Велизар Енчев: Ще е библейски позор, ако управляващата коалиция зачеркне Трети март и поругае каузата на поколения българи

Велизар Енчев: Ще е библейски позор, ако управляващата коалиция зачеркне Трети март и поругае каузата на поколения българи

Автор: Велизар Енчев, Фейсбук Следвайте "Гласове" в Телеграм

Погребението на трети март: библейският позор на безродниците 

В рамките на два дни един физически и един юридически субект лансираха сходни идеи за ревизия на родната история. Петър Стоянович предложи да върнем костите на цар Фердинанд и гo препогребем в България, за да почетем приносите му към Отечеството. Тази ревизия е другото име на реабилитацията. Реабилитация на монарх, останал в историята като погребален агент на Третата българска държава, който носи персонална вина за две национални катастрофи, парафирани в два разоряващи ни договора – Букурещкия (1913) и Ньойския (1919). 

Още не бе изсъхнало мастилото на Стоянович и ПП-ДБ поискаха конституционна ревизия на Трети март. Предложиха в член 3 на Конституцията 24 май да се впише като национален празник, а Трети март да се изтрие от календара. Тук обаче изниква удивителен парадокс, взривяващ на парчета бясната русофобия на евроатлантическата десница. Реабилитират ли Фердинанд, трябва да реабилитират политиката му за ревизия на решенията на Берлинския конгрес (1878), осакатил Санстефанския договор от 3 март 1878-а и оставил в робство българите в Егейска и Вардарска Македония.

Санстефанска България е свещен национален блян за поколения българи и Фердинанд неотклонно го следваше, но с погрешни решения като принципал на външната политика и главнокомандващ армията.

Именно заради договорените в Сан Стефано граници на Третата българска държава, начертани от Българската екзархия в Цариград и извоювани с кръвта на 100 000 руски воини в Руско-турската освободителна война, Фердинанд влезе в Балканската война (изродила се в Междусъюзническа), а три години по-късно – и в Първата световна война. 

За Фердинанд и за сина му Трети март е свещeна дата, а Сан Стефано – култово място. Защото тези два символа даваха легитимност на политическата им стратегия и на сключените тайни и явни договори с великите сили и съседите. Още се спори струваха ли си стотиците хиляди жертви в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война, след като войните завършиха с катастрофи заради грешни решения на двамата монарси и на военнополитическия елит. 

Но не може да се оспори благородното желание както на Народа, така и на царе, генерали, премиери, министри и депутати да възкресят в етническите й граници родената на 3 март 1878-а в Сан Стефано Трета българска държава. Дори през Втората световна война, когато Царство България е във воюващия със СССР Тристранен пакт, Борис III не посегна на Трети март и не прекъсна дипломатическите отношения с Москва. Защото царската му корона бе изкована в Сан Стефано от руската императорска армия. 

И ето какви думи изрича Борис III при откриването на Паметника на Шипка на 26 август 1934-а: 

„Освобождението на българския народ е най-величавият момент, най-крупното събитие в нашата история. То е апотеозът на сбъднатите най-съкровени въжделения хранени с векове в българската душа… На това място преди 57 години българската съдба се беше спряла в колебание. По тия върхове руси и българи водиха трудни страшни боеве, от които зависеше изхода на Освободителната война. Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври, а българското опълчение, родоначалникът на нашата храбра армия, извършиха своя легендарен подвиг... Победоносната, Освободителна война, водена от руските войски, начело с незабравимия благороден рицар, Цар-Освободителя, бляскаво увенча тоя поглед на българина към свобода и народно добруване. Тая война бе от страна на братския руски народ едно дело на великодушие, без друг пример в историята на народите…“

Ще е библейски позор ако управляващата коалиция зачеркне Трети март от националния календар и поругае каузата на поколения българи, положили костите си в олтара на Отечеството заради Санстефанска България.  За кого тогава ще гори вечният огън на Незнайния воин, след като се отричаме от неговия идеал? 

Ще консумират ли този позор Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов? 

И ще мълчи ли кротко Народът, когато безродници заличават националната му памет?

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Констатация

    25 Юли 2023 11:29ч.

    Всуе се мориш Велизаре, тези просто не са българи, а техен президент е Зеленски...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е Зеленски, Бидона е,

    25 Юли 2023 11:34ч.

    отдето му жената , там и родата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    25 Юли 2023 13:23ч.

    Чудя се, какво ще стане, като разберат, че 24 май се празнува и в Русия ???!!!! Със сигурност, без 3 март нямаше да има 24 май, и какво ще стане като го направим национален празник? Ще наложим патентен данък на държавите, които използват кирилица ли? А нашите ИДИОТИ, като нищо ще измислят нова дата, а може „съвсем случайно“ да стане и 4 ЮЛИ или Хелоуин !!! Като ни успокоят, че САЩ ще ни осигурят фойерверките!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без коментар

    25 Юли 2023 11:38ч.

    ЕЛЕГИЯ Христо Ботев Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ Той ли ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в ресѝ и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи, и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим, и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! ЕЛЕГИЯ Христо Ботев Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ Той ли ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в ресѝ и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи, и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим, и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода! ЕЛЕГИЯ Христо Ботев Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: „Търпи, и ще си спасиш душата?!“ Той ли ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?! Той ли? - кажи ми. Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови, не чуй се от тях глас за свобода: намръщен само с глава той сочи на сган избрана - рояк скотове, в сюртуци, в ресѝ и слепци с очи. Сочи народът, и пот от чело кървав се лее над камък гробен; кръстът е забит във живо тело, ръжда разяда глозгани кости, смок е засмукал живот народен, смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи, и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим, и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    25 Юли 2023 13:26ч.

    Ето за това Ботев е НАЙ - ВЕЛИКИЯТ българин !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    25 Юли 2023 11:43ч.

    Не е само това, като констатация. Другото е, че този народ е дълбоко заспал и го интересува само ракийката и салатата, но ако продължава така ще загуби и тях! Свободата и правдата трябва да се бранят непрекъснато, а не да се ходи за гъби по време на избори и така да се улеснява "Ала-балата" на всякакви безродници. Според една древна китайска мъдрост, която е особенно актуална днес, "Този, който забравя поуките на Историята ще бъде принуден да ги изживее от ново!". Да ние уверено вървим към момента в който ще бъдем лишени от държавност и то с любезното съдействие на заспалия български народ (извинете ме, не народ, а стадо)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обясни всичко

    25 Юли 2023 13:25ч.

    Това на съседните на Матушката ти държави, които имат за национален празник деня в който са се освободили от нея - Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан и пр. Цяло щастие е, че нямаме обща граница с тая пропаднала държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доларчук

    26 Юли 2023 6:56ч.

    Затова сега тичат да работят-първите в ЕС-работи, които местните не искат да вършат, а вторите в Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    25 Юли 2023 11:45ч.

    Библейският позор, Енчев, го изконсумирахме мълчаливо и търпеливо през 45-те години, когато национален празник беше 9-и септември. Пък и преди това, нали ? Сега всичко е смешен плач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диван Лостов

    25 Юли 2023 12:31ч.

    Костов, през "през 45-те години" тук живееше един горд и свободен народ независимо, че "национален празник беше 9-и септември." А сега " в туй скотско племе" е изчезнало всякакво достойнство. См-рт за предателите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • времето е ваше, ама България не!

    25 Юли 2023 12:38ч.

    Костов, понеже няма текущи аргументи, пак го удари на абстрактни идеологически клишета от 1990-а година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    25 Юли 2023 13:00ч.

    Неребейският народ беше народ от мижитурки. Енчев е добър пример за обитателите на соц. кочината - комплексирано нищожество с претенции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дабе,

    25 Юли 2023 14:43ч.

    Само дъртите комунета плачете за тоя ваш соц, бе. Поговорете с който и да е чех, Словак, поляк, та даже и руснак, ще ви се изсмее на лакардиите. Ако това не помогне, идете на екскурзия до Куба. Ще се пречисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе, главоч, Косев, Костов и тем подобна еничарска сволоч

    25 Юли 2023 20:51ч.

    В Куба си живеят живота, кефят му се, а вие си завирате главите в осраните ви фашистки гъзове, за да се наричате еврогейци. Ако комунистите по класово-идеологически причини направиха 9-и септември национален празник на Народната републка България, то вие, сеплите анти-комунисти и еничари, поради робския си манталитет искате да премахнете 3-ти март като национален празник на българите, нещо което не е направил дори германския подлец Фердинанд Кобурготски, нито православният цар Борис III - фашист и съюзник на Хитлер. Вие сте сволоч, помияри и еничари, и сте готови да дадете жените си в публични домове; да заколите майките и бащите си, а може би и децата си, за да угодите на своите турски, американски и брюкселски началници. Жълтопаветни нещастници, боклуци и нищожества.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Библейски позор

    25 Юли 2023 11:58ч.

    Позор е тези да се задържат на власт повече от 3 дена, вместо да бъдат изметени веднага. Всичко останало е следствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    25 Юли 2023 13:11ч.

    Хайде, измитайте ги. Копейката се опита да ви организира и да събори некоалицията и събра нема и стотина гащника. То само с приказки по форумите не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев,

    25 Юли 2023 13:19ч.

    ти същия боклук, дето пишеше във форума на "Сега" и "СкайФорума" ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    26 Юли 2023 7:01ч.

    Доларчук, а Вашия за*ник с прашник ли го обличате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долу рушняците и кумунизма! 45 години стигат! Времето е наше! СДС! СДС!

    25 Юли 2023 12:20ч.

    Енчевци да не ми надуват главата със засукани кунистически брътвежи да оправдават рушняците и кумунизите! Никога повече съвецки москалски ботуш в Родината! СДС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кисьова

    25 Юли 2023 12:33ч.

    За сведение.комунизъм в България не е имало,така и не го дочакахме.А ти си необразован плазмодий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това, което наричате "комунизъм",

    25 Юли 2023 12:35ч.

    отдавна се е заселило на Запад - негово творение е глобалистката неолберална доктрина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • другарко кисьова кесиева, аз съм наследник на репресирани от тоталитарния кунистически режим, с отнети имоти и животи.

    25 Юли 2023 12:41ч.

    Дълбоко ненавиждам мръсната ви червена съвецка кунистическа кървава система и кунистическия лагер за смърт, който ни приготвиха! Долу кумунизма и рушняците! Слава на великите САЩ и лично на Президент Рейгън, които срутиха омразния тоталитарен кумунизъм и ни донесоха свобода, демокрация и ВЪЗМЕЗДИЕ за злините на шумкарите и техните наследници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    25 Юли 2023 12:51ч.

    Изобщо имаш ли понятие що е това "Комунизъм"?Капиталистите слагат този етикет на всичко,което повече или по-малко им вреди.И вие,като овцете от стадото вървите след тях и блеете ли,блеете по тяхному.А защо го правят ли?Това вече е друг и то много сериозен разговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да е нямало,

    25 Юли 2023 13:27ч.

    Но тук е пълно с дърти комунета, които вместо да си доживеят пълноценно оставащите им дни по цял ден си губят времето да целуват миризливия руски ботуш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    25 Юли 2023 13:28ч.

    Сега имаме американски заострен ботуш и той ни рита много по-жестоко. Загубихме 3 млн население, всичко ценно е разпродадено или на концесия, скоро (до 2-3 г.) ще останем без ток. Преди 30 г. и аз виках по площадите ''кой не скача е червен'', но междувременно видях как ДС премина към ЦРУ и бившите комунисти станаха американски еничари. Старите седесарски лозунги нямат вече никаква връзка с реалността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо ни уведомявате за това под тази статия?

    25 Юли 2023 13:30ч.

    Може да излеете чувствата си пред психоаналитик, да обсъдите нещата, полегнал на кушетка, да се успокоите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    25 Юли 2023 13:34ч.

    "аз съм наследник" -- нормално се казва "потомък съм". но при тебе, както и при (почти) цялата ви реститутска пасмина, основното е това - "да си получите обратно" краденото от предците ви, по време на националните катастрофи. жалки и нищожни сте, това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалки и нищожни ли сте?

    25 Юли 2023 13:46ч.

    Само да ни зърнеш какъв свеж, ярък, охолен и безметежен живот си живеем, ще поучиш тежък психически срив и хроничен панкреатит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бивш седесар

    25 Юли 2023 14:08ч.

    За простите пояснение: СДС-то умря. Костов го погреба в самия му зародиш и излъга болшинството седесари. Сега на съвременните демократи и евроатлантици/слугите на Сорос/, бащите им са най-върлите комунисти от бившата Държ. сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто си обеднял

    25 Юли 2023 14:41ч.

    И одъртял от прехода и това е причината. Няма никакъв американски заговор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати прехода

    25 Юли 2023 22:30ч.

    От който обедняха останалите на територията, без 5-6% помии реститутски и мутренски. Но на кървави пари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • In dollar he trusts

    26 Юли 2023 7:24ч.

    То да си напълниш търбуха не се изисква чак толкова много “ метежност” , нито пък на шмъркането на кокаин, нито на чатенето с прости изречения от три думи, нито на незнаенето коя българска народна песен лети във вечността на космоса и баба Илийца, Фанатин или Одета да не ти говорят нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще мълчи народът Велизаре

    25 Юли 2023 12:59ч.

    .... защото са превърнати в бройлери безродни. Над 80%!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че са и обгриженки и нахраненки, загладили здравата козинките.

    25 Юли 2023 13:07ч.

    А по форумите и мегданите се маскират на сюрмаси и викат уууу по тоя и оня, обачееее – ТОВА статукво ги устройва. По-малко държава в личните и всякакви далаверки, па най-добре без хич, както е от три десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напред! Науката е слънце, което във душите грей

    25 Юли 2023 13:06ч.

    Единствената причина да се откажем от 3-ти март е, че не искаме националния ни празник да е свързан с нацистко образувание като съвременна Русия. Каквото и да говорим, този празник е общ за България и Русия, а със съвременна Русия няма как да искаме имаме нещо общо. Може би в бъдеще нещата ще се променят и няма да бъде срамно да заставаш редом до руснаци. А 24 май е прекрасен празник, който ни свързва с другите славянски народи, припомня ни древните корени на нашата държава, обединява всички граждани, независимо от етническия им произход, и посочва пътя за развитие - науката и просветата. От това повече какво да иска човек, само някакви пропаднали нихилисти и чуждопоклонници биха били против него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво общо има 3 март, подарен ни от Руския Император, с някакво "нацистко образувание като съвременна Русия" (каквото и да означава това?

    25 Юли 2023 13:11ч.

    Как тепегьозката ти седесарска русофобска чутура свързва двете понятия – миналото и съвременното? Само Белене и сопата на Шахо могат да сложат край на тоя седесарски пандемониум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долна рубладжийска измет,

    25 Юли 2023 13:28ч.

    Такава сопа ще видиш, че...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Душичке,

    25 Юли 2023 13:34ч.

    Вие защо мислите всички деца учат история в училище при положение, че миналото и съвременното не могат да бъдат свързвани? Няма как трети март да бъде честван без да се споменава Русия и без да присъстват руски гости. Затова и 3-ти март не може да бъде наш национален празник повече, няма как да каним на националния ни празник нацисти и терористи, които заплашват света с унищожение. Ако някой ден Русия се излекува от полудяването си, руснаците ще са добре дошли на честването на 24-ти май, който е и техен празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдещето

    25 Юли 2023 13:46ч.

    Като въведат твоите демократични партньори банковия дигитален концлагер и новия световен ред, ще разбереш кои са фашистите и откъде изгрява слънцето. Не мисли, че ще се спасиш с твоята тъпотия и предателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бъдещето, вече се е случвало

    25 Юли 2023 17:37ч.

    Миналото, тепърва предстои да се случи..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 24 май е общославянски празник!

    25 Юли 2023 22:26ч.

    24 май е общославянски празник и празник на старобългарската цивилизация, чиято най-благодатна почва днес е в братска Русия. Русия е най-силната крепост на българската писменост, култура и вяра в Бога. Русия днес е най-голямата българска държава. България днес е робиня на педерасите от САЩ и ЕС. Педераси, лесбийки, зоофили, некрофили, дебили, трансдендъри и всякаква содомитска паплач днес са на власт в поробена от нАТО, САЩ и ЕС р. България. ЗАТОВА ОЧАКВАМЕ ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДЯДО ИВАН ОТ РУСИЯ. Русия, където е жива православната българска култура! Русия, която забрани със закон содомитите да си сменят пола! Русия, която отказа да подпише позорната содомитска "Истанбулска конвенция". Русия, която българите винаги ще тачат, уважават и споменават с благодарност! Русия, носителката на българския цивилизационен код! България дори не заслужава 24 май! България е превърната в клозета на Европа (това беше ясно заявено от един чех, който ни нарисува като европейски клозет). В България само мазохистите от Н-ти пол и говнарите от Н+1 пол се радват, че са клозет. Жалките джендъри в този сайт тепърва ще разберат какъв автогол си вкарват в разпраните задници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Езиковед

    25 Юли 2023 13:22ч.

    Това са изроди! Ще го направят и окото им няма да мигне. Тия не принадлежат към рода български. Това е смисъла на "изрода" - нещо което е из-хвърлено из-вън рода, отхвърлено или отпаднало от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Библейският позор

    25 Юли 2023 13:25ч.

    е, че ни управляват тия ... неадекватници, доносници и предатели! За сребърници са готови да продадат всичко! Така че, грешката на Велиза Енчев е в това "ще" - библейския позор е вече налице и няма "ще". Това е само следствие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друга гледна точка!

    25 Юли 2023 13:30ч.

    Тъй като 3 март поставя началото на Третата българска държава, неговото премахване означава, че се поставя точка в нейното развитие! Вече започвам да си мисля, че това не е някаква идейка, хрумнала в главите на нашите пишман политици, а целенасочена работа по промяна на държавните граници на Третата българска държава! Тъжно, но натам вървят нещата! Да не забравяме, че сме част от Балканите, а това е потенциално военно огнище! Тук огънят тлее, но никога не угасва! Европейците трябва да са наясно, че към тях се прилага добре познатият стар римски принцип: Разделяй и владей! Нищо ново под слънцето! Последните 30 години Родината ни роди твърде много предатели. Надявам се да се родят и родолюбци и то не , за да се възстанови равновесието, а за да се съхрани бг племе! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    25 Юли 2023 13:38ч.

    По-страшни предатели от копейките няма, защото са евтини и крайно глупави. Раша се сгромолясва стремгаво в пропастта, а те се вкопчили в нея и искат и всички ние да скочим с нея. Хубавото е само, че повечето са стари и страхливи, та ще си останат само с дудненете по форумите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5 - ти километър!

    25 Юли 2023 14:32ч.

    Розови мечти!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се изселят като пръдя от

    25 Юли 2023 14:46ч.

    Гащи от др. Путин, след края на войната, все едно не са му лизали ботушите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Obsession

    26 Юли 2023 7:30ч.

    You seem to be obsessed with Russia? Obsessive compulsive disorder, perhaps?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Юли 2023 13:38ч.

    Народът май си го заслужава. Преглътна всичко досега. Унищожаване на индустрия, селско стопанство, армия, образование, здравеопазване. Емиграция на 30 процента от населението. Сега тези вече май окончателно ще дърпат шалтера на българската държава и българите. След като се нагушат и те като Баце и ортаците му. Безсмислено е. Да си правят ала балите и да ни затриват вече. Много се проточи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Юли 2023 14:09ч.

    при 40 процента изб активност никои няма право да пипа дати празници паметници следващото нс ще върне обратно всичко което тези дебили ще направят ако пък пострада някои от списъка не ми се мисли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ницше

    25 Юли 2023 14:15ч.

    Първо убиха Бог в началото на 20 век, после чрез войните успяха да убият и идеологиите. Сега довършват държавата и семейството. Накрая ще дойдат и за личността - нищо няма да остане от човешкото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами личността вече е разградена

    25 Юли 2023 22:34ч.

    Какво друго означава да не знаеш дали си жена или мъж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Юли 2023 14:18ч.

    До скоро мислех, че няма тролове, тъй като да работиш нещо подобно си е човешко падение. Сгрешила съм. Има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грознев

    25 Юли 2023 14:46ч.

    Доктор Косев, за психиатър си. Но затова ти е простено. Ползата от вредата е, че дясната гмеж си показа змийската същност. А какво рекоха Възрожденците: да й смаже на змията главата, дорде е малко змийче.... Да живей ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор Косев е за наказателен взвод,

    25 Юли 2023 14:54ч.

    не за психиатър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    25 Юли 2023 15:07ч.

    Дами и господа, не се вълнувайте толкова в тия жеги. Путлеранковците не могат вече година и половина да излязат от Донецка област, ако ще ги чакате на Орлов мост трябва да се запасите с търпение и да си пазите здравето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запасени сме с търпение и вяра в Россията, Косев.

    25 Юли 2023 15:10ч.

    Ти се запасявай със сухари и стягай мешката за дунавския остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Юли 2023 16:34ч.

    Само им разгледайте потеклото, биографиите на тези от пъпъ-дебъ и ще ви стане ясно къде и кой ги е зомбирал и изпратил с всички тези антибългарски задачи: про100киро, лорер заминали за канада, израел в пубертетска си възраст и там получили "образованието" си. дпс са ясни и този Трети Март им боде не само очите и след като преиначиха историята, литературата ни, за да се говори за османлии, а не за турци и то с по едно-две изречения в учебниците на децата ни, сега чакат деня, когато да гласуват в останалите еничари. Но няма да е далече и денят, когато ще премахнат и кирилицата и ще я подменят с латиницата, както е направила и Турция преди около един век. А петьо коня вече беше говорил и затова по време на президенстването си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доносници с червени потници

    25 Юли 2023 17:38ч.

    управляват България понастоящем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    25 Юли 2023 17:53ч.

    ВЕ е гневен, защото е с мозък. наистина има тролове,това са декапитирани индивиди. с бръснещ поглед ги штудирах. тяхната малкомозъност е непробиваема и ги оставете да дрискат мозък. глупостта българска вече ни е малко в повече. в момента има подсъзнателен страх ,че ни предстои да изчезнем. казвам го отъ многото лични разговори с познати и непознати. на 3-и сме били-по Николай Генчев- някъде към 3 милионъ. сега натам отиваме и до 100 години стопяването ни е в кърпа вързано.причините са много. една отъ тяхе ,че никога не сме имали уни,което се пише с главна буква. няма да бъда разбран и най-малкото тук се надявам, където таксиджийските наративи ни затлачват холограмата. ние, които сме можели да се освободим и без тосчината помош на мужиците,ония дето серат на двора, днес преяърнахме майчиния си език в англобългарски. ако това не нашата родна шизофриня здраве му кажете. да мразиш някого,означава че черното куче в тебе те хапи. познавам хора,които всекиминутно си образуват по ред причини (психоаналитично изведено в професията):окапва му коста, пиколото му късо и го чува от жените, не му става, сърдит е на родителите за нешто, не е богат и etc. неистово желая да изтрием 3-и, да съборим Мо4ъ, Альошката, да скъсаме дипломатически с мужиците, да прекръстимЕЕЕ улици ,всичко щто е руско . И дано мирясаме,но няма да го бъде. как да го кажа на глупаците по чсно,като знам че те затова са глупави: за да ми потегли колата, вклчвам първо на Първа скорост. на 3- дядо ми С. ,като бяхме на синията,казваше за неговия дядо,че той след 3- и за първи път се е почувствал човек и комшията му турчин му се лигавил. та; пак: ако имахме учители на висота, нямаше да има спор за 3-и, нито шятхме да имам бг Уйййййййкинди.попитали чърчил, зашто германия е винаги силна:заштото имат квалитетни учители. както викът троянци "мозък и коткъ въ торба не стоят"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кафе в Ялта за 5 лева

    25 Юли 2023 19:10ч.

    Канадецът, Ристю, Гномът и Буцо от Банкя са новата чума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петиция до Сената на САЩ и до ООН по правата на народите и държавите, защо трябва принудително да се намали историческата обвързаност на България и Русия, че дори и да скъсаме отношения между двата братски народа – руския и българския?!

    25 Юли 2023 20:09ч.

    Какво ще кажете да направим петиция, с която искаме да разберем, защо България ТРЯБВА ДА НАМАЛИ ИСТОРИЧЕСКАТА ОБВЪРЗАНОСТ С РУСИЯ, принудително против нормалните международни отношения?! ………. Сената на САЩ, сенаторите са одобрили няколкото приоритета на новия си посланик в България, сред тях скъсване на отношения и връзки с Русия. На 29 ноември 2022 г. ПРЕД СЕНАТОРИТЕ кандидатът Кенет Мъртън говори за сътрудничеството между САЩ и България за намаляване на "тази историческа обвързаност, която в сегашните условия е проблем". ?! "Работим с другите ни европейски партньори и Европейската комисия, за механизми и инструменти, които да бъдат предоставени на България, за да СКЪСА тези отношения", каза Мъртън. ….… Защо България трябва да скъса с Русия, която нищо лошо не ни е направила?! ДА ПИТАМЕ СЕНАТЪТ НА САЩ, ООН И ДЪРЖАВОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За България по-лошо от това да скъса дипломатическите си отношения със САЩ, е да има дипломатически отношения със САЩ

    25 Юли 2023 22:39ч.

    Скъсване на дипломатическите отношения от страна на България – 1950 г. През 1950 г. правителството на България обвинява американския пълномощен министър Хийт в шпионаж и на 19 януари го обявява за персона нон грата. България скъсва дипломатическите си отношения със САЩ на 20 февруари 1950 г. САЩ обявяват прекратяване на дипломатическите си отношения с България на 21 февруари, а Хийт напуска страната на 24 февруари 1950 г. Възобновяване на дипломатическите отношения и на дейността на Американската легация – 1959-1960 г. САЩ и България се споразумяват да възобновят дипломатическите си отношения на 24 март 1959 г. Едуард Пейдж младши е назначен като пълномощен министър за България на 23 ноември 1959 г. и връчва акредитивните си писма на 14 март 1960 г. Възобновяване на дейността на Българската легация в САЩ – 1960 г. Петър Вутов е назначен за български пълномощен министър в САЩ на 2 декември 1959 г. и връчва акредитивните си писма на 15 януари 1960 г. Повишаване на статута на Американската легация в Посолство на САЩ – 1966 г. Американската легация получава по-високия статут на Посолство на 28 ноември 1966 г. Джон М. Максуийни, първоначално назначен като пълномощен министър на 16 май 1966 г., е назначен за посланик на 7 април 1967 г. Той връчва акредитивните си писма на 19 април 1967 г. Българската легация получава статут на посолство – 1966 г. Българският пълномощен министър Любен Герасимов, който заема поста си на 1 септември 1965 г., е повишен в посланик и представя новите си акредитивни писма на 14 декември 1966 г. https://bg.usembassy.gov/bg/our-relationship-bg/policy-history-bg/io-bg/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев е научен ръководител на тази дисертация!

    26 Юли 2023 18:27ч.

    Одбраната на докторската дисертациа со наслов: "Ензимско намалувае на концентрациата на шеери во шира од грозе", од кандидатот мр Верица Петкова, од 12.00 часот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един убеден комунист

    26 Юли 2023 20:35ч.

    и дългогодишен страж на народната власт на тихия фронт е съвсем естествено да споменава Библията, когато обстоятелствата са се променили и трябва да се представяме в съвсем различна светлина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи