Василий Небензя: Украйна се превърна в частна военна компания на НАТО

Василий Небензя: Украйна се превърна в частна военна компания на НАТО

Украйна се превърна в частна военна компания на НАТО, на която се плащат пари, дават се оръжия и се казва къде да стреля. Това заяви в петък постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на заседание на Съвета за сигурност на световната организация, съобщава ТАСС.

По думите му, "режимът в Киев, противно на фактите и здравия разум, си е създал илюзията, че с увеличаване на пряката военна помощ от НАТО ще може да победи Русия на бойното поле".

„В резултат на това Украйна всъщност се превърна в частна военна компания на НАТО. Те ѝ плащат пари, снабдяват я с оръжие и разузнавателна информация, казват ѝ къде да стреля и къде да атакува. От това страда украинският народ, който е принуден да се бие в името на чужди задачи“, каза руският дипломат.

Специалната военна операция в Украйна ще приключи само когато целите ѝ бъдат постигнати, независимо дали чрез преговори или военни средства, заяви още на заседаниета на Съвета за сигурност на ООН постоянният представител на Руската федерация.

„Специалната военна операция може да завърши само когато вече няма заплаха за Русия от територията на Украйна и няма дискриминация за рускоезичното население на тази страна. Ако този резултат може да бъде постигнат чрез преговори, тогава ние сме готови за такъв сценарий. Ако не, тогава всички поставени задачи ще бъдат постигнати с военни средства. Досега нито режимът в Киев, нито неговите западни спонсори са направили необходимите изводи от украинските събития“, каза Василий Небензя.

Руският дипломат добави, че „всичко в Украйна можеше да завърши по различен начин, ако Киев беше изпълнил Минските споразумения, одобрени с резолюция на Съвета за сигурност на ООН“. „Това обаче не беше част от плановете нито на Зеленски, нито на неговите предшественици, нито, както сега знаем благодарение на разкритията на бившия канцлер на Германия Ангела Меркел и бившия френски президент Франсоа Оланд, плановете на гарантите на Минск, Франция и Германия, - заяви постоянният представител на Русия в ООН. - Освен това научихме, че Минският процес е бил само параван за западните страни, зад който те тайно са въоръжавали Украйна, за да я настроят срещу Русия".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Самия ЕС се превърна в нещо такова

    14 Яну 2023 9:45ч.

    Докато ЕС унищожава икономиката на България, той стана военен отдел на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    14 Яну 2023 10:20ч.

    ЕС никога не е бил нещо друго, освен отдел към нато, но не военен, с по-скоро интендантски. Спомнете си обстоятелствата, че всички източно- европейски държави, бивши "комунистически", първо бяха вкарани в нато, като условие за членство и в ЕС. Каквато всъщност беше и целта на т.нар. ЕС... Западните страни и преди си живееха не зле само като членове на еио... В крайна сметка ще се окаже, че и западни, и източни ще станем храна за истинските собственици на нато, а сега вече и някакви други - аукус, кус-кус и т.н..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А вие се превърнатхе от

    14 Яну 2023 10:24ч.

    от автокрация във фашистка държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ и Великобритания са по условие фашистки държави

    14 Яну 2023 11:34ч.

    Не Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, защото...

    14 Яну 2023 13:07ч.

    САЩ и Великобритания са такива, по-точно, защото имат възможността и злата воля да контролират и да експлатират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нелепо е представителят на държавата

    14 Яну 2023 10:26ч.

    агресор да раздава оценки наляво и надясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Световният тумор САЩ е агресора, барабар с лакеите си от Лондонград и Брюксел

    14 Яну 2023 11:36ч.

    Не Русия забърка световните войни през последното столетие, а дебелосерковците с пурите от лондонското Сити и Уолстрийт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината е безспорна

    14 Яну 2023 13:10ч.

    Агресори са наглеците, които си пожелаха да притиснат Русия с натовска (и силно враждебна) (псевдо-)държава на границите й.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова натиснал Западът Русийката,

    14 Яну 2023 14:16ч.

    че тя решила да нападне Украйна, да избие рускоезичното й население и да унищожи градовете му. Знаете как нарича Ленин носителите на такова мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разнобоя между съобщенията на

    14 Яну 2023 12:44ч.

    Пригожин и руската армия за превземането на Саледар е притеснителен. Няма да се учудя ако Вангеровите пандизачии се ликвидират Путин и Пригожин не вземе властта. Това ще е ново дъно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    14 Яну 2023 15:29ч.

    Пригожин е един от претендентите за наследяване на Жужко Первий Великий

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на фюрера тейка му и т.н., и пр.

    14 Яну 2023 12:48ч.

    Значи, за който не е разбрал, ще обясня: първо Бащицата каза, че за Украйна "придьотса дагавариватса" или нещо подобно, и след това Меркел и Оланд му ОТГОВОРИХА. Смисълът на отговора беше - ние с вас няма да се договаряме, а ще ви унищожаваме! И те това го извършиха по нареждане от водещите кампанията партньори, които са метастазирали на много места, вкл. и у нас. За съжаление, туморът е злокачествен и не е ясно дали може да бъде изразян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    14 Яну 2023 13:24ч.

    Не се церемонете изобщо с руски и неруски нелоялни олигарси и неолирарси на ваша територия, ами конфискация на местните астиви и сметки, стига с тия надежди говежди и меки марии. А Украйна е също и експериментален полигон на всякакви Натовски оръжия и перачница на пари. Хай, свят широк и кой не му изнася, да си грабва партакешите, накъдето си ще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василий Небензя

    14 Яну 2023 14:30ч.

    разглежда Украйна като едно неделимо цяло "Украйна се превърна в частна военна компания на НАТО" Той осъзнава, че украинският народ е започнал своето възраждане и като един, като едно неделемо цяло, се бори за своята политическа и духовна независимост. Такъв народ не може да бъде победен !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василий Небензя

    14 Яну 2023 14:48ч.

    заявявя: От това страда УКРАИНСКИЯТ народ. Непростима грешка! Съгласно официалната идеология, в Русия и в създадената от болшевиките Украйна има само един народ ! Правирното изказване трябва да бъде " Страдат всички наши сънародници живеещи на територията определена от В.И.Ленин като държава с име Украйна" Надявам се тази грешка да бъде определена като грешка на езика и да Му бъде опростена, защото той се намира във вражеско обкръжение и е под силно напрежение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    14 Яну 2023 15:27ч.

    значи не били спазени Минските договорки, та затова...ами колко пъти преди Минските договорки Негово Превъзходителство Жужко Первий Великий излъга? https://www.youtube.com/watch?v=Uw9f36IBAfU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи