Виетнам: Русия остава най-важният партньор и приоритет в политиката ни

Виетнам: Русия остава най-важният партньор и приоритет в политиката ни

Прогресивното развитие на отношенията с Русия е приоритет за Виетнам, заяви виетнамският министър на външните работи Буй Тхан Шон на среща с руския външен министър Сергей Лавров в Ханой днес, предаде ТАСС.

"Искам да ви уверя, че Русия винаги ще остане най-важният партньор и основен приоритет в политиката на нашата държава", заяви виетнамският министър. По негови думи прогресивното развитие на връзките между Русия и Виетнам и решението те бъдат издигнати до нивото на стратегическо партньорство отговаря на интересите на народите на двете страни. "Дълбоко съм убеден, че високото ниво на политическо доверие и дългосрочният интерес към развитието на нашите отношения ще продължат да се засилват", добави той, съобщи БТА. 

От своя страна, Лавров отбеляза, че Виетнам е ключов партньор на Русия в рамките на АСЕАН и на други процеси на евразийския континент. "Както казахте, отношенията ни се основават на обща история и борба за справедливост. Сега международната обстановка се развива по такъв начин, че отново са необходими обединени усилия за отстояване на международното право, принципа на суверенно равенство на държавите и ненамеса в делата им", добави Лавров.

Руският външен министър започна посещението си в Ханой с поднасяне на цветя пред паметника на загиналите герои. При пристигането си в министерството на външните работи на Виетнам той остави послание в книгата за гости, в което отбеляза, че служителите на виетнамското външно министерство заедно с руските си колеги "отстояват справедливостта в световните дела въз основа на принципите на устава на ООН". "Нашата славна съвместна история укрепва усилията за предотвратяване на неоколониалния диктат в отношенията между държавите", написа също Лавров.

 

Коментари

  • Виетнам е ключов партньор на Русия в политиката

    06 Юли 2022 13:39ч.

    И ключов партньор на САЩ в търговията. Не е за вярване, но е факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има и мъдри политици,

    06 Юли 2022 14:04ч.

    Грижещи се за доброто на държавата си. Но не и в ЕС. В България пък са си традиционно обратното на мъдри

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, точно така

    06 Юли 2022 16:35ч.

    Хората в САЩ носят най-голям % дрехи и обувки внос от Виетнам. Човек се чуди как успяха тези скромни и трудолюбиви хора - след толкова напалм, agent orange, толкова отрови, че на човек му се стягаше черния дроб от чаша сок от виетнамски цитруси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    06 Юли 2022 14:08ч.

    Преди време попаднах на тема за съвременен Виетнам в руски сайт. Впечатлиха ме коментарите на руски инженери, работещи там. Бяха доста огорчени, че американците са много по-уважавани от тях. Дано намеря линка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не го търси

    06 Юли 2022 16:42ч.

    погледни през прозореца и ще видиш същият неблагодарен умнокрасивитет по софийските улици... Слава на Бога, че България не е София. И да, лошото е, че пропагандата на Nova (ЦРУ) TV инфилтрира всеки български дом... Ами кой може да се мери с нея, щом средствата за нея идват направо от хамер. бюджет, БСТВ ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Юли 2022 14:15ч.

    Лавруша излиза от калта - след провала с фини и шведи, дъ ольд лошадь сее насочва в правилната посока - Виетнам,Бангладеш, червените кхмери и т.д.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Юли 2022 14:20ч.

    Ми тва е естествено. Виетнамците скоро няма да забравят напалма. И много добре помнят кой им помогна да спечелят войната. Те не само търгуват с американците, но и произвеждат много неща. Досега съм сменил три айфона и трите са правени във Виетнам. Така че, с американските камъни по американските тикви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    06 Юли 2022 14:29ч.

    "Виетнамците скоро няма да забравят напалма." --- Спомняте ли си голото момиченце от снимката? Спасили са я в Сайгон, после учи в Куба, където се омъжва за сънародник и 92-ра тръгва на сватбено пътешествие с "Аерофлот" за Москва, но след кацането в Монреал остава там. Сега е канадска гражданка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Юли 2022 14:38ч.

    Смътно си спомням историята ѝ. Спомням си, че е някъде там, в Канада или в Америка. Но не помня други подробности. Те май, че нещо я лекуваха там, но наистина не си спомням. От друга страна в 90-те, ОНД и Русия зарязаха всичките си приятели и съюзници и на Виетнам никак не му беше лесно. Както и на Куба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Юли 2022 14:25ч.

    Преди много години се сприятелих с един виетнамец. Беше аспирант в нашата кантора. На защитата, научният съвет му предложи, да отложи защитата с 6 месеца и да представи дисертацията направо за голям доктор. Хубу де, ама наште демократи подгониха виетнамците и се наложи До Дък да се задоволи с кандидатска степен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Юли 2022 14:28ч.

    Прибра се с жена си и бебето, защити големия докторат в Ленинград и стана голяма клечка в тяхната академия. Преди 4-5 години дойде в Бг да ни види и разправя, че когато бил ректор на Морския у-т в Хайфон, държавата им дала два кораба - за обучение и за стопанска дейност. Сега университетът имал флот от 33 търговски кораба. Та така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • антихристът путин

    06 Юли 2022 14:40ч.

    На пръстите на едната ръка се броят държавите, контактуващи с рашистите. Виетнам е точно резерват като Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mercedes

    06 Юли 2022 15:14ч.

    Виетнам произвежда S класа, България сглобява фарчета и жици - така е в ЕУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи