Васил Терзиев: Ще поискам закон за лустрацията, ще създам музей на комунистическия режим

Васил Терзиев: Ще поискам закон за лустрацията, ще създам музей на комунистическия режим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ще се обърна към политиците да приемат закон за лустрацията, за да спре шантажът към определени хора. Трябва да се криминализира и появяването на информация от досиета, която я няма в архива", обяви бизнесменът Васил Терзиев, който е кандидат за кмет на София от ПП-ДБ, в студиото на "120 минути" по Би Ти Ви.

Ако спечели кметското място, Терзиев, известен като предприемач и инвеститор в новите технологии, ще създаде музей за комунистическия режим. В него ще бъдат разказвани историите на хората, които са пострадали. Разбирайки травмите, това да не се повтаря, каза Терзиев. Думите му са по повод семейните му връзки с ДС, след като стана ясно, че баща му, чичо му и дядо му са били на високи постове в "Държавна сигурност".

Нямам нещо, от което да се срамувам. Познавам родителите и семейството си, не са били част от криминалния преход, не са се занимавали с политика и държавна администрация. Но знаех и очаквах какво ще се случи при кандидатурата ми.

„Изживял съм прехода като много други деца. Не съм се чувствал специален, редейки се на опашка в 5:30 часа сутринта, за да може баба ми да застъпи и аз да ида на училище. Спомням си как всеки един от нас го беше страх да се прибере от училище, защото могат да му вземат якето“.

Това каза в предаването „120 минути“ кандидатът за кмет на София, издигнат от ПП, ДБ и „Спаси София“, Васил Терзиев.

„Спомням си борбата на родителите ми да намерят своето място. Баща ми, който имаше 5 долара заплата по време на хиперинфлацията. Опитът му да прави частен бизнес и неуспехите и разбирането, че това може би да не е неговото поприще. Спомням си как съм си изкарвал оценките и как сам трябва да ковеш съдбата си“, посочи той.

„Още в началото казах на партиите – това е част от моето минало. Аз няма от какво да се срамувам. Родителите ми не са били герои на криминалния преход, не част от икономическите структури, не са се занимавали с политика, държавна администрация. Те бяха част от прехода“, обясни Терзиев, коментирайки миналото на семейството си, което е свързано със структурите на "Държавна сигурност".

„Много е важно да кажа, че разбирам темата. Като си дете нямаш наблюдение как е работил режимът. С годините, с които разбираш какво се е случило, започваш да си даваш сметка. Мен ме боли как сме си унищожили голяма част от интелигенцията, как са наказвани деца. Радвам се, че кандидатурата ми стана повод разговорът да бъде продължен“, добави кандидатът за кмет.

„Болката на хората и всичко, което им е причинено - никой не се е извинил. Аз искам да се извиня. Да дам едно начало като потомък на хора, които са били от тези структури. Необходимо е да се осъзнае и направи. Ти трябва да разбереш историята, да я приемеш и да вървиш напред. Важна част освен от Закона за лустрацията и досиетата, е създаването на музей за комунистическия режим, където да се разказват историите и хората да знаят какво се е случило на пострадалите и никога да не се повтаря“, подчерта той.

Терзиев харесва София на своето детство. Квартал "Младост" е бил в поляни, свободни пространство, краят на София. Малко след като сключват брак с жена си, се връщат в апартамента в "Младост", а жена му, като коренячка софиянка, имала предразсъдъци, че кварталът наистина е на края на града.

"Правим тухли, керемиди и ги даваме на строителите, които строят красиви къщи. Всичко това е във виртуална среда." Така Васил Терзиев би обяснил своята работа в компанията "Телериг" на баба си, както и на възрастните хора, за да им стане ясно с какво точно се занимава.

„Тук има – тук няма“ – така описа той състоянието на тротоарите.

„Необходими са около милиард, за да бъде решен проблемът трайно. Това, което се прави, трябва да се прави с качество, за да не се налага ремонт след две години“, обясни Терзиев.

Според него е възможно да бъдат изградени 30 детски градини за 4 години.

„Има инструменти. От разширяване до отчуждаване на терени. Работа с частни инвеститори. Има интерес и трябва да им се помогне, за да се реализира“, каза още той.

„Аз съм доказан боец. Никога не съм се предавал и това е причината всичко, което съм започвал, да го доведа докрай“, категоричен е Васил Терзиев.

Източници: бТВ, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Отвратен

    02 Юли 2023 21:55ч.

    Аман от лустриращи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    02 Юли 2023 22:46ч.

    И този не знае значението на думата ЛУСТРАЦИЯ. Ами нали веднага попадаш под ударите на закона до 9 то коляно нямате право да заемате ДЪРЖАВНА СЛУЖБА. Върви да завършиш ХАРВАРД там ги учат да лъжат най-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако спечели кметското място, Терзиев, известен като предприемач и инвеститор в новите технологии, ще създаде музей за комунистическия режим. В него ще бъдат разказвани историите на хората, които са пострадали.

    02 Юли 2023 23:41ч.

    Трогателно! Трогателно!! Трогателно!!! В музея ще се разказват историите на клиентите на ДС, които са се разказвали в тесен семеен кръг ли? Задължително встъплението трябва да е историята на баба Райна от ИСУЛ ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено е да има лустрация, но...

    03 Юли 2023 0:13ч.

    ...се видя, че тя трябва да е до 9-ти повой на всички бивши партийни и ДС функционери, то Зарков, то Кики, то Асеня, то Ваското, то кой ли още не от всички сфери на обществения живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Юли 2023 18:55ч. Аман от лустриращи!

    03 Юли 2023 0:18ч.

    Васко човек на Посолството ли е! Кандидатурата му съгласувана ли е с хаитянския?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разбира се

    03 Юли 2023 1:03ч.

    с хаитянския Крюшон и монахините му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютно съгласен

    03 Юли 2023 1:41ч.

    ++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    03 Юли 2023 3:34ч.

    има нещо бая нездраво в това, да се отречеш от предците си, само и само за да се добереш до кокала, да си начешеш комплексите, да се харесаш на чорбаджиите и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха

    03 Юли 2023 14:39ч.

    Васко, може да поискаш от Патриарха да удари и по една анатема на дядовците, чичовците и баща ти. Дето се вика, какво толкоз, кметското място е по-важно. Ние много обичаме ренегатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер

    03 Юли 2023 15:01ч.

    Идеята за музея на комунистическия режим е прекрасна! От сега се сещам, че освен дядовците и родата (твоите), добре е да представиш и комунистическото минало на преводачката на Тодор Живков (Елена Попкрадлева), бодигарда на Тодор Живков (Бойко Банкянски), преподавателя по “Марксизъм, Ленинизъм” Исак Паси (бащата на Соломон Паси)….. списъкът е дълъг и няма да ви отегчавам. Тези хора трябва да се знаят за историята, за да се гордеем с тях. И една лустрацийка за разкош ще дойде добре, че от някои от тях ми е писнало да ми дават акъл как да живея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Афера”

    03 Юли 2023 15:06ч.

    Мартин Захариев: “ Ако съберете бабата на Кирил Петков и дядото на Бойко Борисов, разделите ги на дядото на Васил Терзиев и към полученото добавите в скоби майката на Христо Бойкикев и дядото на Иво Мирчев, умножени по 36 тома „Основи на комунизма“, ще получите генерал Атанас Атанасов като водач на листа заточеници на остров Болшевик.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бикоборец

    03 Юли 2023 15:21ч.

    Тоя първо себе си трябва да лустрира, че не върви такъв лустросан трето поколение комунист да не е лустриран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е сега!

    03 Юли 2023 17:08ч.

    Мартине, не се подигравай така грубо с правнука на Крали Марко (за Наско става дума).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    02 Юли 2023 22:03ч.

    Терзиев ще създаде музей за комунистическия режим, в който ще има статуи на фамилия Терзиеви в цял ръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    02 Юли 2023 22:29ч.

    Много добра идея, нещо като музея Тюса във Великобритания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    03 Юли 2023 1:10ч.

    Там да изтипосат и предците на Христо Иванов, троцкисти-станисти-глобалисти, пришълците, които унищожиха царска Русия, заради които претърпяха поражение в Първата световна, после се къпаха в кръв в Гражданската война. Едва 1937-38г. Сталин ги подкастри, за да не саботират и приближаващата Втора световна и това е главната причина да бъде оцянян като кръволок от западните колонизатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ддд

    03 Юли 2023 2:21ч.

    И наш кирчо ще разказва за баба си и дядо си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    02 Юли 2023 22:04ч.

    И кои ще бъдат лустрирани? Свързаните със стария режим или са измрели, или са пенсии. Само внуците им се мандахерцат в общественото пространство. Няма ли кой да му каже, че музей има - още от Бай Жельово време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    02 Юли 2023 22:52ч.

    Желю... Въпросният Васил Терзиев днес е на 45 години (май?). - 34 години = през 1989 г. е бил 5 клас. И при Кирчо е горе-долу същата работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ми лустрираш хея

    03 Юли 2023 15:12ч.

    Ти ще си единственият който ще прояви интерес към него. За моите 80 години, това е голям комплимент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Мара

    03 Юли 2023 15:17ч.

    Аааа, и аз се интересувам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    02 Юли 2023 22:07ч.

    мен лустрацията не ме интересува а презастрояването в софия мръсен въздух шум липса на паркоместа не се садят дървета около околовръстното

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Юли 2023 19:07ч. мен лустрацията не ме интересува а презастрояването в софия мръсен въздух шум липса на паркоместа не се садят дървета около околовръстното

    03 Юли 2023 0:06ч.

    Няма една голяма градска артерия, която да е шумоизолирана, за да не шуми на жилищните квартали. Да се вземат подръки баба Данче и Терзийчето и да отидат в Мюнхен, за да видят как се прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лустрация му е майката

    03 Юли 2023 15:05ч.

    Ставаш сутрин, хоп една лустрация за разсънване, на обяд още една за разяждане и апетит и на вечеря пак, след уискито, за разпускане преди лягане. Чакай малко, какво беше това “лустрация”, да не объркам нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много е тъпо да си тъп

    02 Юли 2023 22:08ч.

    Всичката тази политическа сган е пряк потомък на старата комунистическа номенклатура. Изключенията са крайно редки. Същото е и с "успешните биднесмани". Окардоха държавата през последните 30 години и окото им не мигна. А сега щели да лустрират. Сетила се Мара да се побара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    02 Юли 2023 22:09ч.

    Еми, честито на Васко, след днешния "пърформанс" той вече е загубил изборите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Юли 2023 19:09ч. Еми, честито на Васко, след днешния "пърформанс" той вече е загубил изборите!

    03 Юли 2023 0:07ч.

    Това при чиста игра е 100% сигурно, но ако изборите са с изборни ротативки не се знае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евровизия

    03 Юли 2023 0:34ч.

    Да, прав сте, и аз се сещам само за една единствена причина за голямата благодарност на Кирчо към софтуериста Васко: онези 10% бонус към реалния резултат на Кирчовци от изборите. Но все пак Мутрьо и Шиши още са в играта, така че...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Юли 2023 22:12ч.

    Ха ха ха... запей ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а бе чядо,

    02 Юли 2023 22:14ч.

    Що ти трябва всичко това? Защо се навираш там, гледай си бизнеса. Какво ще правиш? Ще се отречеш от родата си в Държавен Вестник само и само да станеш кмет! "Необходими са около милиард, за да бъде решен проблемът трайно"?! Кой ви го наби в главата че всичко се прави с пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще се отречеш от родата си в Държавен Вестник

    02 Юли 2023 22:18ч.

    Момъкът хал хабер си няма какво е това, ама ще те прати в музея, да си изплачеш мъката. На запис - за поколенията, ако ходят по музеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    02 Юли 2023 23:56ч.

    Ще се отречеш от родата си в Държавен Вестник 02 Юли 2023 19:18ч. Ако се налага и от детето си ще се отрече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а бе чядо, 02 Юли 2023 19:14ч. Що ти трябва всичко това? Защо се навираш там, гледай си бизнеса.

    03 Юли 2023 0:09ч.

    Интересно съждение, след години да се не окаже, че Вашето колкото за кмет е ставало, толкова и бизнесмените е било?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно сега настъпва времето

    02 Юли 2023 22:17ч.

    да се създават музеи на соросоиден неолиберализъм, който е достоен продължител на възгледите на Четвъртия троцкистки интернационал със седалище САЩ. Защото ако "комунизъм" беше за мнозина идеал, а репресивните практики засягаха ограничени кръгове хора, то днешният неотроцкизъм репресира всички с всякакви хиблидни средства и, както се вижда, "чудесно" се съчетава със специфичните черти на фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво за познанието!

    03 Юли 2023 1:43ч.

    Това се забелязва вече реалистично по света, а именно ............ "ако "комунизъм" беше за мнозина идеал, а репресивните практики засягаха ограничени кръгове хора, то днешният неотроцкизъм репресира ВСИЧКИ с всякакви хиблидни средства и, както се вижда, "чудесно" се съчетава със специфичните черти на фашизма." ......... Пробваха го с ковида. Говори се, че ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ НАПУСКАТ КАНАДА и другите Куински владения, упс Кингски вече, след ковид репресиите. Опасенията са, че ако пак се закучи с нещо няма да могат да се приберат в България. Луда работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    02 Юли 2023 22:34ч.

    Тва парче, немагубъди! Мое пък твай да е договорняка между пъпъидъйбъ и гробарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бам бум

    02 Юли 2023 22:36ч.

    Чудя се да ги жаля ли софиянци или да им се смея! Трагикомедия та дрънка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Юли 2023 19:36ч. Чудя се да ги жаля ли софиянци или да им се смея! Трагикомедия та дрънка!

    03 Юли 2023 0:16ч.

    Софиянци сме за обжалване, защото сме малцинство сред морето от мьекащи простаци и простакеси опаковани с анцуг и кухи претенции. Напълни се с пейзани - нулево поколение столичани, алчни, невъзпитани и нагли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я един

    03 Юли 2023 3:32ч.

    със синя подуенска кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таня

    03 Юли 2023 14:15ч.

    Абсолютна истина! София ще става все по-мръсна, запусната и негодна да живеене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    02 Юли 2023 22:37ч.

    Ся ще опитам другояче. Приветствам идеята за лустрацията и за музея! С цялото си сърце и мъжки пламък! Предлагам да се създаде и музей на антикомунистическата съпротива, със секции, посветени на г-н Бойко Борисов, г-н Христо Иванов, г-н Иван Кръстев, г-н Деян Кюранов, г-н Соломон Паси, г-н Иво Инджев, г-н Ал. Йорданов, г-н Иван Костов, г-жа А. Мозер, г-н А. Доган и много, много други видни хуманисти, общественици и демократи, активни борци срещу комунизъма! Се-де-се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    02 Юли 2023 23:58ч.

    Подкрепям!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4 пармака

    03 Юли 2023 1:52ч.

    А в комунистическия музей ще отдели ли достойно място на дедовците и чичовците си? Все пак цели 4 пармака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    02 Юли 2023 22:38ч.

    От наше село пожелаваме успех бореца за демокрация, дето не е знаел какво работи баща му, обаче е сигурен, че не е нещо лошо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    02 Юли 2023 22:47ч.

    Този човек борави с няколко клишета, които повтаря като развалена грамофонна плоча. Боже, пази България от такива претенденти за управници! Народе, мисли, когато гласуваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж, момче!

    02 Юли 2023 22:50ч.

    Що не говориш ясни приказки? Никой няма право да вини никого за делата на баща му, майка му, дядо му, баба му и целия му род! Не ги говориш, щото аркадашите ти действат точно така! А ти за кмет не ставаш не заради дядо си, а заради квалификацията си! Какво разбираш от градоустройство и архитектура? Що не назначиш строителен инженер да управлява софтуерната ти фирма? Как така реши, че можеш да станеш градоначалник на милионен град, дето е и столица на всичкото отгоре? И след учителката на сирота София само един софтуерист за кмет й изпотрябвал! Sancta simplicitas!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    02 Юли 2023 22:50ч.

    Тозижурналистическиохлюв направи мечешка услуга на пъпъдъбътата и в частност на кандидат-кмета, а последния ритуално политически се самозакопа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баща му, чичо му и дядо му са били на високи постове в "Държавна сигурност"

    02 Юли 2023 22:54ч.

    Значи ще строи музей на баща си, чичо си и дядо си. Къф музей бе, с тия пари направо - мавзолей !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    02 Юли 2023 22:58ч.

    Тези на Козяк само идиоти ли имат в картотеката си? Пълна трагедия са всичките им управляващи, като се започне от тримореца и се свърши с този кандидат-кмет! Идиот до идиота, наглец до наглеца, гьон сурат до гьон сурата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    02 Юли 2023 23:17ч.

    Не съм репресирана, с ясно съзнание съм давала труда и ума си за своята държава тогава. Лишавахме се от много неща, но вярвахме че осигуряваме по-доброто бъдеще на своите деца.Но ти ,номенклатурно потомъче, няма никога да разбереш че си мразен не от враговете на ДС, не от репресираните, а от милионите като мен обикновени хора. Защото вие още тогава се обособихте като хората с привилегии. За вас бяха елитните училища и университети със запазени места. За вас без конкурси се отреждаха престижни ръководни длъжности, апетитни служби, а за по-некадърните се създаваха разни синекури.А ние с гайдите заемахме своите престижни места, но с цената на много труд и с огорчение от несправедливостта,която носим още в себе си.И затова ти казвам:ти няма да бъдеш кмета на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    02 Юли 2023 23:33ч.

    Терзиев е бил на 10 - 11 години, когато социализмът си замина,така че няма как да е ползвал класическите привилегии на номенклатурата. Според мен, проблемът с Терзиев и Кирчовците е, че те хал хабер си нямат от системата на българския тоталитаризъм (като жизнен опит и като придобито знание), но се впускат в мейнстрима на т.нар. градска десница на наследниците на старата буржоазия, антикомунистите и умнокрасивите, като ръсят тъпи клишета от преди 20 - 30 години. Толкова тъпо ги ръсят, защото не ги разбират и нямат знание за миналото, че стават хем смешни, хем отвратителни. Тези хора всъщност нямат никаква иновативна визия за бъдещето на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    02 Юли 2023 23:43ч.

    А уж са млади, умни и красиви... Пълен поколенчески провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миме,

    03 Юли 2023 1:54ч.

    ако знаеш само колко ти точна! И аз имам един такъв тъпанар! Даже повече от един...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    03 Юли 2023 14:11ч.

    Госпожо, вие вярвате ли в легендата за честното забогатяване на този човек. Аз не вярвам. Той самият не е ползвал привилегии, но е стъпил здраво върху привилегиите на баща си и на дядо си. Да, вярно е, че за разлика от много други номенклатурни наследници не е разсипал нито един завод или ТКЗС, но забележете - къде е работил баща му - зад граница.А там останаха милиарди във външнотърговските дружества.Що ли си хабим приказките! те са толкова нагли, че искат да продължат да управляват. Не им стигат ограбените пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки един

    02 Юли 2023 23:24ч.

    Гротескно! И тъпо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя лигльо не е разбрал

    02 Юли 2023 23:27ч.

    Кмет законодателна инициатива няма. Полу-умното ДС милионерче има единствено инициативата да се гръмне само.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте, уважаеми "Много е тъпо да си тъп"!

    02 Юли 2023 23:35ч.

    Но когато имаш и по-тъпи съветници покрай тебе - "цена нямаш"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    02 Юли 2023 23:43ч.

    Тоя ще се окаже по-прост и от Кирчо Простото, което си е уникално постижение. Поредният папагал, повтарящ фанатизирани безполезни опорки. Предполагам, че Найо Тицин ги подучва да говорят подобни простотии. Тоз няма и нужната квалификация за поста, за който се кандидатира, та му препоръчвам да си направи самоотвод, защото ще е същият безполезник като Фандъкова - много обещания и високопарни думи, малко реално свършена работа и полза от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще се окаже по-прост и от Кирчо Простото

    03 Юли 2023 11:58ч.

    и не само това, защото простотиите които ръси показват още по-сериозни проблеми. Колко е ужасто публично да показваш колко си ограничен. Не е проблем неразбирането на лустрацията, като цели, задачи и практика, проблем едно е, че той показва сериозна посредственост и болезнена амбициозност – ТЕЗИ ХОРА са опасни. В условията на капитализма да постигнеш успех като неговия за който се тръби, не е нужно да си МНОГО умен както се опитват да го представят. И в това е вторият сериозен въпрос за «големите постижения», как са постигнати – дали комунитическата номенклатура, чийто насредник БЕЗСПОРНО е той, му е дала рамо тук и там (куфарчета или подходящи условия – все едно). А манрата за нколко долара заплата по времето на Виденов е точно пробутвана от хората от неговия род – КОМУНИСКИТЕ габители, който направиха това, а сега капиталисти - либерал - супердемократи. Боже пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно лицемерие

    02 Юли 2023 23:59ч.

    София с американски кмет от комунистически произход. Голям смях! Най-доброто от двата свята в едно. И накрая едно голямо нищо. Дъра-бъра. Ще ви вкара в затвора на новите технологии. Новото шпионство. Няма да има вече нощни гонки, като при демократа ББ, няма да има тротоари, няма да са необходими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филтриране мозъци

    03 Юли 2023 0:09ч.

    Аман от тоя така наречен комунизъм! ............... Да се заемат да изучат, как България по време на соца беше на 27 място в света по икономическо развитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България беше на 27 място в света по икономическо развитие, а сега сме на 88 място

    03 Юли 2023 9:55ч.

    Тогава строяхме и залесявахме, а сега разрушаваме и сечем. До какви ли ужасяващи крайности може да стигне човек, ако от него искат да доказва, че е антикомунист?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • писна ми от тъпотии

    03 Юли 2023 0:10ч.

    Как да не е тъп, като даже не знае, че при закон за лустрацията, той няма право на държавна служба. Абе тия нямат никакъв мозък, а искат да управляват. Дефектни по рождение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    03 Юли 2023 0:11ч.

    Аман от лекета! През РСО-то бяхме дребнави и виждахме като негатив ,че някой другар направил 2 апартамента и вила или нещо от сорта , докато днешните капиталистчета цели вериги от хотели на гърба на работещия! Днес те следят с камери на всяка стъпка... Този келеш със сигурност е наследник на някой кариерист от БКП, а партията се е борила срещу кариеристите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сандра Бълок

    03 Юли 2023 0:14ч.

    Боже мой, какъв морален паразит! Да плюеш на родата, която ти е осигурила и образованието, и привилегиите, и предомствата! Гнида!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2023 0:24ч.

    Ъъъъ, тоя лустратор ми е горе-долу набор, само дето не се оплака, че е гледал видео в съседа десар напук на режима, аман от меринджеи. Тоя кандидат-кмет дори не прави разлика между законодателна и общинска власт, пък бил голям бизнесмен, вероятно е станало със закон, или пък от община козяшка са му съдействали безвъзмездно... баси жълтопаветната измет дето се нарои, козяк - вземете па си ги натоварете на колесника и отвъд локвата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    03 Юли 2023 0:26ч.

    Глупотевините, които е издрънкало кандидат-кметчето издават схематичнен ум и бедна фантазия. Чета за скучните му идеи и си предстявам какъв музей на комунистическия режим си е наумил да прави. Навярно музеят ще се ситура в жилището на Василчовата баба в Младост. На вратата ще има месингова табелка - за генерал-майор Терзиев звънете 3/4 пъти. Посетителят звъни. Отваря към 75 годишна екскурзоводка. Името й е Клавдия. Пита - пълна или кратка програма. Свенливо, но настоятелно моли посетителят да се събуе. После започва разходката из музея. Първо влизате в кухнята. Там бодро бръмчи хладилник ЗИЛ с петолъчка на вратата. Допустимо е при заплащане да надникнете в него. Ще видите кутийка хайвер от времето на Брежнев. До него е бутилка Столичная, която генерал Терзийзки е изпил заедно с генерал Куроедов от КГБ, когато последният му е гостувал през 1988 г. В кухнята е и самоварът подарък от полковник Тимофей, друг гостенин на генерал Терзиев. После Клавдия ви въвежда в спалнята. Показва ви кревата, на който съвсем голо е спала майор Тамара при командировката си през 1988 г. В хола посетителят може да види пистолет ТТ, с който Терзиев баща е участвал в ареста на американския шпионин Хънтър Дъглас, представял се за майстор-фаянаджия. Със същия пистолет Терзиев е стрелял от балкона в новогодишната нощ на 1993 г. В детската стая ще видите любимата кукла на Васил - днес кандидат за кмет. Това е 40 сантиметров Сънчо, който след като се навие пружината му изпълнява Интернационала. Таме и пластмасово камионче, производство на фабрика "Капитан дядо Никола". Играейки с него на малкият Василчо му хрумва да създаде фирмата "проф. Хан Токту Софт". Ами това е бъдещият музей на дорасналия до кмет Василчо. Тежко, тежко, вино дайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    03 Юли 2023 0:34ч.

    Време е за лустрация на лустраторите. За всичките 34 години демонокрация, клептокрация, колонизация, размахване на досиета, лъжи и разграждане на държавата, съсипване на създаденото от народа ни за 45 години, на хиперинфлации и грабежи, на разпродаване на националните богатства на безценица, на слугуване на Сорос и американо- ционистките и потурнашки интереси, демонократите-лустратори друго не направиха. Прехвърлянето на вината от болните им глави върху комунистите, руснаците, ДС, КГБ, китайците и Путин няма да им помогне, няма да ги спаси от народен съд. На тях паметници няма да построим - ще издигнем стена на вечния позор и проклятие с имената и снимките им да знаят за тях бъдещите поколения и за предупреждение към всеки, който дръзне да посегне на българите и държавата им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно,

    03 Юли 2023 10:27ч.

    ако днес има нужда от лустрация, то лустрирани трябва да бъдат всички соросоидно-американски-непеошни продажници, които съсипаха държавата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    03 Юли 2023 0:38ч.

    Аз само един въпрос имам.. Щом сме си избили интелигенцията в ония години, откъде аджеба се пръкна настоящата такава? Някой неин представител ще сподели ли за генеалогията си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    03 Юли 2023 0:39ч.

    Много верен консенсус за лицето от всички преди мен. Най-вече за професионалната му непригодност(!) за кмет на милионен проблемен град. За съжаление, такива са мнозинството специалисти от IT сектора, когато трябва да решават задачи в реалния сектор - за това питайте лекарите и учителите. Виж, във виртуалния свят цена нямат - възходът на games industry е тяхно дело. Старите клишета, които ползва са опит за харесване от твърдата жъртопаветна антикомунистическа десница на Столицата, което е доста унизително за един кандидат-кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отличен коментар!

    03 Юли 2023 2:15ч.

    "такива са мнозинството специалисти от IT сектора, когато трябва да решават задачи в реалния сектор" - така е провалят се или за да не се провалят "съветници" им нашепват какво и как, което лишава фигурата кмет от смисъл, без мисъл собствена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още не сте го намерили (подходящия кандидат)

    03 Юли 2023 15:27ч.

    Един милионен град е сложна социална система (от 12ти порядък) с огромен брой нелинейни и трудно предвидими прави и обратни връзки (поради доминацията на човешкия фактор в системата).Както се видя, такава сложна система не може (и не бива) да бъде управлявана от пожарникар, нито пък от учителка по руски. Управлението на един град изисква не тесен специалист, а човек подготвен в много области на живота. Човек с висока финансова, политическа и правна култура, с голям организационен опит в управлението на сложни системи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво чакат?

    03 Юли 2023 15:28ч.

    Аз се чудя, как така още не са предложили някой от фамилията Лорер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    03 Юли 2023 0:41ч.

    Неомарксистите на запад, които у нас се прокраднаха като десни, обичат да се отричат от родителите си, спомнете си около щурма на Капитолия колко деца написаха как се отричат от родителите си поддръжници на Тръмп и издаваха детайли от семейната кухня. Новите комунисти рушат семейната институция, почит и уважение не се дължи, да, вярно е, че децата не бива да плащат за грешките на родителите, но чак с такова дръзновение да се отричат от рода си е другата крайност. Обаче аз вече очаквам времето, когато да лустрираме новите комунисти, които превземат политика, медии и икономика с една универсална сектантска доктрина и унищожават всяко инакомислие. Не ми пука за баща ми и майка ми, рода ми, е част от тази доктрина. Всичко това ще се пренесе като още по-тежък национален нихилизъм, не ни пука кои сме изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво за анализа на световната тенденция - "не ни пука кои сме изобщо"!

    03 Юли 2023 2:40ч.

    Лидерът на Унгария Виктор Орбан - отговорен човек родолюбец тревожно обърна внимание на младите унгарци и служители на държавна сигруност, че идат тежки времена и ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ СИЛНИТЕ НАРОДИ! А силен народ е този, който ЗНАЕ историята и предците си, и всички постижения в духовната и материална сфера на своя народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само едно нещо трябва да каже този

    03 Юли 2023 0:54ч.

    Той с какво ще се занимава и как щеше да живее сега, ако в България нямаше промени и БКП все още е на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е перде и помияр

    03 Юли 2023 1:06ч.

    Гаври се с кръвта си, с родителите си, които не били се занимавали с политика, не били държавна администрация. ДС се занимаваше именно с политиката на Партията и беше най-привилегированата държавна администрация, но както се оказа и най-продажната държавна администрация и продаде БКП - едномилионната партия, - която я създаде. Този е наследствен продажник! Днес продава за един пост миналото на своя дядо, чичо и баща, утре ще продава състоялата се българска история на Народна република България, като се кани да я вкара в анти-комунистическия калъп на фашистки и либерастки музей за Народната власт, която нарича "комунистически режим" и която издигна НР България до 27-мо място в света по икономическо развитие и стандарт на живота на 9-милиона българи, вкл. и на неговите намазани с привилегии дядо, чичо и баща. Успоредно този гьон-сурат иска да криминализира появата на бял святна откраднатите ДС досиета, така че след евентуална лустрация, която няма да засегне откраднатите досиета, такива като него да се самопредставят за чисти като росна вода ненапита...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отличен 6

    03 Юли 2023 2:51ч.

    Благодарим за обективния коментар и интелигентната мисъл, браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тази подробност,

    03 Юли 2023 12:29ч.

    че Държавна сигурност беше закрита през 1990 по предложение на Александър Лилов и Андрей Луканов! С което си спечелиха “симпатиите” на закритите и досега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един от село ...НО НЕ СЕЛЯНДУР...

    03 Юли 2023 1:12ч.

    ...."доказан боец" бил васил - ПОРЕДНИЯТ ДОКАЗАЛ се БОКЛУК!!!ПОЗНАТА ИСТОРИЯ,повечето СА ТАКИВА,"голЕми" МЕНТАРжИИ(мЕнЕжЕри),С ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ,без НИКАКВО ПОКРИТИЕ!!!!ДЪЛГО,ОЩЕ МНОГО ДЪЛГО ЩЕ СМЕ В ПЕЩЕРИТЕ заради ТАКИВА ПОМИЯРИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще лустрираш

    03 Юли 2023 1:33ч.

    дядо си, брат или чичо си бе, идиот! Поне да не го беше казавал това? Човек, който не уважава предците си, щял да ми помага.А бе я, да ходите и да се гръмнете цялата малоумна ДС сган(ДеБЪ+ПП+ГРОБ - партии на малоумните ДС компрадори - толкова тъпи,че за 30 години просто съсипаха държавата - ей нема да има откъде да крадете бе) айде в Украйна на първа линия. Ние останалите ще намерим кого да си избрем! Изглежда професионалист Терзиев, ама не знам кой му пише какво да казва -аххаха!Тъпанар ще да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терзиев

    03 Юли 2023 1:37ч.

    и друго не мога да разбре , за чий се наби в политиката в България, честно! Ако си си продал нещо което си направил сам или в съдружие за 260 милиона долара, защо искаш да си кмет.Да пренаредиш жълтите плочки пред НС за 50 милиона лева ли? Ми то смех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "така че няма как да е ползвал класическите привилегии на номенклатурата"

    03 Юли 2023 1:55ч.

    А парите за бизнеса откъде са или си мислите, че милионер на тия години се става с мухи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нищо по–наложително

    03 Юли 2023 2:22ч.

    от реализирането на двете предизборни обещания на този човек, не ще и дума. Ясно е, че му се струва, че трява да изпраща такива послания. След 30г. още е актуално да говорим за комунизма, особено ако ще ставаш кмет на град, който от години видимо запада, сивотата настъпва, от центъра до края на бул. "България" сградите са издраскани с графити. Знаците за упадък са ако не много, то поне немалко. Вярно е, не изглежда достатъчно грандоманско да заявиш една конкретика в бъдещите кметски програми и задачи, което включва и изичистването на графитите. Опасявам се, В. Терзиев не знае какво точно влиза в кметските задължения. Самоизтъкването като някакъв направо го праща при Киро по всички показатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Комунистическия режим" е апогеят в развитието на България. Втори такъв пик на развитието може да има само при реставрация на режима

    03 Юли 2023 2:23ч.

    Което и ни очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как не те е срам бе, Василе, да се отречеш от предците си, благодарение, на които си станал милионер и въобще това, което си днес!

    03 Юли 2023 2:33ч.

    Човек без своя род и Родина е като дърво без корен, тоест - ТРУП! И както всички колеги по-горе са отбелязали - лустрацията е закъсняла с 30 години и е напълно безсмислено занятие, освен ... изпирането! .......... И ето твоята лична кметска ракета-носител г-н Киро е специалист по ИЗПИРАНЕ, ще ти вкара закон за "да се криминализира и появяването на информация от досиета, която я няма в архива" !! ........ Както е пояснил по-горе колегата в 22:06 ч. - криминализира появата на бял свят на откраднатите ДС досиета, така че след евентуална лустрация, която няма да засегне откраднатите досиета, такива като него да се самопредставят за ЧИСТИ като росна вода ненапита." ....... Човек, който се отрича от миналото НЕ МОЖЕ ДА ГРАДИ БЪДЕЩЕТО на милиони други човеци! Как не ви е срам така да лъжете и да ИЗКРИВЯВАТЕ Истината?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-дразни латерната - как стоял на опашка с купони в изпразнените магазини с баба му и как тока спирал като диско

    03 Юли 2023 2:48ч.

    Съвет безплатен към кандидат кмета: Каква е причината за тази фалшива криза (с празните магазини, с тока...), каквато се оказа години по-късно, питай най-знаещите и най-запознатите хора в рода си. Много неприятно лице, та чак инфантилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баща ми, който имаше 5 долара заплата по време на хиперинфлацията

    03 Юли 2023 3:32ч.

    Какво се фука, Тагарев е карал без заплата 5 години в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    03 Юли 2023 3:34ч.

    Музеят на Комунизма е открит през 2012 година. Намира се в село Миндя, община Велико Търново. Входът е безплатен. http://muzejnakomunizma.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паметникът

    03 Юли 2023 4:12ч.

    За отбелязване е, че не му беше зададен въпроса за Паметника на Съветската армия, за да бъде излагацията му пълна като воюващ с паметници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jfuvuvjcjcjc

    03 Юли 2023 8:46ч.

    Ние не искаме музеи на комунизма а детски градини! Но ако направи такъв музей, този ще трябва да изложи себе си в него! Да се види как отрочетата на номенклатурчиците на комунизма просперират с откраднатото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лол

    03 Юли 2023 8:54ч.

    Браво, музея да се издържа от столична община, да се назначат директор двама заместници и 100ч работници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Юли 2023 9:38ч.

    "Ти да видиш! Оказва се, че Телерик не е чист стартъп, а част от фирма на ДС-родата Терзиеви за търговия с военна техника. Чак след 2000 г се отделя. А по-късно Телерик е "продадена" на фирма "Прогрес" в която един от шефовете е съдружник на роднините му в Телериг. А "Прогрес" е офшорка със собсвеник.... руснак." Накрая ще се окаже, че парите му са препрани пари на "партията" и руската мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро - най-простия и най-тъп американски агент в България

    03 Юли 2023 10:31ч.

    Акъл - море, глава - шамандура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    03 Юли 2023 10:54ч.

    Простокиро - баба в Белене и баща в ДС? Почти като Бокотиквата - убит дядо убит и баща партиен секретар... Нима не виждаме, че ни правят на идиоти? А, може би, наистина сме такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • божке

    03 Юли 2023 11:36ч.

    Каква лустрация, какви 5 лева? Този вчас ли е? Хората остаряха и измряха, а това беше актуално преди 30+ години. Времето си минава, а те си мислят, че още живеят в 90те. Тъп политически пиар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    03 Юли 2023 11:46ч.

    .... Всичко докарва до край....нищо не пише по въпроса, не разбрах кое всъщност е докарал до край!?! Младо фашист че, татко му страдал... Глупости, глупости, глупости, дано има някой избирам кандидат, ама не вярвам, нали сме унищожили интелигенцията, а от тъпанари какво излиза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 777

    03 Юли 2023 11:49ч.

    112 приберете го за лечение на 4-ти км.НЕЗАБАВНО опасно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 777

    03 Юли 2023 11:49ч.

    112 приберете го за лечение на 4-ти км.НЕЗАБАВНО опасно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    03 Юли 2023 11:53ч.

    Допускам, че бащата и дядото на това момче може да са били и свестни хора, но като гледам какви ги приказва и върши техният син (и внук), започвам да се съмнявам и в тях. Казвам това, защото служителите на ДС не се занимаваха само с глупави доноси за това "кой какъв виц казал", а вършеха и сериозна работа срещу организирането на престъпни антидържавни групировки, някои от които, ръководени от разузнавателните централи на "прекрасния" Запад. Освен това, въпросното ДС се занимаваше и с предотвратяване на многобройните стопански и битови престъпления, както и против обикновената хулиганщина. Каквито и да са греховете на ДС, трябва да й се признае, че при соца почти нямаше престъпност, особено - стопанска. А това момче-кандидат за кмет по-добре да обясни дали е станал милионер и ако отговорът е "да", да обясни по какъв "честен" начин се става такъв в "демократична" България. Истината е, че честните милионери са толкова редки случаи колкото и ТОТО-милионерите. (Впрочем, играта на ТОТО като всеки хазарт се счита за грях във всяка религия !!!).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обектно ориентиран иди.0m

    03 Юли 2023 11:56ч.

    В карцинома ппдб и техните злокачествени разсейки наблюдаваме политически инкубатор за полуиди.0mи. При тях трябва искрено да не осъзнаваш какво правиш, за да имаш безразсъдството да го направиш. След известен стаж като еничар народоненавистник държавогубител, се оттегляш "на някой топъл остров". София е либерално гето, гостоприемник за подобни паразитни форми. Днешните обитатели на софия и темите на софия имат все по-малко общо с българското, с българските задачи и образ на бъдещето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разкази с неочакван край

    03 Юли 2023 12:06ч.

    Бабата на Кирчо се среща с дядото на Васко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деним-1, Деним-2, КироВас-1, КироВас-2 - лустрат за изпиране на съвести, сурати и осребрен народен социалистически труд!

    03 Юли 2023 12:19ч.

    Всичко това опаковано в лъскава маркетингова опаковка, стръв за безпаметни българи и унижение за достойнството на българите с национална родова памет! ........ Цитат от интервюто: "Правим тухли, керемиди и ги даваме на строителите, които строят красиви къщи. Всичко това е във ВИРТУАЛНАТА среда." Тези не са излезли от "виртуалната среда" и усърдно въртят, сучат да вкарат и нормалните българи от реалната среда във виртуалната. Жалки нечистоплътни човеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • падението няма дъно

    03 Юли 2023 12:22ч.

    Типичният образец на прехода или как политическата власт на БКП и ДС се превърна в икономическа власт на съвремието чрез събитието, известно като "червените куфарчета". Както и как колониалната съветска администрация у нас се продаде и се превърна в колониална американска администрация. Истинските и вярващи в идеите си комунисти, които си дадоха живота за едно по-справедливо общество, отдавна измряха или едва кретат с 500 лв. пенсия. Тогавашните сатрапи днес демонстрират милионите си, дошли от ограбването на държавата през прехода, както и продажната си същност, превръщайки ни в нова колония. Но предателите са си предатели. Това да го знаят и от Посолство-то. При първа възможност и лека смяна на вятъра ще минат на другата страна, а такива като този ще търчат да демонстрират с червените книжки на баба си и дядо си. Защото са такива по кръв, произход, род, душа и характер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лигите им течеха за милиардния Пенсионен фонд

    03 Юли 2023 12:34ч.

    и го бутнаха веднага след 1990 г.. Да не говорим за банката на народа - ДЪРЖАВНА СПЕСТОВНА каса, която продадоха та чужди държави! Вечен позор за алчността на безродниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    03 Юли 2023 12:26ч.

    Кого ще лустрираш? Децата и внуците, наследниците на бившите агенти на КДС, които бяха дарени с куфарчета от луканов, за да бъдат сегашните милионери ли? Ще отнемеш ли имуществата им, които притежават чрез ограбването, "приватизирането" на съградените от нас: заводи, фабрики, ТКЗС, ДЗС? А как стотици хиляди българи, образовани, умни, не можаха да станат като тебе собственици на фирми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 004

    03 Юли 2023 12:31ч.

    Е, ти пък сега. Направо го питаш как ще отнеме собственото си имущество?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българското бъдеще е стремглаво падение

    03 Юли 2023 12:29ч.

    Представям си моите предци. Всички честни и почтени хора, голяма част загинали във войните за обединението на България. Само мисълта да се отрека от тях може да ме подлуди на момента. А този най-спокойно се отрече от своя род. Това е най-страшното нещо, което може да се случи с един народ. Затова там, откъдето идват тия мушмороци, започват образованието си именно с това - да мразят и да се отричат от род, родина, държава, родители, национална памет, история и идентичност. Трябва да обичат единствено ЛГТБ, наркоманите, мигрантите и какви ли не извращения. Навремето във фантастичните филми ни плашеха с бъдеще, където ще властват машините. Стана много по-лошо - днес властват бездушни човекоподобни чудовища, в които няма останало нито капка нещо човешко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    03 Юли 2023 12:56ч.

    Младежът леко е пообъркал понятията. Разбираемо е за млад човек, прекарал по-голяма част от съзнателния си живот във виртуална среда - сложните думи го объркват. Той е искал да каже не "лустрация", а "илустрация". Искал е да "илустрира" как децата и внуците на бившите апаратчици от службите започват да управляват още от невръстни години бизнеси за милиони, а сега искат цялата власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • музей за комунистическия режим

    03 Юли 2023 14:01ч.

    и лустрацията - това са целите на това новоизлюпено интелектуалче! Който е идиот, да гласува за него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма смисъл

    03 Юли 2023 14:17ч.

    Няма нужда да го критикувате. Че е чедо на ДС, докопало се до фирми и милиони благодарение на БКП и ДС и връзките на родата си, е ясно. Но това няма да разколебае електората на ДБ, защото те не са мислещи хора, а политически зомбита. За тях няма мисъл, ум, съвест, чест, достойнство. Щом партията е наредила, значи гласуват. Сигурен съм, че ако утре от централата им спуснат Путин за някаква кандидатура, веднага ще я подкрепят. Ще се спуснат разните му там дневници, капитали, янакиевци, дайновци, тагаревци и прочие, да обясняват колко е добър, велик и компетентен и как трябва да забравим миналото, за да го подкрепим. Не хора, а безродници и алчни за власт до умиране екземпляри - това са ДБ. Не случайно всички са наследници на ДС. Докато този политически тумор го има, място за България и българите няма да има, за демокрация да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицето Терзиев не е глупаво, но е житейски празно.

    03 Юли 2023 15:52ч.

    Да му повериш цяла София е все едно да дадеш космическата програма на Русия в ръцете на Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Юли 2023 16:51ч.

    Винаги ми прерязва слуха: "комунистическа номенклатура, ДС, (КДС), куфарчетата на Луканов" и т.н. Защо, уважаеми колеги, забравяте реституцията? Нямам предвид само недвижимите имоти - апартаменти, ниви, гори и т.н. Имам предвид основно реституцията на малки и по-големи, че и големи фабрики, мелници и други такива. Да, Лукановите куфарчета бяха факт, но тяхната стойност е много по-малка от стойността на реституираните материални активи. А останалата част от активите на Народната република, бяха разпродадени на безценица, впоследствие ликвидирани по всякакви съображения. Костов ревеше за "свежи пари" в икономиката. Намаше инвестиции отвън и как излязоха от положението - създадоха се около 200 частни банки, без каквито и да са банкови регулации. Естествено депозити в тях нямаше, но бяха кредитирани от БНБ (помним ли Тодор Вълчев?) - раздаваха се кредити на когото трябва и пак БНБ като майка-орлица им пълнеше устенцата. И така до 96-та. Защото даже нашта шибана икономика, почна да усеща дисбаланса между мангизите в оборот и активите зад тях. Та, този гражданин не е обвързан с никва идеология, още по-малко с комунистическата. Да не би вечер в къщи да са си пеели "На крак, о парии презрени!"? Къв комунизъм? Келепира! И служенето на Келепира няма идеологическа окраска, а психологическа, духовна и интелектуална. За Келепира е готов на всичко - няма майка, баща, баба и дядо, кака и бате. Но той некъв единичен случай ли е? Я се огледайте около себе си, и без да се обиждате - погледнете се в огледалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз се обиждам,

    03 Юли 2023 18:57ч.

    майка ми би се обидила, жена ми също. Но познавам много, които не биха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Павлик Морозов

    03 Юли 2023 17:16ч.

    Тоя вече изгуби изборите. На втория кръг сички червени ще гласуват за кандидата на ГЕРБ. И пак ще имаме гербав кмет. Много прости тия от Промяната ДБ. Много!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Урко

    03 Юли 2023 17:21ч.

    Това е програмирана загуба. Среди в ПП работят за ГЕРБ, раздухвайки антикомунизъм и реваншизъм и мобилизирайки лявото, което се пали само при заплаха от репресии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кметът на Район "Студентски": Моят вербовчик се казваше Павел Терзиев, отказах да стана доносник

    03 Юли 2023 17:45ч.

    https://tribune.bg/bg/politika/petko-goranov-kmet-na-rayon-st/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако всички министри бяха като Кирил Петков, България щеше да е друга. - Умен Радев 2021

    03 Юли 2023 17:52ч.

    Лустрация за внуците и синовете на кадрите на БКП и ДС - да съгласен съм. За самите кадри дори не е нужно, те вече са отписани. Защо мисля така ли? - защото докато кадрите са пребивали / макар и образно казано/ моите родители, техните синове и внуци са щедро подхранвани чрез възможно най-доброто - училища, информация, финанси, кредитиране, позиции и т.н.. Защото може да скачаме еднакво силно, но зависи от каква позиция ще скочиш. Защо лустрация за синовете и внуците ли - има ли още някой да пита защо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опасните връзки на Васил Терзиев с ДС (ДОКУМЕНТИ)

    03 Юли 2023 18:20ч.

    Чичото, вуйчото, таткото... И "Телерик" въобще не е започнала от "нулаъа", тръгва като част от компания, занимаваща се с продажба на военни компоненти. https://tribune.bg/bg/obshtestvo/opasnite-vrazki-na-vasil-terzi/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи