Васил Терзиев: Тука няма ляво, няма дясно. Има нужда от мъдрост

Васил Терзиев: Тука няма ляво, няма дясно. Има нужда от мъдрост

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има нужда от мъдрост, има нужда от решение сега. Нашето предложение е да изберем временен председател на Столичния общински съвет (СОС), Грети Стефанова, за да можем да решим част от неотложните проблеми на града, заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в СОС. Това е нашето предложение, смятаме, че в подкрепата му не стои разговорът дали сме леви или десни. Предлагаме временно решение, без да застрашаваме работата за града. Надяваме се подкрепа на нашето предложение, посочи кметът.

"За нас е важно да приемем план-сметката за боклука, да приемем разплащането на проекти и да продължим политическите разговори до момента на приемане на бюджета. Това трябва да се случи към края на февруари. Смятаме, че в подкрепата на това предложение не стои въпроса леви ли сме, десни ли сме", каза Терзиев.

Той обясни, че неотложните проблеми са свързани с разплащането на част от проектите с европейско финансиране, където има опасност от загуба на безвъзмездна финансова помощ и риск за следващите етапи на тези проекти.

"Има 70 млн. лева за плащане и 0 лева по сметките. Това е наследство, с което аз трябва да се разправям. 70 млн. лева, които няма с какво да ги разплатим", подчерта столичният кмет.

Става въпрос за проблем с разплащането на 70 млн.лв. по инфраструктурни проекти, което ако не бъде направено, се рискуват около 40 млн.лв. загуба на безвъзмездно финансиране плюс 200 млн.лв. от следващия цикъл, за които много бързо трябва да се действа. По сметките за тези проекти пари няма, информира още Терзиев.

По думите му, ако не бъде избран председател, средствата могат да дойдат чрез постановление на Министерския съвет. Втората алтернатива е пренасочване на част от парите. Краят на декември е крайният срок, затова трябва да се намери решение, призова кметът.

Терзиев се обърна към общинските съветници от БСП и "Възраждане", които напуснаха залата на Столичния общински съвет: "Аз бих ги попитал дали няма да ги е срам да си получат заплатите в края на месеца. Най-вероятно - не."

"Няма да приема панаири и отказвам да ми се вменява отговорност, а вие да вдигате ръце. Това, че някой е опозиция, не е амнистия", катеричен бе Терзиев, обръщайки се към общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

"Тука няма ляво, няма дясно. Когато имаме проблеми, които чукат на вратата, ми се вменяват проблеми, създадени от други", каза още Терзиев.

Той обвини съветниците в местния парламент в незачитане интересите на софиянци, след като нито една от политическите групи в Столичния общински съвет не заяви подкрепа за предложената от ПП-ДБ-СС Грети Стефанова за председател на Столичния общински съвет.

Преди това Иван Таков от БСП каза, че "не можеш да призоваваш за разум, след като под прозорците на по-малко от 500 м от тук се извършва страшно беззаконие и то се извършва от държавата и кметът можеше да го спре".

"Да, трябва да се работи, трябва да се приеме бюджет както на държавно ниво, така и в София, само че не от хора, които не спазват законите и реда. През последната една седмица станахме свидетели на абсолютно фашистко отношение към Паметника на съветската армия"", заяви и Деян Николов от "Възраждане".

Източници: dnes.dir.bg, NOVA

 

 

Коментари

  • Терзиев е едно мънро педерастче с разпрано от любов дупенце

    18 Дек 2023 13:23ч.

    Поредния резил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    18 Дек 2023 13:47ч.

    А къде беше мъдростта Ви на кмет, когато антизаконно беше съборен Паметникът на съветската армия? Къде е мъдростта Ви, когато наблюдавате безучастно мръсна София, с изпочупени тротоари и дупки по улиците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    18 Дек 2023 13:56ч.

    На Васко ДС-то нещо не му се получават нещата. Накрая ще се н@дупи на ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не ставаш

    18 Дек 2023 14:18ч.

    Как е възможно столичани да избират този за кмет ума ми не го побира! Поредния който си е дал всички дупки на Хамериканците по всяко време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На лъжата, краката са къси и далече не може да се бяга!

    18 Дек 2023 14:42ч.

    Скоро ще цъфне и измамата на фалшивата ти победа. Родоотстъпниците се самокомпрометират, безброй факти от историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    18 Дек 2023 14:42ч.

    Не е истина колко е импотентен тоя, дали не ходи с памперс?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ляво, няма дясно

    18 Дек 2023 14:43ч.

    Има само преобладаващо некадърно малоумие от вашите формации и тук таме проблясъци на интелект от опозицията. "Интересите на софиянци" - стана ясно какво мислите за интересите им, щом първата ви работа беше вандалщината. А за парите - кое къде да се намести - направи още презентации, ама гледай да са цветни - черно-белите нямат нужния impact.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    18 Дек 2023 14:52ч.

    Приоритети ти бяха - да махнеш клоните, да се разбереш с Ваня за председател на СОС, да видиш ВиК и уличните проекти. Вие какво направихте -взехте флексовете да режете паметници. И ми говориш за мъдрост? Откъде да ви дойде тази мъдрост? От розовите еднорози?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възстановете паметника и тогава ще повярваме, че сте мъдри

    18 Дек 2023 14:56ч.

    Разрушаването на паметника е диващина, в никакъв случай не е мъдрост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миловидна

    18 Дек 2023 15:21ч.

    Първо,той не спечели по честен начин.Това засега се замита под килима,но може някой ден да излезе.Терзиев няма никакъв опит о общинските дела.И доста хитреци ще го заблуждават.Лилков може да е полезен,но като казаха Бонев,та Бонев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драга, Люлков може да е полезен

    18 Дек 2023 15:50ч.

    с флекса, там на най-високо на скелето, защото и той бе от тези поругатели на историята, на които само паметника им пречеше, заедно с червената звезда на НС, мавзолея, както и ДС. Да, може да е полезен, но само и единствено ако напише книга за сегашния дс-кмет, много успелия продукт на дс. И Люлков е жаден за власт за осребряване, иначе в реалния сектор и пукнат лев не може да заработи. И той е от онези дето един пирон не е забил за родината, нагажда се добре и хитро, като елекрон в изследователския реактор на Дубна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чемодан-вокзал-Банки

    18 Дек 2023 15:29ч.

    Както се пее в народната песен - ай да бегаме, мори, Васке, в града Банки пред зайчарника. Там ке найдеме, мори, Васке, мъдрост в изобилие. Също като оня петък вечер преди балотажа. До три пъти не се ставало дизайнер (на мнозинства).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задник!

    18 Дек 2023 18:42ч.

    Нинова няма избор. Или ще те гътне, или ще се гътне. А тя притежава инстинкт за самосъхранение и на всичкото отгоре е абсолютно наясно с партията си в момента. А там ври вулкан. Тва е, Минке, положението. И кьорав карти не играе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    18 Дек 2023 19:59ч.

    70 млн., как хубаво щяха да им дойдат по Нова година, но уви

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е кака така

    18 Дек 2023 20:02ч.

    Нали излъгахте жъло-паветниците, махнахте им шмайзера който виждаха от прозореца. Сега ще извъртите бутафорно един Хан Аспарух и готово. Парите пак вие ще ги управлявате, от ляв в десен джоб. Продължаваме промяната....хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи