Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Георги Семерджиев

Вътрешният министър: Отделни звена в системата на МВР са действали в услуга на Георги Семерджиев

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

"След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно - това е един от случаите преди катастрофата", заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи, в предаването "Денят започва" на БНТ.

Разследването и "полицейският чадър" над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" през юли в София, коментира пред БНТ вътрешният министър. По думите му, от доклада на инспектората става ясно, че различни подразделения са действали по различен начин - някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, по който нито законът предвижда, нито предвиждат правилата в МВР по отношение на Георги Семерджиев. Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев, посочи министърът.

"Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил задържан и пуснат да избяга след задържането, което е абсурдно. Имало е достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди и обезпечи лицето след като е задържано. След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно - това е един от случаите преди катастрофата", заяви Иван Демерджиев.

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • SapunRK

    16 Sep 2022 9:21ч.

    В нормални човешки общества, такива разкази се правят след арест на поне няколко човека. Следва, профилактиране, прочистване на състава и още арести и, колкото по-показно, толкова по-възпитателно. Повтарям... в "нормални" общества... Мечтая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    16 Sep 2022 10:22ч.

    Едва ли хора от МВР са работили само в услуга на Семерджиев. Трябва да се работи превантивно да се открият всички служители, които работят за престъпници изобщо, а не само за Семержиев. Или ще чакаме пак колата да се обърне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В това министерство

    16 Sep 2022 10:31ч.

    са скарани с главния мозък. И два пъти бил допуснат да отиде САМА да си свали накитите... Педал до педала. А не е координирано най-отгоре, щото това леке е най-обикновен УЛИЧЕН шанаджия. Министърът и по-нагоре координират при поне квартален отговорник за пласирането на дрога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    16 Sep 2022 11:04ч.

    ма то милиционери то прукурори то съдии и etc се шмекери неъкви дори шарлътанчитъ та и мутри отгори нъ това (казъх ли нешту)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разпространението на наркотици отдавна е под контрола на определени служители от МВР

    16 Sep 2022 11:07ч.

    Оттам и чадъра над дилърчето..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи