Вътрешният министър: Русия още не е отговорила защо издирва Христо Грозев

Вътрешният министър: Русия още не е отговорила защо издирва Христо Грозев

В България все още няма отговор от Русия защо Христо Грозев е обявен за издирване, заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Иван Демереджиев. За да получим информация какви са причините да бъде включен в списък за издирване, изпратих писмо до Руската федерация, с което поисках да бъдат посочени причините, каза още вътрешният министър, цитиран от БТА.

На 29 декември посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова бе извикана в Министерството на външните работи. След разговорите във ведомството тя оповести, че журналистът Христо Грозев няма да бъде търсен по целия свят. Той ще си живее там, където си живее, допълни посланикът. 

Митрофанова обясни, че на сайта на вътрешното министерство на Русия никога не пишат конкретни обвинения. "Според процедурата всеки следовател, който води дело и не може да намери конкретно лице, може да го обяви за издирване. Това даже не е централизирана информация. Затова е много важно МВР на България да изпрати запитване до нашето вътрешно министерство и те да изяснят ситуацията", уточни тя.

Грозев бе изслушан вчера в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите.  Той бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското министерството на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация“.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • МНОГО ПИТАЩИ СТАНАХА!!!

    06 Яну 2023 10:18ч.

    Щото е искал да подкупва руски пилоти и да краде руски самолети. В качеството на какъв Демерджиев иска информация, като не е страна по казуса? Издирваното лице е работило за британските тайни служби и живее във Великобритания. Толкова е българин, колкото и някой турчин с български паспорт, живеещ в Турция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    06 Яну 2023 11:46ч.

    апцалутно. териториалните майцепродавци ореваха орталъка за някаква особа, която има толкова общо с територията, колкото и далай лама. а са загрижили за особата по причина, че чорбаджията им е един и същ, нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички знаят, само те не разбрали

    06 Яну 2023 10:26ч.

    След като не знаете, да взема аз да ви кажа - едни въпроси ми се мяркат за склоняване към дезертиране, едни пилоти, едни самолети срещу едни пари и емиграция. Никой няма да издирва долнопробен поръчков драскач за драсканиците му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    06 Яну 2023 10:32ч.

    Много е незначителен, както и т.н. разследващ журналист, за да им отговаря Русия! Няма по-голямо падение от това Народното събрание да изслушва някакъв си Грозев. Месеци наред не видяхме законодателният орган на България да приема закони, което е основната му дейност! Народе ... докога ке им плащаме заплатите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Геофизик

    06 Яну 2023 10:35ч.

    Русия да ви отговаря??? Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • корупция

    06 Яну 2023 10:47ч.

    От служебното правителство и Демократична България все още не са разбрали, че въпросният индивид Грозев е издирван за корупция, застрашаваща националната сигурност на Руската федерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И патките на двора ми разбраха защо !

    06 Яну 2023 10:47ч.

    Но очевидно има и по-тъпи от патка, или е наредено да се правят на такива. Руснаците ясно посочиха - издирват Грозев за опит за отвличане на руски самолет ! За тероризъм ! Кое не му е ясно на Демерджиев ? ТЕ-РО-РИ-ЗЪМ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От началото на военния конфликт в Украйна (февруари 2022 г.) непрекъснато се получава информация, че в частите на Въоръжените сили на Украйна се доставя голямо количество медицинско оборудване, включително контейнери за транспортиране на човешки органи

    06 Яну 2023 10:59ч.

    . В същото време има доказателства, че „черните трансплантолози“ вече активно отнемат човешки органи от мъртви, ранени и здрави хора. Има информация за мобилни крематориуми за унищожаване на тленните останки на хора, чиито органи се изваждат. Има всички основания да се смята, че мрежи от „черен“ медицински бизнес са процъфтявали под прикритието на международни хуманитарни организации. https://zavtra.ru/blogs/kakimi_bi_bili_lagerya_smerti_u_ukrainskih_natcistov

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това го имаше още през 2014 г, макар и в по-малък мащаб

    06 Яну 2023 11:06ч.

    Същото беше и в Босна и Херцеговина, със сигурност. Вероятно и във всички други военни конфликти които Западът разпали по целия свят през последните 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Uilt/Уилт

    06 Яну 2023 11:27ч.

    «Черные трансплантологи» с Запада изымают органы у граждан Украины https://topcor.ru/30612-chernye-transplantologi-s-zapada-izymajut-organy-u-grazhdan-ukrainy.html?yrwinfo=1672506570100106-9339124076817489886-vla1-0841-vla-l7-balancer-8080-BAL-3899

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опълченец

    06 Яну 2023 12:27ч.

    Месеци наред не видяхме законодателният орган на Булгаристан да приема закони,(общо 55 за 2022 г.) което е основната му дейност! В Русия за 2022г. са приети 650 ЗАКОНА !!! Народе ... докога ке им плащаме заплатите на тия 240 айдука, които ни докараха до тука ?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо т.нар. "народно" събрание не попита официално Западен Пакистан каква работа е вършил този пезевенк за Ми-6?

    06 Яну 2023 11:09ч.

    Докога ще търпим тайната политическа полиция на Западен Пакистан да разиграва светът като цяло и колониалните си власти тук в частност с истории а ла "Георги Марков"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях и закачки

    06 Яну 2023 11:15ч.

    Хаха, а Източен Пакистан е Бангладеш... Комай за изконния Пакистан остана само един "среден"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    06 Яну 2023 11:29ч.

    "Грозев бе изслушан вчера в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите." Там обяснил в тесен кръг, че след като разбрал, че го търсят руснаците и ще играе нагайката, му се дръпнало гумното и станало на гипс. Сега наи-много му се иска сеанс при новия посланик на Украйна в България, за да разпусне и освободи напрежението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    06 Яну 2023 11:39ч.

    Ако вътрешния министър четеше ГЛАСОВЕ щеше да знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    06 Яну 2023 11:45ч.

    Защото е лъжец.И чужд агент...и изобщо пълен боклук.А да се отговаря на тая лайняна и насрана колония ще е унижение дори за Пандишпания или за Нубия (знам че няма такива но не е добре да цитирам държави).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умирам от кеф

    06 Яну 2023 12:01ч.

    Бас държа, че в момента никой в руските служби не се занимава конкретно как да ... хм, "накаже" мистър Грозев . Не им е до него. Но са го оставили да се пърже бавно, в собствен сос ! Оставили са го да се гърчи в собствените си страхове (основателни) за бъдещето си... Руските служби са процедирали нещо по типа на Аятолах Хомейни - издали са на Грозев "фетва" ! И са го оставили като Салман Ружди да "твори" на Запад...творбите си. Докато някой хубав ден... Какъв кеф ! Какво бавно и садистично наказание !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, прибери си вересиите-правителствени!

    06 Яну 2023 12:42ч.

    Руските власти да не би да са искали от нашите "убавци" съдействие за тоз "разследващ журналист"? За един преател питам, да не съм пропуснал нещо! И ако не са искали съдействие, нашите "умници" в какво качество изискват някои нещо да ги пита и да им докладва! Руските власти си знаят работата и ще се свършат нещата така, както трябва! А, и козяк, незачет! Опорките днес много нефелни, бе! Съвсем на място за евроатлантическия планктон! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    06 Яну 2023 12:52ч.

    бясната омраза на Запада към Русия скъса синджира и в момента антируската истерия от безсилието си вече се дави в собствената си слюнка...Русия трябва да бъде унищожена на всяка цена, тъй като е православна страна с традиционни ценности. Това заяви американският конгресмен демократ Джейми Раскин, съобщава Fox News.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    06 Яну 2023 14:49ч.

    до стария просяк 06 Яну 2023 12:52ч.-разбирам желанието на рашистите в БГ да повтарят зомбирани всякаква пропаганда, даже когато няма и капка истина в случая, но все пак трябва да има някакви граници в явните лъжи...ако Fox News има някакъв документ/линк/видео по този случай, нека да го покаже, в крайна сметка те са медия, а не Една Жена на Пазара. Истината е, че прословутият със скандалите си Тъкър Карлсън е казал във Fox News., че американският конгресмен демократ Джейми Раскин бил казал така(но няма никакъв линк/видео по въпроса). А проверка на това становище от руска държавна ТВ установява, че е долнопробна лъжа, даже и на тях им идва в повече https://www.newsweek.com/tucker-carlson-fact-checked-russian-state-tv-jamie-raskin-comment-1756178

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    06 Яну 2023 15:03ч.

    чета дебилните становшща на дебилите, та то имало поне 6-8 варианта защо Х. Грозев е издирван от Рашистка Фашагия, даже нямало нужда да се съобщава официално защо го издирват.Но аз съм тъп задунаец, на дебилите ли да вярвам или на Мутрофанова, тя каза, че няма да го издирват нявсякъде, а и било за да може той да знае, че няма да го пуснат в РФ...което ХГ знае, защото от преди 6 години има черен печат от РФ, т.е. той не може да влезе там (а дали не може поне да се уреди с връзки да прекара отпуската си например в Мухосранск, както правят правоверните рашистки дебили от форума?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи