Васил Терзиев: Управляващата сглобка е пример за демокрация

Васил Терзиев: Управляващата сглобка е пример за демокрация

Снимка: БТА, архив

Ироничното е, че управляващата "сглобка" всъщност е може би един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 години, заяви кметът на София Васил Терзиев в предаването "Дума на годината" по Дарик радио. 

"Процесът на коалиране никога не е лек, но и ние не мислим, че имаме достатъчно добра култура на истинска работеща демокрация. Ироничното е, че управляващата сглобка всъщност е може би един от най-работещите примери за демокрация за последните 30 години. Не се харесват, изключително различни са отправните им точки, но им се налага да работят заедно, за взимат решения, и в крайна сметка се вижда, че има резултати. Вижда се пътят към Шенген, към Еврозоната. Вижда се една стабилност, има някакво ниво на контрол и баланс. Моята цел е това нещо да го постигнем и в СОС и въпреки, че имаме идеологически разлики с някои от колегите, това да не промени основното, за което говорим, а именно, че ние служим на софиянци. Най-важно ми е да обещая, че ще има промяна в системата. Много от нещата, които ние виждаме като краен резултат, качеството с което се правят, е функция на това как работи системата", каза Терзиев.

Според него "липсата на общински съвет прави разрешаването на проблемите по-трудно, тъй като проблемите, които касаят администрацията и са свързани с финансиране, минават през общинския съвет, затова много се надявам да успеем в този доста компресиран времеви период да се сформира работещ общински съвет".

Относно премахването на Паметника на Съветската армия, кметът на София каза, че се надява на мястото на монумента да се появи нещо, свързано с идеалите ни като нация. "Не искам да се правя на историк, но надеждата ми е да се появи нещо, около което всички сме обединени, нещо което е свързано с идеалите ни като нация и не е постоянен повод за полемика. Имаме нужда от неща, които ни обединяват. Не бих се ангажирал с нещо, което е моя лична идея, без да се допитам до професионалисти, защото никога не съм подхождал към управлението по този начин. Моето разбиране, е че ролята на лидера е да води, да се допитва, да събира различни гледни точки и да се даде път на най-добрите идеи, а не да налагаш еднолично твоята воля. Този тип на поведение не води до добри резултати. Да изградиш съмишленици е е едно, да наложиш своята воля е друго", добави Терзиев. 

Източник: Дарик радио

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ако Управляващата сглобка е пример за демокрация...

    16 Дек 2023 11:55ч.

    И Управляващата сглобка е пример за безпринципност => демокрация е безпринципна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Дек 2023 12:00ч.

    НЕ. Чист фашизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    16 Дек 2023 16:20ч.

    Явно ченгесарството води до генетични промени .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    16 Дек 2023 12:10ч.

    Демокрацията е враг на незаконното управление. Вие сте преди всичко беззаконници и любители на политическото изнасилване над свободните граждани. Вие сте слаби в теорията, а демокрацията е преди всичко формална теория за устройство и действие на политическата система при определени рационални и оптимални условия. Освен това, вие намесвате идеологията в чисто формалния термин за демокрация и правите един репрезентативен миш-маш, демонстриращ, че сте царе на невежеството и слепи водачи, обрекли на смърт не само себе си, но и онези олригофрени, които са тръгнали след вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    16 Дек 2023 13:07ч.

    Управляващата сглобка е пример за чуждопоклонничество, лицемерие, родоотстипничество и пряк пример за това, как се лижат американски задници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През ушите и носа ни изтича вашата "демокрация"

    16 Дек 2023 12:10ч.

    Незаконно разфасоване на паметник и укрито съдебно разпореждане. Пеевски и гърлата от 404 цензурират предавания в БНР. Зад катедрални храмове слагате клозети. Тачно пред Рождественските празници между два православни храма, гроба на Вазов и Синода - луцифериански кич, бъчви и сглобяеми кръчми. Клоните от предишното "бедствие" седят непочистени и чакат сегашното. На тъмно, на бърза ръка и на коляно променяте Конституция. Превръщате България в логистична територия за бандеровска Украйна и ни тикате във война с Русия. Пенсионерите без коледни надбавки, бюджетът ви вятър го вее на куцо магаре, милиони и милиони заеми... Обаче тепегьозлък за цяла армия от дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приберете ги тия на Четвърти километър

    16 Дек 2023 12:12ч.

    И ги лекувайте, бе. Тия живеят в своя паралелна реалност, имат халюцинации и чуват гласове. Възможно е Сатаната да им говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    16 Дек 2023 12:15ч.

    на това момше в главата му е пълна каша. лошото е, че няма кой да му обясни какво е добро, почтеност, принципност и други простички неща, които стоят в основата на човещината. и че дори да има, безсмислено е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 16 Дек 2023 12:15ч. на това момше в главата му е пълна каша. лошото е, че няма кой да му обясни какво е добро, почтеност, принципност и други простички неща, които стоят в основата на човещината. и че дори да има, безсмислено е.

    16 Дек 2023 12:22ч.

    Късно е за обяснение. Фундаментът се поставя до 7-та човешка година, а в този му период вероятно родата му е била заета с първоначалното натрупване на капитала им?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1234

    16 Дек 2023 12:20ч.

    ДРУГАРЮ ВАСИЛ,ДОБРЕ ЛИ СТЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай Сиктир

    16 Дек 2023 12:21ч.

    Правилно. Сглобка от престъпници, завързани с гомняното въже "Магнитски", е пример за гейропейска и юроатлантическа пишман демокрация. Докога ще мътят мозъците на хората с идиотизми?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • христо богоев

    16 Дек 2023 12:36ч.

    сглобката е пример за настъпване на фашизма в България .Май настъпва време пак за въоражена борба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя па

    16 Дек 2023 12:37ч.

    Целият в бяло. Няма такава държава! Спрете им действията на тези хамелеони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    16 Дек 2023 12:37ч.

    Васил Терзиев:" Управляващата сглобка е пример за демокрация." Тоя или е пълен идиот, или нас мисли за идиоти или има страхотно чувство за хумор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    16 Дек 2023 12:51ч.

    Лунатик ! Този идва от паралелното пространство на вездесъщото ДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С ТОЯ МИТ ЗА ДС ЖИВОТА НИ ОТИДЕ

    16 Дек 2023 13:08ч.

    да не ни караха на сила за гласуваме за него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    16 Дек 2023 15:42ч.

    Ти може да си гласувал за него, аз не съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква демокрация, какво управление??!

    16 Дек 2023 13:08ч.

    Пълна анархия, пиршество на бездарието и фашистки наченки властват в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На сила избран за кмет

    16 Дек 2023 13:10ч.

    Първите 100 дни пълен провал. Фалшификатите са навсякъде по пазарите и в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Дек 2023 13:36ч.

    Да погледнем портретите на българските възрожденци, както следва: Левски, Ботев, Раковски, Бенковски, Хаджи Димитър, Вазов, Стамболов и т.н., и после: Петко Каравелов, Яворов, Димчо Дебелянов, Смирненнски, Гео Милев и после....кмета Иван Иванов, Вапцаров, професорите в СУ-то.... и после - големите художници, скулптори, музиканти, архитекти, поети, писатели, артисти..... и всички българи, построили родината ни! КОЙ ОТ КОЙ ПО-КРАСИВ! ФИЗИЧЕСКИ! А СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ ДНЕШНИТЕ ТЛЪСТИ ЕЛЕМЕНТИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Дек 2023 13:39ч.

    Който познава бг историята знае, че при такива коалиции се краде най- малко, което ясно се вижда от бюджета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “НИКОЙ НЯМА ДА ПИТА КАКВО Е БИЛО ВРЕМЕТО, А ВСЕКИ ЩЕ ПИТА ЗАЩО СА МЪЛЧАЛИ ПОЕТИТЕ.” Е НЕКА ЧУЕМ ПОЕТИТЕ КОИТО НЕ МЪЛЧАТ:

    16 Дек 2023 13:42ч.

    ДОЖИВЯХМЕ Какво доживяхме, Господи… Господи какво доживяхме… Горе…Ръката отрязана…Вързана яко…Видяхме… Плува във въздуха…После слиза надолу горката… Време е…Време е вече да я последва главата… Време му беше нали…Стига ни е напомнял как го посрещахме радостно с цветя вместо с бомби. И как със него тръгнаха хиляди наши войничета… За да спасяват България, защото си я обичаха. А бомбите падаха яростно…В зимните дни отминали. И самолети стотици… И колко хора загинали… Кой да помисли тогава от тези хорица … Клетите… Че ще издигнат в София паметник на самолетите. А този паметник…Долу!… Днеска кому е потребен. Някакъв си войник… И работник… И майка със бебе. Мила Българийо… Пак ли… Вечно добра…И послушна… Толкова мъки понесла…Нима си пак равнодушна? 14 Декември 2023 НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Език мой, враг мой

    16 Дек 2023 13:49ч.

    Без да иска е прав и нагледно показва какво значи и как се налага "демокрация" в териториите с външно управление. Едва ли някой е останал неразбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма какво да гледаме

    16 Дек 2023 13:50ч.

    Лицата им показват произхода. Помаци, цигани и турци. Все чужденци за България. Колкото по-бързо се махнат на островите, толкова по-добре. Тук да остават само хора, които обичат България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХА ХА,Ха!

    16 Дек 2023 13:52ч.

    Блажени са верующите, тяхно е царството небесно...Това изказване показва истинската същност на тази партия - чужди агенти, назначени заради чужди интереси. Тия с двойно гражданство да нямат право да са в управлението на държавата. Няма начин да не се съобразяват с чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Момчето

    16 Дек 2023 13:57ч.

    Се управлява от изкуствен интелект. Прави грешки от време на време. Ще трябва да се препрограмира пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дякое

    16 Дек 2023 14:22ч.

    Сглобката да най корумпираните и продажни,педали,либерали и фашисти в новата Българска история,и всички ще я запомним с това и качество,радвайте се че хората са заспали,защото ако не бяха сега всички вие гейове щяхте да висите по стълбовете!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долу БКлептоП

    16 Дек 2023 14:40ч.

    Съболезнования за Хаити-Мертен заради некачествеността на партийно-политическите му избранници! Все БКП+ДС+ВКР+СмерШ номенклатурно-агентурни екскременти и руски троянски тагарета в НАТО и ЕС! На практика с действията и приказките си те обслужват руските спец-служби и отвращават хората от Америка и ЕС и увеличават броя нна русофилите в Б-ия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сериозно?

    16 Дек 2023 15:00ч.

    Управляващата сглобка е пример за дефектно строителство с дефектни материали и дефектни архитекти. Ироничното е, че носителят на ДС гени говори за демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    16 Дек 2023 19:00ч.

    Управляващата сглобка е точно същата, която дойде на власт след 9 септември 1944. Само дето не са с каскети, а с костюми. Много моля, втори комунизъм няма да карам. Да идва Путин и да разтуря тия авгиеви обори!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    17 Дек 2023 5:30ч.

    Напълно оправда моите очаквания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи