Във Франция обсъждат въвеждане на извънредно положение

Във Франция обсъждат въвеждане на извънредно положение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Във Франция имаше безредици за трета поредна нощ, след като 17-годишен младеж от алжирски произход бе застрелян от полицай, предаде ДПА, съобщи БТА. Безредици във връзка със смъртта на младежа имаше в региона на Париж, в други френски градове и дори в Белгия.

Арестувани са най-малко 420 души, от които 242 в района на Париж, съобщи рано тази сутрин телевизия Бе Еф Ем, като се позова на източници, близки до вътрешното министерство. Повечето от задържаните са между 14- и 18-годишни. 

Министърът по въпросите на жилищната политика Оливие Клайн обяви в ефира на тв BFM, че е възможно да бъде обявено извънредно положение. Президентът Макрон напусна предсрочно заседанието на Европейския съвет в Брюксел, за да се включи в заседанието на правителството в Париж.  

Майката на убития младеж каза, че смята убийството на сина й за расистко мотивирано, но не таи злоба срещу полицията като цяло. „Не обвинявам полицията, обвинявам един човек: този, който отне живота на сина ми“, каза Муния пред канал France 5 в първото си медийно интервю след стрелбата във вторник сутринта. "Имам приятели, които са офицери. Те са напълно зад мен... не са съгласни с това, което се случи", подчерта тя.

Муния смята, че 38-годишният полицай, който е обвинен в умишлено убийство, е имал други начини да контролира сина й, който е бил зад волана на мощен мерцедес без книжка. "Нямаше нужда да убива сина ми. Куршум? Толкова близо до гърдите му? Не, не", каза през сълзи самотната майка, представена като служителка в медицинския сектор.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе подпален снощи, като пламъците обхванаха и намиращи се над него жилищни помещения. Пожарникарите се справиха с пожара и няма пострадали.

Хиляди хора излязоха на демонстрация в Нантер с искане за справедливост след смъртта на младежа. Бързо се стигна до сблъсъци между демонстранти и полицията, съобщават в. "Паризиен" и Бе Еф Ем. Служители на реда бяха замеряни с коктейли "Молотов", докато хеликоптери прелитаха в небето. На място пристигнаха специални части. Арестувани са 19 души.  В пристанищния град Марсилия стотици демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията, като имаше случаи на разграбване на магазини.

В Лил, Лион и Бордо бяха разположени специални полицейски части.

Протестиращи и полиция са влезли в сблъсъци в Брюксел снощи, съобщиха местни медии.  В белгийската столица снощи е бил запален поне един автомобил и са нанесени други материални щети. Задържани са трийсетина непълнолетни участници в проявата.

Протестиращите в Брюксел са се събрали в отговор на призив в социалните мрежи. Уточнява се, че около полунощ силите на реда са овладели обстановката, но се е наложило да бъдат предприети промени в работата на градския транспорт.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен обяви по-рано, че властите разполагат 40 хиляди полицаи из цяла Франция, за да бъде сложен край на безредиците.

Френският президент Еманюел Макрон окачестви смъртта на младежа като "необяснима и неизвинима". Прокуратурата повдигна обвинение на полицая убил младежа. В същото време той разкритикува вчера насилието срещу "институциите и републиката", което според него е необосновано.

Президентът Макрон и жена му бяха заснети на концерт на Елтън Джон в Париж и това вбеси опозицията, която заяви, че "Макрон се държи незряло".

Източник: segabg.com

 

 

 

 

Коментари

  • Във Франция обсъждат въвеждане на извънредно положение

    30 Юни 2023 17:07ч.

    А в “Гласове” цензурираха близо тридесет коментара под темата. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30 Юни 2023 14:07ч. А в “Гласове” цензурираха близо тридесет коментара под темата. ?

    30 Юни 2023 17:36ч.

    Правилно, то едно евро-атлантическа съчувствено нямаше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30 Юни 2023 14:07ч. А в “Гласове” цензурираха близо тридесет коментара под темата. ?

    30 Юни 2023 18:33ч.

    What Happens To French’s Nuclear Weapons If A Civil War Breaks Out?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Във Франция обсъждат въвеждане на извънредно положение 30 Юни 2023 14:07ч. А в “Гласове” цензурираха близо тридесет коментара под темата. ?

    30 Юни 2023 17:12ч.

    Явно във в. Гласове извънредното положение е вече въведено, а дали е било обсъждано?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно подкрепям френската полиция която ликвидира

    30 Юни 2023 17:13ч.

    тоя арабин,неподчинил се на съответното полицейско разпореждане и застрашил живота на полицая! Тая арабско-негърска псмина не разбира и не желае да разбере че се намира в Европа за кратко време и мърсува навсякаде със самочувствието че Европа е длъжник на Арабистан и Африка!Но дакото има либерално-хомосексуално управляващо мнозинство в Европа-така ще бъде!Затова само бой по афро-арабските нахални типове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hexagone

    30 Юни 2023 17:31ч.

    Писах вече, жалко е че младежът е загинал. Но пр полицейска проверка си ДЛЪЖЕН да се подчиняваш ‼️В целия свят е така. Ако в Алжир или Мароко се случи такъв инцидент, дали засегнатите ще организират масови безредици, палежи на коли, обири на магазини…? Ни най малко ! Щото ще дойдат местните сили за сигурност и ще нарешетят с куршуми вандалстващите и окото им няма да мигне ! Едни и същи хора се държат по различен начин в страните си по произход и в Европа ! Това не трябва да буди симпатии и да се толерира ! В пълна степен се отнася и за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    30 Юни 2023 17:38ч.

    Леко сте се объркали, този младеж е французин, там е роден израснал и си е вкъщи. Във Франция сигурно една трета от населението са с корени от Африка и след 30-40 години може, и да са мнозинство и те да карат влака а не някакви си там Жан, Мишел и прочие бледолики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hexagone

    30 Юни 2023 18:10ч.

    Въобще не съм с е объркал, господине. За разлика от вас живея във Франция и съм с две гражданства. Много добре разбирате какво казвам. Загиналият младеж е френски гражданин , но с АЛЖИРСКИ произход ! Неговият манталитет и светоглед са НЕФРЕНСКИ ! Но докато аз уважавам законите на Франция, защото с манталитета си на гражданин на европейската страна България , намирам нещата близки , то тези френски граждани с НЕФРЕНСКО светоусещане приемат Франция не като майка, а като мащеха. Ползват всичко което може да им даде, дават от себе си само ненавист и презрение. Тези френски граждани, в една голяма част, гледат на Европа като на чужда земя, която са завоювали. Плячка ! Затова плячкосват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    30 Юни 2023 18:16ч.

    "Арабско-негърската пасмина" обаче нещо не благоговее пред евопейските ценности, и ич не им пука за тия кухи фрази, нито пък си мълчи, като ги макчат за разлика от нас, българите! А и явно не са забравили колониялния период и как са били "облагородявани" от великите франсета, белгийци и прочие! Плащат си сега франсетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    30 Юни 2023 18:24ч.

    "имам приятели, които са офицери. Те са напълно зад мен..." -- всичко е въпрос на време, до натрупване на критична маса. после вероятно ще последват постоянен натиск от страна на новите "французи" и отстъпки от бялото население... до халифат или каквото там. а това, което става в момента, са първи тестове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви ценности те гонят бе ?

    30 Юни 2023 23:01ч.

    Става реч за безредици, породени от нещастен случай ! Къде набърка политиката тука ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РУСОФИЛ

    01 Юли 2023 1:54ч.

    Напълно си заслужават съдбата народите на Англия, Франция, Белгия, Испания, Холандия, Германия. Десетки милиони туземци са избити за 4 века от французите. Сега туземците ще смелят французите, ще ги претопят. След 2 века няма да има бял французин, ни ингилизин. Карма. Бумеранга се връща върху потомците на колонизаторите - убийци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като унищожи една джамахирия в Северна Африка, Френска Еврабия е на път сама да се превърне в една Евроджамахирия

    30 Юни 2023 17:14ч.

    Дано на Саркози да са му се усладили онез 50 милиона евро от покойния Кадафи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не, не", каза през сълзи самотната майка, представена като служителка в медицинския сектор.

    30 Юни 2023 17:19ч.

    Имаше, ако не ме лъже паметта в Гласове статия на една французойка за трагедията на синовете отраснали без бащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Младите подивяват, къде са бащите?

    30 Юни 2023 17:30ч.

    https://glasove.com/kino/mladite-podivyavat-kyde-sa-bashtite

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не искаме бащи в домовете, един ден ще имаме полиция пред гимназиите и сингапурска наказателна строгост.

    30 Юни 2023 17:35ч.

    В продължение на 20 г. са били провеждани американски и норвежки социологически проучвания (публикувани през 1996 г.) за развитието на децата, отгледани само от майка. Резултатите са впечатляващи. Младите момчета престъпници най-често са онези, които са били лишени от баща. Във Франция отказват да публикуват тези проучвания, тъй като подобна връзка можела да “дискриминира” семействата с един родител. Но тя съществува, дългосрочно и във всички силно развити страни (САЩ, Канада, Великобритания, Норвегия…).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    30 Юни 2023 17:22ч.

    Извънредно положени? Пригожин да не избягъл от Беларус и да е тръгнал към Париж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    30 Юни 2023 17:27ч.

    Напълно си заслужават съдбата народите на Англия, Франция, Белгия, Испания, Холандия, Германия. Французите ликвидират десетки милиони туземци в Африка, англичаните десетки милиони индианци, маори, аборигени, индийци, бенгалци и други в Северна Америка, Карибите, Африка, Азия, Океания, Австралия. Белгийците само в Конго над 15 милиона негри. Да ги ограбват, изнасилват и бият сега, хак им е. Немците пък на 2 пъти се опитват да превземат цял свят =75 милиона загиват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не зная колко десетки милиони?? туземци в Африка са ликвидирали французите,а

    30 Юни 2023 19:29ч.

    но за разлика от всички останали колонизатори, най-вече Англия, са построили архитектурни перли като столицата Алжир, Пном Пен, центровете в Бряг на слоновата кост, Сенегал, в Тунис също така. И на практика са оставили едно значително културно присъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно !

    01 Юли 2023 0:17ч.

    Френските колонисти навсякъде по света остават спомени на просветители, пастори, строители на университети, помирители между враждуващи ! Това съм го виждал на края на света дори, в чилийска полинезия на остров Пасха ! Там нещастните рапа-нуи , които са били малтретирани и от англоезични , и от холандци, и от испанци, и най вече във войни по между си ... пазят до днес спомени за някакви френски свещенници, които ги помирявали и се грижели за страдащите ! Френската колонизация няма нищо общо с британската колонизация, тя е неин антипод - донесла е култура и прогрес !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 2:16ч.

    https://manuelnumeriquemax.belin.education/histoire-premiere/topics/hist1-ch08-214-a_1887-le-code-de-l-indigenat-algerien-generalise-aux-colonies-francaises https://www.nouvelobs.com/presidentielle-2017/20170216.OBS5407/l-impeccable-lecon-de-macron-sur-la-colonisation.amp https://histoirecoloniale.net/qui-sont-les-barbares.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Французите ликвидират десетки милиони туземци в Африка

    30 Юни 2023 17:35ч.

    Къде, кога ? Дайте литература по твърдението си. Ако ли не , сте просто лъжец. Доста глупав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30 Юни 2023 14:35ч. Къде, кога ? Дайте литература по твърдението си. Ако ли не , сте просто лъжец. Доста глупав.

    30 Юни 2023 17:38ч.

    Поименно, колега, поименно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 112

    30 Юни 2023 17:49ч.

    За белгийския крал Леополд Втори това твърдение е на 100% вярно. Убил е над 10 МИЛИОНА в Конго. За французите не знам да са изтребили чак толкова хора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    30 Юни 2023 17:51ч.

    Всички французи които са анексирали голяма част от Африка са черпили местните с кроасани лично печени то Мария Антоанета, даже има и клипове в интернет ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм и очаквал друго

    30 Юни 2023 18:34ч.

    Хоремашки словесни пируети. Лъжец и глупак. Вместо да графоманстваш по форумите - вземи да четеш повече книги. Повече прочетени книги, по-малко написани глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надявам се Франция д абъде разпарчетосана на негърски и арабски държавици

    30 Юни 2023 21:09ч.

    За да не изостава от ГФР, която я очаква същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хасан от циганската маала

    30 Юни 2023 22:58ч.

    Докато се "надяваш" аз пък ще го надена на дъщеря ти. Да знаеш къде живееш !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 2:05ч.

    Ето : Френската империя (1534 - 1980 г.) причинява смъртта на около 10 милиона души в Африка, Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Един от най-жестоките инциденти се случва при управлението на Наполеон във френската колония на Хаити. Гладуващите роби били принудени да събират захарна тръстика от острова, докато носят калаени намордници, за да не ядат от нея. Тези, които не се подчинявали на френските колонисти, били бавно печени на големи огнища за назидание или напълвани с барут и взривявани на парчета. Други са били разкъсвани от кучета в импровизирани амфитеатри, за да всяват ужас в останалите роби. Близо 100 000 хаитяни били избити в трюмовете на кораби напълнени със серен диоксид извлечен от вулканичните седименти на острова. Наполеон е искал да прочисти, колкото се може повече от местното чернокожо население и да го замести с по-едри и здрави роби от Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 4:58ч.

    https://tipaza.typepad.fr/mon_weblog/2022/08/le-colonialisme-refuse-de-regarder-son-pass%C3%A9-en-face.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убитото момчето е просто спусъкът

    30 Юни 2023 17:38ч.

    Напрежението от предните масови протести още не е разрешено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 112

    30 Юни 2023 17:50ч.

    С две думи - разносвачът на пица е натиснал газта, а полицаят е натиснал спусъка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    30 Юни 2023 17:54ч.

    Ами "хегемоните" така възпитаваха света през последните 30-40 години - да правиш майдани е висша форма на демокрацията, за целта са позволени всички средства. Сега що реват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vive le France !

    30 Юни 2023 18:04ч.

    Франция като колониална държава за повече от 150 години не можа да интегрира и асимилира алжирци, тунизийци, мароканци и прочее африканци . И сега им сърбат попарата. Различни култури, религии и цивилизационни кодове не могат да се интегрират. Колкото циганите и турците и черкезите в България се интегрираха , толкова и онези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леете глупости на тон

    30 Юни 2023 18:45ч.

    Поне научете що е “колония” и кои са били френските колонии. Мароко е било повече испанска колония, отколкото френска. Алжир ИЗОБЩО не е “колония” а ЧАСТ от Франция ! Задморски департаменти на Републиката ! И до днес има френски граждани които в личните си карти имат за място на раждане номера на вече несъществуващи департаменти ! С Алжир французите не губят “колония” , те губят част от националната си територия ! С последващо прогонване на немюсюлманите от “независим” Алжир. Подобен исторически процес имаме със средноазиатските републики и прогонването на руснаците от тях , само дето стана без военно насилие…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Леете глупости на тон

    30 Юни 2023 19:04ч.

    Алжир Е БИЛ френска колония. Проверете си източниците. Французите могат да пишат каквото си искат, друго е анализа и фактите. Това не съм го написал аз: "French colonization (1830–1962)", "Emir Abdelkader, Algerian leader insurgent against French colonial rule, 1865" . А още, френският език не е официален в Алжир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    01 Юли 2023 2:02ч.

    Четете вие : https://trud.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    30 Юни 2023 18:19ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=q5YCZDlW-pI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vive Le Tour

    30 Юни 2023 18:26ч.

    На 23. юли Тур дьо Франс ще финишира в Париж. Дано остане нещо неизгоряло до тогава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    30 Юни 2023 18:38ч.

    Франция има грехове в Африка и по света и то не малки и затова алжирците сега си им връщат. Относно мнението на Муния, че полицая могъл по друг начин да спре 17-годишния да кара мерцедеса , въпросът е как? Нека тя каже. Щом тя не го е научила, че така не може

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудеса

    30 Юни 2023 18:47ч.

    Стари недъзи, стари слабости! Виждат случката, но не виждат ЯВЛЕНИЕТО! Това е свят, който ражда само уродливи неща - лъжи, лицемерие, насилие, фалшиви закони, неравноправие, липса на справедливост, алчност, егоизъм и планини от обществени боклуци във всевъзможна форма плюс дълг, ДЪЛГ, ДЪЛГ! Още няколко пъти низините ще бъдат смачкани, но омразата и ожесточението ще останат, желанието за мъст ще избуи, след което ще дойде откатът и Мария Антоанета ще бъде смалена с дължина - равна на една човешка глава. Колкото повече наближава този момент, толкова по-нервни и нетърпеливи ще стават тайните господари на Планетата. Времето на всички изтича! Отгоре го знаят и вече започнаха с реализацията на планове по депопулация и зачистване на терена. Отдолу ... по-скоро още не го знаят масово, но по-будните интуитивно усещат посоката на развитие на нещата. Трагичното е, че в общества като нашето, най-дейната, безстрашна и перспективна сила - МЛАДЕЖИТЕ, са смазани, покварени, купени и посветени в либералистките тайнства, изкушени от парите и измамното блещукане на Телеца. Както виждате, гръбнакът на протестите във Франция са младежи, дори деца. Българските младежи дори не искат да знаят, мнозинството не искат и да чуят. Ходят по прайдове, защото е шарено и има купон, но оглушават, когато се опиташ да им обясниш, какво точно се случва до главите им. По всичко изглежда, че ние като страна вече нямаме вътрешен, национален ресурс, на който да се опрем. Спасение по-скоро няма да има, но пък ако голямата картина се драматизира до краен предел, по фантазмен начин би могло на теория да спасим нещичко от суверенитета и идентичността си. Не обичам чудесата, но буквално не виждам на какво друго може да се надяваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом тя не го е научила, че така не може

    30 Юни 2023 18:49ч.

    Колкото Айшето ще научи малкия Хасан че не е убаво да се краде. Дано с тази аналогия стоплите , и да схванете че сме от едната страна на барикадата с французите. Истинските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    30 Юни 2023 18:54ч.

    Това е помрачения поглед на един промит и обработен ум, който е фокусиран да вижда онова, в което е обучен, че държавата и полицията са враг на народа, те са безчовечни, слуги са само на някои богати бели и на света трябва да настъпи такава промяна, при която хората да се самоуправляват почти без полиция и държава, версиите на комунизъм в главите на хората са безкрайни. Все си представят добрия свят и все пропускат да видят, че липсващият държавен контрол пак се осъществява, само че на друго ниво, още по-невидимо и корумпирано, отколкото ни контролира държавата с нейните грешки и корупция. Според мен вярващите в тези небивалици почти си нямат идея какво ще се случи тогава, но може да получим бегли проблясъци по време на тези така наречени протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МИХАЙЛОВ

    01 Юли 2023 1:26ч.

    ...ФРАНЦИЯ БИЛА ПРОЯВЯВАЛА "УМЕРЕН","КОРЕКТЕН" "МЕК" И "ВЕЖЛИВ" КОЛОНИАЛИЗЪМ СРЕЩУ НАРОДИТЕ В КОЛОНИИТЕ СИ... ТАКА ЛИ??? ...А ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО КАРЕМБЬО - ФУТБОЛИСТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА ФРАНЦИЯ НИКОГА НЕ ПЕЕШЕ НАЦИОНАЛНИЯ ХИМН НА ФРАНЦИЯ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА МАЧОВЕТЕ... ....АМИ ЗАЩОТО ДЯДОТО НА КАРЕМБЬО Е БИЛ ДЪРЖАН КАТО ЖИВОТНО В КЛЕТКА В НАЙ - ПОСЕЩАВАНИЯ ПАРК В ЦЕНТЪРА НА ПАРИЖ И Е БИЛ ПРИНУЖДАВАН ДА ИЗДАВА МАЙМУНСКИ ЗВУЦИ И ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО МАЙМУНА ПРЕД ХИЛЯДИТЕ БЕЛИ ФРЕНСКИ ПОСЕТИТЕЛИ В ПАРКА, ЗА ДА МУ ДАВАТ ХРАНА И ВОДА... ...ЕТО ТОВА Е ФРЕНСКИЯ "МЕК", "УМЕРЕН", "КОРЕКТЕН" И "ВЕЖЛИВ" КОЛОНИАЛИЗЪМ... ....ТОЛКОВА ЗА ВЕЛИКАТА "КУЛТУРА" И "ЦЕННОСТИ" НА "ВЕЛИКАТА" КОЛОНИАЛНА ФРАНЦИЯ... ...НЯМА НИТО ЕДИН ФРЕНСКИ ГРАЖДАНИН ОТ АФРИКАНСКИ И АРАБСКИ И ВИЕТНАМСКИ ПРОИЗХОД, КОЙТО ДА ОБИЧА ФРАНЦИЯ... ...ЖЕСТОКОТО И БЕЗЧОВЕЧНО ВАРВАРСКО ФРЕНСКО КОЛОНИАЛНО РОБОВЛАДЕЛСТВО НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕНО НИКОГА ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА РОБИТЕ НА ФРЕНСКИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ... ...ВСЕКИ ФРЕНСКИ ГРАЖДАНИН ОТ АЛЖИРСКИ, ЛИБИЙСКИ, ТУНИЗИЙСКИ, МАРОКАНСКИ, МАЛИЙСКИ, ВИЕТНАМСКИ ПРОИЗХОД ПРЕЗИРА ФРАНЦИЯ И ЖАДУВА ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ, ЗА ОТМЪЩЕНИЕ И СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ ЗА ЗЛОДЕЙСТВАТА НА ФРАНЦИЯ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи