"Възраждане": Спрете да се опитвате да вкарате еврото като паралелна валута

"Възраждане": Спрете да се опитвате да вкарате еврото като паралелна валута

„Спрете да се правите, че има консенсус в българското общество и влизането в еврозоната е цел за България. Спрете да се опитвате да вкарате еврото като паралелна разплащателна валута“, призоваха от "Възраждане".

"Една седмица - толкова ни дели от пълното унищожаване на демокрацията в България", заяви депутатът Деян Николов в декларация от името на ПГ на „Възраждане“ от трибуната на Народното събрание (НС). Демокрацията са 604 хиляди българи, които пряко изразиха волята си, следвайки закона и реда в страната, и пожелаха да се проведе референдум за запазването на българския лев поне до 2043 г., посочи той. Демокрацията е волята на един народ, добави още народният представител от "Възраждане".

"Една седмица – след точно толкова изтича срокът по закон, в който ние всички в тази зала сме длъжни да приемем решение за провеждане на референдум за запазване на българския лев", отбеляза Николов, който е и част от Инициативния комитет за събиране на подписи за допитването.

Той посочи, че според Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление НС приема решение за провеждане на национален референдум, когато това е поискано от инициативен комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 хиляди българи с избирателни права. "Ние вече имаме протокол от ГРАО, който потвърди над 470 хиляди валидни подписа", отбеляза Николов.

Депутатът от „Възраждане“ отбеляза, че НС приема решение по предложението за референдум в срок до три месеца от внасянето му. Срокът от три месеца за нашето решение изтича на 7 юли, а вчера в правна комисия управляващата коалиция от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС отхвърлиха точката за референдума от дневния ред, което е жалко, коментира той. „Жалко е да не зачитате волята на 600 хиляди българи, защото виждате политическа заплаха във „Възраждане“. Жалко е да ви е страх да излезете и да защитавате позицията си за влизане на България в еврозоната на референдум. Жалко е да се молите под масата на европейски лидери да ви пуснат в еврозоната. Жалко е да си мислите, че вашето мнение е по-важно от мнението на цял един народ, жалко е и да си мислите, че посланикът е по-страшен от народа ви“, коментира Деян Николов.  

„Спрете да се правите, че има консенсус в българското общество и влизането в еврозоната е цел за България. Спрете да се опитвате да вкарате еврото като паралелна разплащателна валута“, призова той. Николов отбеляза, че преди 20 години против „едностранната евроизация“ твърдо се е изправил „гуруто на днешната градска десница – самият Иван Костов“ и цитира негови статии от 2002 г. и 2009 г.  

От тази трибуна ви призовавам не просто да излезем с решение за провеждане на референдума в най-кратък срок, но и отправям открито предизвикателство за публичен дебат на експертно ниво, каза още Деян Николов. „Съберете си най-изявените експерти по темата и аз с удоволствие ще ги унищожа“, посочи той, като уточни, че думата „унищожа“ се използва в преносен смисъл – похват, който, по думите му, удобно е бил забравен или игнориран в последните няколко дни „от някои български журналисти, от демократичната т.нар. интелигенция, Министерския съвет, че дори и прокуратурата“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Евгени Василев

    29 Юни 2023 14:09ч.

    Прави са хората, по-добре е да се въведе рублата, а защо не и юана! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде сега

    29 Юни 2023 14:13ч.

    Напомняш ми за вица - "оптимистите учат английски, песимистите - руски, а реалистите - китайски". Поне рублата е обезпечена със злато. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    29 Юни 2023 14:19ч.

    ...винаги съм смятал "Евгени" за леко гейско име, да не говорим, че звучи типично руско... :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    29 Юни 2023 14:25ч.

    A защо да не приемем и юана, и кукузела. Ще ги въведен паралелно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се че

    29 Юни 2023 14:25ч.

    Е по добре, говедо джендърско. Европа се разпада проведена от фашизъм, Америка с долара си умря, само простаците в Кочината искат Европа и краварника. От къде изпълзявате толкова много олигофрено идиоти. Продажни боклуци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се, че

    29 Юни 2023 14:34ч.

    това,(изпълзяването) е резултат от Чернобилската авария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    29 Юни 2023 14:40ч.

    ./. преди седмица имах вербално спречкване с друг смелчага като теб, във фейсбук, предложих му този петък да се видим, за да ми каже всичко, което мисли за мен в очите, не ми отговори, така, че петъка ми е свободен, ако искаш заповядай в мола на Цариградско, в Икигай ще съм там межд, 12-13 часа, с удоволствие ще те отпратя на лечение в болницата за дълго време, бъзльо! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя содомитче розово и фашистко

    29 Юни 2023 16:08ч.

    И това ще стане Женечка розово джендърче . Само че на теб няма да ти позволим да ги ползваш .На теб ще ти позволим да рупаш доларовите и еврохартиики . а иначе да те светна по въпроса ,когато България стане член на БРИКС И ШОС ,ще си ползва Българският лев и заедно със него и валутата на БРИКС И ШОС . Във Разменната търговия ще се ползват всички валути на държавите членки . Това е голямата разлика между Европедалското евро и миришещият на мухал долар . Като приемем еврото което няма да стане фактически ставаме роби на европедалите за цял живот .А във БРИКС И ШОС Всичко ена равноправна основа . Ясно ли ти е тази работа скапа женя розово фашистко джендърче .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    29 Юни 2023 17:04ч.

    Женя содомитче розово и фашистко, твърде често повтаряте нещата свързани със содомията и розовостта, за да не сте съмнителен! А другото, ще поживеем и ще видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    29 Юни 2023 17:23ч.

    Не се притеснявай генчо. След 5 години, както е тръгнало няма да има доларес и ойро, но всички ще търсите бриксовата валута, щото няма да имате с какво да търгувате и купувате. Не се притеснявай. Всичко е наред....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя содомитче розово и фашистко

    29 Юни 2023 17:30ч.

    Женя повтарям нещата ,защото си истински джендър содомит .Ти защитаваш със нокти и зъби деградиралата англосаксонска системна ,а не аз .Аз съм православен християнин и защитавам Българските ценности ,като традиционното семейство , битът ,обичайте ,празниците и духовността Българска . А ти си защитник на мракобесието наречоно англосаксонски свят .Свят на содомити ,зоофилистици ,на гей паради на смяната на половете и на мутиралата джендър идеология .Ето затова те наричам със женските имена и че си содомит ,фашист и розов джендър .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех бре

    29 Юни 2023 17:48ч.

    Името е с древногръцки произход и означава „благороден“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • У бре

    29 Юни 2023 17:55ч.

    По-скоро означава от благороден произход, което не е точно същото, ама нейсе.. Може да се разглежда и като неуспешен опит за евгеника, от една друга гледна точка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    29 Юни 2023 23:43ч.

    Никъде на рублата не пише, че е обезпечена със злато! А пише: "Билет банка России".........Кенеди на писа на долара, че е обезпечен със злато и какво му се случи??? И сега на долара е пише, че е обезпечен със злато......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев е запотен в мола, а

    30 Юни 2023 14:02ч.

    Ивет се пече в момента на плажа в Офринио, където български престъпници магистрати, застрахователи, банкери и обикновени бандити имат разкошни къщи и правят оргии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прав е

    29 Юни 2023 14:11ч.

    Но те няма да допуснат да се проведе референдумът. Имат инструкции, ъъъ пардон, Заповеди да се погазват всякакви закони и конституции до официалното ни изчегъркване като държава на картата. И ще имаме евро, дигитално евро, няколко хиляди джендъра, отмяна на конституцията и сертификати за послушание, ваксинация, климатична диктатура, деиндустриализация... Защо 60% от българите въобще не стигат до урните да гласуват? Само за едни избори да идат и тази сган може да бъде изритана директно в Брюксел с еднопосочен билет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за жалост - САМО ако гласовете НЕ се отчитат

    29 Юни 2023 17:10ч.

    със сегашните ни избирателни машини, доставени от Сиела Норма, по заръка на БМБ и след препоръка от най-високо място, от н.пр. К*еро. Защото използването на тези машини, напазарувани от ГЕРБ с поглед в бъдещето, са основният метод за ПОДмяна на вота, наред с другия утвърден вече способ в нашата реалност - купеният вот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пиночет

    29 Юни 2023 14:15ч.

    Този неграмотен рашист е истински дебил. Няма такава простотия - да не знаеш, че сме във валутен и борд и фактически не еврото, а левът е паралелна валута. Но къде да търсим разум в антибългарските рашисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    29 Юни 2023 14:20ч.

    Дебилът си ти, ама карай... Не си единствен, но добре е, че не сте мнозинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Пиночет 29 Юни 2023 11:15ч.

    29 Юни 2023 14:21ч.

    не знам кой е дебил, но не може с толкова прости опорки да оправдаваш неспазването на закона за референдума. дайте да направим референдум, пък каквото сабя покаже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валутният борд може да бъде и към златото

    29 Юни 2023 14:45ч.

    ако решим това. Приемем ли еврото обаче край, не само няма да можем да решаваме почти нищо по еврото, но и няма да можем да излезем от ЕС ако решим това, защото няма механизъм за излизане от еврозоната. ОК неслучайно не влезе е еврозоната, ако и и техния договор за влизане в ЕС да беше написано че някога ще приемат еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но пасаран

    29 Юни 2023 14:53ч.

    Но пасаран! Бойкот на еврото! И аче търговците ще почнат с курвенските си номерца “Нямам да ви върна” и т.п. Който иска да пазарува с евро, да върви в западнала европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Василев

    29 Юни 2023 15:11ч.

    Валутният борд може да бъде и към златото, не не може да бъде, въвеждането на валутен борд е свързано с това някой да се ангажира да носи на гръб лева, както го прави еврото, не е въпрос на наш избор върху кого да стоварим тежестта на собствената си немощ! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как пък не, всеки може да купи злато

    29 Юни 2023 15:41ч.

    с еврата си, като тези които сме замразили във валутния борд. Отделно трябва да изтеглим златния си депозит от английската банка, в която го набута правителството на Кобурга. Бордът го носим само ние, никой не го носи заради нас, защото еврата които са в него не са някакви специални или подарени от ЕС, те са като всички други във валутните депозити. Така поемаме и риска на всеки друг валутен депозит, защото обезценяването на еврото, което сега е в пълен ход поради неразумните решения на ЕК, обезценява и нашите евра в борда. Ако отначало бяхме го вързали към златен депозит (физически, не на хартия) досега щяхме да сме спечелили доста. Отделно, че на банктите си пак можеше да напишем че са "обезпечени със злато и всички активи на банката".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    29 Юни 2023 16:04ч.

    Личи идеологическата деформация на Пиночет. Маргинал доволен да бъде ограбван от наглосаксите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти си неграмотен Фашист

    29 Юни 2023 16:18ч.

    Какво евро ,какъв валутен борд тев гонят бе неграмотнк . Бордсът значи да злоупотребяваме със бюджета във България и за да няма преразход на със държавни пари .Това е контрол на харченето на излишаци със мярка . Става въпрос за Българският лев . кой и защо ни е обвързал със еврото без да се пита Българският народ е предателство . защо във европедалският ес има държави който никога няма се откажат от своите валути и си ползват техните . Разбрали неграмотнико малоумен каква е разликата сега .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искат си рублата изрожданците,

    29 Юни 2023 16:45ч.

    Но понеже не може, на инат искат да няма и евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фък!

    29 Юни 2023 14:24ч.

    Тези олигофрени и либераст-джендърски подлоги, които са завзели властта у нас, рано или късно ще бъдат изметени, но междувременно цената за поразиите, които творят в момента ще я плащаме всички, занапред...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    29 Юни 2023 14:28ч.

    Керванът си върви, рублофилистиците си лаят. Приемете неизбежното!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто изчезни, безотечественико!

    29 Юни 2023 14:38ч.

    Знаеш, че такова нещо не се приема, защото родината ни изчезва. Ще се обърнем с молитва към Отеца си, Той знае кога и как ще ни помогне! Предупредено е за сухи треви като тебе - накрая ги хвърлят в огъня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За левофили става дума в референдума

    29 Юни 2023 14:40ч.

    и ако НС не си изпълни задължението по закон, ще има протести, включително и срещу правителството, което и без това е слабо, и толкова му трябва за да падне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължаваме с подмяната

    29 Юни 2023 15:45ч.

    И колко ще се съберете този път, автобус и половина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяко семе е малко, но щом има постоянна грижа

    29 Юни 2023 15:50ч.

    расте към небето. Ако не вярваш на мен, потърси това в Библията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисарке

    29 Юни 2023 16:23ч.

    Ти приеми неизбежното ,че номерът ви няма да мине ,да унищожите Българският лев .Разбра ли продажник мръсен И друго ,ха сега кажи не си ли долнопробен предател ,щом искаш националната ни валута да бъде унищожена .Така че не Рубладжиите ,а вие руждивите центаджии сте долнопробните предатели .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    29 Юни 2023 17:54ч.

    Ако случайно си пропуснал, Русия върви напред спрямо ЕС в цифровизацията на парите и ще приключи с православната рубла преди еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврото е обречено

    29 Юни 2023 17:58ч.

    Също като петродолара.. Всички неща са циклични, а на гореспоменатите валути, пика им отдавна премина.. Оттук нататък естествения им ход е към залязване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    29 Юни 2023 14:54ч.

    Чрез българския лев все още е жива германска марка. След като ЕС се разпадне ще разрешим на Германия да издава български левове наместо фалиралото евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борката

    29 Юни 2023 15:06ч.

    Немците могат да си върнат марката по всяко време. Неслучайно немските банки преливат от чужди депозити(италиански, испански и т.н.), тъй като при разпад на еврозоната марката ще хвръкне до небето, а лирата, песетата и т.н. ще се обезценят мигновено и депозитантите биха загубили сериозен процент от парите си. Самият този факт, който всеки може да провери по всяко време, е достатъчен, за да отвори очите на утопистите, че много хора в Западна Европа виждат риск в еврото. И има защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по непотвърдени данни - германските пари, марките им НЕ са били унищожени,

    29 Юни 2023 17:14ч.

    а са складирани, след изземането им от обръщение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пепераст Дебеец

    29 Юни 2023 15:08ч.

    Ах, колко конфузно се получи: хем трябва да продължим да се наричаме демократи и борци за правовата държава, хем трябва да забраним референдумите.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълзящ фашизъм

    29 Юни 2023 15:12ч.

    Суспендирайте конституцията, назначете резидента на Амбасадата официално за генерал-губернатор и да приключваме с бутафорните демократични напъни....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    29 Юни 2023 15:15ч.

    Парламента няма да изпълни изискването на Закона и ... ние, подписалите се, ще пием по една студена вода ли ? Безправно общество. Няма смисъл от такава държава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ножът е с две остриета

    29 Юни 2023 15:30ч.

    Ако не изпълнят изискванията по закон, заставаме пред Парламента. Стоим докато не приемат решението. Докато стоим може да пеем революционни песни (по идея на Силва Дончева), а може и да не пеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една седмица - толкова ни дели от пълното унищожаване на демокрацията в България

    29 Юни 2023 16:07ч.

    Коалицията не признава конституция и закони. Естествено е да следва гражданско неподчинение и метеж. Ще поскъпнат самолетните билети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    29 Юни 2023 16:17ч.

    Питам се : Иво ДебилБеров да ли си е пил лекарствата ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    29 Юни 2023 16:23ч.

    Ако приемем еврото - около 20 млрд ще трябва да внесем в ЕЦБ, а около 50 млрд ще останат "за усвояване" от правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    29 Юни 2023 16:37ч.

    Ами то затова е цялото бързане. Кражбата е висша евроатлантическа ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    29 Юни 2023 16:44ч.

    Ама дарения в евро приемате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    29 Юни 2023 17:20ч.

    Като еврото е толкова ценна общоевропейска валута, защо Дания продължава да ползва своята Крона? Как никой не им внушава да си заменят паричната единица с евро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правилно

    29 Юни 2023 18:00ч.

    Нито Чехия, нито Унгария, Полша, Швеция го искат. Що ли? Ако го въведат и са непослушни, ще им блокират банките, както стана в Гърция. Тотален контрол! Значи това е целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Русийката

    29 Юни 2023 18:45ч.

    Даже няма евро - хаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обществен разлом

    29 Юни 2023 17:49ч.

    С въпроса за унищожаването на българския лев вече имаме конкретен повод и причина за ефективно гражданско действие и евентуално гражданско неподчинение и настояване за оставка на правителството. Ако, да кажем безогледното изтребление на добитъка през времето на Борисов засягаше все пак една много ограничена обществена група, то предстоящата геноцидна мярка с насилственото налагане на чужда, при това враждебна, парично-финансова система,засяга пряко 100% цялото народонаселение. При осъществяване на мярката възможностите на нацията за избавяне от електронен паричен лагер стават нищожни. Масовият отказ от българско гражданство и физическото самоизселване от страната на голям брой население остава единствен изход за съхранение на нацията. Аспарух вече го направи веднъж и осигури спасителен път за 1350 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    29 Юни 2023 18:06ч.

    Ако и този път не бъде уважено мнението на народа и поредният референдум не бъде проведен, това ще означава само едно - че сме се върнали официално във времената на диктатура, чиято първа очевадна стъпка беше безобразната цензура и забрана на определени телевизии и медии, които не следват "правата линия на Партията". Отмяната на Референдума обаче ще докаже и още нещо, а именно, че на управляващата пасмина ѝ е съвсем ясно, че е малцинство и че времето ѝ изтича...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    29 Юни 2023 18:32ч.

    Aко не се спази Конституцията, Президентът да разпусне парламента, и да насрочи нови избори...нямаме нужда от нови шмекерии и беззакония на натрапените ни еничари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    29 Юни 2023 19:05ч.

    Точно така! Щом депутатите не насрочват дата за референдума, то те нарушават Конституцията и се явяват клетвопрестъпници. А народно събрание с мнозинство от престъпници не може да продължи да управлява страната. Възраждане има пълното право да поиска от президента да разпусне НС и да насрочи нови предсрочни избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перспективи

    29 Юни 2023 18:41ч.

    Правилно виждате едрия план, колега ОБЩЕСТВЕН РАЗЛОМ 14.49! Респект! Направо ми се сви сърцето, особено пък като видях, че дори г-н Евгени е взел думата по въпроса. Боже, опази! Малцина са тези, които имат подготовка и ще положат усилие да вникнат, тъй че този път ще си спестя усилията да обяснявам и аргументирам. Многократно съм посочвал - за тези с ненакърнените когнитивни способности има огромно количество информация от доц. Сарийски и г-н Сапунаров (прегледно и популярно са описани 40 ПРИЧИНИ за НЕПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО). Който има акъл и дух - нека да чете, информацията е на един клик разстояние. Задавам си въпрос - поради каква причина да правим опит за някаква форма на общуване тук, след като видимо преобладаващо количество форумци не се запознават с опорните материали, а и дори да са ги прочели, очевидно нищо не са разбрали. Буквално вчера обсъждахме феноменалната статия с интервюто на на г-н Е. Тод. Още веднъж благодарности на Галя за фантастичния превод. Винаги си личи, когато финалната редакция е правена от истински познаващ езика и високо културен човек. Автоматичните преводачи спестяват привидно малко техническа работа, която често после ти излиза през носа :)) За да не ви затруднявам с моите оригинални мисли и съждения, съвсем кратко ще преразкажа (творчески) един пасаж от Тод. Става дума за нещо, което далеч нахвърля темата с т.н. русофобия, която е изнесена в центъра на статията. НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТОВА! Ето за какво говорим: Има една силно изразена ос, по която ще се упражнява власт и контрол върху Европа и това ще се върши на основание съхранен суверенитет, идентич(ност, военна сила. Г-н Тод посочва тази ос - Лондон-Варшава-Киев Няма да можем да проверим, но поне запомнете едно твърдение от мен - При никакви обстоятелства тези страни няма да приемат еврото! Има теоретични и хипотетични развития в обратна посока, но на практика няма да се случи! Има една друга ос, или по-точно е да говорим за крива на пречупването, която минава примерно така: Лисабон (столица на фалирала държава) - Мадрид (столица на фалирала държава) - Париж (столица на фалирала държава) - Рим ((столица на фалирала държава) - Атина (столица на фалирала държава), с две особени разклонения към Амстердам и Берлин (НЕфалирали държави), които са една особена група страни, които са се предали, фактически са се отказали от бъдещето си и доброволно са приели ролята на плацдарм и заден двор на Вашингтон. Отказът от емитиране на национална валута е един от водещите параметри за заличаване на национален суверенитет, а в недалечно бъдеще - също и на идентичност. В не дотам разгънат вид - ТОВА ГО ТВЪРДИ и г-н Тод! Прочетете пак, убедете се! Не е моя днешна измислица. Сега много добре помислете - поради каква причина някои тук така убедено искат да тласнат България сред този кръг от държави. Да оставим всичко друго - но ние с тях сме дълбоко културно чужди (в най-широк културен и социо-икономически смисъл) и това само ще се задълбочава във времето, доколкото ние, заедно с Румъния и Гърция сме осъдени да станем военни бази за американско оръжие (ще заменим амбициозна и отправила взор в бъдещето Турция) и по естествен начин ще се превръщаме все повече в заден двор на задния двор. Една буферна, санитарна територия! Знам, че не го разбирате, но поне го запомнете като голо твърдение - една обща валута, която се емитира от един център и обслужва страни с различно ниво на икономическо и технологично развитие, само допълнително разширява пропастта между страните. Еврото прави богатите по-богати или относително по-слабо пропаднали, а бедните стават (относително) по-бедни. От еврото НЯМА СПАСЕНИЕ, НЯМА ИЗЛИЗАНЕ! На теория остава единствено хипотеза напускане на ЕС, но след модерните безброй съвместни инциативи и поемането на огромно количество общ дълг, дори и това вече ще стане невъзможно, а и няма да бъде разрешено дори с цената на украйнизация на съответната територия. Това е краят! Краят тук е една социо-историческа категория - става дума за процес с ясно забележима перспектива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко,

    29 Юни 2023 18:45ч.

    Доколкото си спомням, левът не е привързан за еврото, а за германската марка. И щото ще намажем когато Германия си върне марката, а еврото фалира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Юни 2023 18:57ч.

    Тъй или иначе, нали интелектуални корифеи се цанят да променят Конституцията, та да не пропуснат да отбележат и минимален праг на IQ за влизане в Парламента и всякакви държавни структури. Иначе само с кукуригане и нестойностни, съмнителни западни дипломи и квалификации, нищо не се получава, само излагацията е гарантирана априори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО "ПЕРСПЕКТИВИ"

    29 Юни 2023 19:13ч.

    Коментарите в Интернет отдавна не са "форум". Разбирам разочарованието Ви. Качеството на мислене в коментарите е пропорционално на качеството на "новите българи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перспективи

    29 Юни 2023 19:50ч.

    Дълго време държах отворена диалоговата форма и не знаех какво точно да ви напиша. В момента не ме вълнува дефиницията на понятието "форум". Изпитвам необходимост да отговоря, а не знам какво! Аз не желая, не съм готов да изтрия от съзнанието си мисълта за България! Когато си отида, новите българи ще могат да свършат спокойно желаното от тях - очевидно е, че няма да мога да им се бъркам в делата. Отдавна не гледам на тях като на същества от идентичен на моя биологичен вид. Е, доколкото вероятно носим все пак някакви обединяващи ни белези, остатъци от някакъв общ дух и наследство, чувствам се длъжен да ги предупредя! Отделни (малко на брой) единици могат да намерят някакво място под слънцето без присъствие на Родината им под някаква форма, но за огромното мнозинство от народа ни, погубването на България ще значи погубване на всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SIMO

    29 Юни 2023 23:40ч.

    Само от превалутирането на лев-евро България губи около 500 000 000 евро на година, което е около 1 милиард лева и отиво в банките/частни и чужди/ и чейндж бюрата. За това е този вой срещу еврото, защото няКОЙ ще загуби тези парички.......Ноо всеки народ си заслужава "възрожденците", а пък и Костя има нужда от нова къща и нова джипка.........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Андрей

    30 Юни 2023 9:42ч.

    Септември се връща точно след 100 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи