Виктория Василева: Напускам ИТН. Кирил Петков нищо не ми е обещавал

Виктория Василева: Напускам ИТН. Кирил Петков нищо не ми е обещавал

Виктория Василева, която е сред създателите на ИТН, обяви, че е подала оставка и от поста главен секретар и като член на партията. "Не съм говорила с г-н Трифонов. Нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще уважи моето решение такова, каквото е", коментира Василева.

Василева довчера беше депутат от ИТН и зам.-председател на парламентарната група. Парламентът прекрати предсрочно правомощията ѝ, след като преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.

"Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-добрия начин. Оттук нататък ще се види доколко тази партия е жизнена. Има и огорчение и разочарование, цялата гама от чувства, но това са много лични неща, не мисля, че трябва да занимавам публиката. Но не е и почтено, когато си бил рамо до рамо с едни хора, в момента в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да тръгна да портя колегите и приятелите си. Каквото съм сметнала за правилно - това съм направила. Нито се притеснявам, нито се срамувам от нещо, което съм направила или казала", каза Василева.

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше категорична, че премиерът в оставка Кирил Петков не ѝ и предлагал нищо. "Разговаряла съм нееднократно с Кирил Петков, включително в парламента. Разговаряли сме на общи теми, без конкретика. Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни грешки и той ги е приемал. Не ме е търсил да убеждавам колеги. Може би е разбрал, че чрез мен това няма как да се случи. Така си го обяснявам аз", заяви Виктория Василева.

Бившата депутатка заяви, че не съжалява, че е гласувала за вота на недоверие, защото това е бил начинът да признаят грешките и да започне тяхното поправяне. 

"Македония беше само поводът за изтегляне на министрите. Имаше цяла серия от грешки. Най-лошото е, че това бяха поправими грешки. Въпрос на комуникация, на търпение. качества, които нямат общо с образователния ценз, нито с политическото му качество", каза Василева.

Тя коментира, че една от причините да се отдръпне е фактът, че идеите от референдума не се случиха. "Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм казала или направила. Има една френска поговорка - който се оправдава, се обвинява - нито имам за какво да се оправдавам, нито за какво да се обвинявам. Ако има нещо, за което се радвам е, че успях да запазя усмивката си."

Виктория Василева заяви, че няма покани от други политически проекти и конкретно партията на бившия служебен премиер Стефан Янев.

Тя влезе в 47-мия парламент като депутат на ИТН от Благоевградския избирателен район. Тя беше народен представител от ИТН и в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Помага за събирането на подкрепа за референдума на "Шоуто на Слави" през 2015-2016 г., а после и за изграждането на структурите на ИТН и се превръща в главен секретар на партията. Вече бившата зам.-председателка на парламентарната група на ИТН беше сред малкото хора в партията с предишен политически опит. Политическата ѝ кариера започва от младежката формация на СДС, където заема и ролята на главен секретар. Била е депутат от СДС в 38-ото Народно събрание.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

 • ташаклийски, хиндо

  14 Юли 2022 9:42ч.

  Така се прави - дамата доказа, че има топки - ни е съгласна, излиза от партията и напуска парламента - да влиза следващият партиец от списъка, не остава като независима.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На 24 г. - депутат от СДС, 1999-2015 ("тъмна Индия"),

  14 Юли 2022 9:49ч.

  От 2015 г. със С. Т. На 51 г. - "Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии." "Ти помниш ли как в нас полека-лека изстиваха последните надежди и вярата в доброто и в човека, в романтиката, в празните копнежи?"/ "Живот ли бе да го опишеш".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  14 Юли 2022 11:39ч.

  Провинциалистките винаги са били по-хитри и комбинативни. Напуска формированието, с което се е набутала за държавна заплата, преди да бъде закрито....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи