„Възраждане”: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК 

„Възраждане”: Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в Кърджалийско, обижда технически сътрудник на РИК 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Председателят на ЦС на ДПС и водач на Движението в Девети кърджалийски многомандатен район Мустафа Карадайъ се държи в Кърджалийско като феодален господар. Той си позволява да нагрубява технически сътрудник на Районната избирателна комисия (РИК) по време на обучение на гласоподаватели в центъра на Крумовград. Нещо повече - в разрез със закона извършва агитация с машина за гласуване в полза на своята партия.  Това заяви пред журналисти в Кърджали водачът на листата на „Възраждане” в  9-ти МИР Георги Георгиев. 

Георгиев посочи, че инцидентът с техническия сътрудник не е изолиран. И че демонстрацията насила от страна на Мустафа Карадайъ е ежедневие в Кърджалийско.  

В момента е подготвена жалба до РИК от техническия сътрудник, която ще бъде внесена в комисията в понеделник. Очаква се да се сезират РИК, ЦИК и Прокуратурата. 

Георги Георгиев разказа в детайли за случилото се: Вчера технически сътрудник на РИК е извършвала в центъра на Крумовград обучение на местни жители за машинно гласуване. Към нея се приближила група от ДПС, водена от Мустафа Карадайъ. Тя включвала още кандидатите за народни представители Адем Адемов, Аден Шефкед, както и кметове на общини. Карадайъ поискал от техническия сътрудник да покаже на неговата група как се гласува машинно. Той прекъснал техническия сътрудник, като подчертал, че листата с номера на партиите има само една страница, а не две, и че е важно да се гласува с №1. Той самият демонстративно гласувал с №1 и си взел хартиена бележка за гласуване. Възрастен мъж от Крумовград също поискал да му се обясни. Отново Карадайъ прекъснал демонстрацията с твърдението, че списъкът с партии е само от една страница и техническият сътрудник целенасочено се опитва да заблуди избирателите. Той нарекъл жената, оторизирана от РИК да обучава местните жители, некомпетентна и некадърна. Обадил се в РИК и демонстративно повторил твърденията си.   Мустафа Карадайъ се държи като феодален господар в тази област, смятайки я за своя провинция. 
Ако г-н Карадайъ има въпроси към  „Възраждане”, чийто член е техническият сътрудник, може да се обърне към мен и да ми ги зададе на четири очи, ако се притеснява. Това подчерта Георги Георгиев, който води  листа в 9-ти МИР. Той каза, че е недопустимо да се обижда беззащитна жена. При това изпълняваща съвестно служебните си задължения. 

„Възраждане” вече е в Кърджалийска област и няма да позволи своеволията на Карадайъ, категоричен бе Георгиев.  Той се обърна чрез медиите и към избирателите в 9-ти МИР.

Георгиев попита това ли са хората, за които биха гласували да ги представляват в Народното събрание. Тези хора  налагат на местните жители как да гласуват, както са го правили и преди 1989 г. Вие нямате нито права, нито свободи. На 2 октомври имате възможност да накажете тези хора, подчерта Георги Георгиев. 

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Коментари

  • VIP

    24 Sep 2022 19:35ч.

    Така наречените български турци и български цигани не се имат за българи в голямата си част. Напротив, имат се за чужденци в България с български паспорти. Те не се интегрираха за повече от 100 години в България и няма да се интегрират. Колкото в германия се интегрираха толкова и в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    24 Sep 2022 19:41ч.

    Ми докато ги хрантутим ще е така.....Държавата милее повече за тях отколкото за БЪЛГАРИТЕ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    24 Sep 2022 20:06ч.

    Не се държи като феодал, той си е такъв. На ДПС пак са му потекли лигите за власт. Така че, драги избиратели и граждани на България, гласувайте масово. Само така можем да подрежем крилцата на пази "партия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    24 Sep 2022 20:50ч.

    ДПС е доста по-българска партия от путинските келемета от Израждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    24 Sep 2022 21:29ч.

    Трябва да се проведе референдум за основаването на Кърджалийска Република, със столица Филибе. Хората да си кажат, какво искат и как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    24 Sep 2022 22:57ч.

    къзъм...ти май си решил без време главата ти да се отдели от тялото...опичай си акъла, че....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избирател

    25 Sep 2022 4:55ч.

    Оставете Хората да гласуват , както си искат !Всеки Си решава .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи