Виктор Медведчук: Изгарянето на хора на 2 май 2014 г. в Одеса бе планирано от киевския режим

Виктор Медведчук: Изгарянето на хора на 2 май 2014 г. в Одеса бе планирано от киевския режим

Виновните за трагедията в Одеса от 2 май 2014 г. са известни и ще бъдат наказани, заяви в интервю за ТАСС Виктор Медведчук, ръководител на движението "Друга Украйна". "Изгарянето на хора на 2 май 2014 г. в Одеса е планиран и координиран акт на сплашване, разработен от ръководството на киевския режим, ръководен от Александър Турчинов (по това време изпълняващ длъжността президент на Украйна). Под председателството на Турчинов десет дни преди трагедията се проведе съвещание за подготовка на операцията за масово убийство в Одеса на противници на държавния преврат. В дискусията участваха ръководителят на МВР Арсен Аваков, шефът на СБУ Валентин Наливайченко и секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Парубий. Ръководителят на Днепропетровската областна държавна администрация Игор Коломойски също участва в консултациите по операцията", заяви Медведчук. 

"Датата на операцията от самото начало беше определена за 2 май - деня на футболния мач, което обясняваше присъствието на голям брой ултраси и 500 радикали от "Десен сектор" (забранен в Руската федерация), довеждането на които обезпечаваха Аваков, Парубий, Коломойски и слугата на Коломойски Игор Палица, който ръководи акцията на място и за нейното „успешно” провеждане на 6 май 2014 г. беше назначен за губернатор на Одеска област. Всички те трябва да поносят тежка отговорност. Зверствата на тези фашистки изроди не трябва да имат давност", каза Медведчук.

По думите му, "тези престъпници бяха контролирани от външни сили, които все още управляват Украйна при режима на Зеленски; именно тези сили не позволяват на украинския конфликт да угасне, тъй като те са жизнено заинтересовани от него. Колективният Запад, преди всичко Съединените щати, въведе насилието и убийството на опоненти като норма на политическия процес. Вашингтон възроди принципа на основателя на италианския фашизъм Мусолини: „За приятелите - всичко, за враговете - закон“. И колективният Запад все повече въвежда този нацистки принцип в своята политика. Днес никой не крие факта, че американският военнопромишлен комплекс печели от смъртта на стотици хиляди украинци, а НАТО има възможност да източва пари от Европа. Очаква се след украинците в огъня на войната да бъдат хвърлени балтийските държави, поляците, германците и французите. Днес се подготвя почвата за това. В края на краищата украинците вече свършват, а схемата за превръщане на смъртта им в американски печалби чака нови жертви".

"Фактът, че в продължение на десет години това ужасно, жестоко престъпление - и само официалният брой на изгорените живи - 48 души - не интересуваше западната "демокрация", предполага, че идеолозите, поръчителите и извършителите са нацистите, които могат да бъдат наречени само брутални фашисти", каза още Медведчук.

Думите на Медведчук за организаторите на трагедията в Одеса през 2014 г., трябва да се приемат абсолютно сериозно, той го видя отвътре, заяви междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Организаторите на трагедията в Одеса през 2014 г. трябва да бъдат наказани; подобни престъпления нямат давност, добави Песков. „Ние помним всички трагично загинали тогава и сме убедени, че тези, които стоят зад това престъпление, трябва да бъдат наказани. Подобни престъпления нямат давност", заяви Дмитрий Песков. Кремъл смята трагедията в Одеса през 2014 г. за срамна страница в историята на Украйна, добави той. 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • баба мара

    02 Май 2024 14:19ч.

    без причина русия няма да навлезе в чужда държава за тези неща трябва да се говори непрекъснато светът трябва да знае какво представлява киевският режим гледаите видеото с порошенко всеки ден 2014 г

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ нямат място в парталемента

    02 Май 2024 16:05ч.

    Не НАТО и ЕС ще ни вкарат във войната. Тия партии унас са партии на войната, щом ние плащаме оръжието, което заминава за Украйна. Ние сме вътре с двата крака. ............... Гласувам за Величие, ако щете мислете, че ги рекламирам, но Величие ще вземе много гласове от негласуващите, защото са по други от другите и ще стане по-голям опозиционния блок в НС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Яго

    02 Май 2024 16:39ч.

    Да, Русия влезе в Украйна защото тя щеше да разположи ядрените ракети на НАТО. Защото изтребваше руснаци и защото бяха изпратени танкове срещу Донецк и Луганск за да ги изтребят. Путин ги изпревари с 2 дена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелените чорапи

    02 Май 2024 15:49ч.

    Кума на др. Путин отдавна трябваше да го обесят в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    02 Май 2024 16:46ч.

    Теб трябва за розовите ти чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи