Великобритания ще подкрепя Украйна, докато войната бъде спечелена

Великобритания ще подкрепя Украйна, докато войната бъде спечелена

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Великобритания  ще подкрепя Украйна, докато войната бъде спечелена. Това ще заяви британският министър на външните работи Джеймс Клевърли в реч по време на годишната конференция на британската Консервативна партия, предаде Ройтерс.

Великобритания беше един от най-гласовитите международни поддръжници на Киев и изпрати в Украйна хиляди противотанкови оръжия, стотици ракети и бронирана техника, а  също така участваше и в обучението на британски военни.

В речта си Клевърли ще подчертае, че британците не са коментатори на световните събития, а са играчи на терена, които вярват, че агресорите не могат безнаказано да нахлуват в съседни страни.

"Ето защо ние заставаме рамо до рамо с тези смели украинци, които защитават своята родина. И Великобритания има стратегическата издържливост да ги подкрепя до победа. Ние никога няма да признаем анексирането на Луганск, Донецк, Херсон, Запорожие или Крим", ще заяви Клевърли. "Те са Украйна. И когато Украйна спечели тази война, тогава ние ще я подкрепим, докато украинците изграждат наново домовете си, икономиката си и обществото си", ще обещае външният министър.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • майор Майор

  04 Окт 2022 5:47ч.

  Т.е. наистина до последния украинец или до края на т.нар. човечество. Все едно някой е извършил масова лоботомия на този свят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • като гладни хиени са

  04 Окт 2022 6:11ч.

  Не бе майоре, просто губят. Губят не само пари, но най вече господство. Кой ще побърква света да се дупчи с боклуци, да носи маски, да не мърда никъде. Това си беше пробен опит как се управляват масите според техните заповеди. И кой знае още какви дивотии бяха измислили. Сигурно да ни кастрират, чипират и т.н. Сега пръскат отрова, защото им откраднаха вълшебната пръчка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • великобритания винаги е била най-големият мечтател

  04 Окт 2022 7:17ч.

  И въздух под налягане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  04 Окт 2022 7:48ч.

  Докато мечтите ви се "сбъднат", Великобритания отдавна ще е мъртва, тъй че поддръжките една по една ще окапват и няма да доживеят да се гордеят с "постиженията" си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сик транзит глория мунди

  04 Окт 2022 8:01ч.

  Великобритания отдавна е дъвка, на която и е свършило сладкото..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи