Вътев информирал колегата си в Киев за фирми-нарушители на украинския лицензионен режим

Вътев информирал колегата си в Киев за фирми-нарушители на украинския лицензионен режим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е информирал украинския министър на аграрната политика и храните Микола Солски за нарушения от страна на някои фирми на въведения от украинската страна лицензионен режим за износа на слънчогледово семе, рапица, царевица и пшеница по време на онлайн среща. това съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Имената на компаниите, нарушили лицензионния режим, ще бъдат официално изпратени на Украйна. Министър Солски е припомнил, че съгласно решение на украинското правителство фирмите, които осъществяват прекъснат транзит, ще загубят правото да осъществяват износ за шест месеца.

Кирил Вътев е припомнил реакцията си по решението на украинското правителство и съобщението на страницата на Министерство на икономиката на Украйна да облекчи лицензионния режим. 

Двамата министри са обсъдили още оперативни данни за износа на зърнени култури, сухо мляко, пчелен мед и слънчогледово олио от Украйна.

Министър Вътев е подчертал, че България съдейства максимално за транзита на украинските продукти и допълни, че лицензионният режим работи много добре и не трябва да се променя. 

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • Киевския изрод сигур се е хванал за сърцето ?

    10 Фев 2024 9:04ч.

    По-добре да беше се оплакал на Галя. По-близо щеще да си до решението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи