"Възраждане" е готова да вземе третия мандат

"Възраждане" е готова да вземе третия мандат

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Единственият мандат, който "Възраждане" ще подкрепи, е мандатът на "Възраждане", заяви председателят на партията Костадин Костадинов пред БТА.

Той посочи, че са готови със свой състав на кабинет. "Възраждане" е готова да вземе третия мандат, ако президентът реши такова нещо, допълни Костадинов. Най-вероятно отиваме на нови избори, коментира той. 

От "Възраждане" напуснаха пресконференцията, обявена за 10 часа в пресклуба на БТА, заради присъствието на представителите на медии, според тях финансирани от чужбина. В началото на пресконференцията Костадинов призова представители на медии, финансирани отвън, да напуснат залата, иначе пресконференция няма да има. След като никой не излезе, от "Възраждане" напуснаха на свой ред залата. Няма как да направим компромис с принципите си, обясни Костадинов.

Относно съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ, на излизане от сградата Костадинов каза, че сега , доколкото разбира, ще започнат някакви преговори да се водят. "Останах изключително изумен от състава на преговорния екип, който е определен. Честно казано доста ме развесели", коментира той. 

Председателят на "Възраждане" обяви, че на свой ред ще излъчат преговорен екип за разговори с останалите политически сили в парламента по друга тема - влизането на България в еврозоната. Наясно сме с това, че в парламента, като изключим "Възраждане", всички останали са за унищожаването на българския лев и за приключването на българската финансова независимост, посочи той. Затова от "Възраждане" смятат, че трябва да има референдум по темата и ще търсят подкрепата останалите политически сили за свикването на такъв. Ако не я получат, ще събират подписи.

Попитан дали ще носи отговорност за провала на сформирането на правителство, Костадинов каза, че "това правителство в момента се сформира в американското посолство". По думите му разговорите там не спират. 

Най-важното е България да продължи да живее в мир, защото правителството, което в момента се създава - т.нар. евроатлантическо правителство, има една основна цел и тя е да вкара България във войната, коментира Костадин Костадинов. България няма нужда от евроатлантическо правителство, България има огромна нужда от българско правителство, каквото няма от десетилетия наред, смята той. 

Костадинов каза, че ако третият мандат отиде при тях, ще предложат политиките, които и досега са предлагали - на първо място защита на българската финансова независимост, за да не се допусне унищожаването на българския лев,  антиинфлационни мерки, каквито са предложили още декември миналата година, после януари и февруари и не са били приети. Имаме готова демографска програма, която ще предложим, посочи още той във връзка с последните данни на официалната статистика за населението в страната.


Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Браво

    05 Окт 2022 10:53ч.

    Соросоидите ВЪН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Окт 2022 10:56ч.

    Предизборната кампания започна и така е правилно. Да оставят служебното правителство, така ще сме сигурни, че няма да има кой да реши да ни хвърли във войната и напролет да отиваме на нови избори. Но избирателния кодекс трябва да се промени, защото се оказа безсмислено, че гласувахме, ЦИК и Информационно обслужване просто нагласиха резултатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3 машини изписаха съобщение "Дневникът е подправен"

    05 Окт 2022 13:22ч.

    Варна, Свищов и Пазарджик След което гласуването на тези 3 машини бе преустановено. ЦИК проверява, а от фирмата излязоха с много тъпо обяснение, заради флаш паметта било, което е пълна глупост, смятат всички нас за бабите от село

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 11:03ч.

    КК няма да получи трети мандат, но заявлението е полезно! Очевидно проктосъставът на правителство е изцяло техен (+ вероятно необвързани експерти) и щеше да е много полезно да го видим и преценим. Най-големият негатив около Възр. е подозрението, че нямат подготвени хора. Постъпката на пресконф. е перфектна! След като в ЩАС това не е разрешено, и тук не трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 11:09ч.

    Използвам случай и адресирам резултатите. Социологията в Бг беше на сериозен изпит и под голямо напрежение. Субективно мисля, че напоследък тя вдигна нивото. Като цяло предизборните прогнози се реализираха. С едно сериозно изключение! Продължавам да не разбирам, как е възможно ПП да вземе 20 %. (прогноза 17%). Що за хора биха го направили?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мотивирани от Козяк, запознати с езика за работа с данни SQL или поне с някои негови оператори като UPDATE или INSERT

    05 Окт 2022 13:00ч.

    Например проф. МишоК така "печелеше" избори за ББ, докато последния беше търпим за гаулайтера на райхскомисариата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето защо ПП имат този резултат

    05 Окт 2022 13:25ч.

    машини изписаха съобщение "Дневникът е подправен". Във Варна, Свищов и Пазарджик След което гласуването на тези 3 машини бе преустановено. ЦИК проверява, а от фирмата излязоха с много тъпо обяснение, заради флаш паметта било, което е пълна глупост, смятат всички нас за бабите от село

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 11:14ч.

    Знам, хвърлянето на една силно атрактивна приказка: Машините взеха 3 % от Възр. и ги прехвърлиха на киро, веднага ще привлече вниманието, но ОТКАЗВАМ ДА Я ИЗРЕКА! Това би било върхът на гадостта. Нямам обяснение! Профилът на пп и евентуални избиратели е предполагаемо такъв, че чак такава моболизация в последния момент ми се струва ИЗКЛЮЧЕНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    05 Окт 2022 11:23ч.

    Въобще няма да се учудя, ако ДПС са подпомогнали някои партии, там електоратът гласува по команда и по номер. Защо да не изтъргуват свои избиратели срещу бъдещи ползи. С машините също може да направите всичко, което ви трябва. Ние като гласоподаватели, а на тези избори бих казал като глупоподаватели, по никакъв начин не можем да проконтролираме какво точно се е случило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава

    05 Окт 2022 12:08ч.

    Имам подобни подозрения. Тези близо 90 хиляди гласа "Не подкрепям никого" вероятно са гласове на Възраждане и ИТН. Резултатът на ИТН също изглежда нереален.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вила вилекула

    05 Окт 2022 15:14ч.

    ДПС подкрепи ПП и ГЕРБ в някои общини с етническо турско население, може да се види черно на бяло. Това обаче не е от сега. А видеото с несъстоялата се пресконференция на Възраждане си струва да бъде изгледана. Костадинов беше бетон! За т.нар. журналисти - без коментар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Окт 2022 11:31ч.

    Смели ходове на „Възраждане“! Подкрепям и стискам палци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С 10-те процента, получени на изборите, "Възраждане" може да си позволи да гони журналисти само от собствените си пресконференции.

    05 Окт 2022 11:34ч.

    Да благодарим на българския народ за проявената мъдрост при гласуването. Честно да си призная, очаквах да вземат поне 15%, но явно съм ги надценил. А да не забравяме, че и кукловодите на проекта "Български възход" удариха едно рамо за "евроатлантизирането" на пропутинския вот в ущърб на Костадиновата партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    05 Окт 2022 11:56ч.

    ти се стягай за войник. ще стане твоето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    05 Окт 2022 13:21ч.

    А на теб ако ти дойдат НЕКАНЕНИ гости, например от Филиповци ще им се надупиш ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Окт 2022 12:02ч.

    Ами аз, като тъмносиня седесарка, много ми се иска да видя начело на България личности като Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Едвин Сугарев, чаровната Надежда Михайлова... Ех, носталгия, ех, сини мечти... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чаровната Надежда Михайлова...

    05 Окт 2022 12:12ч.

    Странно чувство за естетика притежаваш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Окт 2022 12:22ч.

    Ами да, чаровна жена е, интелигентна и привлекателна, с европейско излъчване и чар. Символ на сините ни демократични мечти от нашата младост ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еми

    05 Окт 2022 12:38ч.

    той и акъла ти като на фъркато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "чаровната Надежда Михайлова..."

    05 Окт 2022 13:05ч.

    Аз не моем да пием толкоз

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • марги

    05 Окт 2022 13:19ч.

    И аз бях като Вас...ама все пак, виждайки развоя на България и пътят ѝ, до къде я изведе....би трябвало да ни се отворят очите! Не че бих гласувала за БСП, но дясното се изроди (не знаехме навремето, че е измама)! Времето разкри цялото му лицемерие! Не искам и да ги чуя, Петър Стоянов, Иван Костов, Филип Димитров, Стефан Софиянски, Едвин Сугарев, чаровната Надежда Михайлова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Окт 2022 13:23ч.

    Ох, ама че ме захапахте ?Ами аз не пия алкохол, освен глътка бяло вино ?А инак съм интелигентен и образован човек, но много сантиментална и ранима... обичам животинки, приказки, сърнички и котета с превързани лапички, а също и турски сериали с Харун и Еда. Е, слабост, никой не е безгрешен ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добри Чинтулов

    05 Окт 2022 12:10ч.

    След черното от новини утро,най-накрая един светъл лъч надежда,че може би не всичко е загубено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    05 Окт 2022 12:44ч.

    БРАВО! Съвършено правилна и достойна работа на ВЪЗРАЖДАНЕ! Убеден съм, че въпросните медии-чужди агенти не следва да отразяват мероприятие на ВЪЗРАЖДАНЕ, не за друго, а защото си позволяват да изкривяват информацията в определена посока. Много добро впечатление прави и външният вид на представителите на партията! Само така продължавайте, имате подкрепа от хората!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, Възраждане!

    05 Окт 2022 12:45ч.

    Правилна постъпка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • машинация

    05 Окт 2022 13:24ч.

    3 машини изписаха съобщение "Дневникът е подправен" . Варна, Свищов и Пазарджик След което гласуването на тези 3 машини бе преустановено. ЦИК проверява, а от фирмата излязоха с много тъпо обяснение, заради флаш паметта било, което е пълна глупост, смятат всички нас за бабите от село

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Окт 2022 13:29ч.

    Току-що гледах видео от провалената пресконференция в "Епицентър". Който има време, препоръчвам да го види, забавно е, а и Костадинов освен че здраво ги накълца дневникари и пр., каза и доста повече неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • близо 90 хиляди гласа "Не подкрепям никого"

    05 Окт 2022 13:29ч.

    Значи, 90 хил човека си правят труд да идат до секцията само за да изберат " не подкрепям никого".... ами по-лесно е да не ходят изобщо, пак същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    05 Окт 2022 13:31ч.

    До ФЪРКАТИЧКО 05 Окт 2022 12:02ч. Това е някаква шегичка, вероятно! Фактите говорят, мадам, каква беше България преди 30 години и каква е сега. Изредените от вас елементи скапаха държава на 1300 години, а Костов подкрепи Кюлчо през 2008-а. Да ми се чуди човек, дето и аз подскачах по онези митинги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Окт 2022 13:45ч.

    Мила Мери, държавата я скапаха комунистите и Тодор живков, като въведоха цензура и избиха цвета на нацията и интелигенцията и го пратиха в Белене, а въведоха планова държавна икономиха и ограбиха и национализираха частната собственост и имоти по съвецки модел и репресираха частниците и имотните българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Китай доказа нагледно

    05 Окт 2022 13:50ч.

    ползите от плановата икономика.. Резултатът от налагането на "свободния" пазар по нашити ширини също е видим ..Държавата, съответно икономиката и е пред пълен разпад..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    05 Окт 2022 13:52ч.

    Още от 9 септември милиционерите пращаха в лагер за слушане на западна музика и рокенрол, стрижеха дълги коси, късаха модни западни дрешки и удряха сини печати по бедрата под минижупите на дамите, пращаха в затвор за валута и долари. Щастлива съм, че цялото това безумие свърши и свободата и демокрацията победиха. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    05 Окт 2022 14:37ч.

    Фъркатичко, що не отфърчиш нанякъде, ей така - лекичко и повърхностно, вместо да ръсиш тук повърхностни и отдавна прашасали седесарски догми за лошите комунисти, глупавия Живков и излишното икономическо планиране?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    05 Окт 2022 14:59ч.

    Да, мила, демокрацията победиха! Те победиха онзи комунизЪма. Отделни индивиди от вашите редици продължиха с индивидуалното си развитие и го докараха до 1997 г. Останаха там и са благословени от съдбата, че не можаха да бъдат свидетели на последвалия демократичен погром. Глождят ме съмнения, дано не съм прав за теб! Ти още при Филип ли живееш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още от 9 септември милиционерите пращаха в лагер за слушане на западна музика и рокенрол

    05 Окт 2022 15:41ч.

    Къв рокенрол те гони преди 60те, камо ли в България.. Много си зльонка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи