Виктория Нюланд: Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори с Украйна

Виктория Нюланд: Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори с Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Руският президент Владимир Путин не е искрен, когато говори за мирни преговори сега, заяви днес заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд, цитирана от Ройтерс. Третият човек в йерархията на Държавния департамент каза това след разговори в Киев с президента Володимир Зеленски и други високопоставени представители на украинските власти.

Виктория Нюланд посети Украйна в израз на подкрепа, в момент, когато Русия се опитва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва Ройтерс.

"Дипломацията очевидно е целта на всички, но трябва да имате (насреща) партньор", който наистина иска да преговаря. "И е много ясно, независимо дали става въпрос за атаките по енергийната (инфраструктура), реториката на Кремъл или цялостното поведение, че (президентът на Русия Владимир) Путин не е искрен или готов за това", каза Нюланд пред репортери.

В четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да разговаря с Путин, ако руският му колега е заинтересован от прекратяване на войната в Украйна. Още на следващия ден обаче Кремъл на практика отхвърли тази възможност, като каза, че Западът първо трябва да признае руската анексия на четири украински области, отбелязва Ройтерс.

Руската реакция показа "колко несериозни са те", каза по този повод Нюланд. Тя обвини Путин, че е извел войната "на ново равнище на варварство", като я е вкарал "във всеки един украински дом, опитвайки се да изгаси осветлението и да спре водата", в преследване на това, "което не може да постигне на бойното поле".

Освен с президента Володимир Зеленски, Нюланд се срещна и с началника на неговата канцелария Андрий Ермак, който благодари на Съединените щати за помощта в размер на милиарди долари, която предоставиха на Украйна от началото на войната.

"Украинската победа, в която сме сигурни, ще бъде наша обща победа", каза Зеленски на Нюланд.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова реагира бързо на коментарите на заместник-държавния секретар на САЩ по политическите въпроси.

"Не е работа на Нюланд да поучава света", каза Захарова в "Телеграм" и изтъкна, че Съединените щати и НАТО са унищожили много повече енергийни мрежи. Тя припомни атаките срещу Сърбия през 1999 г.

По данни на НАТО над 70 процента от територията на балканската страна е останала без ток, посочва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Fuck EU

    04 Дек 2022 8:41ч.

    вЕрваме ти, Вики! Ти си най-искрената!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путин

    04 Дек 2022 9:15ч.

    Император Владимир - Влад Мира, когато стигнем границата с Полша, може и да поговорим !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    04 Дек 2022 9:02ч.

    кога ли ще дойде моментът, в който украинците ще искат да натъпчат Вики с кур... абийки...и този престъпник няма да е меко казано желан гост в бивша Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това бабе е от най-гнусните подпалвачи на войната

    04 Дек 2022 9:07ч.

    Кръвта на десетките хиляди избити от двете страни да бъде на главата й!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой убива България

    04 Дек 2022 9:31ч.

    Лицето на злото !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    04 Дек 2022 9:43ч.

    ВикитУ " fuck the EU" Нюланд е всъщност един от архитектите на тази война още през 2014. Проява на лош вкус и крайна безочливост е да дава мнения и съвети по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Дек 2022 9:47ч.

    Путин не говори, а говореше много време, но отдавна за мир, дори и когато ти нюлке раздаваше курабийки на майдана ! Та от тия курабийки с кока, сега сте на куравия, а братска Европа ще се скуравява все повече, до достигане на Ледниковий период.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Склонен съм

    04 Дек 2022 9:49ч.

    Да се съглася с Нюланд. На Путин и Русия не им трябват преговори. За какво са им? За да остане една огромна остатъчна Украйна още по антируски настроена?! Категорично не! Това което е нужно на Русия, е пълен контрол на тази територия и анти-държава, и процес на де- индоктринизация на населението, който вероятно ще продължи 2-3 поколения. А това означава пълна и безапелационна победа като тази над Германия през ВСВ. Просто нищо друго не им върши работа, и е рецепта за тлеещ конфликт и бъдещи неприятности. Така че- да, едва ли искат преговори в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре казано

    04 Дек 2022 10:03ч.

    Нямам какво да добавя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СъгласенКолкото ние бихме постигнали някакъв диалог и компромис

    04 Дек 2022 13:32ч.

    Колкото ние бихме постигнали някакъв диалог и компромис с "внуците на Александар Македонски", толкова и Русия с галичанските гуцули. Сталин ги е подценил на времето (а може би не, нали оная свиня селска Хрушчов ги пусна от лагерите, хора главорези-садисти в букв смисъл на думата). Интересно, дали "малките горди планински народи" като скотовъдци имат тоя садизъм вроден/възпитан. "Македонци", шиптъри, кавказци, кюрди, западни украинци - дай им да колят, да дерат хора живи и така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Дек 2022 23:38ч.

    Съгласен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    05 Дек 2022 8:01ч.

    изчерпателно. апцалутно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стойко Ж.

    04 Дек 2022 9:50ч.

    Долна чифутска сатанистка от старозаветната шайка, която ще подпали света. То не бяха революции, метежи, войни и лъжи от стотици години по цял свят с цел неговото ограбване и пирът на богоизбраните трябвало да се състои. Но иде краят на този период и тези коварни сили ще бъдат сломени. В агонията си обаче са много опасни, та народите трябва да бъдат решителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба вещица, дето пожела грозни работи на ес-то

    04 Дек 2022 9:54ч.

    и от какъв зор ще вярваме на тая пък?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    04 Дек 2022 9:55ч.

    Ходи му занеси курабийки, може да стане по словоохотлив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    04 Дек 2022 11:08ч.

    Къде бяхте когато Русия, респ. Путин Ви предлагаше да се разберете по дипломатичен път? Отхвърлихте всички предложения . Вие, Зеленски и сие ще отговаряте за смъртта на хилядите загинали. За каква победа говори Зеленски па фона на пълната разруха !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Дек 2022 11:09ч.

    Нюланд е занесла, като дар за Слугата от нейните, известни курабийки, но със "специални" подправки. ;) Мисля си, че домакинът и ще седне да преговаря тогава и само тогава, когато му позволят. Сигурно е , че в У. има все още ресурси, от които се интересуват зап. им партньори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Дек 2022 11:57ч.

    Ционистка активистка. Близко сходство с клоуна зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    04 Дек 2022 12:15ч.

    Говорун през 2014 г. трябваше категорично да подкрепи законния президент Янукович, като въведе войски и разгони нацистките превратаджии. Това следваше от договорите по ОДКБ, СНГ и др. Не го направи, защото си правеше някакви свои криви сметки. Даде цели 8 години за превъоръжаването и преподготовката на ВСУ. Докато през 2014 г. украинска войска почти липсваше, сега нещата съвсем загрубяха. А руското разузнаване така и не можа да разбере това. Спомнете си заповедта на Шойгу "да не обиждат" украинските военни, което струваше на Русия само са три дни над 500 убити. Пускаха ги срещу някаква декларация. Дали само от наивност и глупост, не знам. Но сега се вижда, че вместо за 3-4 седмици, войната може да се влачи с години. Кой има интерес от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    04 Дек 2022 12:17ч.

    Говорун си призна някои грешки, като каза, че доста по-рано е трябвало ДНР и ЛНР да се присъединят към РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Дек 2022 23:40ч.

    И с това съм съгласен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    04 Дек 2022 12:21ч.

    Щото вие сте самата искреност, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Дек 2022 12:30ч.

    За моите 62 години съм се нагледал на невероятна "искреност" от страна на целият сатанински запад.С "искреност" ни разрушиха икономиката,държавността,обезлюдиха територията,с такава и ни спират за Шенген (не че имам лично аз нужда а и милиони от вас).С искреност западат изби за 50 години милиони и разруши 10ки държави.Все с искреност.Да пукнете дано.Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Шенген не си прав, Яре

    04 Дек 2022 12:53ч.

    Съвсем искрени са си, не ни искат там. На тях им трябват ресурсите ни - човешки и природни, и територията ни, заради географското и положение. Имат ги. Няма да им разваляме гледката и да им усложняваме/забавяме прогреса я ако седим на масата за обсъждане... Те дори не лъжат вече, че всички членове на ЕС ще се движат в пакет към сияйното бъдеще дефинирано от WEF; Европа на 2-3 скорости е реалността и тя ги устройва. И сега във фабриките и кланиците им всички нощни смени са попълнени от българи и румънци, а старците им са обгрижени от висококвалифицирани българки, перфектно владеещи съответния език, оставили собствените си майки в България да влачат парализирано краче до бакалиите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    04 Дек 2022 13:11ч.

    Западът изби милиони и разуши десетки държави. Докато съществуваше СССР чувахме за престъпленията на Запада. А сега? Сега чуваме, че РФ е спонсор на тероризма, че Путин трябва да бъде изправен пред трибунал и т.н. А ето какви престъпления е извършила една Франция, за които никой не повдига въпрос: https://politikus.info/events/148544-prestupleniya-francii-zasluzhivayut-tribunala.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ще постигне целите си

    04 Дек 2022 12:53ч.

    А вие свършихте курабийките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Дек 2022 13:24ч.

    ................................ когато стане дума да фашизъм, не бива да се забравя: на Хитлер, който не харесваше комунизма, евреите и руснаците, англо-американски банкери – етнически евреи, предоставиха колосални капитали (и му позволиха да създаде „германското икономическо чудо“, за което се счита, че е в резултат на упоритата работа на германския народ, но всъщност бе изградено чрез огромните кредити), които много добре знаеха в кого и защо инвестират... а Ватиканът заедно с англо-американските евреи, изгра ключова роля в идването на Хитлер на власт и беше един от най-печелившите от нацистките престъпления...а след ВСВ скритите от немците в банката на Ватикана ограбени пари бяха прехвърлени в 3 еврейски банки - JPMorgan Chase (на Рокфелер) и NM Rothschild & Sons (на Ротшилд), както и 1,3 т злато във Федералния резерв на САЩ (също частна еврейска собственост)....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стойко П.

    04 Дек 2022 14:30ч.

    Да, точно така, но да не забравяме, че американските банки и индустрия “помагаха” на съветска Русия още от 20-те непосредствена след октомврийската революция. Форд построи заводите във Горки, прочутите Газ-ки са копия на Форд. Много пари и производства в СССР бяха вкарани и осъществени с помощта на САЩ. Конфликтът беше програмиран и целенасочен. А стигне ли се до война ще помагат и на двете страни. Разбира се не безплатно. Последните разплащания за тази “помощ” Русия е направила на САЩ през 2002 година. Провокираш народите да се бият помежду си, помагаш им с оръжия и пропаганда и после печелиш и от двете страни. Това те могат да са християни, а творения на дявола, каквито и са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ да не забравяме, че американските банки и индустрия “помагаха” на съветска Русия още от 20-те непосредствена след октомврийската революция”

    04 Дек 2022 17:29ч.

    Причината е Голямата Депресия. Безработица и глад са причината стотици хиляди американци да искат да се преселят в СССР. С тях са и големите производители, които помагат да се строят заводи в СССР. Депресията е причината САЩ да признаят СССР и да установят дипломатически отношения в краят на 1933г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя форум

    04 Дек 2022 13:28ч.

    Прилича на дадзибао от времето на културната революция. Низ от лозунги и заклинания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде дай ти нещо метафизично

    04 Дек 2022 13:37ч.

    Ако не ти го ражда кратуната, изцеди го от хипарската опашчица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам предвид

    04 Дек 2022 13:53ч.

    След Херсон. След като ви изхвърлят от Украйна не ми се мисли на какво ще приличате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    04 Дек 2022 14:12ч.

    Когатт човек е прост, не може да сравнява и анализира, си служи с клишета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Дек 2022 23:44ч.

    Нас не ни мисли. Проблемът ти е, ти на какво ще приличаш. А ако стане обратното - тогава хептен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виц

    04 Дек 2022 14:20ч.

    Един човек кандидатствал за работа. На конкурса шефа го попитал за някакво негово лошо качество. Човека казал ,че понякога е много ИСКРЕН. Препитващия му отговорил ,че мисли ,че според него да си " искрен " не е лошо качество. А кандидата за работа отговорил; - Боли ме уя какво мислиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Дек 2022 14:58ч.

    Хайде, още ли не си заминала за Москва, да правиш сандвичи и бисквити на "майдана"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е готов да разговаря с Путин,

    04 Дек 2022 21:24ч.

    Макрон иска да разговаря с Путин, а Шолц ги зипревари и му се обадил, докато ония се "канеха", ... и какво? - Путин му казал "да преосмислят политиката си за помпане с оръжия на Украйна, ... което удължава конфликта... и чак тогава могат да говорят!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Дек 2022 23:37ч.

    Тази и искреност?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи