Виктор Бут след размяната: Западът мисли, че след 1990 г. може пак да разруши и раздели Русия

Виктор Бут след размяната: Западът мисли, че след 1990 г. може пак да разруши и раздели Русия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който вчера беше освободен от САЩ и разменен за задържаната в Русия американска баскетболистка Бритни Грайнър, обвини Запада, че иска "да разруши и раздели" Русия.

"Западните държави мислят, че не са ни довършили през 1990 г., когато СССР започна да се разпада", каза днес в интервю за руската телевизия Ар Ти бившият съветски офицер. "Обстоятелството, че се опитваме да живеем, да не ни управлява никой и да не зависим от никой, да сме истински независима сила (...) Това е шокираща новина за тях. Те мислят, че могат отново да разрушат и разделят Русия", подчерта той, цитиран от Франс прес и БТА.

След дълги преговори вчера Вашингтон реши да освободи и върне в Москва 55-годишния Бут, задържан при американска операция през 2008 г. в Тайланд. В замяна Русия пусна на свобода баскетболистката Грайнър, озовала се в руски затвор по обвинения в притежание на наркотици.

Доклад на ООН твърди, че Виктор Бут е роден в столицата на бившата съветска република Таджикистан - Душанбе, и е завършил Военния институт по чужди езици в Москва, преди да влезе в Военновъздушните сили на Русия. Според обвинението след 1991 г. той се е възползва от разпадането на СССР и последвалия хаос, за да се сдобие на ниска цена с големи количества оръжие от оставени на произвола военни бази, чиито началници търсели начин да се облагодетелстват или просто да оцелеят, посочва АФП.

През 2005 г. Виктор Бут става част от американската поп култура, след като по кината излиза вдъхновеният от живота му филм "Цар на войната" с Никълъс Кейдж в главната роля.

В интервюто си за Ар Ти той говори и за образа си, създаден от Холивуд. "Ако ме бяха посетили и питали, без съмнение историята щеше да е по-интересна. За мен в момента Холивуд е просто пропаганден орган на Вашингтон", смята той.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

 • През 2005 г. Виктор Бут става част от американската поп култура, след като по кината излиза вдъхновеният от живота му филм "Цар на войната" с Никълъс Кейдж

  09 Дек 2022 19:24ч.

  да си спомним как завърши филма все пак... показваше всичко... една от най-добрите роли на Кейдж евър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западът, ако можеше да мисли, сега нямаше да е на този хал

  09 Дек 2022 19:27ч.

  Западът реагира с първични рефлекси. Толкова си могат. Бог да ги прости.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  09 Дек 2022 19:42ч.

  Да, наиситна щеше да е по-интересно, ако беше разказал, че в схемите стоят замесени висши американски политици! Но, явно са взели превантивни мерки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  09 Дек 2022 20:00ч.

  Доклад на ООН твърди/?/ , че В.Бут е роден... Странно е, че ООН се занимава с този въпрос-това ли им е работата- кой, къде е роден? Такова падение на тази организация, която има големи претенции...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • erkek

  09 Дек 2022 20:27ч.

  В "Цар на войната" става дума за Украйна а не за Русия...Изоставени складове с оръжия,боеприпаси и т.н. -всичко това е в Украйна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля Фанка

  09 Дек 2022 23:11ч.

  Бут се занимава с оръжеен бизнес по времето на Елцин и Кучма, чието управление се знаеше, че е неприкрито контролирано от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кравария умре

  10 Дек 2022 8:46ч.

  Сега може да мисли за отмъщение и да помогне да рухне империята на злото която се намира на запад !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Феликс Едмундович

  10 Дек 2022 9:55ч.

  Размениха младата жена за мустакат чичак. Ориентацията нещо... Хахаха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи