Възпирането на Русия е основна задача на българската армия, според новата военна стратегия на Тодор Тагарев

Възпирането на Русия е основна задача на българската армия, според новата военна стратегия на Тодор Тагарев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За пръв път от падането на комунистическия режим насам в Национална отбранителна стратегия (НОС) на България е записано, че Русия е най-голямата заплаха за националната сигурност на страната, независимо от изхода на войната в Украйна.

Проектостратегията е разработена от експертна група на Министерство на отбраната под ръководството на министър Тодор Тагарев в координация с други ведомства. Тя е публикувана за едномесечно обсъждане в портала за обществени консултации. Документът трябва да бъде приет от правителството, за да влезе в сила. Времевият му хоризонт е "до 2033 г.", като се оставя вратичка да бъде актуализиран при промяна на средата за сигурност.

Появата му в този момент е изненадваща и би трябвало да е предшестван от други действия, включително промени в закона, показаха разговори на "Дневник" със специалисти от сектора на отбраната. Част от забележките и критиките, които чухме, са написани в коментари на портала за консултации. По темата събираме още информация, като тук посочваме само една от препоръките - първо да се направи оценка на изпълнението на текущата (макар и изтекла като срок) и след установяване на причините на неизпълненото да се изготвя нов НОС.

Действащата към момента Национална отбранителна стратегия е изготвена през 2011 г. при първото управление на ГЕРБ, а при второто управление на партията на Бойко Борисов тя беше актуализирана през 2016 г. с времеви хоризонт до 2020 г.

Ето накратко какво е описано върху 23 страници, в които на практика не са посочени конкретни години и срокове:

В проектодокумента се подчертава, че отбраната на България е възможна само в рамките на колективната отбрана на НАТО и в рамките на общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз. С оглед на това, изпълнението на съюзническите ангажименти е описано като решаващо за отбраната на страната.

В проектостратегията възпирането (на Русия) и отбраната са определени като основната задача на българските въоръжени сили, което е допълнение на досегашната им мисия. Основанията за това са, че възпирането е основна военностратегическа цел на НАТО съгласно новата военна стратегия на алианса, приета на срещата на високо равнище на алианса през 2022 г. в Мадрид. Особено предвид географската локация на България и реалността, че голяма част от дейностите на НАТО за повишаване на възпиращия потенциал ще се прилагат на територията на съюзниците по източния фланг, включително с активното участие на страните домакин, отбелязва Тагарев в мотивите към стратегията.

"Позицията на НАТО за възпиране и отбрана се основава на подходяща комбинация от способности за ядрена, конвенционална и противоракетна отбрана, допълнени от космически и киберспособности", изтъква министърът на отбраната.

Важен елемент в новата отбранителна стратегия е акцентът върху необходимостта от адаптация на въоръжените сили към оперативните потребности, идентифицирани в отбранителните планове на НАТО, с цел постигане на новите, по-високи изисквания към националните въоръжени сили.

Според българските военни стратегическата среда на сигурност в дългосрочен план ще се характеризира с "ускоряване и усложняване на дестабилизиращите процеси, все по-трудно идентифициране на произхода и обхвата на рисковете и заплахите, засилено противопоставяне и използване на въоръжени сили".

Русия може да наруши териториалната цялост на страна от НАТО

Във връзка с непредизвиканата война на Русия срещу Украйна и повишените глобални и взаимосвързани рискове и заплахи българските военни не изключват възможност за посегателства и нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на страна членка на НАТО и ЕС.

"Тенденцията за повишаване на противопоставянето между водещите сили ще повишава опасността от използване на въоръжени сили за реализиране на стратегическите цели в международните отношения. Независимо от изхода на войната в Украйна, Русия ще запази своите амбициозни цели за поддържане на военен паритет със западните държави и утвърждаването ѝ като велика сила, което ще се материализира в геополитическото противоборство между Русия и НАТО", пише в документа, като се допълва, че се повишава опасността от глобална военна и ядрена ескалация, с възможност за ускоряване на надпреварата във въоръжаването.

Русия ще продължи да подкопава единството в НАТО

Според анализа на военните, без да споменават изрично Русия, тя ще продължи да използва медии за пропаганда и дезинформация, насочено към негативно въздействие върху единството в алианса и затрудняване на процеса на вземане на решения. Ще продължат опитите за вътрешна дестабилизация на страните членки, понижаване на доверието на гражданите в институциите и волята им за защита на родината, поляризация на обществото, развитие на екстремизъм и национализъм и поставяне под съмнение на значимостта на членството в НАТО и ЕС. Очаква се да продължат кибератаките срещу критичната инфраструктура на страните от ЕС и НАТО, в съчетание с други хибридни действия, мащабни дезинформационни кампании и опити за провокиране на социално недоволство, терористични актове, диверсии и саботажи.

Поне 20% от разходите за отбрана - за ново въоръжение

За постигане целите на Националната отбранителна стратегия, разходите за отбрана ще достигнат 2% от брутния вътрешен продукт още в следващия държавен бюджет за 2024 г., пише в проектостратегията, като се допълва, че минимумът оттук нататък ще е 2% от БВП, а по-нататък очакват военните разходи да се повишават в унисон с приетите ангажименти от България към НАТО. Поне 20% от разходите за отбрана трябва да бъдат за придобиване на ново въоръжение и техника.

"Ще се повишават изискванията към способностите на въоръжените сили за изграждане на устойчивост. Всеобхватният подход ще се запази като основополагащ за укрепване на способностите и повишаване на устойчивостта за справяне с хибридните заплахи, климатичните промени и последствията от тях, ще нарастват изискванията към способностите на военния и невоенния компоненти на отбраната", уверяват военните.

Все повече ще се разчита на изкуствен интелект

В документа пише още, че постигането на непрекъсната осведоменост за ситуацията, развитието на способности за ранно предупреждение и изпреварващо стратегическо предвиждане, са основополагащи за изграждането на възпиращия и отбранителен потенциал на българските въоръжени сили. Във връзка с това изграждането на надеждна съюзна и национална система за ранно предупреждение и автоматизиран обмен на разузнавателна информация е ключово.

"Успешното противодействие на злонамерени действия и кибератаки ще изисква повишаване на способностите на въоръжените сили, включително за опериране с ограничено използване на информационни технологии в сложна електромагнитна обстановка и в условията на интензивна борба за радиоелектронно превъзходство", се отбелязва в новата отбранителна стратегия, като все повече ще се разчита на изкуствен интелект за обработване и разпространение на информация.

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Еврокомисар

    15 Окт 2023 14:26ч.

    Това е бруталната истина, защитна стена срещу сбъркано православната клоака и генетичния отпадък оттатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    15 Окт 2023 14:32ч.

    доста рядко... нещо си, да ти кажа. не си мериш приказките, което говори точно за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    15 Окт 2023 14:39ч.

    Аз тия работи ги пиша и говоря още от зората на демокрацията. Каква измет нечовешка живее на североизток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от нато

    15 Окт 2023 14:39ч.

    Погледа на Тагарев е доста налудничав... Тоя човек ме плаши. Може би ще свърши в лудница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    15 Окт 2023 14:49ч.

    Не, има поглед на човек, на когото пак го мъчи язвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    15 Окт 2023 15:42ч.

    Русия се възражда, запада - запада, България - американска диария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    15 Окт 2023 15:45ч.

    ПЕТЕЛА НАЙ-ОБИЧА ДА ПЕЕ СУТРИН КУ-КУ-РИ-ГУУУУУУУУУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    15 Окт 2023 15:45ч.

    Г-н Еврокомисар, това което говорите е чист нацизъм и човекомразие. Имате спешна нужда от екзорсизъм. Бог да ви е на помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    15 Окт 2023 15:53ч.

    Дъртият лумпен тагарев щял да възпира Русия. Този изкуфял комунист сигурно ще възпира Русия с просташкото си изражение, защото сам призна че желаещи за армията няма. То и оръжия няма защото дъртият лумпен ги подари на окрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро-нещо си, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Баце!

    15 Окт 2023 15:59ч.

    Ако имаш предвид оттатък "голямата локва" - шапка ти свалям, толкива си прав! Или за ЕС и малкобритания - тоже! Евала, баце, започваш да ороглеждаш! Так держать, колесник ще има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    15 Окт 2023 15:59ч.

    "Аз тия работи ги пиша и говоря още от..." -- което говори единствено, че още от тогава имаш нужда от терапия. която не е прилагана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги ни пациент от Карлуково/14:26/

    15 Окт 2023 16:25ч.

    ще се наложи "принудително лечение", ако не слушаш и изпълняваш предписаното от лекарите, лекуващи просто лудите. А, за продателите, като в оная песен от "Бялото слънце на пустинята". Рано или късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз тия работи ги пиша и говоря още от зората на демокрацията

    15 Окт 2023 16:33ч.

    А преди това защо не ги говори и писа бе, боклук. Писал си сигурно есета за партизани и поеми за червените знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слав

    15 Окт 2023 16:34ч.

    По-добре братята руснаци да не бяха ни освобождавали от турско робство. Тогава Русия нямаше да бъде проблем за нас като поданици на турската империя. Ердоган се разбира с Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Определено братушките са ни освободили по-рано, още несъзрели

    15 Окт 2023 16:40ч.

    Стотици хиляди жертви, за да грабнат властта бай-ганювците и да си поканят кобургчето да ги управлява. Хубаво ни оправиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чугуна си живее още с Варшавския, Сив и

    15 Окт 2023 16:47ч.

    Ссср, не му е ясно какво им се случи през 1989 г. така и ще си умре, а на паметника няма да има кръст, а петолъчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малей,

    15 Окт 2023 16:47ч.

    Митрофанова трябва спешно да ми прочисти тука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селски,

    15 Окт 2023 16:49ч.

    Нормалните народи се освобождават сами, само робите ги освобождават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжната истина е, че...

    15 Окт 2023 17:03ч.

    ...за първото 6-месечие на годината 5 държави са с положителен индекс на промишлено развитие: Русия, Казахстан, Индонезия, Филипини, Китай и Гърция. Мианмар е на кота 0, а с отрицателен индекс са САЩ и Ко., като най-зле се представя Германия. Източници: J.P.Morgan, S&P Global, Unicredit, Caixin

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 15 Окт 2023 16:49ч. Нормалните народи се освобождават сами, само робите ги освобождават.

    15 Окт 2023 17:04ч.

    И кои са тези нормални народи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото нямаше форуми

    15 Окт 2023 17:29ч.

    Интернет, а отделно бях в 7-ми клас когато ви падна бутафорния строй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха, красив лозунг

    15 Окт 2023 17:51ч.

    Дай пример за народ, завладян от империя, освободил се успешно сам без помощта на сили извън себе си. Онагледи си примира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За горното въобще не е късно!!!

    15 Окт 2023 17:59ч.

    По руските сайтове отдавна ни предават на Ердоган за доене и щибане с камшици... не се надявайте някой от Америка да дойде да ви защити задниците от камшика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драго, /16:33/

    15 Окт 2023 18:15ч.

    От цървул, трандафор не става! А ти си несъстоял се трандафор! Питай, Камата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Окт 2023 19:56ч.

    Тагарев !!!!! Ти добре ли си ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    15 Окт 2023 20:04ч.

    Изрoд, благодарение на тая "измет нечовешка", ние сме оцелели като народ !!! Ако имах власт, такива твари като тебе щяха да бъдат третирани не като плъxове дори, а като чyмни бацили !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Окт 2023 22:01ч.

    Та те половината държави в Европа са създадени благодарение на Русия и СССР, а държавите в близкия Изток Африка и Азия и Южна Америка са се освободили от колониалното си робство благодарение на СССР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещата не са се променили

    15 Окт 2023 22:56ч.

    Ама ти още си в 7 клас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пък джони инглиш е бебчо инфантилен

    15 Окт 2023 23:34ч.

    С отворени е и затворени очета все комунисти му се привиждат щом нарича фанатичния натовец и укронацист Тагаренко "комунист". За бейби джони комунист означава Торбалан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възпирането на Тагарев трябва да е

    15 Окт 2023 14:27ч.

    основна задача на българските психиатри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не може да спре Русия

    15 Окт 2023 15:33ч.

    Тагарев обаче е задължително, запрян, вързан и затворен в някое мазе. Този човек има вид на котка, страдаща от стомашни колики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече ще се разчита на изкуствен интелект

    15 Окт 2023 15:37ч.

    Ами като няма естествен, какво друго остава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    15 Окт 2023 15:54ч.

    За психиатрите незнам, аз мога само да напиша: Господи, като прибра грешните защо не прибра и смешните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 15 Окт 2023 14:27ч.

    15 Окт 2023 16:00ч.

    Имате грешка. Не „Възпирането на Тагарев трябва да е“, а по-скоро „Опяването на Тагарев трябва да е“. За общонационално съжаление лицето на снимката надмина всичко лошо, което в политически план може да се направи. Също е и в исторически, и в културно – религиозен, емоционално човешки, дори и във военен. При тези обективни дадености подобна стратегия показва очевидна неадекватност, граничаща с лудост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ушанка,

    15 Окт 2023 16:10ч.

    живееш в натовска държава, а не в колония на Кочината РФ. Ако не ти харесва, изнасяй се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    15 Окт 2023 16:59ч.

    Ушанка смрадлива, не ми харесва, че държавата ми е натовска, а не това, че живея в нея, затова никъде няма да се изнасям, а ще се боря и работя за това държавата ми да се освободи от нато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    15 Окт 2023 20:05ч.

    ушанко воняща, ще направим референдум, ще излезем от бандитското НАТО, а такива като тебе сами ще се изнесат по най-бързия начин, за да не бъдат вкарани в урановите мини !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    15 Окт 2023 21:23ч.

    Държавата България съществува отдавна преди НАТО, смея да предположа и ще надживее НАТО-то макар с големи щети. Съюзи, седянки всякакви могат да се правят. Как ли спи Тагарев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    15 Окт 2023 14:27ч.

    НЕНОРМАЛНИЦИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все повече ще се разчита на изкуствен интелект

    15 Окт 2023 14:30ч.

    защото евролиберастията е несъвместима с естествения интелект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Red

    15 Окт 2023 14:31ч.

    Такааа..и утре ако падне Путин...кво праим..пак ли Русия остава ОСНОВНА заплаха...то бива глупави хора да се изреждат и да изнасилват властта у нас...ама военното министерство стана за кашмер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академик Балан

    15 Окт 2023 14:38ч.

    Скъпи г-н Дачков, думата "възСпиране" се пише със "с"! Дума "възпиране" в българския език не съществува. Да лепнете дума с правописна грешка в заглавието на водещия си материал е признак на тежка неграмотност. Седнете си! Слаб 2 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Многоуважаемий Академик Балан,

    15 Окт 2023 14:46ч.

    https://ibl.bas.bg/ezikovispravki/vaprosi/vmkvane-i-izpuskane-na-sglasni-izrastvam-izrasna-krstnik-8/1182

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    15 Окт 2023 14:47ч.

    Такива педанти като теб във Америка ги наричат " grammar nazi "- граматика нацист... Много сте смешни....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До неграмотника,

    15 Окт 2023 14:53ч.

    който си е въобразил, че може да дава правописни съвети: Ползвай правописен речник, в който ще откриеш правилното написание ВЪЗПИРАМ. Пише се ВЪЗПИРАМ, защото коренът е -ПИР-, а не -СПИР-.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    15 Окт 2023 14:55ч.

    Дачко може и да е пропаднал тип, но не бих го нарекъл неграмотен. В случая вие сте неграмотника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    15 Окт 2023 14:59ч.

    Уважаемий НЕГРАМОТНИЙ Балан! Думата "възпиране" се пише точно както е написана: "въЗпиране"! Веднага си личи, че си ДНЕШЕН академик, а не от ония, някогашните, грамотните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кцкжкгигигиг

    15 Окт 2023 15:08ч.

    Откъде изпълзявате такива неграмотни същества, но за сметка на това с претенции?! Вече като чуя някой да се нарича Академик и ми призлява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    15 Окт 2023 15:12ч.

    смешникът "Балан" се прави на грамотен...абе, аланкоолу, има Български правописен речник, вземи го отвори на буквичката "в", намери глагола "възпирам" и потърси в него буквичката "с"...като я намериш, обади ми се, веднага ще те произведа в генералисимус на българския език...:))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговор

    15 Окт 2023 15:45ч.

    Не бе, той е академик от новата демократична академия БАНИ - https://basa.bg/index.php/za-bani

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баланчо

    15 Окт 2023 16:00ч.

    ти си заслужил за АКАДЕМИК толкова, колкото плъха, който сега е мин. пред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо петниш

    15 Окт 2023 16:14ч.

    името на големия българин, бре? Кат'не знаеш нещо седи си на яйцата и си мълчи, щото ставаш за резил! И ето как се пише: Правилно е да се пише "възпиране". Думата има представка въз- и корен -пир-. За възпиране на агресивни намерения България днес разчита на други съюзни държави. Теорията за възпирането изхожда от презумпцията, че голямата военна мощ е най-сигурната гаранция за една държава, че ще бъде оставена на мира. Източник Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 203. Чети, просвещавай се и друг път не пиши неподготвен!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корен "пир", а? Много е прав "Акад. Балан"?

    15 Окт 2023 16:36ч.

    Също както възстание, а не "въстание".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости!

    16 Окт 2023 9:57ч.

    ВЪЗПИРАМ се пише!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото и да им е мъчно

    15 Окт 2023 14:39ч.

    на сталинистите, децата, внуците и правнуците им ще издържат армия, която да ги пази от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Окт 2023 15:07ч.

    Ако продължават да управляват в България такива малоумници, като тебе и населенисето и (не казвам народ, защото един народ никога не би допуснал такива продажници да го излъжат и той да стои безучастен) продължава дълбоко да спи, една сутрин ще се събудим и ще установим, че трябва да изхранваме турската армия! При това забравете за помощ от Русия, особенно след политиката на България в последните 33 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иване,

    15 Окт 2023 16:05ч.

    Народ сме, при това доста по-достоен от руските скотове, които пращат децата си на смърт за една лада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви сталинисти бре!

    15 Окт 2023 16:07ч.

    тези са английската прокси опортюна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе фатмак,

    15 Окт 2023 16:53ч.

    Пак ли ти бе дърто комуне ? За такива кат теб народ са роби с граница опасана с телена мрежа и президент селянин със средно незавършено, посочен от Кремъл, който управлява 35 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    15 Окт 2023 17:03ч.

    Скот си само ти, но как да го осъзнаеш - скотовете са безсъзнателни същества...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Бай Иване,

    15 Окт 2023 18:13ч.

    Вярно е, че англичаните са измислили омаловажаването на врага до степен на унижение, но ти като им пригласяш пак си оставаш син на народ, нямащ историческото право да съществува според английската историография и съответно достоен да бъде тор на картофена нива. И ти си славянски скот и сигурно всеки горд британец ще го прочете по фейса ти. И ти си готов сигурно да продадеш майка си и баща си, за да са добре децата ти, иначе щеше да те бъде срам да повтаряш украинските бръщолевения за цивилизационно по–нисшите руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев е идиот

    15 Окт 2023 14:42ч.

    Но не е полезен идиот, вреден идиот е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незнайко

    15 Окт 2023 14:50ч.

    Когато големите видят, че една война е загубена, натирват простите напред за да изглежда че те са я загубили. Та тъпаците сега се готвят да се включат в една загубена война и да поемат всички негативи. Големите пак ще са чисти и невинни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    15 Окт 2023 14:50ч.

    Като прочетох "разговори на "Дневник" със специалисти от сектора на отбраната" спрях да чета по нататък! А заглавието предизвиква съжаление, презрение, омерзение......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "експертна група на Министерство на отбраната под ръководството на министър Тодор Тагарев"

    15 Окт 2023 14:53ч.

    Под ръководството на въпросния може да има само някаква шайка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма що бе, може да си е комплуктувал групата някъде из Карлуково, от стаята на Наполеоните???

    15 Окт 2023 17:56ч.

    Единственото, което се сетик за шанса на Магарев в борбата с Русия, е да се надява Руската армия да умре от ...СМЯХ като чуе глупостите му, и така за "възпре" Русия от навлизане в България... А "умните " ни политици, надяващи се НАТО да ни защитава в момента ВЕЧЕ успяха да се скарат с ДВЕ натовски държави така, че самите Натовски дъжави да ни размажат - така както преди 50 години едни натовски полковници от Гърция бяха размазани от едни други труски Натовски генерали в Кипър... За днешните ни политици "Нато" е просто дума без съдържание , почти както и думата "х.й" (с извинение) И да се "надяваме " на Нато в същото време влизайки с почти смъртоносен конфликт с други държави от Нато си е белег медицинско ОГЛУПЯВАНЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    15 Окт 2023 14:53ч.

    С какво ще възпираме Русия? С липсващата ни армия или с липсващото въоръжение? Аха, ще правим заклинания и страшни физиономии! Ще се плезим и мръщим като новозенландския отбор по ръгби. Май се наричаше "хака".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    15 Окт 2023 14:53ч.

    Тагарата е досаден с това пренатягане и желания да изпъкне като върховния евроантлантик на държавата. Но да му влезем в положението - подобни синдроми проявяват почти всички съветски възпитаници, явно там са ги дресирали да не сдържат чувството си на вярност към началниците. По-важното е, че по същество е прав - в момента най-големият ни враг и заплаха за сигурността е Русия. Честно казано, не мислех, че ще се стигне до тук, но фактите са си факти. При тази ситуация защитаването на руските интереси си е чиста пробва предателство и сталинчетата требва да са благодарни, че живеем в много свободно общество, което търпи изменническите им въжделения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косевски идеологически шаблони

    15 Окт 2023 15:02ч.

    Не ти ли омръзнаха тъпите клишета, същите като комунистическите, само с обратен знак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    15 Окт 2023 15:13ч.

    Тагарев наистина е съветски възпитаник. Аспирант на академията "Жуковски" на съветските ВВС. Същество в думите на Тагарев не може да се търси, защото както правилно са отбелязали колегите по-горе, Тагарев е идиот. Да обобщим - вреден идиот, натегач и съветски възпитаник. Слава России !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев наистина е съветски възпитаник

    15 Окт 2023 18:30ч.

    А Моше Даян е...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    15 Окт 2023 14:54ч.

    Докато не започне въоръжена съпротива...с политически убийства и атентати, работата няма да се оправи. Дебилите като тагарето ще си имат едно наум и няма да праскат на масата всичко, което им мине между ушите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сульо

    15 Окт 2023 15:47ч.

    Сакън недей че ще дойдат ДАНСаджиите, които нямат друга работа освен да слухтят кой е против сглобката. Кой краде и предава тайни в едно посолство хич не ги интересува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шашките с взрив

    15 Окт 2023 16:06ч.

    в бастунките ли ще ги криете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    15 Окт 2023 14:56ч.

    Имбицила за кой ли път доказва диагнозата си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Психопатов

    15 Окт 2023 15:00ч.

    И аз като ина имама, искам да кажа...белким некому намажа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • juyt

    15 Окт 2023 15:08ч.

    На изкуствен интелект разчитаха и в израел, после дойдоха булдозерите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато възпираме Русия...

    15 Окт 2023 15:09ч.

    турците ще ни онодят. И няма помощ от никъде... може би само малко от Сърбия, която сега също цакаме. Казано е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Окт 2023 15:26ч.

    Догодина се връщам в колонията.Магарев-пази се от мен.Долната гадина прави стратегии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине мачка тъгата и рева

    15 Окт 2023 15:30ч.

    Тоя утре си отива, барабар с онуй назначеното от колониалистите, дето по недоразумение продължават да го зоват правителство. Тогава и заклинанията му отиват в кошчето, заедно с него. По-конюнктурно нещо от седедрист-политик не се е раждало и нема се роди. Днеска го има, утре - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 15:32ч.

    Тагарев и стратегии! "Васисуалий Лоханкин и ролята му в световната революция".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    15 Окт 2023 15:43ч.

    Тагавер е в мазна борба, с още няколко, за титлата Главен еничар на републиката. Винаги гледа гузно, защото самият той не може да се понася.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тряс

    15 Окт 2023 15:48ч.

    Значи рамо до рамо с ислямска Турция срещу православна Русия? Колко ли поколения българи се обръщат в гробовете от настоящата соросоидна смрад! Ще има възмездие за измекярите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    15 Окт 2023 16:03ч.

    Само преди 20-на месеца Путин натири чеченския башибозук да граби и насилва населението в уж братската слявянска православна страна, а вие сте се загрижили че няма кой да ви пази от ислямистите... Руснците са наши врагове и заплаха за европейската и християнската цивилизация, това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев,

    15 Окт 2023 18:27ч.

    В Мариупол хората в мазетата, на които ВСУ не бяха дали коридор и ги държаха като жив щит, се кръстеха, когато чуеха чеченска реч. Това не си го гледал. Ти за каква християнска цивилизация брътвиш, че те на Запад я закриха. Не знаеше ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3./ Що му обръщаш внимание на тоя болния

    16 Окт 2023 8:46ч.

    Чеенците са толкова достойни войни, че ме е срам за нашенци тагаревци. Дай боже на всяка държава такива мъже като чеченците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Символика и същност

    15 Окт 2023 16:05ч.

    Лицето тодор е тотална щета! При съобразяване на субекта, настоящия хал на субекта, писането презглава на такива претенциозни документи, именувани стратегии, доктрини и подобни е глупаво, символично и почти изцяло пропагандно мероприятие, направо е лишено от съдържание. Е, някакво съдържание все пак има, но то не обслужва България, а тези фактори и среди, които искат да ни принудят за вземаме още дълг, че да го подарим някому за несъществуващи или пък неподходящи пушкала от всякакъв вид. Лицето Тодор да прочете повече за българската история, особено за онези смутни времена от декември 1941 г., кога отново с аплаузи са били вършени едни символични актове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 16:16ч.

    Тънкареф е стратег. Най добре е даже да обяви война на Русия, за да е сигурен че ни е забелязала, та ни окупира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев

    15 Окт 2023 16:32ч.

    Когато си със свалени гащи няма възпиране, всичко е до край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Босев

    15 Окт 2023 16:36ч.

    Най-лесно се възпира нещо, което на практика не съществува(ако сам не го предизвикаш) И ако успееш да не го предизвикаш с глупостта си, после може и успехи да отчиташ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Босев 2

    15 Окт 2023 16:41ч.

    Аз лично виждам, как най-голямата военна опасност за континента е взривяването на Европа- отвътре , от хилядите дремещи терористични клетки и милионите мигрантски орди приети радушно от еврогейовете и трансджендъра д-р Косев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русийката не е враг

    15 Окт 2023 16:54ч.

    Само на Мали и Нигер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    15 Окт 2023 17:15ч.

    България няма армия , няма и оръжия , кого ще възпира тоя луд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Окт 2023 17:26ч.

    подаваи си оставката и престани да плещиш простотии мен русия няма да ме напада защото не съм и враг искам преговори и мир спрете оръжието седнете на масата за преговори светът ври и кипи тои с русия се занимава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "непредизвиканата война на Русия срещу Украйна"

    15 Окт 2023 17:33ч.

    Съждението, поставено като "първопричина" е повече от невярно. Това е Последсъвието. Първопричината е всеизвестна и предхожда "войната". От тук нататък, цялата Им писмена диахория е напълно излишна и със стойност от категорията - "Бръщолевене на един луд". Като цяло - виждаме едно напълно излишно пренатягане на вече скъсаните умствени нормалности, из безкрая на лудостта. ... Странното е, че за да получи човек шофьорска книжка, се изисква медицинско свидетелство за нормалност. Обаче за назначените на държавен пост, още повече из първия ешелон на властта, прозяпването на такава една върхова необходимост е грубо нарушение на елементарната умствена и медицинска практика. Видно е, че и идиотщините на това конкретно лице нямат край и единствено усмирителна риза би въвела за малко някакъв ред. Поразиите причинени от него и шайката - този пореден набор карлуковски активисти - вече повече минават границите дори на вредната полезност от простотиите им спрямо кукловодите от Онуй-ТО. Допускам, че специално от Там-ТО, всички те, много скоро ще бъдат сериозно наритани. Стандартно укротяване на бясно псе, все пак. В тежки случай се стига и до елиминация. В конкретният казус, то вече хапе и крачолите на стопанина си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гьобелс

    15 Окт 2023 20:49ч.

    "Непредизвиканата война" е задължитулна мантра на всяка публикация на тема Русия. Знае се че има ефект!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напълно излишно пренатягане на вече скъсаните умствени нормалности, из безкрая на лудостта.

    15 Окт 2023 21:31ч.

    Това ми хареса. Поздравление !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страна домакин?

    15 Окт 2023 17:35ч.

    Не знаех, че бъдещия театър на военни действие се нарича така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    15 Окт 2023 17:36ч.

    "Позицията на НАТО за възпиране и отбрана се основава на подходяща комбинация от способности за ядрена, конвенционална и противоракетна отбрана, допълнени от космически и киберспособности", изтъква министърът на отбраната. НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ РАЗПОЛАГА С ВСИЧКО ТОВА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 17:38ч.

    "НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ РАЗПОЛАГА С ВСИЧКО ТОВА!!!" Ние разполагаме с Тагарев! Той е повече от всичко това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 17:37ч.

    "живееш в натовска държава". Е, имали сме и по-лоши времена - първите два-три века на турското робство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти нищо не знаеш и не виждаш

    15 Окт 2023 17:45ч.

    прост и ограничен варненски селянин си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 17:57ч.

    Е, видях тъ. Трудно, но ... Видях тъ. И ся ко? Кво не знам? Че ме обичаш? Сърдцето ми е заето. Щи мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагам, че назначеното говедо

    15 Окт 2023 17:37ч.

    в комплект с част от сглобката и роднините им ще се юрнат да възпират Русия. Не вярвам, че ще има протестиращи - хубаво е да се отървем от боклука чрез високи технологии. Ние сме нация приветстваща екологията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жидов гроб

    15 Окт 2023 18:18ч.

    Има такава легенда за предателя на Търново – върху гроба му трупали камъни, изричайки проклятия. Тагарев обаче е толкова нищожен, че не си струва да бъде проклет по този начин. Друго ще стане, има да видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи рамо до рамо с ислямска Турция срещу православна Русия?

    15 Окт 2023 18:18ч.

    ми да - както през 1916 г, когато ги смляхме от бой

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Окт 2023 22:19ч.

    Смлял си от бой кого бе пън? Я прочети отново малко за онова време да видиш, че тогава сме изживели втората си национална катастрофа и едва сме оцелели, като държава, не без заслугите на генерал Вазов и милостта на президента на САЩ Уилсън! С кървавото потушаване на войнишкото въстание тогава се слага началото на една гражданска война у нас, която дори сега не може да се каже, че е приключила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много се смях, докато четох

    15 Окт 2023 18:23ч.

    Проекто стратегията. Слонът, Русия, ще ви издуха господа военни експерти, ръконодене от психодесния ви началник, само с едно помръдване на хобота си, без изобщо да ви забележи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и аз се смях...

    15 Окт 2023 19:01ч.

    Цялото им продажно политическо котило са шутове, смехът е до сълзи с тия тъпанари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    15 Окт 2023 18:37ч.

    Споко. Самата БА скоро ще издуха Тагаренко към любимата му украинска степ. За първи път виждам толкова мразен министър на отбраната от ГЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    15 Окт 2023 18:38ч.

    "...повишаване на способностите на въоръжените сили, включително за опериране с ограничено използване на информационни технологии в сложна електромагнитна обстановка....."- т.е. това предвижда изграждане на информационни системи, които да издържат на ядрен удар. Та въпроса по какъв повод той ше бъде нанесен срешу нас у в отговор на какво ? Да не би на наша територия да е договорено доставка на ядрено оръжие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    15 Окт 2023 19:06ч.

    А личен състав? че с 25 000 души сме голи и боси. И защо се напира да се окоплектоват само СВ? Чакаме вражески танкове на наша територия ли? В момента нито можем морски десант, нито въздушна атака. Не дай Боже това да стане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    15 Окт 2023 19:09ч.

    Кат взрме тив 2% бвп,кат нареди едни спътници, клас" Звездата на смъртта" , кат писне ИИ на десет квантови компютъра, строи десетина армии с трийсетина хикяди танка, толкова САО, башка хиперзвуковите ни ракети с ТЯБГ, пудне самолетоносача в Черно море и атотина ударни подводници и Путин ще го втресе. Само БВП трябва да стане към 20 трилиона по сегални цени. Успех. До тогаз може да възпира когото си ще с голият си гъз. Да търси доброволци на жъктите павета за кадрови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    15 Окт 2023 19:26ч.

    Да. Горният пост органично се вписва в стратегията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    15 Окт 2023 19:27ч.

    Зеха че го изтриха. Язък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    15 Окт 2023 19:35ч.

    Нещичко в Стратегията за планираното, в Конституцията да се появи текст, регламентиращ възможността за двойно гражданство на упражняващите изпълнителната власт? За бусовете с мигранти дето ги хващат вече чак насред столицата има ли намек дори в стратегията? Или по навик от предишните стратегии нито дума за цветните революции и резултатите дори и за българската икономика от политиката на някои "по-равни" членове на ЕС към незаконната емиграция. Защото ние сме в периферията на съюза и географски, не те. Явно делото за хакване на пръскачките не беше интелектуален прецедент. Тази прокурорка, дето го образува да им става шеф на интелектуалните немощниции, дето хабят парите на данъкоплатците да пишат безумия и да ги претворяват в дела. Раздавачи на концесии за по 50 години на офшорки, борците ни те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Injectoplyactor

    15 Окт 2023 19:53ч.

    От къде го изкопаха тоя малоумен психопт тагарев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    15 Окт 2023 22:25ч.

    Тагаревия ненормалник е по предписание на Посолството! Само им се чудя на американците, как може да падат толкова ниско и да се излагат с такива идиоти, като този! Така само увеличават антиамериканските настроения у нас! Виж с президента играта им е блестяща!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Путин леля му

    15 Окт 2023 19:55ч.

    Вие се радвайте , че точно Путин е начело на Русия. Ако беше някой , който е на половина психопат , колкото западните ни " партньори " досега да ни е зачаткал със Сарматите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    15 Окт 2023 19:57ч.

    Все сме имали подлоги, но тоя е толкова тъпа подлога, че е вреден дори за господарите си!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    15 Окт 2023 20:00ч.

    Тагарев вярно е луд за вързване. Бута ни във война със световна сила която може да ни унищожи за минути заради някакви свои политически или финансови зависимости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор Пирогов

    15 Окт 2023 21:36ч.

    Руската медицинска общност и психиатрите в частност са наясно с анамнезата и статуса на Фьодор Тагаренко. Проявява се разбиране и не ни го вързват на кусур.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    15 Окт 2023 20:02ч.

    Най-голяма заплаха за националната сигурност на България е тая уродлива твар на снимката и всички около него и зад него, дето му дърпат конците !!! Сваляне от власт, съд за държавна измяна и на дръвника !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Окт 2023 20:03ч.

    Само дето българската армия не мисли така ???този що не го пенсионирате? Никой няма намерение да възпира когото и да било, камо ли пък руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно отвратен

    15 Окт 2023 20:06ч.

    Боже, прибери си вересиите! Макар да не съм набожен, не виждам светлина в тунела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчаянието е седмият смъртен грях

    15 Окт 2023 20:53ч.

    заедно с леността (мързела), защото Бог ни е дал тяло и ръце за да работим с тях и ум (съзнание) за да ги ръководим. Това което е извън нашите възможности да променим, не е наша задача, затова и не разбираме работата която се върши там и ръководството й. И да не си вярващ, пак има смисъл да се надяваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бре

    15 Окт 2023 20:07ч.

    Всяка жаба да си знае гьола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой няма намерение да възпира когото и да било, камо ли пък руснаците!

    15 Окт 2023 20:11ч.

    под "никой" визираш единствено себе си; няма съмнение, че би ги очаквал със смъкнати потури

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    15 Окт 2023 20:49ч.

    Да разбирам ли че вечи си подписал договор с Тагарев? Интересно е все пак колко договори са подписани 2022 и 2023 г. и колко са подписвали преди това? Или това е класифицирана информация? Тагарев се изтърва че заради руската пропаганда били намалели желаещите да служат в армията. Надявам се че ти не си се поддал на руската пропаганда и ще ни защитаваш от Путин и орките му наравно с Тагарев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    15 Окт 2023 20:15ч.

    рубладжийските ублюдки вият на умрело :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеевси закри нашите цигарени фабрики

    16 Окт 2023 8:47ч.

    Ще пушиш марлборо, изход нямаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    15 Окт 2023 20:18ч.

    И сам воинат е воин. Кои е воина- Тагарев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОЙКА БОРИСОВА

    15 Окт 2023 20:38ч.

    магарев е за белене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дяков

    15 Окт 2023 20:38ч.

    По скоро възпирането на САЩ,че с тези военни бази тук май са ни окупирали,а и посланикът им се разхожда по всички министерства и заповядва,ясно е за всеки кой е натрапника в България,и да попитам тази маймуна ,,военен" министър (който пушка не е ви дал)кога ще започне да гони американските и английски шпиони,че за тях нищо не казва а те са навсякъде най вече във властта!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    15 Окт 2023 20:57ч.

    Като верен воин на НАТО, Тагарев повтаря дословно тезата на алианса от Мадрид, без да му пука въобще особеното място на страната на Балканите. Лошото е че водачите на Сглобката като нищо ще одобрат тази стратегия. За Президента на знам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак не участвайте в следващия поход за мир и суверенитет

    15 Окт 2023 21:03ч.

    за да не си развалите почивния ден, както и пак идете за гъби на следващите избори. Който има мнение си прави труда да го подкрепи и чрез участие в протест, а другите недоволни са "Сетила се Мара да се побара".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянци са заспали гаргарони с претенции!

    15 Окт 2023 21:13ч.

    Бият се в гърдите, кой сме ние, а в същото време въздух под налягане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Покажете на софиянци тогава

    15 Окт 2023 22:08ч.

    а и в много други градове на България (32 града бяха на 6.9.23) има походи за мир и суверенитет, както и в чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е член на НАТО, но това не значи, че България е НАТО

    15 Окт 2023 21:10ч.

    НАТО е САЩ! НАТО означава война. Горко ни с такива управници! И ГЕРБ мълчат, нали! Магнитски направо ги е спазмирал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех тоз министър

    15 Окт 2023 21:26ч.

    Абе тагаренко, дай първо да бием Литва на футбол и после да скачаме на Русия с такъв дръглив ястреб като теб. Ама теб наистина д-р Цветослава Гълъбова те е изтървала и не те е "възпряла"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Окт 2023 21:37ч.

    Утре и останалата половина от армията ни ще си подадат оставката ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въшка

    15 Окт 2023 21:53ч.

    Надрусана .Ще се пръснеш бе,злобарник и омразник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 22:20ч.

    От тоз стратег, става ли барем фатмак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    15 Окт 2023 22:24ч.

    Имахме толкова талантливи циркови артисти и кимици- Тошко Козарев, Тодор Живков, Тодор Колев. И ето, че се появи и най-некъдърния циркаджия Тошко клоуна му казвали в махалата. Но той горкия е толкова некадърен, че не разсмива публиката, а я разплаква. И понеже е толкова тъпичък горкия клоун и не може да разбере, че дразни публиката, той продължава да се напъва и напъва и най-много да се наака, вместо да разсмее публиката. Жалък клоун. Един от последните му тъпи смешки- щял да възпира Русия....С какво БЕ, тъжен смешник, с какво точно ще я възпреш??? Да ти се повдигне от глупостите му...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    15 Окт 2023 23:08ч.

    Да се смееш или да плачеш? Всичко, което България имаше като бойно снаражение, беше изпратено в Украйна. Най-вероятно тагарев ще възспира Русия с американските вертолети, които все още са на хартия. Но е факт, България - благодарение на Тагарев и неговите покровители, е прицел за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...- .." отбраната на България е възможна само в рамките на колективната отбрана на НАТО и в рамките на общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз"

    15 Окт 2023 23:24ч.

    Вероятно няма да се стигне до европейски избори догодина, но ако се стигне тези европейски избори ще бъдат последни. Следва разпад на ес и нато! Накрая в ес и нато ще остане само България. тагарев да мята пушката на рамо, да вземе и сина си и марш на фронта, за да защитава интересите на нато

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Окт 2023 23:41ч.

    Изтекли са секретни планове, разкриващи активната подготовка на БА да десантира в московския Кремъл. Идеята за операцията е на Тагарев, а такитечската й разработка е дело нанапетия храбрец генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. Според плана юнаците на Метеев ще се доберат до Москва на малки групи, преоблечени като туристи. Сборният им пункт ще е в българското посолството в Москва. Там ще ги чака предварително доставеното с дипломатическата поща бойно снаражение - дрехи, оръжие и т.н. През двора на посолството, намиращо на Мосфильмовская улица № 66, те ще проникнат в канализацията на Москва. Оттам до Кремъл са около 10 километра. Бойците ще ги изминат изцяло по земята. Планирано е да излезнат на повърхността чак при Боровицката врата на Кремъл. Поради спецификата на прехода те ще са отлично маскирани, обилно омазани в лайна. Това ще смути и обърка охраната, която ще сметне, че е станал пробив в канализацията и от нея е бликнала фекална маса. В залисията бойците под ръковоството на ген. Матеев бързо ще проникнат в Кремъл. Блокирането на последната охрана пред кабинета на Путин е тривиална задача за нашите командоси. Те я отработват повече от година на специално изграден полигон в Ново село. Арестуваният, унизен и завързан Путин ще бъде доставен до нашето посолство по обратния канализационен път. Там той ще бъде предаден на очакващия го тайно пристигнал състав на Международния наказателен съд. Възможно е присъдата му да бъде изпълнена на място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    15 Окт 2023 23:45ч.

    Браво Звън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    16 Окт 2023 1:39ч.

    Стратегията ми напомня на оня виц: Тя и баба ми имаше три нощни гърнета, но като дойдоха руснаците и се изпусна на леглото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bash_majstora

    16 Окт 2023 1:40ч.

    Добре, този уникален умствен недостатък пак ли се изпляска като чекия на мокър пясък!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    16 Окт 2023 7:14ч.

    Твърдение на болен мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fanfan

    16 Окт 2023 9:25ч.

    Маршал Тегарев е на светлинни години от предишните военни министри защото е професор и двамата със Велизар Шаламанов са абсолютно наясно за стандартите в НАТО и направиха много и тепърва ще правят за всестранната интеграция на българската армия в атлантическия съюз за пълня разгром на Кремъл и бутлеризма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С какво ще възпираш, фафльо?

    16 Окт 2023 9:53ч.

    С пушки с тапи и водни пистолети ли? Щото останалото го хариза

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това правителство, избрано на кастинг за идиоти

    16 Окт 2023 10:07ч.

    Магаревич и менте академичето са големите звезди. Да ги аплодираме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисарче мамино,

    16 Окт 2023 13:51ч.

    защо не си прочел , а и Тагарев също, "Война и мир" на Толстой. Като ви чета писаниците, мисля не сте помирисвали дори и Александър Дюма. Къде са били майките ви, къде сте тръгнали с рогата напред!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вазов, ВАзов, къде си сега, да възпееш тези подлеци, подлоги и продажници

    16 Окт 2023 14:07ч.

    Писано от Вазов е като за днес, за сегашното правителство на ПП/ДБ, и особено за Магарев "Защото подлецът, шпионът, мръсникът в ония дни мрачни, що "робство" се викат, умираха мирни на свойто легло с продадена съвест, с позор на чело..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи