"Възраждане", БСП и ИТН заградиха трибуната в НС, протестират срещу премахването на ПСА

"Възраждане", БСП и ИТН заградиха трибуната в НС, протестират срещу премахването на ПСА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

След призив от трибуната на Народното събрание на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов БСП, "Има такъв народ" и "Възраждане" бойкотираха работата на парламента с неочаквана демонстрация в зала. Представителите на трите опозиционни партии се събраха пред трибуната на Народното събрание, за да изразят недоволството си от незаконното според тях премахване на Паметника на съветската армия.

Наложи се се председателят на парламента Росен Желязков да обяви почивка и да свика председателски съвет, за да бъде преценено как ще работят депутатите от тук нататък предвид, че днес трябва да се гледат на второ четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на Дъражвното обществено осигуряване (ДОО).

Заседанието започна с декларация от името на "Възраждане" във връзка с "беззаконието в последните дни и седмици". Думите на лидерът на партията Костадин Костадинов са провокирани и от демонтирането на Паметника на Съветската армия. Той призова народните представители да излязат на трибуната, "за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна".

"За т.нар. конституционно мнозинство ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС законите не важат. Грубото показване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в центъра на София. Протестът трябва да влезе в парламента", заяви Костадинов.

Пред трибуната се събраха депутати от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ". Костадин Костадинов каза, че НС няма да работи, докато този въпрос не бъде разрешен. 

"Някой ще обясни ли това какво е - хепънинг, пърформанс или някакъв хор, който ще изпълни нещо", попита председателят на парламента Росен Желязков. 

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира, че са отпред заради "абсолютната бруталност", която мнозинството извършва с Конституцията. 

Борислав Гуцанов ("БСП за България") пък поиска Желязков да припознае искането им за изслушване на министъра на културата и на министъра на регионалното развитие във връзка с демонтажа на Паметника на Съветската армия. Вчера министърът на културата изрази готовност да бъде изслушан по темата.

Източници: "24 часа", Дневник, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Президентска република

    14 Дек 2023 9:45ч.

    вместо тълпа от анонимни предатели и жалки слуги с лидери в готовност за евакуация при първа необходимост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    14 Дек 2023 13:50ч.

    Айде, холан, виждаме я президентската република Украйна начело с кървавият комик, предпочитам премиерска република с премиер като Орбан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма честитка на българите направиха с рязането на паметника

    14 Дек 2023 9:47ч.

    Посрещаме високосната 2024 година с тази грозна постановка на болни измекяри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора, бдете!

    14 Дек 2023 9:55ч.

    Голяма честитка на недобитите фашисти направиха с рязането на паметника Смърт на фашизма, свобода на народа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народен

    14 Дек 2023 9:54ч.

    За демонтирането на паметника се знаеше отдавна. Защо преди този факт не направихте всичко необходимо това да не се случи , а си седяхте удобно в меките кресла ? Ако сглобкаджиите ни вкарат в истинската война пак така постфактум ли ще "протестирате" ? След дъжд - качулка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не прехвърляйте

    14 Дек 2023 10:01ч.

    вината от болната глава на здравата. Никоя прокуратура и никой съд няма да се задействат ако няма закононарушение, нанесени вреди и щети. А българските не се задействат и когато има закононарушение, вреди и щети, ако пък се задействат случайно, то е за да изперат престъпник от "елита". Както ще стане в случая, уви, тоест ще се задействат чак когато престъпната работа е вече свършена. Щото ония бързат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ф-ф

    14 Дек 2023 12:48ч.

    То като няма морал, чакай ти на право... Превантивните мерки никога не се основават на право, а на психология. Страхът от неспазване на закона не се дължи на закона сам по себе си. Трябва гражданите да се вдигнат и да направят така, че никога повече политически тоталитаризъм да не им посяга на правата и интересите. Но как да стане това, след като Западът функционира под глобално тоталитарната шапка на Министерство на истината. Което вече си е епистемологичен казус, а не просто нравствен или юридически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вие какво направихте?

    14 Дек 2023 13:24ч.

    Народът все иска някой друг да му свърши работата докато седи удобно в меките кресла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    14 Дек 2023 10:09ч.

    За всяко престъпление трябва НАКАЗАНИЕ! О С Т А В К А е най-малкото от тях. Пандела за виновните и плащане на щетите - материални и нематериални,нанесени на българския народ! Всичко с лихвите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юмрук на президента

    14 Дек 2023 10:12ч.

    Революционната ситуация е налице. Търси се легитимен широко разпознаваем водач, който да ръководи процеса грамотно, отговорно пред народа и с достатъчно лостове на текущ контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    14 Дек 2023 10:14ч.

    ПосолствоТО се стреми да разпали отново Гражданската война на българската буржоазия срещу Българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Дек 2023 10:19ч.

    Отидоха ли, отидохте ли, отиде ли някой, пред президенството, извика ли някой: "Г-н президент, водете ни да спасяваме честта на България"? Не! Защото, преди 4 години, юмрукът на президента се вдигна пред хора, които го чакаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии,

    14 Дек 2023 10:32ч.

    Какъв народ сте вие. Имаше вчера протест - 100 лумпени и дърти комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии, 14 Дек 2023 10:32ч.

    14 Дек 2023 11:02ч.

    Факт, най-организираните в тази държава са жълтопаветните едноклетъчни, които веднага стават при зададената команда. А масовият българин предпочита да си стои в къщи на топло, да си пийва ракийката и да псува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше избори, бе

    14 Дек 2023 11:08ч.

    Един файтон хора сте с изтекъл срок на годност. След няколко години ще гласувате от Орландовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Революционната ситуация е налице

    14 Дек 2023 11:11ч.

    Не още. Революционната обстановка ще дойде когато първия “Кинжал” избуши Балчик , Безмер и Графа. Тогава тока ще изгасне и в тъмното няма да се виждат чашите с ракията , туршийката и луканката. Булгаристанският дебил ще почне да стопля че ВОЙНАТА Е ДОШЛА. И рахатът е приключил. Засегнати ще бъдат базовите му “ценности”, ракията и салатата. Тогава може и да има “революционна обстановка”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше избори, бе 14 Дек 2023 11:08ч. Един файтон хора сте с изтекъл срок на годност. След няколко години ще гласувате от Орландовци.

    14 Дек 2023 12:51ч.

    Какви избори е имало бре, гнусен тоталитарен лакей, от поне десетилетие имаме един тотален политически маскарад, при който колониалният представител на метрополията в Нашингтън си назначава управляващите и опозицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    14 Дек 2023 13:54ч.

    Никой не чака пред Дондуков 2, защото не остана вече вяра към този триморски херой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страхил Ангелов

    14 Дек 2023 10:16ч.

    Бих искал също така неуважаемите медии и всички изпаднали в екстаз изроди начело с Васко Ухото, Мис Бони, Трайчо и най-вече Борисов да присъстват на отрязването и разчленяването на фигурата на майката с дете на ръце! Нека всички, които ликуват да заведат и децата си, за да могат и те да се насладят на новите средновековни порядки и зрелища, които жълтопаветната измет организира по Коледа! Покажете си истинското озъбено, разкривено от злоба фашизоидно лице жалки безпомощни варвари. Вие сте получовеци и с това, което сътворихте заслужихте искренното презрение на народа, който така неистово искате да управлявате. Анатема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мен ли ми се струва?

    14 Дек 2023 11:48ч.

    На мен ли ми се струва или това всичкото е циркаджийска работа за пред публиката? От БСП не пращаха ли оръжия срещу руснаците? От ИТН не ходиха ли в Украйна дори да подкрепят украинците? А от Възраждане нищо друго няма освен "да дават на прокурор" този и онзи, за да се отчита дейност. Сега и този театър. Ало, публиката, пляскате ли им?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    14 Дек 2023 13:57ч.

    в коя дупка си се скрила малка страхлива мишчице, и какво чакаш, някой да дойде и да се погрижи ли? ходи ли на протестите, или си била заета с оцеляване? Май само преценяваш какво си струва и какво не! Страхливец

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    14 Дек 2023 12:25ч.

    Че е цирк, цирк е. Но някои глупендери се възпалили по стиснатият юмрук и „революционна обстановка„ Гаче ще правим още една цветна революция. А ето и „стиснатият юмрук„ с централа в Лондон. https://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_International Интересна е деклацията - "за да покажат ясно и категорично, че никога няма да допуснат беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна". Какво е това, освен клетва в либералната идея

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таман са се осветление сами

    14 Дек 2023 12:48ч.

    Всички руски агенти в НС. Да ги товарят на камиони и в Бесарабия. Там знаят какво ги правят такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточнение

    14 Дек 2023 13:09ч.

    Не е вярно, че от ИТН защитават паметника. Те са само против промените в конституцията. Точните думи на Т. Йорданов са: "Аз няма да роня сълзи за Съветската армия при положение ужасяващите 45 години комунизъм. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    14 Дек 2023 13:32ч.

    Това не може да бъде единствената асоциация спрямо Съветската армия, която със саможертвата си не само е освободителка на България, но и на целия свят от кафявата чума. Конкретно той трябва да признае факта, че без Съветския съюз останалите съюзници от коалицията щяха да ни орежат територии в полза на Гърция и Югославия заради слугинското членство на страната ни в Тристранния пакт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Уточнение" до "логореята"

    14 Дек 2023 14:02ч.

    Абсолютно вярно. Съгласен съм с Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • asd

    14 Дек 2023 14:06ч.

    Да нарежеш хората победили фашистите....Българийо Българийо до къде стигна. Те дори нямат техниката да преместят паметника. А тия оставиха джендърите да расфасоват победилите фашизма - президент и нинова и минова и какви ли не други. Те един паметик не могат да защитят, та камо ли държава.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    14 Дек 2023 14:20ч.

    С този паметник е ясно, че ще стане така. Но възниква въпросът "Защо всичко се прави точно в този момент". Отговорът е ясен - за да се отвлече вниманието на хората с простотии около премахването му по 24 часа. За да не видят същественото - че в НС сглобката подготвя създаването на тотална диктатура чрез промени в Конституцията. Според вас защо решават, че чужденец може да стои начело на страната ? Ами ако утре се смени политическата обстановка, тази промяна позволява примерно Путин или Митрофанова да станат премиери на България. Защо искат да премахнат служебните кабинети? Ами ако утре друга партия дойде на власт, тя на практика ще си остане вечна без тези кабинети. Промените се правят, ЗАЩОТО СА СИГУРНИ, че властта ще бъде вечно тяхна. Формални избори ще има, но властта никога няма да я дадат. Иначе няма да прокарват такива текстове, които един ден ще са срещу тях при смяна на властта. Просто такава смяна няма да има. Единствено ако подкрепата им от Посолството се срине, си отиват - до тогава сме в тотална розово-фашистка диктатура. Управлявани от посолството чрез колониални мижитурки или директно от чужди гаулайтери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи