"Възраждане" внесоха 590 000 подписа за референдума за запазване на българския лев

"Възраждане" внесоха 590 000 подписа за референдума за запазване на българския лев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Възраждане“ внесе събраните подписи за референдума за запазване на българския лев. Те са събрали общо 590 000 подписа. Това означава, че референдумът може да бъде проведен. За се проведе допитването, без да е нужно произнасяне на Народното събрание, са необходими 400 000 подписа.

"Това, което ще постигнем, е, че ще има референдум наесен заедно с местните избори, на който българските граждани ще кажат, за първи път ще бъдат питани дали искат да се запази или да бъде унищожен българският лев", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти. Той добави, че тези 590 хиляди подписа са на общо 37 хиляди страници.

 

Въпросът за допитването е „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. От инициативния комитет внесоха подписката преди изтичането на крайния срок, който е понеделник, 10 април. 

"Влизането в еврозоната е капан, от който няма изход", коментира още Костадинов. "Унищожаването на българския лев ще доведе до унищожаване на спестяванията на българските граждани, обезценяване на доходите и ще ликвидира финансовата независимост на България", посочи той.

В отговор на въпрос лидерът на „Възраждане“ не изключи атака срещу референдума от „Демократична България“. Най-вероятно пак ще има запитвания, сигнали, редовните доноси, допусна той.

Според Костадинов след днешната заявка на „Продължаваме промяната“ - „Демократична България“ да не подкрепят правителство с мандат или с участие на ГЕРБ, отиваме на нови избори, в което, по думите му, няма нищо страшно.

"Има вероятност да бъде съставено експертно правителство, но то няма да е устойчиво, защото ще доведе до още по-лошо повторение на това, което видяхме при четворната коалиция", смята Костадинов. Единственият кабинет, който ще подкрепи „Възраждане“, е кабинет на „Възраждане“, каза той, запитан дали вижда участие на партията му в експертно правителство.

Ако третият мандат бъде връчен на нас, сме готови със състав на кабинет и ще го представим за гласуване в Народното събрание, заяви председателят на „Възраждане“. Той посочи, че ще се обърнат към всички политически сили за подкрепа на база на платформата на „Възраждане“. Ние сме длъжни да разговаряме с всички, защото представляват българския народ, коментира Костадинов, но добави, че са наясно, че няма да получат подкрепа заради различните цивилизационни виждания.

Искаме България да бъде независима държава, да предоговорим условията за членство в ЕС, да се запази българският лев, да бъдат закрити американските бази у нас, изброи той. Искаме нормални взаимоотношения с Русия и вдигане на антируските санкции, допълни Костадинов. Крайно време е ние, българите да решаваме, коментира той.

Стотици пунктове в цялата страна за подкрепа на инициирането на референдум българският лев да остане единствената официална валута в България до 2043 година бяха разположени из цялата страна.

 

Източници: бТВ, "Труд", epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    07 Апр 2023 17:18ч.

    Благодаря Ви за къртовския труд! Успех на референдума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • салата бг

    07 Апр 2023 20:32ч.

    Успех на референдума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А референдум

    07 Апр 2023 22:24ч.

    Аз и още 5000000 бихаподкрепили референдум "България на 3 на морета". Произлиза ли нещо от това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И също

    07 Апр 2023 22:26ч.

    САЩ да не се месят във вътрешните работи на България. Произлиза ли нещо от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А може и

    07 Апр 2023 22:28ч.

    референдум да сме най-силната държава на света, какво значение има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или пък референдум

    07 Апр 2023 22:29ч.

    Да не се лъже повече. Има ли смисъл в това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А може също

    07 Апр 2023 22:30ч.

    референдум против военните конфликти. Сигурен съм, че всички са за.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въобще

    07 Апр 2023 22:33ч.

    Можем да си правим референдуми за всичко, даже за това да сме дружелюбни с извънземните, което има горе-долу същата стойност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    07 Апр 2023 23:09ч.

    Произлиза, че сте платен провокатор(трол).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    07 Апр 2023 23:11ч.

    ...още един провокатор(трол).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил

    07 Апр 2023 17:26ч.

    Балъците в тая държава нямат свършване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    07 Апр 2023 17:32ч.

    Така е, достатъчно е да се види що мат`рял е гласувал за първите две партии...нямат свършване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил

    07 Апр 2023 18:14ч.

    И за версия 2.0 на Болен Рублоядов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Чърчил

    07 Апр 2023 19:02ч.

    И това от някой, кръстил се Чърчил. Не може да е по-иронично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    07 Апр 2023 19:21ч.

    Да, соросидите, захранвани с долари от Хамерика "за" България, всички оприличават на себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пърчил

    07 Апр 2023 20:33ч.

    Соросоидните дебили с английски имена също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    07 Апр 2023 20:42ч.

    Прехваленият Чърчил, освен че е мразил българите, е бил и долен хитрец- преди ВСВ той се е преструвал на антинацист, но в действителност е водел политика на омраза, разединяваща Европа - по време на войната е водил тайни преговори с Хитлер, чрез германския представител Рудолф Хес- по онова време затворник в Англия. Той обявява демокрацията като най-добра за англичаните, а не за останалите. И студената война е негово изобретение. Но между глупостите, които е говорил, е казал и нещо вярно - "Който избере сигурността пред свободата, той ще загуби и двете". Нека всички, а особено евроеатлантическите грантаджии го чуят и мислят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А случайно да знаете защо личният му (на Чърчил) архив

    07 Апр 2023 23:18ч.

    беше засекретен за 70 г. след смъртта му, които неотдавна изтекоха и бяха продължени с още 70? Само семейството му и личният му биограф имат достъп до документите в него за още два живота... И малка неточност - Чърчил НЕ Е водил тайни преговори с Хитлер чрез пратеника му Рудолф Хес, последният обитател на "Цитаделата" (затвора за военни престъпници от ВСВ в Западен Берлин, а е избягвал с цената на всичко контакт с него (Германия), защото е искал ВСВ да продължи колкото може по-дълго по съвсем лични мотиви - искал е да остане на запазеното му място като военновременен Министър Председател на GB... a това защото ... заплатата му като МинПред е надвишавала в пъти заплатата му от 550 паунда на редовен депутат! Така, че е игнорирал опитите на Фюрера да се спре войната ПРЕДИ нападението на СССР, които са направени (документирано). Хитлер е обявил искал да координира с Рузвелт и Чърчил решението си да не напада СССР, защото е бил изпълнил целта на войната - да завладее (и обедини) всички земи в Европа населени с германци. И точка. Това са били целите на Хитлер. Възход за Германия. Така че войната, която опустоши цяла Европа и отне живота на 27 млн. руснаци + 20 млн. германци + още много милиони между май 1940 до май 1945 г се дължи единствено и лично на Уинстън Чърчил, истински военнопрестъпник! ПЕТ години напълно излишни страдания, само за да му е по-удобно да живее и да пиянства ежедневно в имението си с 43-те слуги, което не е бил в състояние да си позволи със заплата на обикновен депутат! Справка: Книгите на Дейвид Ървинг - Биографиите на Чърчил, и на Хитлер съставени по документални факти, проучени във военните архиви на ЮК, САЩ, Германия и СССР. Всички (освен руските материали) проучени в оригинал. https://www.bitchute.com/video/2d1LVSXNmj6l/ Записите с Дейвид Ървинг са изчегъртани от YT, а сега се опитват да ги зачистят и от Bitchute.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чърчил

    07 Апр 2023 23:57ч.

    Сутринта пих кафе на Козяк, на рублоядите не ви е много розово бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    07 Апр 2023 17:31ч.

    дано да сте честни и да не сте поредните, които ще ни излъжат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    07 Апр 2023 17:37ч.

    Възхитена съм от Възраждане, не се отказаха. Да, наистина къртовски труд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Апр 2023 17:56ч.

    чехи, унгарци, поляци, шведи, датчани не искат и да чуят за еврото (бившата дойчемарка) и си запазиха собствените валути. а защо ли - защото собствената валута е един от задължителните атрибути на нацията (наред със собствена територия; общ език; обща религия /идеология/)... а безродниците у нас (пардон, евро-атлантиците) отдавна са се продали за 30 сребърници на сатанистите - и дано Господ да удари по тях и по семействата им до 9-то коляно!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амира

    07 Апр 2023 18:26ч.

    От вашите уста в Божиите уши, амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    07 Апр 2023 19:55ч.

    Безродниците у нас са евро-атлантиците и чърчилът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и главният безродник на власт в момента

    07 Апр 2023 23:24ч.

    вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов... Основен фактор за пълната / безостатъчната интеграция на България в ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    07 Апр 2023 18:10ч.

    Дълбоко уважение към направеното от "Възраждане" за събирането на подписите. Влизане в еврозоната означава автоматично минимум двойно обедняване и поемане на пасиви на играчи, от които така и така нищо не кярим по принцип. Долу ЕС, закривай кочината на Четвъртия райх!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-и с моя подпис за Лева и против еврото

    07 Апр 2023 18:11ч.

    Но без моя глас на изборите!Та Костадинов ако се чуди откъде е разминаването му референдум и избори аз съм един от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го мисли

    07 Апр 2023 18:48ч.

    Аз не гласувах за тях сега, но следващия път със сигурност ще го направя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • милена

    07 Апр 2023 18:15ч.

    590 000 дебила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР

    07 Апр 2023 18:56ч.

    Скоро за такива думи ще бъдеш пращан/а в трудов лагер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Апр 2023 18:59ч.

    Пусни си Милена "Не'ам нерви"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като не си една от тях,

    07 Апр 2023 19:02ч.

    кво ти пука. Недей така, леля ти и чичо ти от Карнобат може и те да са сред тях. Дибили, впрочем, Милена. Няма бройна форма за лица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .....

    07 Апр 2023 19:06ч.

    дебили

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    07 Апр 2023 18:15ч.

    Аз събрах 20 подписа. Някои отказваха, защото викаха, че защитавам рублата и че ако сме със Запад ще сме по-богати. Не им отговарях. Други ги беше страх за егн-то. Трети викаха, че ще се реши без да ни питат и няма смисъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малик

    07 Апр 2023 18:59ч.

    Имаше една поговорка, че когато се бориш за правата си и ги устояваш, ти неизменно го правиш и за тези, които не го заслужават. Така работи света. Нищо, което си направил не е било напразно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз събрах 20 подписа.

    07 Апр 2023 19:57ч.

    Поздравления!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз се подписах 20 пъти

    07 Апр 2023 18:20ч.

    Дано да успеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    07 Апр 2023 18:21ч.

    Първият камък се бутна. Ще тръгне каменопада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    07 Апр 2023 18:45ч.

    Мине ли този референдум следващата стъпка на "Възраждане"ще е за излизане от ЕС и НАТО. А с поведението на умнокрасивия жълтопаветен харвадски дебилитет и на Банкянската шайка, много лесно ще се случат нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само дано не излязат на улицата

    07 Апр 2023 23:34ч.

    Васко Кръпката и Богдана К., Владимир Левчев и Теодосий Спасов... да защищават правата си на европейци... В смисъл, МОЛЯ СЕ дано не допуснем БХК и ОО, ЮеС4БГ да ни организират някой български майдан... че като гледам какви са биготи, и как не могат да оставят решаването на такива съдбоносно важни въпроси на ... простаците (сиреч на народа)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белов

    07 Апр 2023 18:55ч.

    Изриването на еврогейската паплач все трябваше да започне отнякъде. Благодарности на стотиците пряко ангажирани със събирането на подписите за нечовешките им усилия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце от село

    07 Апр 2023 19:26ч.

    Не е истина. Успех, и дано нищо не бъде загубено! Да не забравяме, че евродепутатите така си пренасят еврата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никакви евраци

    07 Апр 2023 19:35ч.

    Който има повече да ги даде на полза роду или на Урсула. Както иска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • велосипедно правило

    07 Апр 2023 19:37ч.

    Не бива да се спира с референдумите! Нека подписките за референдуми по важни въпроси станат постоянно течащ прякодемократичен процес. Така ще се поддържа из страната плътна и дейна доброволна организационна инфраструктура на партията и присъдружни граждански съвети и комитети. Местните съвети биха имали голяма роля на предстоящите местни избори, защото ще поставят безпристрастно темите в дневния ред на общините, особено в условията на тотална медийна цензура или обсебена медийна среда. Мрежа от дейни комитети напълно съответства на състоянието на отрицателна държавност - използване на органите и структурите на държавата за подтискане и за дълбоко политическо и икономическо разложение на собствения народ. Никакви поднесени от запада идеологически еквилибристики не могат да оправдаят хвърлянето на българи във война срещу други славяни, или пък закриване на последните собствени жизнеобезпечаващи индустриални мощности на страната под формата на "диверсификации", "нови американски договори" и прочие. Отвоюване на правата и свободите за българите не търпи отлагане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    07 Апр 2023 19:41ч.

    Съгласен съм. Още повече доколкото разбирам вече има изградена структура за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поход за мир и неутралитет. Национален референдум

    07 Апр 2023 20:01ч.

    Петият Общобългарски поход за мир, който ще се състои на 23.04.2023 г. в над 20 български града. /Поглед.инфо/ В деня на Похода във всички тези градове и на още много места в цялата страна и чужбина ще се събират подписи за национален референдум „България за мир и суверенитет“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    07 Апр 2023 19:39ч.

    Все си мислех че ще са втора Атака или ВМРО и сие, но на тези избори гласувах за тях. И не съжалявам. Костадинов май е напипал верния път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления, но....

    07 Апр 2023 19:52ч.

    В тази наша държава сме свикнали на измами и лъжи. Сега докато не изброят подписите в НС и ги признаят че преминават необходимия брой, ще си мислим как може тайно да организират пожар, да протече покрива, да спрат камерите при грабеж, и хиляди други трикове. После пък ще изберат въпрос за реалния референдум, който да заблуждава хората. И накрая гласуването ще бъде организирано в стила на последното, крайният резултат ще бъде манипулиран. Човек трябва да е със здрави нерви срещу лъжците, те нямат умора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    07 Апр 2023 19:54ч.

    Спомням си, че референдувахме "ЗА" завършването на АЕЦ Белене. И какво стана? Или беше някакъв по-усукан въпросът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ipswich

    07 Апр 2023 19:58ч.

    Прав е на 100%. Има само един проблем. Чичо Сам не приема неутралитет. Или вика си с нас, или против нас. Тъпо и черно бяло мислене, но това са говедарите. Фашисти от секъде. При всички случай Възраждане е последния трепет на една мъртва държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Апр 2023 20:26ч.

    Красавчики

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления, възрожденци!

    07 Апр 2023 21:43ч.

    Чак когато видях огромното количество папки пълни с листове с подписи придобих представа, каква огромна по количество работа е свършена. Заслужавате нашата подкрепа и благодарност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-манипулацията

    07 Апр 2023 21:51ч.

    Е неизбежна!Точно,без нея колониалната кочинка ще се срути.Подписах се в Шумен в РУМа.Пописите събираше младо момче.Нали се сещате ,че и след 20г. такива като него няма да забравят.Лед тронулся!!И това е заслуга на Костадинов,признавам му го.Мисля,че и тук е разликата от Атака.По млади,по образовани,по-безкомпромисни.И да подкрепящите са много повече.За 10мин. станах свидетел на поне 20% отказ от подпис заради ЕГН то.Явно е било масово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    07 Апр 2023 21:58ч.

    България е жива ! И това докарва до лудост платените говеда и българофобите. И още нещо - България ще я бъде. Не , че е най великата държава и българите най-велика нация , а защото хората са качествени. Качеството на хората е по важно от количеството им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    07 Апр 2023 23:07ч.

    Абсолютно сте прав. Дано още от многото ни, иначе здравомислещи и здраво стъпили на краката си сънародници, преодолеят постоянно неистово натрапваните ни антибългарски послания и мантри и осъзнаят националният ни интерес - левът е един от фундаментите на България, гарант за нейната независимост и просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    07 Апр 2023 22:35ч.

    Първата стъпка към демокрацията е направена. Истинското управление на народа е в допитване до неговото мнение. "Възраждане" пише най-новата ни история. Затова след изборите хранениците на Сорос и амбасадата вкупом се нахвърлиха срещу Костадинов и "Възраждане". Дори не успяха да стиковат нападките. Едни говорят, че е проруска партия, други, че е фашистка, трети, че е заплаха за евроинтеграцията. Обединява ги единствено страхът. Страхът от решението на истинския господар на държавата - и това е народът. Помните ли колко жлъч се лееше от страна на Гунчева и Марков? Двамата диванни експерти всеки ден публикуваха памфлети и вменяваха всякакви вини на Костадинов. Непрекъснато повтаряха колко необразовани и прости са възрожденците, как подписката нямало да се състои, или че ще бъде преднамерено провалена. След като излязоха резултатите от следизборна анкета и се установи, че подалите гласа си за "Възраждане" са сред най-образованите, т.е. все пак мислещи българи, гласовете им леко поутихнаха. До следващата интрига. Както и да е, да се насладим от от първата крачка и да се надяваме, че референдумите ще се превърнат в обичайна практика и у нас - нали сме Швейцария на Балканите?)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Швейцария на Европа

    08 Апр 2023 1:45ч.

    референдум може да предложи/започне всяка група от 50 000 души. Не 500 000 за 90 дни, а 10 пъти по-малко! Ако ще сме Швейцария на Балканите, първо трябва да се промени законодателството за референдумите, а след това и Изборния Кодекс за да ограничи огромния брой на секции зад граница. И да задължи всички, които гласуват, сами да попълват декларациите си. Стига вече с тези задгранични гласове за R-доган. Хората с двойно гражданство не бива да определят съдбата и живота на живеещите в България. Ако са си избрали да плащат данъци на друга държава, да си гласуват за онези там изборни длъжности...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    07 Апр 2023 22:53ч.

    Подписах се да се запази българският лев, на първо място, за да не загубим един важен символ на нашата идентичност като народ, на второ място, защото еврото няма да ни донесе никакви ползи. Опитват се всячески да ни вкарат в покриване на евровите заеми, на големите държави като Германия и Франция, така че съвсем да обеднеем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байдън

    07 Апр 2023 23:45ч.

    Браво, а как ще спреш: https://www.federalreserve.gov/central-bank-digital-currency.htm

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    07 Апр 2023 22:55ч.

    Браво на младите хора, които стояха на студа да събират подписи! Според мен трябва да се направи референдум, който да реши, че 30 хил. подписа са достатъчти за иницииране на референдум ( правя сравнение с Швейцария - население около 9 млн., необходим брой гласове за иницииране на референдум - 50 хил. )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    08 Апр 2023 0:12ч.

    Еврото ке падне!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    08 Апр 2023 0:35ч.

    Явно се върви към дигитално евро. Безкешово общество. Само че лева като как ще бъде обвързан за дигитално евро ? Или пък всички ще бъдат принудени да използват биткойни или подобни шитни. Без кеш. Интересно ще бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клаус Шваб

    08 Апр 2023 9:14ч.

    Вървим към четвърта индустриална революция и великото зануляване. С хартийките ще може да си подпалвате печките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи