"ВДХ" АД за ареста на Желев: Подалият сигнала беше уволнен за нарушения, сезирахме СГП

"ВДХ" АД за ареста на Желев: Подалият сигнала беше уволнен за нарушения, сезирахме СГП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Във връзка с проведената късно снощи полицейска акция, последвалото разследване на Софийска градска прокуратура и разпространяваната в медиите информация, смятаме за необходимо да представим официалната ни позиция по случая.
„ВДХ“ АД е национален лидер в строителството на благоустройствена, енергийна, транспортна и ВиК инфраструктура, жилищни и обществени сгради, спортно-развлекателни комплекси и хидротехнически съоръжения и има дългогодишен опит в изпълнението на значими национални обекти.

Лицето, подало сигнал срещу г-н Велико Желев, е било в трудово правоотношение с „ВДХ“ АД на длъжност директор „Строителство“. 

Първоначално е постигнато разбирателство между страните, напускането на служителя да стане по взаимно съгласие, считано от 6 февруари 2023 г.

След направена вътрешнофирмена проверка са установени длъжностни нарушения, свързани с финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя. От служителя са поискани писмени обяснения, които той е предоставил на 24 февруари 2023 г.

На база установените нарушения, ръководството на дружеството е взело решение да бъде променена заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение, от такава по взаимно съгласие, на дисциплинарно уволнение.

На 27.02.2023 г. е внесен сигнал до Софийска градска прокуратура под номер 8124/23 от 27.02.2023 г., в който от работодателя ВДХ АД са описани установените нарушения и е представена готовността на фирмата да предостави допълнителна информация за нуждите на евентуалното разследване.

Изключително сме изненадани от внушенията в медиите за обвинения свързани с принуда, побой, документи с невярно съдържание и изнудване – понятия, които категорично противоречат на нашите принципи на поведение и морал.

Ръководството на „ВДХ“ АД

 

 


 

Коментари

  • А баце, кога?

    07 Март 2023 18:11ч.

    Или той е кучи син, ма наш! Иначе като заловят някого, а, не съм аз, те ме насилиха да ги правя тези лоши работи! А прокуратурата да продължи нататък - един е пътят, два пътя няма! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    07 Март 2023 18:40ч.

    Велико Желев е невинен. Поне до доказване на противното. А противното никога няма да бъде доказано.... Нали не се съмнявате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Бареков

    07 Март 2023 18:49ч.

    Щели да задържат магистралния Великомъченик Желев за 72 часа за измама на негов служител за 68 хиляди лева. Ами то само каишката от крокодилска кожа на златния му часовник струва топкова. 68 хиляди са му обядите без бакшиша на Вичо Касичката по хубавите курорти. Само Радев и Копринков са му набили 1,5 милиарда по-миналия месец. И сигурно още 15-20 милиарда от 2005 досега. За балъци ли ни вземат или някой се опитва са разбие предизборно Касичката със златните наполеони пред очите ни? Асфалтират със златен асфалт селския Път на Копринката. Афери за милиарди и цяла липсваща магистрала се принизява до битов инцидент от зелените чорапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Копринков – тамадата на „пътя на копринката“

    07 Март 2023 19:06ч.

    За Вичо Касичката четете АФЕРА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    07 Март 2023 19:12ч.

    Разследването, както по Велико Желев – „Вичо Касичката“, така и по зулумите вършени по ремонти на пътища, магистрали и Северната тангента в столицата, са свързани. Разследването е подкрепено и с материали, идващи от Европейската прокуратура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха ха

    07 Март 2023 21:02ч.

    Ха ха ха ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи