Великобритания блокира излъчването на неофициална среща на Съвета за сигурност относно евакуацията на деца от Украйна

Великобритания блокира излъчването на неофициална среща на Съвета за сигурност относно евакуацията на деца от Украйна

Омбудсманът на "Донецката народна република" (ДНР) Даря Морозова ще се включи дистанционно чрез видео връзка в неофициално заседание на Съвета за сигурност на ООН по темата за децата, евакуирани от зоната на украинския конфликт, съобщи пресслужбата на постоянното представителство на Русия към световната организация, предаде ТАСС. Великобритания обаче е блокирала излъчването на заседанието на  официалния уебсайт на ООН, тъй като руският комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова също ще говори по време на заседанието, допълва Ройтерс.

Срещата, която ще се проведе днес, е озаглавена "Децата и въоръженият конфликт: украинската криза, евакуацията на деца от зоната на конфликта", и е инициирана от руска страна. 

"Докато западните медии пропагандират изкривена картина, белязана от дезинформация, участниците ще чуят данни от първа ръка от руския президентски комисар по правата на детето, както и от деца, евакуирани от зоната на конфликта", се казва в съобщението на руската пресслужба.

Съветът за сигурност на ООН не разреши на Морозова да направи изказване по време на заседанието на 17 март заради съпротивата на западните държави, отбелязва ТАСС. Четири държави (Русия, Бразилия, Гана и Китай) подкрепиха предложението Морозова да говори пред Съвета за сигурност, докато осем държави (Албания, Обединеното кралство, Малта, САЩ, Франция, Швейцария, Еквадор и Япония) се обявиха против при процедурното гласуване, припомня ТАСС.

По-късно стана ясно, че Великобритания е блокирала излъчването на срещата в сряда на официалния уебсайт на ООН заради планираното участие на Лвова-Белова, срещу която Международният наказателен съд издаде заповед за арест за военното престъпление "незаконна депортация" на украински деца.

Подобни срещи се провеждат в централата на ООН, но не и в залата на Съвета за сигурност, а брифингите могат да се излъчват виртуално, отбелязва Ройтерс. Всички 15 членове на Съвета трябва да се съгласят, за да позволят излъчването им в сайта на ООН.

Дмитрий Полянски, заместник-постоянен представител на Русия в ООН, потвърди хода на Великобритания в публикация в публикация в "Туитър“.

"От този момент нататък Русия ще блокира предаването в сайта на ООН на всички подобни срещи, позовавайки се на "клаузата за цензура на Обединеното кралство", написа Полянски. По-късно той съобщи, че заседанието ще бъде излъчено в официалния му канал в "Телеграм". 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Не трябваше да се допуска

    05 Апр 2023 8:12ч.

    руските фашисти да вземат ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН. Крайно време е Русия да бъде изхвърлена от всички международни организации и пред външния свят да бъде представлявана от Китай, чийто васал се стреми да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • децата на Донбас

    05 Апр 2023 8:19ч.

    https://www.dokumentalni.com/archives/15711

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато “защитаваше”

    05 Апр 2023 8:27ч.

    децата на Донбас, руските военни съзнателно избиха хиляди други украински деца, а един от кремълските пропагандисти, Антон Красовски призоваваше по телевизията украинските деца да бъдат удавяни в река Тисина. На тази Русия симпатизират днес българските русофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    05 Апр 2023 8:36ч.

    уж времето беше ваше, пък сега "крайно време е"... вижте там, организирайте се. потъването да става без паника. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лхигигигйцйцй

    05 Апр 2023 8:45ч.

    Красовски веднага бе отстранен от телевизията за простотиите и мерзостта! Това е разликата със западните медии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победа

    05 Апр 2023 8:57ч.

    Забравяш удобно,като евроатлантиците,че Русия е страна Победител във ВСВ и благодарение на нея и другите три-САЩ,Франция и Англия,съществува ООН и никой не е в състояние да промени този факт,четете повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кой по западните медии

    05 Апр 2023 8:58ч.

    е призовавал да се давят руски деца или да се изстрелват ракети с ядрени бойни глави към Русия. Такива изродщини могат да се чуят и видят само по руските тв канали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изхвърлянето на Русия от ООН

    05 Апр 2023 9:00ч.

    и от която и да е друга международна организация може да стане чрез преосноваването на съответната организация. ООН отдавна плаче за реформи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Апр 2023 10:17ч.

    Докато “защитаваше” 05 Апр 2023 8:27ч. Това ли имаш предвид?- https://www.youtube.com/watch?v=fqPXhigEboY Това са кадри, на които руснаците евакуират мирни жители, които са държани от полка азов като заложници. И тук същo: ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО! БОЛНА БАБА КЪМ РУСНАЦИТЕ:"" "МИСЛЕХМЕ КОГА ЩЕ ДОЙДЕТЕ! ТЕЗИ ФАШИСТИ НИ ДОВЪРШИХА!"-https://www.youtube.com/watch?v=m-zcFxAh5r4 Мога да продължа до безкрай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    05 Апр 2023 11:03ч.

    Не повтарай като папагал пропагандата на западните медиа. Затова и блокирала Великобритания излъчването на Белова, защото има следа за "износ" на децата останали без родители която води към Кралството. А какво става с тези деца е ясно - порнография, човешките органи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната на глобалисткия Запад срещу

    05 Апр 2023 8:26ч.

    Русия се крепи на тотална лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е царството

    05 Апр 2023 8:30ч.

    на злото и лъжата. На Запада ще са му необходими столетия, за да настигне Русия по мерзости и лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Залезът на Запада

    05 Апр 2023 9:34ч.

    Той е мъртъв, но още не го осъзнава. Така с векове мъртъвците сънуват остатъчни видения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Апр 2023 11:06ч.

    Е, да бе! Кой обяви принудителната смяна на пола на непълнолетни деца, кой разруши христианските ценности и въвел в регистрацията "родител № 1 и родител № 2". А, да, сега и България вече сигурно ще обрече своите деца на тези тъпотии. Тъй че знаем откъде идва злото- САЩ и англосаксите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, евроджендърския планктон отрано е налзил сий форум!

    05 Апр 2023 8:36ч.

    Пишете, бацета, пишете! Така само добавяте допълнителна подкрепа за "Възраждане"! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! Но! За евроджендърчетата недоклатени, жълтопаветниците некъпани, са супер, че даже и дупер! Ама ...! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви имам партията

    05 Апр 2023 8:43ч.

    Освен че Костадинов ще вдигне още една къща на три ката, друга полза от изборния резултат на Възраждането няма. Бадева мърсите името на толкова светъл период от българската история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Да ви имам партията

    05 Апр 2023 9:01ч.

    Ти си ибрикчия на хранилката на Козяк, знаем, че не ти пука за българската история. На този форум никой няма да ти се върже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхливци

    05 Апр 2023 8:44ч.

    Колкото и да цензурират и блокират, истината излиза наяве. От истината се плаши единствено виновния - а в случая това са НАТО и Великобритания, които са виновни за този конфликт и които продължават да го разпалват. Но цялата им пирамида от лъжи и измислици бавно започва да рухва. Вече освен бездомните помияри и жълтопаветната измет, никой друг не им се връзва на лъжите и манипулациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви имам руската “истина”

    05 Апр 2023 9:11ч.

    Няма по-големи лъжци и манипулатори от руските дипломати и чиновници. Лъжата за тях е норма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    05 Апр 2023 9:23ч.

    Мнението на хора с неуточнен пол е без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда от ООН,

    05 Апр 2023 9:27ч.

    за да гледаме интервюта с евакуираните от районите на бойни действия. Вярно, няма официални лица, но интервюто е автентично: https://www.youtube.com/watch?v=MhItnEdw38U

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво интервю гледаш бе, ахмак.

    05 Апр 2023 9:52ч.

    Авторката на материала Ева Бартлет работи за пропагандистката Симонян от повече от 10 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колт

    05 Апр 2023 9:54ч.

    Ей, я по-кротко, тука не ти е каубойски клуб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    05 Апр 2023 9:49ч.

    Не бива да се допускат да говорят украйнските фашисти, убийци на десетки хиляди мъже, жени и деца! Тук трябва да включим и над 400 хиляди украински войници загинали по заповед на наркомана Зеленски! Осакатените във войната водена от украинска хунта са двойно повече! ООН е фалшиво и подчинено на САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    05 Апр 2023 10:06ч.

    И какво, трябваше ли да се оставят децата да загинат във войната?? Без значение на националността?? А са евакуирани и с майките си, останали са само мъжете!Та вие акъл имате ли?!? Много добре са направили руснаците, че са ги евакуирали! Като спрат военните действия всички ще се върнат обратно! Срамота и подсъдно е за такива нечовешки разсъждения, да се оставят деца без значение на националност в територии на бъдеща война!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ма, Маги

    05 Апр 2023 10:29ч.

    Не трябваше да убиват майките на тези деца. Но руснакът е садист. Доставя му удоволствие да причинява страдание. Затова нормалният свят гледа на Русия като на тумор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде вземи най-после се успокой

    05 Апр 2023 10:37ч.

    Стига си ни изливал помията си цяла сутрин. Ако руснакът беше садист, досега Киев, Харков и Одеса щяха да са напълно разрушени. Спри да лъжеш, че ще започнем да те трием с пълно основание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    05 Апр 2023 10:07ч.

    Тук логиката е проста - Великобритания блокира излъчването, защото има какво да крие. Дотук с големите западни приказки за прозрачност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    05 Апр 2023 10:11ч.

    Как не ви е срам, заради едни скапани долари да ставате маши на лъжата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съмнявам се руснаците да ти плащат с рубли

    05 Апр 2023 10:33ч.

    Уж сте русофили, ама пратихте децата си на Запад и все за долари и евро ламтите. Воглаве с тарторите на Израждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • англоамериканският колониализъм

    05 Апр 2023 10:39ч.

    Спри да го възпяваш тоз Запад бе. Хората не са обсебени от мондиалистки бесове като тебе. Вземай да се кротнеш, че ни писнА от лудостта ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Апр 2023 10:11ч.

    Нагло-саксонците изпаднаха в паника! Резултатът е безумната цензура. Но истината винаги излиза наяве и който желае да я чуе, ще го направи, а това е по-голямата част от света. "Златния милиард" е изправен срещу останалите седем милиарда, на които им е писнало от хегемонията на САЩ и колониалните амбиции на "колективния запад", за свят основан единствено на ТЕХНИТЕ "правила". Развръзката предстои, а резултатът е предвидим. Една епоха си отива, а на нейно място идва друга... Проблемът е цената, която всички ще платим, защото Западът лесно няма да отстъпи. На прага на трета Световна война сме! Факт. Дано само не е ядрена, защото това ще е края на човешката цивилизация изобщо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът, разбира се, няма да отстъпи

    05 Апр 2023 10:36ч.

    Кога друг път ще намери такъв комплексар начело на руската държава, който сам влиза в капана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърто, ала злобно

    05 Апр 2023 10:41ч.

    Предпочиташ си деменцията, а? А знаеш ли защо? Защото винаги си бил роб и завиждаш на онези, които искат и умеят да бъдат свободни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    05 Апр 2023 10:16ч.

    Сатаната винаги се е страхувала от Истината... Но Истината винаги е побеждавала в крайна сметка! Който е запознат с Историята го знае. В случая, Западът започва де се гърчи в огъня, който сам запали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Апр 2023 10:19ч.

    Казусът с украинските деца е основанието на педерунгелите от Хага да издадат тапиите си за арест на Жужо. Що се вълнуват толкоз истерично? Ако имат факти, ще се подготвят и ще оборят двете омбудсманки. Хем пред публика - целият свят. Може да извикат и оная омбудсманка, бившата на Украйна, която разправяше наляво и надясно, че руснаците изнасилвали дечурлигата. После се обясняваше, че нямало данни, ама лъготела с художествена цел - хиперболизирала, демек като един Гойя пресъздавала ужасите на войната. И за да подгрее западната публика, щото почнала нещо да изстива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    05 Апр 2023 10:38ч.

    Тия английски кръвосмешани полуидиоти. Да закриват тая компроментирана институция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    05 Апр 2023 10:43ч.

    Не просто са манговци наглите островитяни бе, и манафи са...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    05 Апр 2023 11:06ч.

    Това от личен опит ли го знаеш,хаха ? Опънаха те докато береш аспержи на острова ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Апр 2023 17:41ч.

    @ Желев Желязко 05 Апр 2023 11:06ч. Моля специалистът по аспержите да обясни как се използват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хепи енд

    05 Апр 2023 11:04ч.

    Имам подозрения, че поне един от модераторите в тоя сайт е козяшки провокатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    05 Апр 2023 11:07ч.

    Виж сега,русофилче недоклатено,този форум не ти принадлежи,нито на теб,нито на останалите рубладжийски подлоги. Това че Дачков търпи най пропадналите отрепки от форума на СЕГА да се изхождат тук, е отделен въпрос. Анадънму ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    05 Апр 2023 11:10ч.

    Чета коментарите и си мисля тези хорица изказващи се какви претенции имат? Руснаците включително ПРИНУДИТЕЛНО са евакуирали всчики деца до 18г в разни детски лагери и санатории на руска територия. Хранят ги поят ги образоват ги както могат. Украинците не евакуират нито децата нито местното население. Ако могат местните бягат иначе се ползват от ВСУ като жив щит. Почне ли патакламата никакво бягство на цивилни. Не ги хранят - хуманитарка я дойде я не... Ако и Руснаците не унищожат докрай сградата за да оцелеят местните в подземието... Е как няма местните да чакат руснаците да дойдат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо много се възпалиха прозападните психопати. Пролетно обостряне на душевните разстройства е в разгара си! ?

    05 Апр 2023 12:25ч.

    Само душевно болен човек може да вярва на западната пропаганда и да участва в нейното отравно дело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи