19:35ч.

    Интересно, че този е "Костадинов" на холандците, които си мислят, че "променят" нещата като гласуват, ама пак са прецакани. Хем "печели "техният приказлив вожд, хем се управлява пак по старому, защото видиш ли "нямаме мнозинство и трябва да изберем по-малкото зло". Ама хората мислят, че "правят промени" и "наказват" на изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ван Талер

    19 Фев 2024 19:42ч.

    Западните европейци като нидерландци, австрийци, германци и подобни маймуни, нека да приемат мигранти ако искат и от Луната. България не е място за мигранти , не за друго , а защото Българската земя е чиста , а не освинена . Няма ли кой да им каже на тези нидерландци и подобни , че мигрантите ще изчезнат за 60 секунди от България . Българската земя не понася навлеци , а чужденците не са пригодни за живеене в България . Безплатен съвет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи