Виктор Орбан: Ангела Меркел можеше да предотврати руската война в Украйна

Виктор Орбан: Ангела Меркел можеше да предотврати руската война в Украйна

Може да прозвучи грубо, но надеждата за мир се нарича Доналд Тръмп, каза още унгарският премиер.

Според унгарския премиер Виктор Орбан бившата германска канцлерка Ангела Меркел е можела да предотврати руската война в Украйна, ако все още е била на поста си, съобщи ДПА.

В реч на събитие в Берлин, Орбан заяви, че Меркел е предотвратила война през 2014 г. чрез действията си след руското анексиране на Крим. "Това, което Ангела Меркел направи по време на кримската криза, беше шедьовър", каза той.

Орбан, който има много критици в лявоцентристкото германско правителство - включително заради позицията си към ЕС, се срещна в неделя с Меркел в рамките на посещението си в Берлин. Не бе съобщено какво са обсъждали, предаде БТА.

На днешното събитие, организирано от списанието за политика и култура „Цицеро“ ("Цицерон"), Орбан заяви, че президентът на САЩ Джо Байдън не е правилният човек, който да сложи край на бойните действия в Украйна. Според него необходимо е да бъде постигнато споразумение между САЩ и Русия. Но Байдън е отишъл твърде далеч в критиките си към президента Владимир Путин, подчерта Орбан. "Може да прозвучи грубо, но надеждата за мир се нарича Доналд Тръмп", каза той.

 

Следвайте “Гласове” в Телеграм

 

 

Коментари

  • бандеровец

    11 Окт 2022 18:09ч.

    Не Байдън е отишъл далеч в критиките към тиранина путлер, към когото има и много по-критични лидери, а Орбан за жалост е отишъл далеч в подчинението си на тоя тиранин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи бръчет

    11 Окт 2022 18:30ч.

    ку Минск ино и две бъндеруфцити ги беа приели и испълнили лету 2014ту, няъши ся да плчат за 20% ут Украйнъ и 80% ут БВП. Мчи те беа кандисали у Стъмбул на марта 2022а ма Борку J им нъви ключету и ся ша путсмърчат на чержету прет портата на Путя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин беше любимец на САЩ и три пъти беше политик на годината

    11 Окт 2022 19:05ч.

    на корицата на най-влиятелното списание в САЩ - Time. Значи, когато Путин слушка световното задкулисие е добър и му дават да папка, но когато под натиска на руския народ е принуден да го защитава, става лош! Измислената през 1918 г., на руска земя и с руско население Украйна, е независима държава едва от 1991 г. срещу задължение пред Русия да бъде НЕУТРАЛНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и още

    11 Окт 2022 20:01ч.

    Орбан е казал "Примирието трябва да бъде сключено не между Русия и Украйна, а между Вашингтон и Москва. Този, който смята, че този конфликт ще бъде завършен чрез руско-украински преговори, не живее в този свят."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и още

    11 Окт 2022 20:02ч.

    Орбан добавя, че Украйна може да се защитава само защото получава военна подкрепа от САЩ и казва, че конфликтът е станал възможен, защото американците са искали така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    11 Окт 2022 21:30ч.

    Това са приказки за наивници.Има събития,които се реализират независимо от личностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    11 Окт 2022 23:20ч.

    Ако не бяха построени СП1/2 и Турски поток, война нямаше да има. Ама Меркел и Бойко ги построиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    12 Окт 2022 7:05ч.

    Пак е прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи