Във Варна се изгражда истински команден ЩАБ на НАТО срещу Русия, а лъжливите овчарчета в правителството ни хвърлят прах в очите

Във Варна се изгражда истински команден ЩАБ на НАТО срещу Русия, а лъжливите овчарчета в правителството  ни хвърлят прах в очите

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море. Това заяви при посещението си във Варна на 10 май 2022 г. командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт (вляво)

Автор: Димитър Маринов за "Гласове"

Всички знаете приказката за лъжливото овчарче, нали? Когато политиците се кълнат, че няма да се коалират с някого, а после се коалират, това нещо, освен погнуса у драгия избирател, създава и ефекта на лъжливото овчарче в политиката и държавните дела. Когато „Продължаваме промяната“ се кълнат, че няма да се коалират с ГЕРБ, а се коалират – това е лъжливото овчарче в политиката. Когато Борислав Сарафов се закълне, че няма да стане главен прокурор, а стане такъв – това е лъжливото овчарче в съдебната система. Когато Христо Иванов се закълне, че няма да се коалира с БСП, чалгата, ГЕРБ и ДПС, а после се коалира с всички тях последователно в рамките само на 2 години, това не е просто лъжливото овчарче, а „голям шлем“ от всички турнири по лъжене.

Сега си представете лъжливото овчарче да излъчи правителство, след като се е коалирало с големия лош вълк. Мисля, че нещо такова наблюдаваме в момента. Какво може да произведе това правителство? Може да произведе само и единствено още лъжи, но този път те няма да са само празно говорене, а ще са превърнати в официална държавна политика и управление на клетата ни държава. Когато финансовият министър в правителството на лъжливото овчарче предложи бюджет с магически постигнати 3% дефицит, без вдигане на данъците и даже с увеличение на заплатите на държавните служители, това значи, че правителството на лъжливото овчарче ви лъже, че няма да прави съкращения (или „чистки“, както е модерно да се наричат напоследък), че няма да взима големи дългове или че приходната част не е в известна степен художествена измислица, плод на творчески настроен и суетен финансист.

Но има и нещо по-страшно. Представете си, че имате „министър на войната“, избран от същото правителство на Лъжливото овчарче. Когато този министър ви каже, че няма да въвлича страната във война, че няма да праща български войници на фронта и че България няма да бъде поставена в ситуацията да бъде цел, то каква е вероятността този министър да ви лъже? Не, не ми отговаряйте на мен, а си отговорете на себе си. Аз ще изложа само някои факти за размисъл под формата на публикации, подредени в хронологичен ред.

2019 г.: „Координационен център на НАТО във Варна ще обобщава информация за Черно море. Центърът няма да има командни функции и няма да превърне България в цел.“ – новина на bTV. Американското издание „Свободна Европа“ също разглежда детайлно „Какво ще представлява бъдещият център на НАТО във Варна“.

2020 г.: „Официално откриване на Военноморския координационен елемент във Варна“ – официален сайт на Посолството на САЩ в България.

2021 г.: Още никой, освен тесен кръг политически илюминати и геостратези, не подозира, че ще има нещо като „война в Украйна“. Светът все още се бори с ковид-кризата, а народът на България – как да си купи по-хубав телевизор с напечатаните от Европа помощи, които се разливаха у нас почти без никакъв филтър на всякакви фирмички, фирми и фирмища. Но. Освен това, „България вече настоява центърът на НАТО за Черно море да е във Варна“ – новина от в-к „Сега“. А отделно в самата Варна откриват нова пластика "Атлантическа солидарност" – новина в местното издание „Черно море“.

2022 г.: Войната в Украйна (и явно тази в Черно море) вече е започнала. И вече няма нужда да крием намеренията си: „Вицеадмирал от НАТО във Варна: Не планираме да останем още дълго извън Черно море“ – новина в местния сайт Moreto.net.

2023 г.: В база Варна, част от щаба на ВМС е заделен цял етаж за команден център, в който работят български офицери, които наблюдават акваторията и извършват координационната дейност. Центърът е оборудван с всичко необходимо, има секретни секции и т.н. В него сега работят българи, но при необходимост той веднага може да се преобразува в оперативен боен щаб с американското началство от Алианса.

Ако в горната хронологическа справка виждате кратка илюстрация как се развива проектът за някакъв офис на НАТО във Варна, то местните жители, които се интересуват и знаят историята на града си, виждат хронологията на един страх. И това е страхът, че когато руския президент Владимир Путин или неговото още по-лошо ченге – Димитрий Медведев, заплашват, че са готови да ударят „центровете за взимане на решения“, ако войната ескалира, то те има предвид нещо друго. Това „друго“ се е случвало и преди в историята ни, за него има много малко в „националните музеи“ из столицата, още по-малко има в паметта и съзнанието на софиянците, а в познанията на „управляващия ни елит“ буквално няма нищо. И това е призракът на внезапното нападение на град Варна от страна на Руската империя, започнало на 14 октомври 1915 г. – неочаквано, без предупреждение и, да, без особена жалост. Оттам нататък, знаете - сгради биват разрушени, има и жертви сред цивилното население. Когато живееш във Варна и знаеш, че мястото за срещи на поколения варненци не се казва „Попа“, а „Севастопол“, дори и да не си чел, минимум усещаш някаква поне географска близост с тая лоша империя. А близостта значи, че те могат да дойдат тук отново и то много бързо, а в нашите времена на съвременни технологии, те могат да пристигнат тук буквално за секунди. И „координационният център на НАТО“ да се превърне много бързо в „пункт за взимане на решения“ (по дефинициите на Путин и руския управляващ елит). 

Много хора ще кажат това за „Член Пети“, че НАТО ни пази, че руснаците „не биха го направили“ и т.н. Въпросът не е в това, а, че всички ние бяхме със сходно пожелателно мислене преди 24 февруари 2022 година. „Руснаците не биха го направили“. Е, направиха го. И ние трябва да си дадем ясен отговор на един много по-прост въпрос: готови ли сме да се откажем окончателно от пожелателното си мислене и готови ли сме да посрещнем и да се справим с резултатите, ако руснаците „го направят“, отново. Като за начало, може да попитаме „лъжливите овчарчета“ в политическия и държавния ни елит, дали те не лъжат преди всичко първо себе си. Защото, ако не се лъжат, то значи ние, обикновеното стадо, имаме наистина голям проблем и този проблем е преди всичко първо в нас.

Вицеадмирал Кийт Блънт в щаба на българските военноморски сили

 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • баба мара

    21 Юни 2023 19:19ч.

    какъв щаб във варна черно море трябва да си остане зона на мира сащ да се бият с русия на сев полюс ние сме съседи с русия тука сме от векове за векове и не трябва да допускаме световното зло сащ да ни съсипе живота 78 години европа живя в мир и сега ще изгорим заради безкраината алчност на впк на сащ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    21 Юни 2023 20:23ч.

    ние го допуснахме! ако те са в черно море, няма да има добив на газ от огромните залежи и тяхната газ ще се продава…..България е отдавна втора Усрайна, проклет да е мръсника радев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахахаха

    21 Юни 2023 19:25ч.

    Къв щаб на НАТО във Варна бе. Ще ви отнесат ,та и помен няма да остане от градчето барабар с щабове и щабни групи. България не трябва да става фронтова територия. Магарето не трябва да се прави на вълк. Който иска война ,ето му германия ,испания, франция,полша - последната като най мераклия все прекрасни бойни полета. България е малка и няма място за маньовър на бойните единици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудесна мишена за калибриране

    22 Юни 2023 0:03ч.

    нека българите са наясно и после да не изкарат, че руснаците са им виновни за нещо. Отдавна е заявено от руска страна, че подобни центрове и пунктове за вземане на решения са законна военна цел в условия на пряк сблъсък с ОСАД, което в хода на ескалация все по- вероятно ще се случи. Магарев тогава оставки да хвърля, и къчове да хвърля, файда йок.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво МОЧА-та

    21 Юни 2023 19:39ч.

    Истинският български евроатлантик трябва да е готов да умре за своята кауза...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каузата на ПЕНТАГОНА

    21 Юни 2023 20:06ч.

    едва ли ни определят нещо по-добро от надзиратели в концлагера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2019 г.: „Координационен център на НАТО във Варна ще обобщава информация за Черно море. Центърът няма да има командни функции и няма да превърне България в цел.“ – новина на bTV.

    21 Юни 2023 20:27ч.

    По това време е на власт правителство на ГЕРБ с Министър-председател Бойко Методиев Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Юни 2023 19:41ч.

    ''Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.'' Е. Линкълн

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъдещ Содом и Гомор

    21 Юни 2023 19:42ч.

    Започва масово изселване на българи от Варна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • площад атлантическа солидарност

    21 Юни 2023 20:00ч.

    няма как да не се роди такова нещо в тиквата на прост либерал. покъртително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гларус

    22 Юни 2023 3:15ч.

    Наскоро го видях - съвсем на центъра са го бутнали в една градинка. Чудна солидарност ще е някой Калибър да издумка ВМС на Пясъка и като странична щета да падне Аспаруховия мост дето и без ракета вече е извън гаранция и плаче за основен ремонт. Та отломките като запушат езерото и Аспарухово се откъсне и Варна е приключила като град...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а лъжливите овчарчета в правителството ни хвърлят прах в очите

    21 Юни 2023 20:01ч.

    а руснаците все по-често говорят в ефира на техните предавания, че ядрената война между Русия/Китай срещу САЩ е неизбежна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    21 Юни 2023 20:01ч.

    никой от тези помияри не се кани да изпраща синовете и внуците си да умират на източния фронт за интересите на чичо сам. но без никакво колебание ще изпратят нашите деца на смърт...на вниманието на синергичния „триморец“ – р.радев- mustapha: В. Орбан: “В НАТО и ЕС всички са за продължаване на въоръжения конфликт в Украйна, с изключение на Унгария.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    21 Юни 2023 20:04ч.

    След възстановяването на Българската държава т.н. Трета, колко важни външно и вътрешнополитически решения сме взели самостоятелно, без външна намеса? Аз си спомням само едно - Съединението от 1885 г. Всичко друго е да угодим на някоя велика сила. Та така. Осемдесетте процента населяващи територията според на проф. Иво Христов изглеждат скромно, ако погледнем реално. За огромно съжаление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    21 Юни 2023 20:11ч.

    "Нашите" прокси-менкаджии усърдно се борят да задминат поляците, румънците и балтите по малоумен слугинаж. За нас остава надеждата да метнат някоя по-малка ракета по тоя щаб, да има по-малко щети, нали сме и най-близо, а първо се експериментира прицела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вук

    21 Юни 2023 20:18ч.

    И кое е най-лъжливото овчарче? Като си казал А, кажи и Р, бе Дачков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    21 Юни 2023 20:28ч.

    Варненци да сметнат колко време ще лети един Калибър от Крим до Морската ни столица /дано не стане бившата/.И ако се съгласят за тая екстра,нека знаят,че няма да имат време дори да се разсърдят за нарушените им права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко време ще лети един Калибър от Крим до Морската ни столица

    21 Юни 2023 22:42ч.

    Около 25 минути. Това е крилата дозвукова ракета. Проблемът е че по щаба няма да пускат Калибр-и, най-вероятно ще ни забият няколко "Искандер"-а, които са балистични хиперзвукови и почти нямат спиране. Ако пък в "Център"-а има някоя по-важна НАТО-вска фуражка, нищо чудно и да "Кинжал"-ират Варна...Варненци, ехо ? Как е плажчето ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много смешно

    21 Юни 2023 23:33ч.

    за недосегаем ли се мислиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако живее

    22 Юни 2023 0:17ч.

    В Аржентина или ЮАР очевидно е недосегаем. Такова усещане имам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    21 Юни 2023 20:35ч.

    А негласувалите какво казват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданин расист

    21 Юни 2023 20:40ч.

    Знаем те, че си гласувал за бира и кебапчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ истински ”?

    21 Юни 2023 20:39ч.

    Има ли фалшиви? За сега се жертва Украйна. Следват бившите соц страни от Източна Европа. Официално НАТО няма да воюва с Русия. Отделни страни “доброволно” ще воюват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варна е подходящ дом за агресивния блок НАТО за плановете му срещу Русия

    21 Юни 2023 20:40ч.

    Наблизо имаше руски център, собственост на Руската федерация, преди години градът се е казвал Сталин, оттам е и председателят на Възраждане Костадин Костадинов, а през Първата световна война руски кораби са я обстрелвали, защото сме били на страната на Антантата, срещу Англия, САЩ и Франция. Освен това има и постоянно живеещи там руски граждани. Варненци се отличават и с традиционно гостоприемство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историята требва да се чете

    21 Юни 2023 21:11ч.

    Били сме на страната на Централните сили(Германия, Австро-Унгария), Антантата е Русия, Англияи и Франция. Обстрелвали са Варна, защото сме на страната на Централните сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешката е моя, иначе достатъчно съм чел, но съм се объркал

    22 Юни 2023 14:05ч.

    Темата ми обаче беше друга, склонността ни да се подмазваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешката е моя, иначе достатъчно съм чел, но съм се объркал

    22 Юни 2023 14:05ч.

    Темата ми обаче беше друга, склонността ни да се подмазваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много българи се възмущават, когато по време на Първата Светивна Война Русия бомбардира Варна

    21 Юни 2023 20:43ч.

    След години отново ще се възмущават. Защото България е добрата и не трябва да я бомбардират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    21 Юни 2023 21:06ч.

    Винаги го се изправиш срещу някого по време на война,трябва да очакваш да те налагат с голямата сопа.И това трябва да се понесе с чест,мъжество и достойнство,а не със сълзи и сополи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    21 Юни 2023 20:44ч.

    Браво Яворе! Напълно подкрепям ! Но какви са следващите ходове! Чувам че промяната няма да имат председатели на комисии , ще бъдат раздадени между останалите. Това означава че всяка партия ще си пропутва нейните законопроекти и ще бламира останалите. Това може да доведе до пълно блокиране на законодателната дейност , а оттам и до разпад на мнозинството. Малко уличен натиск и кабинетът може еда падне. Вие как мислите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    22 Юни 2023 13:48ч.

    То това е идеята на ГЕРБ. Ще бламират/узурпират ПП/ДБ и ще ги пратят на бунището...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Третата българска държава, създадена благодарение на Русия

    21 Юни 2023 20:48ч.

    ВИНАГИ против Русия и ВИНАГИ губеща с последствия: Национални катастрофи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хихи!!!!

    21 Юни 2023 21:06ч.

    Мутри, украинци и американци. Варна се превръща в един много много интересен град.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ подготвят България и Румъния за война с Русия!

    21 Юни 2023 21:10ч.

    Румъния и България се наричат ​​портите на алианса в Югоизточна Европа, през тези страни минава пътят от Черно море към сърцето на Европа. По мнението на западни военни експерти, заедно с Балтика и Северния Атлантик, те ще станат първите бойни полета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българската армия не разполага със съвременни зенитни и противоракетни системи!

    21 Юни 2023 21:11ч.

    България се смята за слабото звено в тази конструкция. Българската армия не разполага със съвременни зенитни и противоракетни системи, а първите осем F-16, които българите ще получат от съюзниците, ще застанат на бойно дежурство чак през 2028-2030 г. Румъния и България възнамеряват да отразяват хипотетични морски атаки на руския флот с противокорабни ракети, брегова артилерия и минни полета." ... https://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-podgotvyat-rumaniya-i-balgariya-za-voina-s-rusiya.157380 ........ Тагарев ще даде и тези които имаме, разстрел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е природния газ и нефта

    21 Юни 2023 21:14ч.

    Да се пресекат всички тръбопроводи с руски горива, така че Европа Балканите да купува от наглосаксонюдеиските газове и горива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те ти булка Спасовден!

    21 Юни 2023 21:52ч.

    Това "неочаквано, без предупреждение" през октомври 1915 г много напомня на сталиновото оправдание за 22 юни 1941! Седмица преди Варненския рейд на руската черноморска ескадра, тогава, България застана на страната на нейните врагове - Централните сили, които вече година и 3 месеца воюват на нейна територия. Какво съвпадение - и сега след година и 3 месеца война в Украйна, ние открито заставаме срещу Русия. "Очаквайте подробности ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин

    21 Юни 2023 22:31ч.

    никога за нищо не се е оправдавал. Оправдаваш се ти, че си невеж челяк. Сталин, за разлика от Путин, съзнателно изчаква Хитлер да нападне СССР, за да спечели на своя страна САЩ и световното обществено мнение. Друг е въпросът, че съветските генерали от началния етап на Отечествената война на СССР срещу нацистка Германия и фашистка Европа, вкл. монархо-фашистка България, са или безотговорно самонадеяни и зле подготвени, или директно отварят фронта срещу Група армии Център на Вермахта. Резултатът е разгром на Червената армия и завлядяване на Минск на 6-я ден от началото на Великата отечествена война. Сталин разгромява нацистка Германия и фашистка Европа, макар че цяла Европа залага на Хитлер, на нацистите и на фашистите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко!

    21 Юни 2023 22:06ч.

    "Внезапното нападение на град Варна от страна на Руската империя, започнало на 14 октомври 1915 г. – неочаквано, без предупреждение и, да, без особена жалост" не е внезапно! ==> " ...Царство България в Първата световна война. То обхваща периода от 14 октомври 1915 година, когато Царство България обявява война на Кралство Сърбия, до 29 септември 1918 година, когато със Солунското примирие страната капитулира." Кой капитулира? - България капитулира! Защо България капитулира? - Защото в защита на Германската империя, Османската империя и Австроунгарската империя нарушава своя неутралитет и започва война срещу своята създателка - Руската империя! Историята периодично се повтаря. Като предизвестена трагедия... Впрочем, руският флот обстрелва варненските погреби - законна военна цел, но покрай мокрото винаги гори и сухото. Осем варненци (само осем) загиват при тази "внезапна" артилерийска бомбардировка. Твърде много се съмнявам, че при руски ракетен удар срещу законна натовска военна цел като Щаба на флота във Варна ще загинат само осем варненци... Спете спокойно варненци! Времето е наше! Обичам го това ГЕРБ-СДС, беее! И още повече Кирчо, Кокорчо, Лорерчо и Христо мравояда! А най-много обичам варненските идиоти от ВВМУ и тем подобни в Щаба на флота! И Магарински и паркетния ни адмирал, начело на отбраната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новина от последния час

    21 Юни 2023 22:21ч.

    Ад: Мощна експлозия в най-голямата румънска петролна рафинерия, близо до границата с България ВИДЕО. Подобен взрив се случи и миналата година по това време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно

    21 Юни 2023 22:22ч.

    но вие чак сега ли разбрахте? А ползването на летището в Балчик за стратегически бомбардировачи на НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсурд

    21 Юни 2023 22:52ч.

    Летището в Балчик не може да поема такива тежки самолети, пистата му не е предвидена. МФИ - може. Но каква наземна логистика има за НАТО-вски самолети, не зная ? Едва ли ще предпочетат Балчик пред летищата в Румъния, дори по-вероятно Италия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор по история

    21 Юни 2023 23:02ч.

    В този сайт има твърде много необразовани глупаци. За последните 108 години Русия два пъти е обявявала война на България.....САЩ нито веднъж. Достатъчно казано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другарю пребоядисан професор

    21 Юни 2023 23:27ч.

    Знам, че сте от пребоядисан пишман-професор от редиците на БКП, но САЩ ни обявяват офицално война, задно с Великобритания, на 13 декември 1941 година. А вие и вашите колеги решихте да наричате това символична война, а ако може и бомбардировкте над София и други градове в България също да наричате "символични" - най-добре. Сега си отворете една водка и бързо се връщайте в леглото с хапчетата :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да се стигне до трети път

    21 Юни 2023 23:28ч.

    САЩ също са обявявали война на България. Предполагам, че Професор е малкото ти име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ нито веднъж

    21 Юни 2023 23:29ч.

    И какво следва от това, УМНИКО?! Да продължите да облизвате задника им, докато пристигне Третата разплата за неблагодарността, кръстосана с тъпоумие и страхливост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специалист от Суходол

    21 Юни 2023 23:30ч.

    "Патронче водка Атлантик" му е малкото име на този професор :) Колегите го познават лично :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • войните в модерната епоха ги палят все Британия и САЩ

    21 Юни 2023 23:30ч.

    Сами се бутаме между шамарите. Защо пак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Царство България от 22.09.1908 г.

    22 Юни 2023 0:30ч.

    е признато за независима държава и царство, ПЪРВО ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ, а българският цар Фердинанд е посрещнат от руския цар Николaй-II в Петроград с царски почести като равен на руския цар и император. Руският цар Николай-II е кръстник на принц Борис (по-късно - цар Борис-III) в православната християнска вяра, в Петроград. Цар Фердинанд взима личен заем от руския цар Николай-II. Русия изплаща на Турция българския дълг на васалното Княжество България към Османската империя, като го заменя за репарационния дълг на Османската империя към Руската империя, в резултат на Руско-турската освободителна за България война от 1877-1878 г., като по този начин предотврятава окупацията на Източна Румелия, неразделна част от Османската империя (Р. Турция през 1908 г.) от турската армия. Същият репарационен дълг на Османската империя към Руската империя, в размера до васалния дълг на Княжество България към Турция към 22.09.1908 г. е джиросан на Царство България, на разсрочено изплащане на годишни вноски за 40 години, като България изплаща само две вноски до идването на власт на юдео-болшевиките, като правителството на Ленин анулира всички вземания и задължения на Руската империя. По време на ПСВ Царство България, за благодарност към Русия, напада в гръб съюзната на Русия държава от Антантата - Кралство Сърбия на 14.10.1915 г., като мазохистично защитава своята поробителка - Османската империя, - както и Германската, и Австроунгарската империи, все врагове на България и на Русия. Закономерно е Русия да обяви война на воюващата срещу Антантата, вкл. Русия, вероломна държава Царство България. По време на ВСВ Царство България (както и сега Р. България срещу Руската федерация), тайно и подмолно воюва срещу СССР, като е логистичен център за нацистка Германия и снябдява Вермахта с храни, лекарства, кожи, вълна и др. и изпраща санитарна рота на Източния фронт срещу СССР, освен това изпълнява окупационни функции в Гърция и в Югославия и отменя цели германски дивизии, които са изпратени да воюват срещу СССР . Нормално е СССР (още повече, че по предложение на Чърчил, България, която обявява война на Великобритания и на САЩ, е спазарена към Съветската зона за влияние на 80% и на 20% към Великобритания) да обяви война на продажнота власт в Царство България, вярно обслужвала германските нацисти и фактически воювала срещу СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Юни 2023 9:53ч.

    Русия и СССР не бомбардираха София, Горна Оряховица и т.н. цивилни обекти, САЩ и Англия го правиха денем и нощем без да са обявили война (според теб). За щастие не успяха да направят от България поле с картофи. Навъдиха се обаче впоследствие чукундури-псевдопрофесори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явор

    22 Юни 2023 17:34ч.

    Както каза професорът по-горе явно твърде много необразовани глупаци четат Glasove! На 13 декември 1941 г. България обявява война на Великобритания/САЩ.....а не те на нас. Това е съществена разлика! През Първата световна война САЩ никога не са обявявали война на България - така че единствената държава, която ни е обявявала два пъти война през последните 110 години, е Русия. Продължавайте да четете хора, продължавайте да четете и може да научите нещо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    23 Юни 2023 1:43ч.

    Е, и - кой бомбандира, чворчо? А, че си един от наглеците, които са объркали сайта, си е твой проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Юни 2023 23:11ч.

    Не се бойте, Ердоган няма да пусме американските кораби в Черно море! Той има сили и воля да го направи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...няма да пусне американските кораби в Черно море...

    21 Юни 2023 23:33ч.

    ...щото първият, вече потопен, ще препречи Босфора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    22 Юни 2023 0:36ч.

    "В заводите Круп днес отливат гранати" - Мислете следващия път когато (не)гласувате! Хората позволиха това да се случи - (не)мислещите хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • въй, ще падна от смях!

    22 Юни 2023 1:03ч.

    Гласуващите си въобразяват, че са някакъв фактор. Важни сте само за big data, за нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-малка паметка

    22 Юни 2023 0:55ч.

    1955г !Руснаците взривяват първата си термоядрена бомба.Пораженията са в радиус 250км.На толкова се намирам от Варна и София!Имотите тук поскъпнаха драстично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костя Центов

    22 Юни 2023 1:17ч.

    Не е добре положението във Варна. Целият град знае за какво става въпрос, виждали са и колите на военна полиция, когато ескортират "гости от чужбина", които пристигат по никое време по нощите. Варненските фейсбук групи бяха пълни и със снимки на онези украински самолети Ан-124, които кацаха да товарят неясно какво. Правете си изводите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ракетчик на Шабла

    22 Юни 2023 1:22ч.

    Слава Богу, ръждясалото ни ПВО на Шабла ще свали всички Калбри с изменяема тракетория на полета, но най-вече ще се справи с Шахедите на Путин, които не отделят топлина при полета си и топлинните сензори на ракетите не ги ловят :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    22 Юни 2023 1:46ч.

    има за мен лично една малка утеха, във Варненският щаб ще бачкат баш-техните синчета и щерки, макар и като носещи вода на отанските специалисти, вкратце тактическият термо-ядрен удар един път за последните 33 годинище ги удари там, където евентуално ги боли - Да Здраствует Кинжал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    22 Юни 2023 2:22ч.

    Успокой топката. Тактическо термоядрено оръжие не съществува. Тактическите ядрени оръжия са само атомни. Капиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още по-зле.

    22 Юни 2023 2:42ч.

    Чудовищна остатъчна радиация за хиляди години напред и так далее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    22 Юни 2023 13:57ч.

    Напротив, при тактическите ядрени оръжия радияцията е доста малка..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е тъпо да си тъп

    22 Юни 2023 2:09ч.

    Казаха им го в прав текст, че изборите се фалшифицират по безобразен начин. Казаха им го и за това, че почти всички партии в колонията са верни на Метрополията и правят истинско вървище до ПосолствотО. За какво гласуване и негласуване може да иде реч изобщо? Ако някой още не е разбрал, ЕС и натото са инструменти за окупиране и подчинение на членуващите държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Юни 2023 9:39ч.

    То освен оная бракуваната белгийска гемия други български военни кораби май вече няма, но шапкари - дал господ. Граничната ни морска полиция гони (май вече и това не може) турски бракониери с гумени лодки. Така де, като не можахме газов хъб, ще направим гъзов, където на българска територия ще се разпореждат чужди задници, например турски. Така и от гумени лодки няма да има нужда и бракониерите и трафикантите ще си правят бизнеса на спокойствие (без да се налага да дават рушвети на дребни риби).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Юни 2023 10:35ч.

    Путин ги предупреди, че руските ракети ще бъдат насочени точно към тези центрове, т.е. към Варна. Защо софийските мутри не си направиха центъра в София, където се насочват всички блага, където живеят тези, които вземат решенията за назначенията на продажниците - пасита, магаревци, банкянски...? Дано Путин разбере, че този ЦЕНТЪР е само изпълнител на ОНЗИ, който се намира в София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А "Козяк"16 какво мислиш че е?

    22 Юни 2023 13:20ч.

    Впрочем е и удобен - един тактически ядрен в проникваща хиперзвукова ракета на 50метра в земята - и половината Лозенец изчезва , заедно с резиденциите на новоизпечените властимащи и околните молове... Иначе жалко за болница"Лозенец"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военнолюбците не се спират, докато не ни вкарат тотално във войната

    22 Юни 2023 11:58ч.

    Всеки център на НАТО осъществява подготовка, планиране на военни операции, логистика, разузнавателни действия и насочване на високотехнологични оръжия срещу Русия. Затова той е законна цел и всички такива центрове в Украйна са бомбардирани и разрушени. ЗАЩО си мислите, че когато от този център във Варна започнат да се осъществяват същите действия срещу руснаците, те чисто и просто няма да го му пуснат една ракета. Идеален повод за разни Тагаревци да ревнат, че Русия ни напада, и ние трябва да се включим във войната. Това, което правят в момента е директно набутване на България в конфликта. Тя и без това вече участва с финансиране и въоръжаване на укрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • факти

    22 Юни 2023 11:59ч.

    ФАЩ бавно и методично превръщат страната ни във Втора Украйна. Всичко, което стана там последните 10 години, се повтаря у нас по план - само че, на бързи обороти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унуфри

    22 Юни 2023 12:46ч.

    Това е пътят, дано скъсаме абсолютно всякакви отношения с рашките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или изчезнем всинца от Земята...

    22 Юни 2023 13:25ч.

    името Унуфри винаги е било давано на най-глупавите монаси в манастирите, и е било синоним на "тъпак"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 15:40ч.

    България е в НАТО. В Гласове още не знаят, но след победата на Украйна и те ще схванат. Ерго, всеки Български команден пункт е команден такъв и на НАТО. И САЩ не само са добре дошли в него, а той просто е техен. И могат да го ползват без всякакви формалности. Особено ако е срещу Русия. С други думи : всички Български Ком. Пунктове са ориентирани срещу Русия. По идеята на НАТО. И НАТО малко се интересува дали някой си Кутев, или Въшков, или Рускоподлизурков бил против. Do you anderstand ? ПС: Това не е китайски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Юни 2023 16:13ч.

    Твоята България може да е и на м...та си, но не и истинската България. Хващай си партакешите и тръгвай да бъдеш санитар в укрина. Там нацистите бягат от бойното поле и оставят своите ранени "другари". Нуждаят се точно от такива дебили като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 16:44ч.

    Искате да кажете, че руснаците изоставят своите на бойното поле. Не само, а и ги ограбват преди да ги оставят. А като се върнат при началника, онзи ги пребива с щанга, защото са отстъпили. Има ги в Ю-Туб. А други пък минирали отхода на Прихожинци. И неговите хора плениха тези уж съюзници !!! След като пребиха полковника им, те го заставиха да дава интервю, което е обида за всяка армия, но не и за руската. Да пребият и да издевателстват над действащ полковник по време на война май не беше се случвало досега в историята. Не армия, а падмина. Откъдето мина, всичко ос.а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си обират партакешите, НАТО не ни трябва

    22 Юни 2023 17:05ч.

    България никога не е била и няма да бъде в НАТО. Такова решение българският народ не е вземал. Това, че шепа продажни политици са го взели, си е техен проблем. При една война всички български войници ще са срещу НАТО и българското правителство, което ги праща да умират там. Не бъркай член на НАТО и подлога на НАТО, която се използва за парцал, в каквато е превърната България. Като НАТО е толкова ербап, защо не обяви война на Русия? Защото умират от страх. Чакат някой като украинците, румънците, поляците и българите да им върши работата. Ама не са познали. А българските натовци ще свършат като Афганистанските - докато тичат по изтеглящите се американски самолети да се молят да ги вземат, местното население ги залавя и ги беси по стълбовете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 17:43ч.

    Руските копейки да не говорят от името на Българския народ ! И Раковски, и Левски, и Ботев, и Захари са били русифоби на вашия език, а всъщност Булгарски патриоти. Като повечето българи днес. Западната цивилизация, демокрация и справедлив ред са мечтата на 90% от българите. Единствени Западът е напреднал културно и материално именно благодарение на Демокрацията, Културата и Справедливостта, основана на Закона, еднакъв за всички. Руските мурзилки, които крадат тоалетни !!! ли ви впечатляват повече ? Сериозно - защо никой не отива в Русия ? А децата на мурзилките все на Запад ! Чин го крепят там ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • anderstand

    23 Юни 2023 1:47ч.

    Няма нужда по 100 пъти да повтаряш че си олигофрен. Че и да се подписваш. Знаем го.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напът за Вара

    22 Юни 2023 15:41ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=H5hjVAlMyYo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във Варна се изгражда истински команден ЩАБ на НАТО срещу Русия,

    22 Юни 2023 15:44ч.

    Правилно ! Россия е нашият основен геополитически противник и заплаха за националната ни сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бълнуване

    22 Юни 2023 17:08ч.

    Каква национална сигурност бълнуваш? Национална сигурност може да има суверенна национална държава. Държава на продажници, джендъри, обратни, цигани и други подобни, където българската нация е смачкана тотално, и която е управлявана от колониална администрация на външни държави, не е суверенна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 19:38ч.

    Че ти си смачкан, това е ясно. Вижда си от 100 км по лузърския език. Ако искаш и нататък да те мачкат, плямпай срещу джендърите, но никога срещу уродите - ББ, Доган, Дачков, Копейкин, БКП-ДС и пр. И забрави за нацията - много не ти достига да съдиш за нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    23 Юни 2023 1:48ч.

    Sin 22 Юни 2023 14:43ч. Руските копейки да не говорят от името на Българския народ ! *** Ти пък кой си да кажеш кой за кого и какво да говори? Леке!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тукашните Магарев-ци&магарици

    22 Юни 2023 19:35ч.

    Има да тананикат унило "Съюзници разбойници" на нов глас по пътя от ареста до следващия Народен съд... Ако изобщо успеят да ги опазят живи по този път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 19:48ч.

    Мислиш, че Америка ще допусни нов Народен “съд” ? Че нали първо ви трябват руснаците тук. Мислиш, че някой ще ги допусне западно о линията Петербург - Белгород ? А без тях ние тук ще ви избесим с голи ръце. Вие сте малцинство, при това на простите. Американците ще поверят оръжия не на вас, а на нас - примерно Тагарев, Василев, Петков и пр. Така че, ако гъкнете, ще дойдат Дългите ножове. И никакви руснаци няма да има повече. Та това е целта на цялата операция, не го ли схванахте. Украинците така или иначе им минусуваха цялата техника, а ядрено оръжие ако рачат да използват, ще бъдат затрити физически, защото Западът е по-бърз, по-точен и най-вече стократно по-ефективен. Нещо като Рамбо с картечницата срещу маймуна с граната в ръка, на на 100м разстояние. Do you understand ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива болтуни като тебе сине

    23 Юни 2023 1:54ч.

    Като ги хванат братушките от ГУ ГШ ВС РФ , гърчат се като червеи и молят за пощада. В най-милостивия случай ги прострелват последователно, като им "обясняват" къде са грешили в живота си. Накрая контролен. Тренирай ментално, подготвяй се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Син

    22 Юни 2023 21:33ч.

    Иди се прегледай, момко, ако си още млад и може да ти дойде акълът в главата, но ако си стар, карай, за твоя сметка ще е. Нас не ни засяга, всеки си пати от главата рано или късно и всеки сам си избира съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Юни 2023 23:53ч.

    В руския аналитичен "Сайт за стратегическа култура" оня ден излезе специална статия на тема "САЩ готвят Румъния и и България за война с Русия"- США готовят Румынию и Болгарию к войне с Россией- https://www.fondsk.ru/news/2023/06/18/ssha-gotovyat-rumyniyu-i-bolgariyu-k-voyne-s-rossiey.html Прочетете я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обичаме да четем руски аналитични сайтове

    24 Юни 2023 2:59ч.

    Така се осведомяваме докъде е стигнала традиционните любов и уважение на руснаците към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    23 Юни 2023 23:53ч.

    Тоя нашенския адмиралин, какво командва? Че то тая снимка много саркастична.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    25 Юни 2023 2:13ч.

    Нашенецът от снтимката, вторият отляво надясно, гежнотоконтраадмералчето Килил Йорданов, командир на българските ВМС. Като такъв той командва единствено прекрасната си шапка, ушита по специална поръчка от виртуозите на Синодалната шивалня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи