Васил Терзиев: Ще търсим нов разговор с ГЕРБ за председател на общинския съвет

Васил Терзиев: Ще търсим нов разговор с ГЕРБ за председател на общинския съвет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи". Това заяви кметът на София Васил Терзиев след срещата му с БСП на "Московска" 33.

Той търси политическа подкрепа за кандидатурата на Борис Бонев за шеф на общинския съвет. Причината е, че в понеделник той събра само 23 гласа на своята коалиция. На 20 ще има нов опит, но резултатът се очаква ад бъде същият, защото ГЕРБ, БСП и ИТН няма да го подкрепят. 

ГЕРБ и ИТН няма да отидат на среща с Терзиев. Той призова и всички останали групи да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях. Важно да поставим добри основи на това как искаме да се управлява ефективно този град, и на ниво централна администрация, и на ниво Общински съвет, на това как да променим малко подхода, където добрите идеи, независимо дали идват от управляващи, или от опозиция, биват подкрепяни, каза кметът на София.

Терзиев отново ще търси разговори с ГЕРБ. "За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои", заяви Васил Терзиев.

Пресечните точки с БСП са детските градини, чистота на въздуха, презастрояване, реформи на здравните заведения. "Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават, каза Терзиев.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • malart

    18 Ное 2023 15:00ч.

    Дидо Бонев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Ное 2023 18:34ч.

    ГЕРБ вярват само в кеша ...............................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фандъкова от Самоков не я изпратиха с почести

    18 Ное 2023 16:56ч.

    За 4 мандата не заслужи ли поне малко друго отношение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    18 Ное 2023 18:48ч.

    Сбогум, Балонеффф. Ма няъ съ пуашити зайчитъ у цилиндъра нъ мистер ДеСенку колку штеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    18 Ное 2023 19:46ч.

    Васко, Васко-о-о, що ти трябваше на баир лозе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам край на мача

    18 Ное 2023 20:51ч.

    Не ви вярвам за 5 стотинки! Колкото и напудрени лафове да измислите, вашите "структурни решения за СОС" са гнусни като пресни екскременти. Искам да наблюдавам дълго, поне два месеца един спектакъл, но с предизвестен край, който много наподобява среднокочествени, тежки боксьори в 10-ти рунд. Не могат да стоят на краката си, ударът по противника е вече само мираж, влезли са в клинч, но не за да се борят, а за да се подпират един друг! Мисълта за още два рунда е съпроводена с непоносима болка! Искам мъка, безизходица, обреченост, ужас! Искам с цялото си същество да наблюдавам тази мъчителна и обречена картинка на драматична безпътица, болка и гърчове! Не заради жестокост, а само защото единственият лек се крие в Содом и Гомор! Вие не сте там заради работата, София ви е напълно безразлична, особено на терзиевия. Той е там за нещо съвсем друго! Вие продължавайте да напъвате в полза на неизбираемия господин. Той човек стана, демонстрирайки ни убедително актьорско превъплъщение на "Мразещия геппаджиите", а сега стои на гюме в ъгъла и чака сигнал за да скочи и да се прегръща с тях, а после да ги целува страстно, с език! Пълни уроди! Натиск, щурм унд дранг до последен край, до последен дъх! После искам съдбовна оставка, горчиви сълзи и сополи, вайканици. Нека дойдат по пътя плъха и жирафчето на помощ, но бързо да се оттеглят с широко отворени от ужас и обреченост очи. Вие сте мръсни изроди, които ще използват горката София, само колкото да се покатерят по кокалестите и рамена до по-високи и щедро платени държавни постове, да ни крадат и доят, в сервилна угода на каките от посолството - галя е отдавна немърдащата ким. Не можете да стоите на краката си, долни сте, жалки сте. Няма ли кой да хвърли кърпата на ринга?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, къф край нъ мачъ бе бръчет?!

    18 Ное 2023 21:46ч.

    Ми то ся утпочвъ и жа имъ ноу кръф пот салзи и суполи. Родниа еклектурат му тряът дор сескяндокуз изблабларателни цикала дукът вдени кви мъймуне са му пурубутале и баш кът вдени му тургат у скута слетвъштити. И посли пак да капут ал фине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи