„Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите на 14 септември

„Възраждане“ подкрепя протеста на зърнопроизводителите на 14 септември

Последвайте "Гласове" в Телеграм

„За България е от огромно значение да запази малкото хранителен суверенитет, който ни е останал. Едва 20% от хранителните стоки в българските магазини са произведени в страната ни и не можем да си позволим държавата да води политика, която да продължава да предизвиква фалити на и без това трудно справящите се български производители.

Националният протест в защита на родното производство, бизнеса, поминъка и земята ни насочва към проблем, който застрашава оцеляването на всеки българин. 

Безконтролният внос на зърно от Украйна нанася  удар на зърнопроизводителите и поставя в риск както бранша така и здравето на всеки български гражданин.

Внасяното украинско зърно не подлежи на никакъв фитосанитарен контрол, в България на практика няма акредитирана лаборатория, която да го извърши.  От този внос в страната ни произтичат два основни проблема: вносът на некачествено евтино зърно сваля цените и на качественото зърно, произведено у нас. Допълнително към всички трусове в бранша, произтичащи от войната в Украйна, почти безконтролната инфлация, липсата на торове и препарати и непосилните им цени, се добавя и ценовият натиск за изкупуването на продукцията. Това неминуемо ще доведе до сериозна криза в бранша и фалити на земеделски производители.

Вторият, но не и по важност проблем – липсата на контрол на вноса. Известно е, че пpeпapaтитe, ĸoитo изпoлзвaт в Украйна ca много по-евтини и са зaбpaнeни y нac и в Европейския съюз. Зърнените култури, които влизат в страната ни са в огромни количества и никой не знае дали те не са опасни за здравето на тези, които ще ги консумират.  Зърнопроизводителите алармират, че не е правена проба на внасяните култури и не са установили накъде се насочват те. 
Очевидно е, че за пореден път управляващите български правителства поставят общностните интереси на Европейския съюз пред тези на българските граждани, на което „Възраждане“ се противопоставя категорично.

 


 

 

Коментари

  • Коце, Коце!

    13 Sep 2022 19:09ч.

    Бе да не си и ти проект на Козяк ей така, за цвят? Що си фука, че можеш само ти да извадиш хиляди на улицата? Е? Извади ги за тъпите сертификати, а за кирчовските безобразия само вдигаше патардия от кумова срама! Тогава що не ги извади%? На малките сметки всеки се натиска, нали? Не е важно да си пич, а да ти излезе име на пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    13 Sep 2022 19:10ч.

    Знае кой да защити Коцето. Богатите "зърнари" все ще намерят начин да му благодарят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен

    13 Sep 2022 19:17ч.

    Възраждане е за по-скъп хляб ли? Няма насита това Коце. След къщата дворец ли ще строи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    13 Sep 2022 20:17ч.

    Прав е. Това са работни места в България. Хрупай американско ГМО от територията на Украйна, като си толкова възмутен. Скоро Добруджа ще бъде отровена за шистов газ. Ама от софийската панелка не се усеща, докато цяла България ти плаща парното, нали? То бива подлоги, ама

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атака е оригинала

    13 Sep 2022 19:47ч.

    мангала от Максуда е ментето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    13 Sep 2022 20:28ч.

    Естествено че ще ги подкрепя. Външното влияние на пазара противоречи на вътрешната политика за разпределяне на главните ресурси. Зърното влиза в тях. Основни храни, вода, енергия, транспорт, съобщения, оръжия, метали и др. трябва да са обект на особено внимание и управление, в които външна намеса е неприемлива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    13 Sep 2022 20:46ч.

    И аз мисля, че най-големите бизнисмени на България заслужават сериозна подкрепа от държавата. Не само трябва да се забрани всякакъв внос на зърно, а трябва да им се и даде субсидия поне 2 млрд, за да нигат те да посрещшнат нуждите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    13 Sep 2022 20:47ч.

    Не съм наясно с проблема, утре сигурно ще научим повече. Но не може да няма у нас лаборатория, сертифицирана за анализи на зърно, нали и ние сме производител, друг е въпросът дали се правят на това вносно, украинско или то по презумпция не подлежи на проверка - както не се правеха тестове за ковид на украинските бежанци. Хубаво е, че „Възраждане“ поставя тези въпроси! Успех!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Им е отровно

    13 Sep 2022 22:02ч.

    Като знам как американците преди години ни пробутаха плесенясала царевица и 40 годишно замразено говеждо... съм 100% в подкрепа на Възраждане. Укрите се бетер нас близачи на американците и зърното им е отровно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особеностите на българското ибрикчйство

    13 Sep 2022 22:03ч.

    Коцето е готово да подкрепя всичко евентуално и протест на работещите на лайнаросъбиращите цистерни срещу тежката миризма. Да живей Коцето, поредният нефелник, който ще се упражнява да управлява на гърбът на идиоти те, които ще гласуват за него. Най-великият му идиотизъм е идеята за излизане от ЕС и НАТО. .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тези нормални ли са

    14 Sep 2022 7:34ч.

    Зърнарите с коли по 200-300 бона излизат да протестират хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избирател

    14 Sep 2022 8:19ч.

    Жълтопаветниците и Коцето си приличат като еднояйчни близнаци. За едната идеология те са против евтиния руски газ, той - против евтината украинска пшеница. Жална ни майка с такива политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    14 Sep 2022 10:27ч.

    Наивно е да вярвате, че тези, които внасят евтината и некачествена украинска пшеница, го правят, за да поевтинее хляба за народа. А разликата между вноса на евтин руски газ и евтина украинска пшеница е, както се казва, малка, но съществена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи