"Възраждане": Прокуратурата не намери престъпление в скандалния запис на "Промяната"

"Възраждане": Прокуратурата не намери престъпление в скандалния запис на "Промяната"

"Продължаваме промяната" отново излъга българския народ и осъществи още едно от намеренията си, което чухме в скандалния запис от срещата им. Това се казва в прессъобщение от партия "Възраждане". Ето и пълният му текст:

България ще влезе в Шенген по отношение на водните и въздушните си граници, но срещу условието да приеме мигранти и да спазва стриктно Регламента Дъблин.

Противоречивите действия на правителството и опитите за кризисен ПР водят до дезинформация и днес за нито един български гражданин не е конкретно ясно какво предстои. Правителството казва едно, а австрийците друго. Истината е, че правителството се готви да извърши най-голямото национално предателство в историята на България и с бързи темпове унищожава страната ни.

ПП - ДБ постигнаха влизане в Шенген на всяка цена, на цената на това да ни превърнат в бежански лагер. По информация от  интервюта на председателя на Държавна агенция за бежанците, ако влезем в Шенген, ще трябва да увеличим приемателния си капацитет, което означава да намерим къде да настаним  прииждащите бежанци от Африка и Азия. Междувременно правителството задкулисно работи и по въвеждането на еврото в България - нещо, което също чухме в онзи прословут запис, в който ясно се чуват и разпознават от всеки български гражданин, гласовете на две от политическите фигури в правителството.

Запис, за  който Прокуратурата беше сезирана със сигнал, подаден от "Възраждане" до Главния прокурор. Подобни сигнали са били подавани и от граждани заради чутото в аудиозаписа, разпространен в медиите, и са приобщени в една преписка.                          

С постановление наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура обаче е отказал да образува досъдебно производство след извършена проверка с мотив, че липсват достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер от Наказателния кодекс. За това каква проверка е извършена от разследващите в период от половин година е красноречиво посоченото в постановлението, че са положени усилия за установяване на гражданите, подали част от сигналите, но не и за установяване на лицата от скандалния аудиозапис. В постановлението за отказ от образуване на досъдебно производство те все още са посочени като „Мъж 1“, „Мъж 2“, „Жена“, макар всеки средностатистически човек, който е слушал този аудиозапис, да може да разпознае говорещите лица в него. 

Показателна е и липсата на каквато и да е извършена проверка по темата на сигнала – а именно дали твърденията за поставяне на ръководните постове в службите за сигурност на лица, поставени в зависимост от ПП-ДБ или от ГЕРБ и „синхронизирани“ с Посолството (очевидно се има предвид посолството на САЩ) са истина или не, както и дали са били обсъждани и планувани и други кадрувания от лица, заемащи висши държавни постове, в полза на чужди държави и зависими от тях местни политически партии от евроатлантическия спектър.

Прокуратурата  не откри престъпление в обсъждането на кадруване на ръководствата на българските служби за сигурност и подмяната им със зависими от партиите и одобрени от Посолството личности – което бе предмет на темата в скандалния аудиозапис от проведена на 21.05.2023 г. онлайн-среща на ръководството на „Продължаваме промяната“. 

Подателите на сигнала от парламентарната група на Възраждане ще обжалват това неприемливо и крайно лаконично постановление, издадено след шестмесечна проверка със спорни резултати, пред Софийска апелативна прокуратура. За нас е недопустимо да бъде подмината с лека ръка информация, застрашаваща държавното управление и то разпространена от хора, заемащи висши постове в това управление, очевидно поставили се в услуга на външни сили против интересите на българския народ.

 

 

Коментари

  • Страхил Ангелов

    05 Яну 2024 14:57ч.

    https://pik.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B3-%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D0%B4-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%B3-%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-news1210398.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    05 Яну 2024 16:28ч.

    Доган ще го прочете,ще се плесне по челото и ще каже "вярно бе, как не съм го видял досега"! И ние го знаем. Е,и? От празни приказки ни заболя главата, а действия никакви! Че нали и вие управлявахте, вкарахте България в нато и харизахте на щатите територия и инфраструктура да си правят бази! Хайде, стига се упражнявали в празни приказки, от които само глава боли! Че докопате ли пак управление, серджендерджето ви е готово и натопорчено да отвори двери и порти на целокупната джендерия, нали затова от сума време работи срещу Корнела! Хайде стига!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Яну 2024 16:51ч.

    Корупцията тук е държавна политика ! Затова и няма наказани .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предателството вече е извършено - това се вижда от публикувания анекс към договора с Австрия

    05 Яну 2024 17:46ч.

    Парламентът трябва да отмени това незаконно решение на правителството. Австрия няма право да ни налага такива условия, Денков и Габриел нямат право да ги приемат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народния съд ще обърне внимание и на бездействията на цвета на нацията

    05 Яну 2024 14:57ч.

    Горките цъфнали налъми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • К. К. (8 years ago):

    05 Яну 2024 17:44ч.

    “Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, цялото правителство, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит цветът на нацията? Защото цветът на нацията в момента са Румен Мустафа Радев, Мутрата Борисов, еничарят Пеевски, Плевнелиев, Сарафов на Пепи Еврото, Кирчо§Кокорчо, Христо Бойкиев, Саломон Паси, най-малкият генерал в света Наско Атанасов, Деса Общата, областната управителка Вяра Тодева, плъшокът Шенгенков,Тагаренко, хаджидимовската шалвартия и други подобни.“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори?

    05 Яну 2024 15:25ч.

    Дори след като Мъж1 и Мъж2 (условно казано) казаха публично по телевизията и в социалките, че се гордеят от записа и застават зад думите си в него? Подигравка с народа е това. Гавра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Яну 2024 15:32ч.

    Димитър Димов („Тютюн“): „Над околийския началник стоеше Областният, над Областния – Министъра, над Министъра – Правителството, а над Правителството – Мафията – невидима, всемогъща и безчовечна!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    05 Яну 2024 16:21ч.

    хайде стига с тези алабализми или взимай пушката и почвай или стига се прави на велик българин,всичко е посолството и ти си посолството и нинова е посолството и Боко и всички са посолството

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имената на прокурорите моля

    05 Яну 2024 17:07ч.

    Кой е прокурорът? Докога тези хора ще са в сянка. Имената на прокурорите винаги трянва да се публикуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    05 Яну 2024 17:34ч.

    Легион им е името; защото са мнозина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Яну 2024 20:07ч.

    А сега де. Ще се окаже че Гешев е символ на справедливост в сравнение с предалият го и заел неговото място Сарафов. Вече е ясно що го махнаха Гешев и сложиха на негово място Сарафов. Щото Гешев по някакви си негови варианти ги държеше във въздуха сглобкаджиите. На Галя това не и харесваше и се наложи да го сменят с послушен гл. прокурор. Послушен е меко казано. Той си ги изпра всичките. Честито на печелившите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    06 Яну 2024 1:52ч.

    Как така "мъж1" и "мъж2", когато за всички е ясно, че Кокорчо не е никакъв мъж? А и другото е някакво тамагочи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи