Великобритания ще изпрати на Украйна стотици бойни дронове с обсег над 200 км

Великобритания ще изпрати на Украйна стотици бойни дронове с обсег над 200 км

Великобритания ще изпрати на Украйна стотици нови бойни дронове с обсег над 200 километра, съобщи днес британското правителство, след като украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Лондон, предаде Ройтерс.

"Днес премиерът ще потвърди по-нататъшните доставки на стотици ракети за противовъздушна отбрана и на стотици безпилотни бойни дронове с обсег над 200 км. Те ще бъдат доставени в близките месеци, докато Украйна се подготвя да засили съпротивата си срещу руската инвазия", се казва в изявление на пресслужбата на "Даунинг стрийт".  

По-късно днес Зеленски ще се срещне с британския премиер Риши Сунак, след като през последните дни той посети Париж, Берлин и Рим. Украинският държавен глава посочи, че ще проведе "съдържателни разговори" с британския лидер.  

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Самарин

    15 Май 2023 12:26ч.

    Тежки дни идват за клоунът от киевския цирк.Народа на Украйна,ще му чете присъдата,нещо което ще улесни руските служби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, това се казва "мангал"

    15 Май 2023 12:35ч.

    Мръсно безродово наглосаксонско същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "стотици" дронове

    15 Май 2023 13:04ч.

    "Шофьорите са като ято" и други подобни песни. Излиза че досега не са давали никакви дронове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да прекъснем веднъж завинаги свинщините им

    15 Май 2023 13:53ч.

    ДъртоБритания все повече се кандидатира за приза "коледно прасе". Ще бъде доста забавно, макар и не съвсем за хората от "свободния свет"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексей Анпилогов

    15 Май 2023 15:16ч.

    „Според обективните данни на украинската служба за мониторинг радиационният фон в Хмелницка област наистина се е повишил сериозно след удара. Естествени причини като увеличаване на слънчевата активност не могат да обяснят това. Въпреки факта, че самият уран е доста огнеупорен метал, при нагряване, което може да бъде причинено от удар, той започва да гори много охотно“ „Въз основа на този сценарий основната последица може да бъде замърсяването на обширни съседни територии. Прахът, генериран в резултат на горенето, много лесно се издига в атмосферата, разпространява се и се утаява. Затова сега бих посъветвал цивилното население да затвори врати и прозорци, както и да извършва мокро почистване в домовете си. В противен случай всичко това ще бъде изпълнено с цял куп ракови заболявания, проблеми с репродуктивната система и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи