"Възраждане": Американският режим и правителството опитват да овладеят медиите. Хвърлили са око и на СЕМ

"Възраждане": Американският режим и правителството опитват да овладеят медиите. Хвърлили са око и на СЕМ

Министър-председателят Николай Денков на среща с американския посланик Кенет Мъртън Снимка: архив

Колебание в българската информационна среда по отношение на победата на Украйна

Анализ за съотношение на публикации за войната в Украйна по месеци от началото на годината

Очевидно е, че американските дипломати, чрез инсталираните в Министерски съвет американски марионетки, представени като българско правителство, започват да правят опити да ни убедят в необходимостта Черно море да бъде милитаризирано, за да можем да сме защитени.

Под предлог, че ограничават „дезинформацията“ и руската пропаганда, вече няколко правителства – редовни и служебни, дават възможност активно да бъде представяна само едната гледна точка – американската, чрез финансираните от нея медии. В опити да заглушат свободното слово американските господари на българското правителство ще продължат да инвестират колосални суми, за да опитат да неутрализират тази част от българските медии, които все още дават възможност и на други гледни точки.

Налагат ни диктатура и я представят като демокрация. Американският режим вече коментира и регулатора СЕМ и това как той трябва да спре различните гледни точки, които министър-председателят нарича дезинформация.

Защо е нужно за американските господари на българското правителство да инвестират още пари показва следната графика, която илюстрира анализ на  публикации, съдържащи ключови фрази:  "победа на Украйна", "Украйна ще спечели", "Украйна ще победи" и същото за Русия - "победа за Русия" и т.н. Общият брой публикации, съдържащи такива ключови фрази, е 2535.

Изводът е, че въпреки преобладаващите публикации за "победа за Украйна",  с течение на времето българските медии стават все по-скептични по отношение на победата за Украйна за сметка на победата за Русия. Във визуализацията разлика в % се вижда най-добре. Колкото по-къса е жълтата колонка, толкова по малка е разликата в публикациите, застъпващи всяка от тезите.

Поради това американските господари на българското правителство „развързват кесията“, както казва мъдрият български народ, за да опитат да овладеят напълно всички медии, докато реализират плановете си да милитаризират Черно море внушавайки ни, че ни пазят от конфликта.

Пропагандата за близка победа на Украйна е много важна за САЩ, за да могат да убедят обществото, че участвайки в конфликта ще сме от страната на победителите. Ние не вярваме, че с големия ресурс, който инвестират и имат намерение дори да увеличат ще успеят да ни убедят.

Следвайте "Гласове" в Телеграм


 

Коментари

  • Приложете им руския закон

    10 Авг 2023 21:43ч.

    За медиите на изрожденците. Нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    10 Авг 2023 22:58ч.

    В НИГЕР ГИ ИЗРИТАХА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шатастлив

    11 Авг 2023 2:31ч.

    И аз така искам ! Обаче това демократично ли е ? Ясно трябва дезиноформация окраината побеждава . Нищо подобното денкоф ни води към евроатлантически супер живот и т.н. За това винаги ще гласувам за бб и пп успех !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Денев

    11 Авг 2023 5:12ч.

    Изрожденец е синът на майка ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти не беше ли ЩастливТ???

    11 Авг 2023 6:25ч.

    Само гдето напоследък нещо ББ се усеща и се УМЪЛЧА за "победите" на Украина... А и Магарев от ПП/ДБ нещо почна да се оправдава, че "нямало место" къде да сложат Натовското "дивизионно командване" там където ТодорЖивков преди 30 години държеше 3 дивизионни и едно армейско командване... Какво да се прави - Евро-приватизацията изяде Армията, и сега место НЯМА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Башмайстора

    10 Авг 2023 22:04ч.

    На поколения българи все са им забранявали по нещо и ние така сме свикнали с тези санкции, че дори ни прави кеф да ги финтираме. Само КенеФ не го разбира това, защото е програмиран с друга ОС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Авг 2023 22:14ч.

    Теодор Рузвелт: «Ако някоя нация действа ефективно, законопослушно и разумно, запазва реда в държавата и изпълнява задълженията си …тогава не трябва да се страхува от намесата на САЩ...»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    11 Авг 2023 1:55ч.

    Американските окупационни власти и бг колаборационисти, въведоха режим по ужасен от тоя на Адолф Хитлер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или ще

    10 Авг 2023 22:21ч.

    наложат брутална цензура, каквато си имахме по времето на развития социализъм и ще отпишат България, като демократична държава със свобода на словото, или нищо няма да им се получи, независимо колко ще угоят грантоядите. Средно положение няма! В това отношение, по-голямата част от българските граждани и немалка част от журналистите са железни. Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да се сравнява соца и сега

    10 Авг 2023 22:56ч.

    Сега е по-скоро зловещо, защото ни вкарват във война и го представят едва ли, че е за наше добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм била

    10 Авг 2023 23:12ч.

    нито социалистка , нито комунистка, но бих предпочела да живея в бай Тошово време отколкото в днешното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаш тая възможност

    11 Авг 2023 0:41ч.

    С. Корея, Куба, Венецуела, а скоро и в Нигер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма как да сравняваш Куба с България

    11 Авг 2023 0:47ч.

    Куба беше под санкции на САЩ с години, защото Кастро изрита американците от острова и не допусна да го превърнат в остров на разврата. България в същото време разви и тежка и лека промишленост, от която демократите, бившите комунета кариеристи не оставиха и следа. Венецуела също беше на много високо ниво, но американците се постараха да внесат и там хаос. З Нигер? Кой знае, кой знае, може пък точно африканците да вкарат в пътя колонизаторите си от векове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравил си Еритрея

    11 Авг 2023 0:48ч.

    Хормоните явно отслабват паметта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 21:41ч. ..."С. Корея, Куба, Венецуела, а скоро и в Нигер; Еритрея"...

    11 Авг 2023 7:43ч.

    Да си призная - не виждам нищо недостойно или жалко в тези държави, точно обратното. Например Куба (още позната като "Островът на Свободата") е под хам. ембарго oт 1960 година до сега! 63 години!!! Държава с почти същата площ като нас, и двойно по-голямо население, 11 милиона ж., които нямат право да пътуват, НО И НЕ обгрижват старци по цял свят за жълти стотинки, докато собствените им възрастни родители умират самотни, с постижения в образованието и здравеопазването на световно ниво, като например успешно лечение на Паркинсънс от 1986 година!!!... Да, доста смешни са автомобилите им от 60-те години, които поддържат/ползват и до сега, защото нямат право на внос от чужбина... Единственото място (на целия остров), подходящо за пристанище, е Заливът Гуантанамо, и единственото им търговско пристанище е окупирано от хамер. база-затвор за политически затворници, някои от които умират там, някои дори без присъда, след десетилетия "живот"в мъчения!!! Да, Куба е паметник на човешкото достойнство! И паметник на хамер. бабаитлък! И липсата на Кока-Кола явно не им се отразява зле на здравето, особено предвид на това колко е вредна за здравето (https://www.zerohedge.com/medical/soda-day-could-result-liver-cancer). Разгледайте нашето население, което си пазарува на воля в Била, Кауфланд, Лидл и всички предимства на "цивилизацията" - 75 % татуирани затлъстяли пушачи, имаме достъп до всички хамер. благини - McDonalds, KFC... включително и до първокласни съветници по ДЕ-индустриализация и АНТИ-образование (опростачаване) със закрити над 2 000 училища през последните 30 години!!!!!, с безгръбначни политически "лидери", все Харвардски и Фулбрайтови стипендианти, на ръчно управление от Амбасадата, и ни припомнете какви са предимствата на нашето положение или поне какво достойно съзирате в него... Ехидната ви забележка е върхът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази шайка дойде с "мек" преврат на власт, благодарение на Мутрьо

    10 Авг 2023 22:31ч.

    И сега продължава с преврата отзад напред - вкарва чужди окупационни войски, завзема силови министерства, сменя прокурори, директори на МВР, Конституция, налага дивашка цензура и пр. Само пощата и железницата не превзема засега, щото те са докарани дотам, че са на изкуствено дишане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    10 Авг 2023 22:45ч.

    Щото се оказа че Мутрьо са го оперирали и е станал джендър по негово желание. За да не загуби чекмеджето. Никаква мутра не е вече, а е най-обикновен бъзльо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Българоубиец ще плати тежка цена за качването на психопатите на власт

    11 Авг 2023 15:59ч.

    За окрадените от всички нас милиарди може да няма възмездие, но за националното предателство с овластяването на ненормалните ще има кръвнина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига, бре

    10 Авг 2023 23:11ч.

    Защо министър председател се занимава с медиите и СЕМ?! Много съветски подход!!! С изключение на Пролет Велкова СЕМ е независим регулаторен орган!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съветски подход?

    11 Авг 2023 0:49ч.

    А в Америка как е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига, бре

    11 Авг 2023 2:06ч.

    Така, де?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    10 Авг 2023 23:49ч.

    Медиите на подлогите имат нулево влияние върху мен тъй като не ги гледам! Усрайна гарантирано ще загуби. До този извод би стигнал всеки логично разсъждаващ. Всички руски територии подарени и в едно друго време когато е било все тая трябва да се върнат към Руската федерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тотална дезинформация, директни лъжи

    10 Авг 2023 23:49ч.

    и манипулции зомбираха украинците, за да ги превърнат най-цинично в пушечно месо. Сега действат по подобен начин и тук. От нас зависи дали ще се поддадем - българинът е здравомислещ човек. А и само пълен иди@т би могъл да повярва, че НАТО ще го пази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Авг 2023 23:51ч.

    https://epicenter.bg/article/Evgeniy-Kanev--Balgariya-ne-e-Kitay--za-da-ima-nyakakav-svoy--treti--pat/323150/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    11 Авг 2023 2:09ч.

    Неотдавна Велева е обърнала палачинката и е почнала да публикува невъобразими идиотизми, като цитираната по-горе статия. Добре е захлебила с американските помощи срещу "дезинформацията". Тя си знае, но аз и няколко други лица вече не влизаме в Епицентър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    11 Авг 2023 2:15ч.

    Русия има най доброто образование в света. Руската култура, изобразително изкуство, литература са класи над западните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофиле,

    11 Авг 2023 9:13ч.

    Само човек с ай кю под 70 може да го оспорва. На като слушам жълтопаветниците, те май са под 40.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да си жълтопавете евроатлантик, ако си с IQ над 40

    11 Авг 2023 16:01ч.

    Там явно са преминали специална селекция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек Анов

    10 Авг 2023 23:55ч.

    Мечтата на американския двойник на Луи дьо Фюнес е СЕМ от пет Велкови Пролети - всичките храненички на Сорос, "Америка срещу България" или поне на Дарик радио! Мечти, които с помощта на Галя от посолсрвото току виж се осъществили, не дай Боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Авг 2023 0:39ч.

    И кво излиза, че с повтаряне на мантри не става... Русия победи и саш, и нато, и глупавите западни марионетки на саш ???сега видяха дебелия и ще се юрнат да плашат Китай. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победени са

    11 Авг 2023 2:20ч.

    малкото ти мозъчни клетки, при това невъзстановимо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантизма е опасно психиатрично разстройство

    11 Авг 2023 17:56ч.

    Засегнатите трябва да се поставят под запрещение и да се лекуват до края на живота си в тишина и изолация. Държавата наследява собствеността им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пена

    11 Авг 2023 0:40ч.

    Преди Боко Тиквата с телефона контролираше "креватните гимнастички" които държеше с компромати, затова и си позволи да ги нарече "мисирки". Но понеже има такива които не се поддадоха на креватния му чар, сега са трън в очите на онези зад океана. Води се посвсеместна война срещу истината. Проблемът е, че се раждат все повече Алтернативни медии в които може да се чуе различното мнение и все повече хора гасят или не слушат радиото и телевизията. Западните модераторите пропускат факта, че "ние този филм с цензурата вече сме го гледали" и знаем как точно се развива действието. И никой няма как да скрие факта, че светът вече не е еднополюсен. Свидетели сме на последните издихания на Колективния Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Авг 2023 0:45ч.

    Когато си отидат поколенията, които вярват на телевизора, светът ще се излекува! Всичко е в медиите, холивуд победи оръжията и понеже младите хора изобщо не гледат телевизия- цру са в паника ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пий си лекарствата

    11 Авг 2023 2:22ч.

    и не се занимавай с младите, те гледат непонятни за теб неща :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който си има лекарства, - да си ги пие.

    11 Авг 2023 7:50ч.

    Фактът, че се обмисля създаването на НОВ Интернет 2.0, без достъп до него за алтернативните медии, е достатъчно красноречив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мерти

    11 Авг 2023 1:34ч.

    Бат мертен когато е бил с коса. хихихихи https://i.imgur.com/4jENiUN.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    11 Авг 2023 2:17ч.

    Като видя мъж с тънки устни и бягам надалеч. Тънките устни са признак на жестокост, а не искам после да ме защитава някаква си Ист. конвенция.))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дж.Лок

    11 Авг 2023 2:31ч.

    Медиите имат една важна функция - възпитават и превъзпитават младите . Въздействат върху подсъзнанието и променят неустойчивите , слабите и младите умове. Зомбират ги , казано с други думи. Който контролира медиите , контролира масите. Но. Българите правят изключение , защото са били 500 години под дивашко робство и още стотина години под експериментални въздействия и са оцеляли като народ . Не са зомбирани . Разбира се има и кухи индивиди , както навсякъде , които поддават на идиотските влияния на медиите. Новите шефчета ще трябва да се постараят повече - по едно Ферари с цвят червен и 1 милион евро на калпак , за зарибявка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е да де, но днес Медиите работят по доктрината на Клаус Шваб,

    11 Авг 2023 6:40ч.

    където целта е до 10 години да превърнат всички ни в малки маймунки, които дращят по екраните на смартфоните си и чакат някой да им хвърли нещо за ядене в ...КЛЕТКИТЕ на Зоопарка! (за тези1-5% които са Останали живи!!!) А за "новите шефчете" не се предвиждат "ферари в цвят червен" , а в най-добрия случай - тротинетка, или в екстремния - рикша, която педалите да върти друга маймунка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SOS

    11 Авг 2023 10:41ч.

    Абе Костадинов, накарайте дир-а, и други които ни блокират да дават обяснения и да покажат за какъв точно текст са блокирали някой, да се види от всички че блокират по политически причини форума. Блокирали се ме за по-кратко и преди, а сега вече месеци наред, последното което писах е от рода, че Възраждане са прави и подкрепата за тях ще расте, (и да не приемаме еврото, особено се ядосват като кажа че трябва да излезем от нато и ЕС) и оттогава без обяснения край не мога да пиша. Че ако моето мнение на един обикновен пенсионер без власт, без влияние е толкова страшно то какво остава за другите, те изобщо няма да смеят да се обадят, което явно е и целта, това и при бай тошо го нямаше, това младежта не го знае. Винаги подчертавайте че като опозиция жертвате много - финанси, работа, семейство, дори живота си, постоянно го набивайте в овчите глави, които си мислят, че е много лесно да кажеш, че България е марионетка на сащ и прочие истини без последствия, и да не забравят, че е много лесно да си мижитурка, нагаждач, продажник, и така да успяваш, да имаш кариера, пари всичко. За свободата на словото трябва силно обединение, и то доброволно, защото грантове тук няма, получават ги пак продажниците, да има реакции от повече личности - писатели, журналисти, лекари, адвокати, преподаватели и други макар, че всички могат да бъдат преследвани, за това си мнение. Трябва да се спре тази фашистка цензура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    11 Авг 2023 14:29ч.

    Какво трябва още да се случи за да разберат хората че ДЕМОКРАЦИЯ и диктатура са едно и също нещо?Единствената разлика е в мащабите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по г.господинов

    11 Авг 2023 15:43ч.

    демокрацията им - марионетна, свободата им - фалшива, любовта им - продажна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    11 Авг 2023 18:18ч.

    Накъде повече? Те са ги овладели с малки изключения. Никак не е случаен факта, че мнозинството българи не гледат продажни телевизии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    11 Авг 2023 20:10ч.

    Вече ми изтрихте 4 коментара. Цензура! И въпреки това , да убием Кенет с камъни, а?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане пратете официално писмо до Амбасадата!

    11 Авг 2023 21:44ч.

    Нестандартна идея - изпратете официално писмо до Американското посолство с въпроса, защо посланик К.Мъртън е обещал пред Сената, че като посланик в България ще работи за скъсване на историческата обвързаност между България и Русия! ........ Какво ги тревожи и защо в САЩ смятат, че ИСТОРИЯТА, миналото с фактите, може да се ПОДЧИНИ на политиката?! В коя научна дисциплина се изследва този феномен - историческите факти да се подчиняват субективно на временните политики?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България искаме да сме приятели и в сътрудничество

    11 Авг 2023 21:46ч.

    с всички държави на Планетата, понеже нямаме претенции към никои, нито да се бъркаме във вътрешните работи на чужди народи, както НЕ ИСКАМЕ и на нас да ни казват как да живеем и какво да правим в собствената си държава България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи