Вежди Рашидов: Плюенето не е политика. За разлика от Асен Василев аз имам биография

Вежди Рашидов: Плюенето не е политика. За разлика от Асен Василев аз имам биография

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

„Хората наистина ме обичат. Върнах се в Пловдив и ГЕРБ спечели в Пловдив. В телефона ми имам над 400 обаждания. При 60% от тях ми казват – върни се. Трябваше да се намери личност за председател на парламента, която не е зависима. Когато видях, че на хората отвън им омръзва, трябваше да го направя в името на народа“. Това заяви в предаването „Тази събота“ на бТВ председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

„Ако не се справям, ще се оттегля. Аз съм бил два мандата министър. Трябва ми малко време, за да навляза в процедурите на парламента. Щом жена ми ми каза, че стоя добре и се оправям – това е една оценка от моята съпруга. Прекрасни хора седнаха като заместници. Ще приемем ротационен принцип на управление и всички ще имат възможности“, обясни в предаването Вежди Рашидов.

„Най-лесно се работи с Бойко Борисов. Той е сговорчив, отворен към диалог. След избора Борисов ме поздрави и каза, че се справям добре. Политиката на партията се провежда през много хора, през негови заместници“, сподели Рашидов.

„Времето е в ръцете на хората. Българският народ е този, който ни е избрал - той ще ни и изгони. Безкрайно не може да се опъва ластикът. Идва зима, разчитам парламентът да работи и да бъдат разумни. Плюенето не е политика. Зимата идва и трябва да се работи. Театри има достатъчно, но политиците трябва да работят“.

„За разлика от Асен Василев аз имам биография. Той ми е градски – от Хасково сме по-интелигентни хора. Това е падение. Той трябва да ми прочете биографията. Той в момента е лидер на една партия, но това говорене не е политическо, а обидно“, коментира Рашидов думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“, че избора му за председател на парламента е „фасада“.

Миналото

„Аз знам кой тиражира темата с „Мултигруп“. Никога не съм работил и една секунда в „Мултигруп“, подчерта Вежди Рашидов. „Аз познавам от социализма Илия Павлов и нищо лошо не ми е направил. Той е работил в Министерството на културата. Илия Павлов за нищо не е осъден. Приятели не оставям – той ме прие за приятел и аз него“, допълни Рашидов.

Все още съдя служебния министър на културата Велислав Минеков. Този тираж „мултак“ тръгна от него, обясни той.

Отношенията с Русия

Изразих личното си мнение относно поканата на руския посланик за откриването на Народното събрание. Това не ми пречи да се подчиня на партийното решение, коментира Рашидов.

Аз лично съм противник да се пращат оръжия на смъртта. Ако това е държавна политика, ще се подчиня, каза още председателят на Народното събрание.

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • лалю

    22 Окт 2022 10:58ч.

    НАрода избира ДПС и ще избира ДПС, защото само те могат да управляват. Това го знае всеки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставете човека да си гледа внуците

    22 Окт 2022 11:06ч.

    Каk може за една от най важните позиции да изберат човек, който се събужда с две големи водки? Наистина за нищо не стават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре

    22 Окт 2022 19:53ч.

    на две големи "магистрали", нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкело

    22 Окт 2022 11:08ч.

    Я кажи, веждичка, как рива Стоичков и ти вика Върни се бе ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,имаш

    22 Окт 2022 12:02ч.

    Да,имаш биография и всички я знаем!Пази Боже от такава биография!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Благой

    22 Окт 2022 13:07ч.

    Не бил мултак, не бил с патлак а само за келепира. Сега Прецедентът да даде единствен мандат на ДПС, та да се оправи държавата. Нашите нехранимайковци за нищо ни стават. Ердоган ефенди ще помогне за ред и стабилност, а и енергийки ще има от новия енергиен хъб в Турска Тракия. Аннадън мъ? Машалла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    22 Окт 2022 13:11ч.

    Все се вре покрай силните на деня и покрай успели личности, белким стане видим с отразена светлина. Надушва отдалеч келепира. И е злобар, и завистник, я как оплю Дечко Узунов дорде се пенеше в НС. Ако му наредят началниците, и войни ще обявиява, и оръжие ще праща. Ако му наредят, ще гаврътва сутрин преди заседание две чаши Маотай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драга Живка,

    22 Окт 2022 18:14ч.

    вие сте единствената в този форум, която правилно и на място употреби думата "белким", за което Ви благодаря! Другите, в желанието си да се покажат хора от народа, винаги неуместно използват друг турцизъм - "барем", със съвсем друго значение. Впрочем, с мнението ви за новоизпечения председател също съм съгласен. Такъв срам НС отдавна не е преживявало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе отдавна, отдавна,

    22 Окт 2022 18:16ч.

    колко да е отдавна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    22 Окт 2022 13:33ч.

    Няма да се справяте и няма да се оттеглите.Видяли сме го. Да, имате биография - нелицеприятна, на приспособленец. Не сте били мултак, били сте всякакъв, ако има келепир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    22 Окт 2022 13:39ч.

    За Русия: това ни е проблемът, на нас, българите сега! Такова безгръбначно начело на НС!!! Хем иска, хем не му стиска! Махайте се, неуважаеми Рашидов, нямате никакви качества за стола, дето обсебихте поради безмозъчни хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    22 Окт 2022 14:08ч.

    Рашидов е председател без никакво значение. Той беше избран именно заради това, представено пред обществото като акт на " мъдрост, разум, консенсус"и т.н. Той ще бъде параванът, зад който вероятно ще се направи опит да се прокарат някакви решения, диктувани отвън, чрез посредниците Паси и Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    22 Окт 2022 14:13ч.

    Те почти признаха за това, като казаха, че целта им не била съгласие за правителство, а обединение около приоритети. Можем да предположим какви ще са тия приоритети, и най-вече чии ще са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Права сте! След легитимния парламент следва легитимно правителство.

    22 Окт 2022 14:33ч.

    И всичко написано в плана ще бъде изпълнено (и преизпълнено). Без значение "раята" какви епитети ще използва към унищожителите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "раята"

    22 Окт 2022 19:59ч.

    трябваше да гласува, а не да бере гъби, защото сега ще управляват с 20% от избирателите, които май бяха около 40% от всички имащи право на глас (не ми се рови за точните цифри)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинирал Патън

    22 Окт 2022 14:29ч.

    Идим чуждинтзити да ви дупинцъта путлириски ръзгоним кат ва знаим кви сти Ъндрешкувтци с диагуналки зъпасъни мъжети в куиту си кътъти българщината 8 жълтити стинки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    22 Окт 2022 14:55ч.

    еничарчетата от ПП и ДБ докараха държавата до там, че един етнически турчин да е пресечна точка на нашите политически "проекти". Всъщност, Вежди Рашидов е много по-голям българин. Колай олсун, Вежди бей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДеБъ

    22 Окт 2022 15:26ч.

    Цуни му турския миризлив бе, дьонме такова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На очите си ли да вярваме или на приказки

    22 Окт 2022 16:09ч.

    има филм на БНТ за празнуване на рожден ден, подарък и слово на благодарност от Рашидов. Било каквото било, но да се говори че не е било, това вече не бива. Никога не е късно да се изложиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи