Васил Терзиев: Сглобка с ГЕРБ в София няма да има

Васил Терзиев: Сглобка с ГЕРБ в София няма да има

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сглобка с ГЕРБ в София няма да има, заяви на първата си пресконференция новият столичен кмет Васил Терзиев от ПП - ДБ.

Зам.-кметовете ще бъдат ясни следващата седмица. Нашият кандидат за председател на общинския съвет е Борис Бонев, заяви Терзиев.

Предстои трудното - да докажем, че освен да печелим избори, можем и да управляваме. Благодаря от все сърце, каза още той.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов пък посочи, че "ще трябва да се научим да правим договорки". И посочи, че трябва да се приключи с опитите "един да се опита да изяде цялата баница".

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че не е имало договорки с ГЕРБ и Борисов.

Ще водим борба срещу корупцията, злоупотребите и клиентелизма, обеща новият стопанин на "Московска" 33.

Ще бъда кмет на всички софиянци - и на тези, които ме подкрепиха и на тези, които не ме подкрепиха, заяви Терзиев. И завърши с думите, че "днес е един хубав ден".

Терзиев подчерта, че ПП - ДБ са спечелили 19 от 24-те столични райони. А също така и, че общинските съветници от ПП - ДБ са толкова, колкото общия брой на съветниците на следващите две политически сили.

"Поздравихме се с редица изпълнени обещания. Казахме, че ще се борим за кметското място, изпълнихме го, че ще се борим за ново убедително представителство сред районните кметове, постигнахме го, че ще се борим и за стабилно представителство в общинския съвет. Сега предстои да покажем, че можем да управляваме достойно и прозрачно. Всеки от нас приема победата като голяма отговорност. Можем да ви обещаем, че ще работим изключително отговорно и мотивирано тези 4 години това, което сме обещали наистина да се случи. Да видите, че може да има по-различно управление", бяха точните думи на Терзиев.

"Можем да ви обещаем, че ще работим изключително отговорно и мотивирано. Без райони втора ръка, без малки хора", каза още Терзиев. Но не спомена с кои партии в Столичния общински съвет ще работи, тъй като ПП - ДБ няма мнозинство.

"Ние вярваме в хората с големи мечти, София да бъде градът на хората с големи мечти, който ще даде възможност да се реализират. Тепърва ще се захващаме с големите неща пред нас. Имаме няколко основни принципа, винаги публичният интерес да е по-високо от всичко. Да не се вземат решения в изолация, а всички заинтересовани страни да намерят правилното решение. Трето, важно е активната комуникация и след изборите. Искаме хората да повярват, че общината е техен партньор и защитава техния интерес", подчерта Терзиев.

"Трябва да е ясно, че парите на софиянци отиват по предназначение. Ще бъда кмет на всички софиянци и тези, които ме подкрепиха, и тези, които не ме подкрепиха", каза още Васил Терзиев.

"Големи благодарности към всеки един човек, който ми гласува доверие. Всеки един от вас е причината ние да бъдем оптимисти, че София я чакат по-добри времена", каза още Васил Терзиев.

 

Васил Терзиев застана пред медиите в централата на ДСБ заедно с първия в листата на ПП-ДБ и "Спаси София" Борис Бонев, както и с лидерите на формациите, които го подкрепиха - Христо Иванов, Кирил Петков, Владислав Панев и ген. Атанас Атанасов.

"Промяната е бавна, но от днес е необратим процес. Няма кмет, който да разчита от днес нататък на феодална зависимост. Няма кътче в България, което оттук нататък да бъде гарантирано. Благодаря на целия отбор", каза съпредседателят на ПП Кирил Петков, който пръв взе думата.

Кирил Петков благодари на момиче от щаба на ПП-ДБ, прието в болница от изтощение.

"Искам да благодаря на всички, които повярваха, че бъдещето на техния град зависи от самите тях. Промяната е бавна, но от днес е необратим процес. Няма кътче в България, което оттук нататък да бъде гарантирано. Всеки кмет трябва да работи, ако иска да остане на власт", продължи съпредседателят на ПП.

"Случи се политическо земетресение в България. След 18 години столицата ще се управлява по нов, прозрачен, честен, мотивиран и амбициозен начин. Това е разгромна победа над досегашния модел. Гражданите на София възложиха на нашето обединение огромната отговорност да променим София през следващите 4 години. Нямаме намерение да делим София", каза Борис Бонев от "Спаси София".

"Нямаме никакво намерение да делим София. Искаме да бъдем отборът, който ще управлява София", продължи Бонев, намеквайки, че компромиси с други политически сили няма да има.

"Най-важната и тежка битка и победа беше в София", заяви Атанас Атанасов от "Демократична България".

По думите му недоверието в институциите е една от основните причини за ниската избирателна активност.

"Една от причините е скандалът с машините", подчерта Атанасов.

Той поясни, че трябва да се потърси отговорност на тези, които са сътворили скандала с машинния вот.

Христо Иванов коментира изказването на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който постави под въпрос бъдещето на некоалиционното управление.

"Ние взимаме решенията си с общия разум на коалицията ПП-ДБ и това, че в България в момента има управление и че все пак не се намираме в продължението на парламентарната криза, която до преди няколко месеца сериозно бележеше развитието на страната ни, е въпрос на разум и отговорност на цялата ни коалиция. Тук въпросът е - има ли разум насреща, защото всички може да употребяваме прилагателни, всички можем да използваме обвинения. Въпросът е дали избираме този режим? Или избираме да продължим да носим тази отговорност пред страната. Резултатите във всичките им измерения показват, че тази отговорност носи негативи и цена се плаща, видимо се плаща и колегите от ГЕРБ също плащат. Режимът на говорене на г-н Борисов ясно го показва това нещо. Въпросът е каква е алтернативата - да хвърлим страната в продължение на парламентарната криза - до кога и за какво? Ще видим какво решение ще вземе ГЕРБ. Не очаквайте от нас да почнем в същия тон да заплашваме, да лашкаме и да дестабилизираме страната. Нека да е ясно, че когато има алтернатива и отговорен път към това да се излезе в едно по-добро управление, ние решително ще го направим. За момента не виждам отговорна алтернатива, на която може да се заложи", каза Христо Иванов.

Източник: epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Поручик Ржевски

    06 Ное 2023 14:21ч.

    Мамин златен, едва ли имаш идея къде си попаднал. Като вземете 60% от гласовете, тогава си отваряй широко устата. Бойко ще те качи на един орган и ще те разхожда сега като пръскачка из лозе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На твоя Бойко му се е дръпнало лайното

    06 Ное 2023 14:30ч.

    Щото много добре знае, че една партия тръгва да зачезва кат загуби столицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    06 Ное 2023 14:49ч.

    Вземи единия, удари другия! Не разбрах, че мнозинството българи ги ненавижда и не ги иска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Ное 2023 14:26ч.

    Умнокрасивите власт неделят. Всичко или нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Ное 2023 14:27ч.

    ППДБ плюс Възраждане имат 31 съветника! Точно за мнозинство. Ахаха.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изрожденците разбраха, че власт няма да видят,

    06 Ное 2023 14:32ч.

    Но затова пък могат да се продадат изгодно. Както едно време правеше Волен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само минавам

    06 Ное 2023 14:36ч.

    В крайна сметка идеалите не са това което бяха по времето на развития социализъм на който пасторални картинки рисува Костадинов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    06 Ное 2023 14:35ч.

    Значи ще има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    06 Ное 2023 14:36ч.

    Чистото ни" въздвижение" по пътят на "404".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига си повтарял едно и също кат

    06 Ное 2023 15:49ч.

    Развален грамофон, бе. Вашия път е към Орландовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Научи си

    06 Ное 2023 16:56ч.

    писмеността, за мисленето ти е вече късно, 15:49 !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига си повтарял едно и също кат

    06 Ное 2023 18:36ч.

    Ако бях гей щеше да ме е срам от Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Ное 2023 14:36ч.

    Еййй, каква радост... ДС и ДБ най-накрая се събраха ? а пеефски им главен ментор ? Поздрави на демократичната опшнуст в София ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смислов

    06 Ное 2023 14:38ч.

    Държавната собственост е анахронизъм за остатъците от Държавна сигурност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кандидат за кмет на Дупница подкрепен от Възраждане

    06 Ное 2023 14:39ч.

    Измамата им е Мамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ

    06 Ное 2023 14:46ч.

    Ненапразно вчера Кирил Петков беше с разкопчан цип. Може да се е връщал от централата на Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hmmm

    06 Ное 2023 18:40ч.

    Г-жо Мария, Възраждане не са подкрепили Григорова, понеже се обидили... А имат претенции да управляват в името на благото на другите, а не заради собственото си его. След първоначалната подкрепа, след като Шиши публично се скара, Боко се врътна, а в същия ден Костадинов и Възраждане подеха активна анти-Ваня кампания, макар придружена с перфидния призив към симпатизантите им, че нямало за кого да гласуват. Този синхрон изобщо НЕ е съмнителен и изобщо НЕ повлия на крайния резултат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щастливото семейство

    06 Ное 2023 14:47ч.

    на снимката са много смешни. Надявам се скоро да ги пренасочим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И никакви решения

    06 Ное 2023 14:53ч.

    в изолация. Трябва да има баница за всички, както чистосърдечно се изразява Ристю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    06 Ное 2023 14:48ч.

    едно зависимо, сбъркано пе..сче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    06 Ное 2023 14:50ч.

    Пак ли бе, измисленяци ??!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинат

    06 Ное 2023 14:55ч.

    общият им знменател е причината, тези сбърканите да бъдат тупнати от посолствоТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е Дачков

    06 Ное 2023 14:58ч.

    да пусне една тема за наближаващите парламентарни избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    06 Ное 2023 15:01ч.

    ПП-ДБ да не се радват, че имат кмет на София. Новия кмет е ренегат. Сега така, утре кой знае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде Шоплука

    06 Ное 2023 15:27ч.

    Честит ви кмет! Вие го заслужавате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • овчакупелска овца

    06 Ное 2023 15:30ч.

    ...сега ще видим... ако тръгне спреният строеж до бл.29 в овча купел две, това ще означава ли, че "винаги публичният интерес е по-високо от всичко"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни приказки

    06 Ное 2023 15:31ч.

    На изпразнени хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    06 Ное 2023 15:39ч.

    При Терзиев няма да има сглобка, ще има тропоска и гоблени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко гласува за вас с отвращение

    06 Ное 2023 15:40ч.

    Вие се сглобете с него с отвращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам видя

    06 Ное 2023 15:42ч.

    навсякъде в София небостъргачи. Плътно. Да ми се напълни душата и те да са доволни, че са най-, най- . Щото все се съмняват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре е някои хора да се замисля.т,

    06 Ное 2023 15:46ч.

    Столицата става предмет на омраза и подигравка. Наближаваме критична точка. а танцьорите дремят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, определено тежест някаква в гърдите!

    06 Ное 2023 15:48ч.

    Но и това ще мине!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде са овациите на привържениците на победителите?

    06 Ное 2023 15:48ч.

    Тишина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрах само...

    06 Ное 2023 16:19ч.

    Тоз благодари ли на сглобения с отвращението, че издигна неизбираем хекимян за кмет на столИцата?! На Коста Възрожденеца за неизречената подкрепа? На Корнелия, че работеше срещу кандидатката дето й дръпнА умиращата партия напред? На кого благодариш бе боклук соросоиден. Не на мен тея! Ай Борис Бонев-Проекта и той да зинва за власт. Не го виждам след работягата Георгиев, ама то има ли значение... Честито и на всички негласували в София, браво! Все тъй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да разсъдим трезво,

    06 Ное 2023 16:37ч.

    доколкото е възможно. Всички тарикати по нещо сгрешиха. Пък виновни били негласувалите. Нека умните ни депутати кажат колко е допустимият минимален процент гласували. Като ги мързи да ровят книгите, да копират директно без губене на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    06 Ное 2023 17:02ч.

    Въобще! Самно ще обслужвате интересите на престъпниците и боко тиквата! Иначе, никаква слобка, стига да има тъпанари да ви се вържат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи