Вътрешният министър: Нямаме данни за сериозни престъпления

Вътрешният министър: Нямаме данни за сериозни престъпления

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Няма сериозни нарушения, имаше няколко секции, които отвориха с леко забавяне, защото не можаха да се сформират секционните избирателни комисии. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и допълни, че няма данни за сериозни престъпления до момента.

Служителите на МВР работят активно както по охраната на обществения ред, така и по различни разработки, които текат през последния месец. Днес няма задържани лица, допълни министърът.

На въпрос на журналисти вярна ли е информацията за подготвян саботаж на избирателни секции в някои ромски махали чрез струпване на много хора, които твърдят, че вотът им не е отчетен и така да се премине към хартиено гласуване, Демерджиев потвърди. Дали сме инструкции в такива случаи да бъде извършена незабавна проверка, коментира той.

Тази информация щеше да стигне до медиите, ако нямаше забрана на наблюдаващия прокурор на два пъти до директора на областната дирекция на МВР - Шумен да не се разгласяват данни, тъй като това е веществено доказателство. Така Демерджиев коментира информацията за изгорял автомобил на паркинга на МВР, който е веществено доказателство - управляван е от Живко Кюркчиев, обвинен за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче. Призовавам прокуратурата да ги разгласи, защото, ако тя не обясни какви са обстоятелствата, аз ще бъда принуден да ги обясня на българското общество, отбеляза министърът. По негова информация колата е изгоряла не вследствие на човешка намеса.

Министър Демерджиев гласува в Основно училище "Георги Бенковски" в Пловдив. Изпълних дълга си като гражданин и призовавам всички да гласуват активно, защото само по време на избори се проявява пряката демокрация, каза още той.

Източник: БТА

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи