Вацев: Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло на противниците на специалната военна операция

Вацев: Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло на противниците на специалната военна операция

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Възможно е Путин и Пригожин да организират изваждането на светло на главните противници на специалната военна операция. Тази теза изрази пред БНР анализаторът Валентин Вацев. Той не е изненадан от това, което се случва в Русия. 
"Не вярвам, че е метеж. Те се правят по друг начин". Анализатнорът вижда и наличието на "детински измами":

"Как Пригожин, със своите 25 хиляди души личен състав, ще отиде да превзема Москва? С 250 хиляди също не може. Има плашене на гаргите. Имам чувство, че наблюдаваме сюжет, който е предварително разработен"

Пригожин беше натоварен с ролята да говори неща, които Путин мисли, но не може да си позволи да каже, смята Валентин Вацев.

Той допусна, че може да има и "някакви промени в характера и душевното състояние на Пригожин". "Няма видимост на особено стабилен човек".

Анализаторът отбеляза също, че е крайно време българската аналитична култура да престане да говори за Русия изобщо. 

"Там има дълбоки антагонистични противоречия. Българският анализатор трябва да спре да се занима с хемороидите на Путин. Не всичко опира до него. В Русия съществуват два политически блока, които са в непримиримо противоречие – блокът на индустриалния капитал и този на олигарсите. Путин изпълняваше ролята на балансьор между двете политически групировки, които в момента се опитват да се унищожат взаимно. Руският олигархат ще се бие до последно. "

Не бива да се очаква, че наближава краят на света. Започва просто следващият етап на дълбоките и неразрешими противоречия, които се разгръщат на украинска земя, но техният източник е в Москва, отбеляза Вацев.

Ако на власт дойдат руските турбо патриоти, ще има такова ръководство на Русия, че на неговия фон Путин ще изглежда като питомен ангорски заек. Ще съжаляват за него, посочи още анализаторът.

Освен двете сили, които са вътрешноруски, съществува и украинското ръководство, което е много добре организирано и медийно защитено, и сега трябва да почувства прилив на надежди, смята Вацев.  

„Украинските пропагандни централи сигурно изпитват прилив на ентусиазъм“

Очаквам българската демократична медия да смени оценката си за Пригожин, отбеляза още анализаторът.

Вацев отбеляза, че не бива да забравяме главните залози в играта – промяна  на обществено-политическия строй и метода на управление  на Русия, която е ядрена сила. 

Цялото инетрвю на Петър Волгин с Валентин Вацев може да чуете тук

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • сащ е зло

    24 Юни 2023 19:21ч.

    Шпионбите, българофоби и русофоби: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква в момента са изплезили език и лигите им текат от кеф, но пак са се объркали. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    24 Юни 2023 19:26ч.

    Усещаш ли жегата зад ъгъла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    24 Юни 2023 19:30ч.

    Евроатлантик, а ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз усещам

    24 Юни 2023 19:35ч.

    разрухата и края на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атлантически папагалщини

    25 Юни 2023 1:06ч.

    с усещания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, щото те досега бяха на тъмно в дрънголника

    24 Юни 2023 19:25ч.

    и сега ще ги изкарат от там. Вацев, ти си голям анализатор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    24 Юни 2023 19:31ч.

    НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ. Дали частници ще строят пътища, или частна армия и частна полиция, заместващи държавата, поръчка от държавата към частници - както повелява неолиберализмът - новият капитализъм - свръхмодерният капитализъм - проповядващ - че държавата е лош стопанин и обществените услуги да се предоставят на частни фирми. Така в България се разшири корупцията в пълен мащаб, и ако няма за тези частни фирми, ще има бунт. Събаряне на правителства, каква ти демокрация и желания на народът, тука корупцията и инатът на частният капитал диктува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То това е икономическата идея на социализма, добър или лош за някои

    24 Юни 2023 19:39ч.

    Социалистическата държава е основната корпорация, чийто собственик е народът. Народът чрез държавата поддържа пътища, болници, образование, медицина, промишленост и всичко, за което се сетите. ............ Сега, същият народ плаща на частни фирми, които стават свръх богати, вместо да е богата държавата. Народът обеднява, частните корпорации стават свръх богати. .......................... Когато се говори за социализъм, трябва да се набляга на икономическата структура на социалистическата държава, а не на върхушката която управлява и безконтролно върви срещу държавата. ....................... Реалният проблем винаги са били управляващите кадри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяхме Народна Република България

    24 Юни 2023 19:40ч.

    Сега сме Република България! .......... Народът изчезна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иска ми се да е така

    24 Юни 2023 19:31ч.

    Да не говорим за хората от центъра на Елцин, които говорят едно към едно като нашитеНПО-та. Бог да пази България, да пази Русия, да пази света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • но не е така

    24 Юни 2023 19:50ч.

    Център Елцин от най-високо ниво бе казано, че не може да бъде закрит и няма да бъде закрит. Колкото й смрадлив и вреден да е за Русия, толкова е удобен на определени среди във властта. Самият Путин има някякъв свой сантимент, който не му дава да вдигне ръка срещу това вредно котило, а тези от които зависи да направят нещо са страхливци, които не смеят да пръднат без да е наредил Путин. Ето такива малки на пръв поглед нещица доведоха и до днешната ситуация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Очаквам българската демократична медия да смени оценката си за Пригожин, отбеляза още анализаторът".

    24 Юни 2023 19:41ч.

    не се притеснявай, Вацко, всичкото рашист до преди 3 дни казваше, че Пригожин е герой, сега казва, че е предател. Както В.В.Путьо каже, така е в кратуните, лишени от мисловна дейност. Даже си спомням, че когато в Украйна раздадоха оръжие на цивилни с цел да се засили отпора срещу руските окупатори, имаше такива мисли колко лошо е това, оръжието може да попадне в ръцете на престъпници. Но когато в нарушение на законите в РФ за частни военни, Вагнер извади от затворите осъдени престъпници и им дадоха оръжие, "ни дума, ни вопъл, ни стон" за проблемите, които възникват с тази "богоугодна" дейност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления за написаното

    24 Юни 2023 20:26ч.

    Но тук болшинството няма да те разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж сега

    25 Юни 2023 2:27ч.

    ЧВК "Вагнер" беше обявено от САЩ за терористична олганизация, но днес, в хода на събитията ( те приключиха), вторите обявиха, че обмислят въвеждането на поредната санкция срещу ЧВК. Станали са им близки и симпатични. Та така се променя хорското мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веско Мардата

    24 Юни 2023 19:51ч.

    Това, което Вацев говори се вижда от космоса без да си спец по тайните на руската власт. Само прости джендъри и откровени глупаци могат да си мислят, че в момента върви пуч в Русия. Върви едно мероприятие, което съвсем ще забие един дебел и четвъртит в западната агентура във висшите ешалони на властта в Русия. Войната свършва, Путин разчиства обора от утайката. Наздраве от мен, един човек, който не му пука за Русия или Камбоджа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Юни 2023 21:25ч.

    Ахам, пак руските "гросмайстори". Същите, които НАРОЧНО не искат да спечелят в Украйна, щото така пускали кръв на Запада. Къде ви копат такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    24 Юни 2023 19:58ч.

    Господин / другарю, остави тези конспиралогии на нас. Нали си анализатор и то международник, а падаш на диванчето при нашего брата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има логика и е твърде възможно

    24 Юни 2023 20:09ч.

    Не случайно се наложи няколко пъти Путин да сменя генерали и директори на стратегически предприятия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    24 Юни 2023 20:12ч.

    Вацев се опита да пусне някоя опорка за приунилите митрофанчета, ама не му се получи. Даже Волгин не се ентусиазира особено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи Пригожин

    24 Юни 2023 20:28ч.

    чиито наемници режеха глави и убиваха с чук , е от добрите? И кои са лошите, расата на украинците? Ех, Вацев… А беше комунист някога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скепсис

    24 Юни 2023 20:35ч.

    Нещо твърде сложни станаха схемите. По-проста е работата: властта в Русия е достигнала такава степен на корупция и разложение, че един бивш затворник прецени шансовете си да свали тази власт като реални. Който желае да научи истината, трябва да си отвори очите и да погледне към нея, а не да следва някой от двата основни потока на пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    24 Юни 2023 20:49ч.

    Каквото каже Вацев и обикновено става точно Обратното.... Добре че не казва нищо конкретно обикновенно ... Лаладжия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E чак пък толкова да се гениални?

    24 Юни 2023 20:52ч.

    едва ли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    24 Юни 2023 20:59ч.

    Гадателското кълбенце на доц. Вацев отдавна е повредено. Днес то отново показва някаква странна картинка. Путин и Пригожин свирят на балалайки. Около тях, облени от лунна светлина, играят казачок противници на специалната военна операция. По настрана стоят милиционери, които се готвят да проверят документите на танцуващите. Ей такива щуротии се въртят във Вацевата глава. Странно е, че при толкова специални служби бунтъта на Пригожин не бил осуетен. От това следва, че те или не са достатъчно кадърни или пък не са достатъчно лоялни. Възможно е да има и някаква голяма крамола сред ръководителите на Русия, която е блокирала своевременните действия срещу Вагнер. Дълбоко се съмнявам, че действията на Пригожин са инсценировка - това е почти самоубийствен за държавата ход. Поведението на Вагнер не приличат на стихиен метеж, а на добре подготвено представление. Още в първо действие, по законите на драматургията, публиката вижда, окачена на на стената пушка. Да видим в кое действие тя ще гръмне и кога ще съобщят "Acta est fabula".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Юни 2023 21:23ч.

    Вацев се разкрива като пълен калъф. В "анализите" си тръгва от собствените си желания, мечти и надежди. Ако тези мечти и желания противоречат на реалността, толкова по-зле за последната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В името на Победата

    24 Юни 2023 21:32ч.

    Тече консолидация на властта, понастоящем.. Блажени са верующите, които го виждат като разпад..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    24 Юни 2023 23:21ч.

    Много анализи,мнения за това или онова.По мое скромно мнение трябва много внимателно да наблюдаваме случващото се по фронтовете.Събитията там могат да ни подскажат в известен смисъл,какво всъщност се случва. Останалото е приказки под шипковия храст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    25 Юни 2023 14:48ч.

    Операцията, наречена „Походът на Пригожин“, показа за кой ли път колко елементарни политици и измислени анализатори в България получават безумни заплати за нищо! Вчера се надпреварваха да говорят глупости. Така й не разбраха, че предателите са нищожества, включително и за онези, които им плащат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bai ivan

    25 Юни 2023 15:09ч.

    В крайна сметка Вацев беше прав,айде ония другите да го духат пак ..балъци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи