Въздушна тревога отново е обявена в цяла Украйна

Въздушна тревога отново е обявена в цяла Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Въздушна тревога е обявена за втори път за денонощие във всички региони на Украйна. Това съобщава украинското издание "Страна", цитирано от ТАСС. Тревогата за въздушна атака е отменена в някои региони на Украйна, съобщи от свая страна изданието "Вести". Според него след четири часа въздушната тревога е била отменена в Сумска, Полтавска, Харковска и Днепропетровска области.

Във вторник сутринта беше обявена въздушна тревога в цялата страна. Държавната служба за извънредни ситуации в Киевска област изпрати спешни сигнали за заплаха от експлозии.

Украински медии съобщават и за нови експлозии в района на Днепропетровск. По предварителни данни системата за противовъздушна отбрана работи.

По-рано във вторник беше съобщено за експлозии в областите Киев, Одеса, Виница, Хмелницки и Николаев, както и в Ровно и Кривий Рог. Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме заедно с Русия", съобщи, че сутринта в Запорожие е имало поне 16 експлозии, а в няколко района на града е избухнал пожар. По-късно стана известно за нови експлозии в Запорожие.

Междувременно високопоставен руски дипломат отново предупреди САЩ и съюзниците им, които подкрепят Украйна, че позицията им може да ги въвлече в открит конфликт с Русия, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на агенция РИА Новости. Заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков днес заяви, че военната подкрепа за Киев, обучаването на украински военнослужещи в страни от НАТО, както и предоставянето в реално време на сателитни данни, които позволяват на украинската армия да идентифицира цели за артилерийски обстрел, "все повече въвличат западните страни в конфликта“. "Русия ще бъде принудена да предприеме съответните контрамерки, които биха могли да бъдат и асиметрични", предупреди Рябков, цитиран от БТА. 

"Москва не е заинтересована от пряк сблъсък със САЩ и НАТО и се надяваме, че Вашингтон и другите западни столици са наясно с опасността от неконтролируема ескалация“, допълни руският дипломат.

 

 

Коментари

  • кеф ти ТЕЦове

    11 Окт 2022 14:06ч.

    кеф ти ЖП възли.. Всичко под ножа.. На Зеленскиму предстои ранно пенсиониране

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва неспирно да вият сирените.

    11 Окт 2022 14:06ч.

    И окраiинските майки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М дааа

    11 Окт 2022 14:09ч.

    Явно и днес ще летят перални и миялни по цяла Окрайна (според тъпата оФцЪ Лайнен)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мачкай, Вова!

    11 Окт 2022 14:29ч.

    Нацистите трябва да бъдат мачкани до смърт от задушаване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леко, ще ти се отлепи корегата

    11 Окт 2022 14:31ч.

    И ще ти падне ченето, бе зелен чорап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво означава без ел ток

    11 Окт 2022 14:30ч.

    Равнина е и вода се подава с помпи. Без ток не може да си сготвят и още по-лошо, хладилниците не работят и храната се разваля. Банковите автомати не могат да работят и хората не могат да теглят пари. Масово бягство от Киев. Е, сега хохлите могат да се надяват на победа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    11 Окт 2022 14:49ч.

    Само да отбележа, че САЩските генерали биха започнали с това. Още в началото мръсно, гадно и безпощадно. Без скрупули, без сантименти, дори още по-масирано. А след това всичко останало - и кавалерийски нальот на Гостомел и танков клин към Одеса и Мариопул и т.н. А братушките както обикновено - след дъжд качулка. Разбирам ги понякога родоотстъпниците-русофоби от къде им иде русофобията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • системата за противовъздушна отбрана работи

    11 Окт 2022 15:36ч.

    Да, бе да... Затова вчера руснаците ви разказаха играта ! Дроновете -"камикадзе" летят стотици километри на свръх ниски височини, буквално на 2-3 метра. Онзи ден руските дронове са летели над трасета на автомагистрали, съвсем над главите на шофьорите. И дори не са се чували, защото звукът им се е сливал с този на колите ! Как украинското ПВО ще сваля тези дронове ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арестович

    11 Окт 2022 15:41ч.

    Руснаците свършиха ракетите ! Руснаците свършиха ракетите !! РУСНАЦИТЕ СВЪРШИХА РАКЕТИТЕ БЕ !!! РУСНАЦИТЕ СВЪРШИХА РА ...БУМ. БУМ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин

    11 Окт 2022 16:23ч.

    Зеленски: "Най-обичам, когато почне да боли!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи