Великобритания убеждава Германия да изпрати ракети "Таурус" на Украйна

Великобритания убеждава Германия да изпрати ракети "Таурус" на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Британският външен министър Дейвид Камерън предложи съдействие на Германия, така че страната да изпрати ракети "Таурус" на Украйна. 

"Ако Путин спечели войната си срещу Украйна, това не само ще потопи Европа в несигурност, предупреждава Дейвид Камерън. Британският външен министър не споделя опасенията на канцлера на Германия Олаф Шолц, че доставките на ракети  ще допринесат за ескалация на конфликта. С поглед към предстоящите избори в САЩ той препоръчва превантивни инвестиции", пише германският Süddeutsche Zeitung.

"Решени сме да работим в тясно сътрудничество с нашите германски партньори по този, както и по всички други въпроси, за да помогнем на Украйна", е заявил външният министър на Великобритания.

Камерън обяснява, че възможна размяна е разрешена -например Германия да прехвърли на Великобритания ракети "Таурус", а Лондон от своя страна ще предостави на Украйна допълнителни ракети "Сторм Шадоу".

"Готови сме да разгледаме всички варианти, за да постигнем максимален ефект за Украйна... Но няма да разкриваме никакви подробности и няма да казваме на нашите опоненти какво планираме", е добавил министърът.

Камерън е отхвърлил опасенията, че прехвърлянето на крилати ракети може да доведе до ескалация.

"Абсолютно възможно е да се наложат някакави ограничения върху използването на тези оръжия, за да се гарантира, че те по никакъв начин няма да допринесат за ескалация", е заявил той и е добавил, че Великобритания се доверява на уверенията на Украйна.

По-рано Великобритания и Франция предоставиха на Украйна ракети с голям обсег на действие Storm Shadow и Scalp. Известно е също, че САЩ са предали на Украйна ракети с обсег до 165 километра. Това са ракети с голям обсег на действие ATACMS, допълва РБК-Украйна.

В момента се обсъжда прехвърлянето на германските ракети Taurus в Украйна, които са способни да унищожават цели на разстояние до 500 км. Берлин все още е против, но Украйна и нейните съюзници призовават германския канцлер Олаф Шолц да вземе съответното решение.

Източник: Агенция "Фокус"

 

 

Коментари

  • Орупучи

    09 Март 2024 15:19ч.

    "Берлин все още е против" Не Берлин а Бундестага. Берлинския сенат никой не го пита. Упоребата на "все още" е много интересен похват от агенция Фъкюс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    09 Март 2024 15:22ч.

    Свинете от Албиона са отвратителни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    09 Март 2024 15:27ч.

    Горките германци. Вече и открито се забавляват с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    09 Март 2024 15:33ч.

    Кой бута съчките в огъня, тоя нали си получи Брекзит, какво иска Камърън като на територията на Албиона не се е водила война!!! Ега ти безумниците, явно не им стигат загиналите деца и хора! Тая земя може да изхрани не 10 милиарда, а 30 милиарда, че и повече народ!! Какво искат 1 милиард богоизбрани и около милиард прислуга!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълт котарак

    09 Март 2024 17:21ч.

    Искат нови игрища за голф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    09 Март 2024 15:33ч.

    Един остров да командва Германия ,срам и позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    09 Март 2024 15:44ч.

    Войната в Украйна в такъв резил за НАТО, че тия са готови даже да влязат и в Глобална война, която нямат никакъв шанс да спечелят, само и само да навредят малко на Русия и да излязат с минимално достойнство и да кажат, че още има смисъл от тях. Ми няма и то се видя - нито сте/сме "най-силният военен съюз" нито даже съюз, ами подчинени на един територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    09 Март 2024 17:23ч.

    Нищо няма да им се получи! Само като прочетох: " "Готови сме да разгледаме всички варианти, за да постигнем максимален ефект за Украйна... Но няма да разкриваме никакви подробности и няма да казваме на нашите опоненти какво планираме", е добавил министърът." Е, щях да се разпадна от потрес! Страшна логика! Ясно е, че приемат своите избиратели за малоумни, ама защо си мислят, че опонентите им са същите като тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мухльо

    09 Март 2024 16:01ч.

    Моля исеснения съответнико , ТА КАКВО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Март 2024 16:03ч.

    За две години тия така и не схванаха, че колкото повече вдигат залога, толкова повече го вдига и Русия. Накрая ще докарат СВ и после ще ги сполети съдбата на Мусолини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    09 Март 2024 16:15ч.

    Англия е най-коварният враг на Русия,не САЩ. Каубоите все още по документи са зависими от Англия. И понеже жандармът на света се измъква от проблема Украйна, остават англичаните да дирижират положението в Европа всичко относно СВО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • атила

    09 Март 2024 16:29ч.

    "Ако Путин спечели войната си срещу Украйна....'' Когато ПУТИН спечели ще се наложи да мируваш , иначе може да те шляпнат.....цитирам--По руска телевизия показаха как с ракети могат да унищожат цяла Европа....от Калининград до Лондон 202 СЕКУНДИ, до Берлин -106, а до Париж -200....панимаеш ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанчо

    03 Апр 2024 12:35ч.

    От Швеция до Калининград ??? От Финландия до Москва ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цитирам

    09 Март 2024 16:32ч.

    В предаването 60 минути по канал "Россия 1" в четвъртък Алексей Журавльов, който е председател на националистическата политическа партия "Родина“, каза, че с " ЕДНА ракета "Сармат“ с ядрена бойна глава Великобритания вече няма да я има“.............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Основната причина обстановката в света да е толкова изострена е агонията на Великабритания. Тя умира, излиза от клуба на великите сили и не иска и не може да си го признае.

    09 Март 2024 16:33ч.

    Неатдавна едва не самопотопи с дефектна ракета Тпайдънт една от трите си изправни атомни подводници. Предходния опит за пуск на такава ракета през 2016 не беше много по-успешен. Великобритания си отива и затова англичанка гадит навсякъде, където може. Когато окончателно изчезне, изведнъж в цял свят ще започне да се диша по-леко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    09 Март 2024 17:18ч.

    Изваден от английския шкаф, един забравен скелет, се опитва да играе ролята на нов Чърчил! Ми не ти се получава, беее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето това е Лорд Камерон, съветникът на нашия МП!

    09 Март 2024 17:26ч.

    Кой знае какъв хонорар му плащаме за акъла който ни дава... Вероятно и той се е насладил на безглутеновата торта с флуорисциращите декорации с форма на флексваните фигури от ПСА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    09 Март 2024 18:15ч.

    Тоя се обади от коневръза.Пищи истерично, плаши гаргите.А най-чепатата гьостерица, стои тихо в ъгъла,за сега.До кога ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На чужд

    09 Март 2024 18:20ч.

    гръб и сто тояги са малко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ракетчик

    09 Март 2024 20:56ч.

    Основната причина нещата да ескалират е льольото в Кремъл, който така и не може да използва всички лостове, които му предоставя руската военна машина ! Видимо е все-повече и повече, че Русия изнемогва в конвенционалните средства за следене, контрол на въздушното пространство, на акваторията на Черно Море, на космоса над Украйна. Западът е концентрирал колосални сили и проследява всяка руска бойна машина, всеки самолет, всяка ракета...за злощастните кораби на Черноморския флот да не говорим. Руската кашимерия и артелеристи показват чудеса от храброст и само благодарение на тях фронтът пълзи бавно на запад. Но не мислете че това става без загуби за Русия ! И това всичко, още преди официално НАТО-вските части да се включат в бойните действия /неофициално воюват/. Русия не бива да губи жива сила ! Русия има 147 милиона население. Обединеният Запад има 800 милиона ! Само урките могат да мобилизират още поне 2 милиона хохола, зомбита които ще се бият до смърт... Войната на изтощение не носи полза на Русия. Носеше, ако Русия воюва само срещу 404 и желае да победи без използване на ЯО. Но с участието на Колективният Запад в украйна, нещата се обръщат на 180 градуса и вече Русия става големият губещ от войната на изтощение. А какво прави Вожда в Кремъл ? Повтаря мантрите от 24-02-2022 , които са вече абсолютно неадекватни. Нито СВО е СВО , а си е пълноценна и широкомащабна война. Нито на "денацификацията" се вижда края, още по-малко Украйна е "демилитаризирана" ! Напротив - натъпкана е повече от всякога с високотехнологични оръжия и бойни системи и Западът непрекъснато вдига мизата. А Русия изнемогва ! Изнемогва настъпвайки, настъпва "на мускули" ! До кога льольото ще се тутка ? Докога ще отправя кухи заплахи и ще слага червени линии, които наглеците от Запад ще пресичат със смях ? Докато естествено не разиграе ядрената тояга ! Но Западът смята че Путин го е страх, и изглежда имат основание ! А какво пречи Русия да излезе от мораториума за подземните ядрени опити ?? Това дори не е договор , а "добра воля" . Какво пречи на Русия да излезе от Договора за забрана на ядрените опити и да детонира една Кузкина мать от 20-40 мегатона на Нова Земя ? Докога в Кремъл няма да схващат че Западът разбира само от РЕАЛНА ЗАПЛАХА, а не от празни думи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи