Виктор Водолацки: Над 70 украински бойци се предадоха в Берестовое. Всеки месец унищожаваме десетки западни инструктори

Виктор Водолацки: Над 70 украински бойци се предадоха в Берестовое. Всеки месец унищожаваме десетки западни инструктори

Над 70 войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на руските военни в боевете за село Берестовое в Харковска област. Това съобщи за ТАСС координаторът по междупарламентарните връзки с парламента на ЛНР, депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки. Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че групировката войски „Запад“ е освободила Берестово, Харковска област. Всеки месец руските сили елиминират десетки инструктори от западни страни, които обучават украински националисти, каза още Виктор Водолацки.

По-рано председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Чарлз Браун, говорейки пред Вашингтонския Атлантически съвет, каза, че не очаква изпращането на американски военни инструктори в Украйна до прекратяване на военните действия там.

„Всеки месец унищожаваме десетки западни инструктори в базите, където обучават украински националисти (…) Естествено, те търпят загуби в жива сила, така че се правят такива изявления, за да не се изпращат американци“, каза Водолацки. Според него обаче страните от НАТО ще изпратят инструктори в Украйна. „Има известна управляемост в системата на НАТО. Там ще изпратят инструктори от Полша, Чехия, Германия, Италия, които безпрекословно ще изпълняват инструкциите. Американците ще се ограничат до някакви инструктори или съветници, които ще седят в Киев и ще следят всяка стъпка на Зеленски. Така че до края на военните действия, както казаха, (американската страна) няма да изпраща инструктори и след това никой няма да има нужда от тях“, отбеляза събеседникът на агенцията.

На 16 май "Ню Йорк таймс" съобщи, че Вашингтон вече не изключва възможността за разполагане на инструктори на НАТО в Украйна за обучение на въоръжените сили на Украйна, но това няма да се случи в близко бъдеще. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви през април, че алиансът не възнамерява да изпраща войски в Украйна и да става част от конфликта. Според него НАТО оказва подкрепа на Киев само за самоотбрана. 

Руската страна многократно е подчертавала, че западната помощ само удължава конфликта в Украйна и не променя ситуацията на бойното поле. Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Александър Грушко по-рано заяви, че базите на НАТО, ако се появят на територията на Украйна, ще станат легитимна цел на Русия, посочва още ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Наблюдател13

    27 Май 2024 9:09ч.

    Или украинците обучават западните инструктори за да сме по-точни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    28 Май 2024 12:50ч.

    Янките като натискат Правителството на България да прекрати един печеливш за България договор за внос на газ , първо да ни осигури доставки под тази цена, второ да плати неустойките по договора и трето кои са те - какви сметки ни плащат и субсидии за икономиката ни , ни субсидират че да казват и налагат и намесват във вътрешните работи на друга Държава?..и нашите дупедавци са готови със свалени гащи предварително надупени, а ние братя Българи къде сме???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • педроатлантик

    27 Май 2024 10:02ч.

    Не виждам никаква логика, след като Европа е освободена от 4 украински фронта, днес някакви оджендърени глезльовци, полегнали на Хитлер, да обучават украинците на война. Не просто е смешно, направо е нелепо. Някой в това уравнение е по-тъп и от тараба. Продължавам да се съмнявам, че това са точно украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Май 2024 14:43ч.

    “4 украински фронта”. Какви ги пишеш? “Украински фронт” не означава, че е с войници от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан-1

    27 Май 2024 10:03ч.

    По данни от руските военни от 24.02.2022г. до днес в Украйна са пристигнали 13 387 западни наемника и инструктори. От Полша са пристигнали 2 960, унищожени 1 497, от Грузия 1 042 унищожени 561, от САЩ 1 113 "- убити 491 , от Англия от 822, убити 350 и т.н. Според руски данни от 2023г. от България е имало двама човека и доколкото знам единия бе убит. От Румъния- 784 убити 349 и т.н. Руснаците периодично публикуват колко чужди граждани са пристигнали в Украйна, колко от тях са убити и колко сами са се върнали. В тези цифри обаче не се уточнява колко от тях са доброволци и колко са изпратени от правителствата им като инструктори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май само

    27 Май 2024 10:27ч.

    военен преврат в Киев може да спаси остатъците от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    27 Май 2024 14:24ч.

    след всички глупости, които изговориха говорещите глави на срещата на НАТО в София поне една добра новина - пандемичното решение на МЗО не беше приета (засега), което си е чиста победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаещ

    27 Май 2024 17:04ч.

    Всички които дават оръжие на Украйна ще получат рано или късно оръжие от Русия логиката е такава ако аз се бия с един съсед и някой му даде нож да ме убие този някой на момента трябва да си го получи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тьотя Путя

    28 Май 2024 5:14ч.

    Надоели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селямсъза

    27 Май 2024 18:24ч.

    Само така ще останат живи войничетата, дано имат късмет, в тази ситуация си е геройство да се предадеш, защото отзад стрелят и отпред стрелят, семейства имат!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко което трябва да знаете

    27 Май 2024 19:17ч.

    Нямаме никакви изобретатели, повече от който и да е народ. Българската държава започва през 681г. не по рано, и това са българите говорещи славянски - 99% славяни и гърци. 1% тюрки на Аспарух. Никога преди това не е имало българи. Всички пропаганди за българска изключителност е канализиране на туземците в колонията, в безсмислено самочувствие и гордост - успокоение. С тези ченълинги прокарват и русофобия и антикомунизъм. Опиум преди заколение. Вероятно по учебник на Алън Дълес. Ето заклаха Украйна, със същият ченалинг преди това. Джон Атанасов е никой.. Този опиум е превзел и Тик-ток и Фейсбук..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джон Атанасов е американец

    29 Май 2024 4:53ч.

    Баща му Иван Атанасов е българин, роден в село Бояджик, близо до град Ямбол. За повече информация: https://jva.cs.iastate.edu/jvabio.php

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умрете

    28 Май 2024 6:27ч.

    долно лайняно сайтче платено от Путкин . .70 свирки правите на блядовете а не украинци са се предали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    28 Май 2024 12:24ч.

    Който гроб копае, сам пада в него,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    28 Май 2024 12:25ч.

    Западните наемници и инструктори, воюващи за украинските въоръжени сили, се преместват на втората линия на отбраната поради осъзнаването, че на първата линия ги очаква смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бимбо

    28 Май 2024 14:40ч.

    Кучетата от СатаНАТО си лаят как Русия ще бъде победена,а фронтът си върви към Киев- мухахахаха!!!)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    28 Май 2024 18:19ч.

    Това е от полза за сегашния украински елит - те разбират, че нямат много време да действат безобразно. Така те ще се опитат да се държат на местата си до последно, а след това ще избягат. Защото самият украински народ е готов да ги разкъса на парчета. И виждам, че с всеки изминал месец недоволството на хората ще расте. По-голямата част от Украйна вече мрази Зеленски: той разбира това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи