"Възраждане" окупираха трибуната в НС, депутатите решиха да се изказват от място

"Възраждане" окупираха трибуната в НС, депутатите решиха да се изказват от място

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното заседание на парламента. Още преди началото му депутатите от „Възраждане“ отново бяха пред парламентарната трибуна. Те ще продължат с протестните си действия пред парламентарната трибуна и няма да допуснат провеждане на пленарно заседание, докато не бъде отменено демонтирането на Паметника на Съветската армия и управляващите не се съобразяват с техните законодателни предложения.

Пред журналисти в Народното събрание Цвета Рангелова обяви, че продължават с блокирането на трибуната на парламента до възстановяването на нормалната му работа. Това пречи на колегите им от останалите парламентарни групи да се изказват от трибуната. В тази връзка председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изказват от място, залата гласува "за". Така от място Теменужка Петкова поиска, а мнозинството прие да започне с обсъждане на таксата за транзит на руски газ.

 

Източници: NOVA, БНР

 

 

 

Коментари

 • А БеСеПетата и ИТакаНататъшните,

  18 Дек 2023 10:40ч.

  Те к'во? Ще направят панихида за ПСА и ще гласуват "въздържал се" за "Конституцията", защото знаят, че от тях нищо не зависи! Гиди мижитурки лицемерни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  18 Дек 2023 11:22ч.

  Мижитурките - ИЗрожденци блокират работата на Парламента, защото: 1-во. Така се опитват да привлекат вниманието на малкото им оцеляла електорална маса; 2-ро. Пръв приоритет им е собственото оцеляване пред това България да бъде приета в Шенген, националния бюджет, тези за здравеопазването и образованието, пенсиите, детските и всичко друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само така!

  18 Дек 2023 11:51ч.

  Браво на възрожденците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  18 Дек 2023 12:05ч.

  Оня, който незаконно тръгнал да руши паметника, претендира за законност спрямо трибуната на парламента. На терора се отговаря с контратерор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Херсон

  18 Дек 2023 12:45ч.

  Детето ти да бяха убили нямаше да плачеш толкова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи