Васил Терзиев: Паметникът на съветската армия трябва да се махне, но няма как да стане веднага

Васил Терзиев: Паметникът на съветската армия трябва да се махне, но няма как да стане веднага

Васил Терзиев, кандидат за кмет на София от ПП-ДБ във Фейсбук:

Колкото и мнения да има относно съдбата на Паметника на Съветската армия в София, моята лична позиция е категорична - той принадлежи единствено на Музея на социалистическото изкуство, където трябва да продължи живота си като част от учебната програма по история.

Колкото и палаткови лагери в негова защита да бъдат организирани отпред, истината е една и тя трябва да се знае от всички български граждани - този паметник символизира една историческа неистина. Тя много добре е показана във филма на професор Евелина Келбечева „Второто освобождение“. Филмът ясно показва защо този паметник няма място тук и е символ на съветската пропаганда, която е в противовес на това, към което по-модерна България се стреми - свобода, достоен живот и европейско бъдеще. Дискусията за мястото на паметника е полезна, тъй като дава възможност темата за историческото съветско влияние върху политическия и обществен живот в България да бъде достоверно представена на поколенията. Но темата къде е мястото на този паметник не би трябвало да седи на дневен ред - монументът няма място в центъра на София.

Оттук следват няколко въпроса: как и кога да бъде преместен Паметникът на Съветската армия, а също и какво да се случи с освободения от паметника терен (който най-накрая ще бъде наистина свободен) в Княжеската градина?

По първия въпрос - колкото и да ми се иска конструкцията да бъде премахната още утре, се налага да се съобразим с техническите изисквания за тази операция. От една страна, тя трябва да бъде осъществена възможно най-скоро, от друга - да е максимално безопасна. Може би много хора не си дават сметка, но този паметник реално представлява тонове бетон и метал, които трябва да бъдат премахнати по сигурен начин, така че никой да не пострада. Затова думата е на експертите. Наложително е конструкцията да бъде изследвана, за да е ясна действителната ситуация. Ако тя заплашва физическата безопасност на гражданите, паметникът трябва да бъде осигурен по подходящ начин и последващите стъпки към премахването му да бъдат експертно планирани.

По втория въпрос - относно терена около бъдещия бивш паметник, решението ще бъде взето от всички граждани на столицата. Това място трябва да е част от българската историческа памет, а конкретният му вид следва да е резултат от широка обществена дискусия сред столичани. Какво искаме да видим там, какво си представяме да правим в това пространство - ще кажем всички ние.

Ще организирам и допитване до управата на други красиви европейски градове, които също са премахнали съветски символи от градската си среда, за да разберем в какво са превърнали освободените терени след това и какво символизират те в настоящия момент.

Това са важни за мен теми, защото съм убеден, че обществената инфраструктура, паметници, символи и среда трябва да бъдат подлагани на обсъждане и от граждани, и от експерти, за да имаме шанс да живеем в модерен град, но пазещ историята си град.

Сега имаме шанс да сложим началото на този процес с едно отдавна отлагано решение, което ще даде тласък да върнем естествената красота на тази част от Княжеската градина - такава, каквато я помнят по-възрастните жители на столицата, каквато я гледаме на избелелите снимки на стара София и в каквато искаме да отглеждаме децата си.

 

Коментари

  • Не, Терзиев Паметникът на съветската армия НЕ Е паметник на социалистическото изкуство!

    14 Авг 2023 17:54ч.

    1. Благодарение на този Паметник на Съветската армия, който е и Паметник на Българската армия - си се родил ти, приятелю Васил Терзиев. 2. Никакво социалистическо изкуство тук няма - има ИСТОРИЯ, благодарение, на която днес имаме Тракия и Родопите - тези територии щяха да са на Гърция, ако не беше Паметника на Съветската армия! ........... Два аргумента, срещу които нямате нищо за да разрушавате, за вас се отнася, за преформатираните към изкривяване на Истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Авг 2023 14:54ч. 1. Благодарение на този Паметник на Съветската армия, който е и Паметник на Българската армия - си се родил ти, приятелю Васил Терзиев.

    14 Авг 2023 18:54ч.

    Ми, да, буквално! Може би нямаше да го има физически и със сигурност фирмено, не ли? Успехът на фамилията е донесен на щиковете на Работническо-селската Червена армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И си тръгнал на училище в САЩ, където баща му работил под прикритие в посолството на България

    14 Авг 2023 21:51ч.

    Бащата Александър Терзиев е работил в Първо главно управление на ДС и е работил под прикритие в посолството ни в САЩ, където синът му е тръгнал на училище. (В.Терзиев, р.09.06.1978 г.) !Твърди се, че след промените бащата се е преориентирал и е започнал да работи за САЩ. ........... https://epicenter.bg/article/PP-DB-obyavyava-kandidaturata-si-za-kmet-na-Sofiya/319227/2/0 ....... И да тръгне на училище в САЩ през 1985 г., благодарение на ПСА, факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Авг 2023 22:03ч.

    В потвърждение на по-горе споменатите исторически факти само да припомня, че Гърция е искала да се премести границата ни по билото на Стара планина, но след като разбрали, че това няма как да стане са " исканията си "намаалили" претенциите си само до Пловдив! Претенциите им за репарации прдизвиквали смях в залата, защото се изреждали и такива щети, като счупено колело от каруца! Благодарение на защитата на България от СССР ние не сме орязани териториално (в речите си Вячеслав Молотов и Андрей Вишински защитават твърдо териториалната цялост на Родината ни), като се изтъква участиоето на нашата армия в последния етап на Втората Световна война! Изкам да припомня на жълтопаветната сган и още една посробност. Техния любимец пияницата Унстън Чърчил настоява България да бъде окупирана от турска армия, защото англичаните и американците нямали възможност да отделят толкова войска. На това остро се противопоставя пак СССР и ни обявява война и войските му преминават р. Дунав. Благодарение на тази "окупация", която продължила 3 години, след което съветската армия се изтеглила, като е оставила голямя част от въоръжението си на българскаата войска, днес не сме турска провинция! Затова Руската армия може спокойно да се каже, че ние е двоен Освободител от турско робство! Ако не беше тя, турската войска щеше да влезе в Бълггария и едва ли щеше да се изтегли и до ден днешен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    14 Авг 2023 17:55ч.

    Кой се интересува от позицията на един, препикал паметта на дедите си и изживяващ се като демократ над демократите?! За Ваше сведение Паметникът на Съветската армия е защитен от: Европейската културна конвенция от 1954 г., Европейската харта за архитектурно наследство на Европа от 1975 г., Закона за българското авторското право и сродните му права, Резолюциите на ООН от 2008 г. и 2009 г. за защита на паметниците по повод Втората световна война. Този паметник е на хората, които победиха фашизма в Европа. Това е антифашистки паметник. Такъв паметник има в центъра на Виена и в редица други градове, но никой не си помисля да ги руши или мести, за да докаже на колко е велик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Авг 2023 21:38ч.

    Този майцепродавец и отцепродавец не разбра ли вече, че е загубил изборите преди да се кандидатира още наглеца му с наглец! Такива са най-долния човешки материал! Такива са основно всички жълтопаветници! Винаги са с тези, които са на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Авг 2023 17:57ч.

    това означава всички паметници и плочи да се премахнат и съберат в музеи а във виена ще си стои в центъра на града хаиде да видим сега репресираните къде ще си поставят техния паметник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Авг 2023 14:57ч. това означава всички паметници и плочи да се премахнат и съберат в музеи

    14 Авг 2023 18:57ч.

    Това значи, че из българските запуснати гробищни паркове трябва да плъзнат глутници от демократични хунвейбини и да разрушават къде що има паметна надгробна плоча с петолъчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тотя

    14 Авг 2023 19:42ч.

    Бабе, май не си ходила във Виена. В центъра се намира катедралата св. Стефан, а техния Моча е на майната си. Да не говорим, че няма съветски шмайзер развян над целия град. Но това е нормално, ние винаги широко се дупим на големия брат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости, шпагинът е на гърдите на войника

    14 Авг 2023 20:57ч.

    и никъде не е местен след издигането през 1945. Вижте снимките от википедия https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_War_Memorial_(Vienna)#/media/File:Wien_-_Heldendenkmal_der_Roten_Armee.JPG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тотя, ти във Виена бил ли си?( И то не само на шопинг в Хума...)

    14 Авг 2023 23:18ч.

    "Руският паметник", както му казват, се намира в 3-ти бецирк. Центровете на големите градове не са точки в пространството, в които има само една сграда или паметник. Все едно да кажеш, че Бобур е на майната си в Париж. В същата зона (бецирк) между другото е и двирецът Белведере (а и други Виенски забележителности), но това вероятно не те интересува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    14 Авг 2023 17:58ч.

    Няма да е лесно, необходими са комбинирани взривно демонтажни работи с изкоп на дълбочина, но това не е причина за отлагане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проклятието на Зеленски

    14 Авг 2023 19:44ч.

    Евгени Бакърджиев разруши мавзолея на Г.Димитров и по-късно имА възможност да се пресели при него. Паметникът не е на Софиянци ,а на всички Българи.За да го има или не ,ще решават всички ,а не шепа бесни Софийски неофашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    14 Авг 2023 20:53ч.

    Загрозява ми гледката като седна на служебен обяд в Естерхази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Авг 2023 17:59ч.

    Поредният жалък опит да доказва евроатлантическата си принадлежност през погазване, оскверняване и демонтиране на българската история! Който няма състоятелни аргументи за настоящето и виждане за бъдещето започва да се бори с паметниците, предлага прекръстване на улици и др. безумия. Жалко е, че не може да се видите през очите на мнозинството българи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    14 Авг 2023 18:01ч.

    Абе, малоумник, първо се информирай кои са "други красиви европейски градове, които също са премахнали съветски символи от градската си среда" и тогава се прави на умен! Нямаме нужда от "светлия" пример на фашистка Украйна, която онзи ден демонтира сърпа и чука от монумента "Майка Украйна". Тук фашизъм няма да поуснем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    14 Авг 2023 18:02ч.

    Може би Васко е добре да махне собствената си тъпа глава, вместо паметника?!? Васко смешникът, който се изплю на рода си за кинти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Nick

    14 Авг 2023 18:02ч.

    Трети поколение комуняшки изрод, заграбил парички чрез службите бил против комунистическите паметници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    14 Авг 2023 18:03ч.

    По - жалко нещо от червения шумкарин е само синият шумкарин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    14 Авг 2023 18:07ч.

    След като са избили няколко хиляди софиянци с бомбардировки, в края на войната, възгледите на нашите американски и английски приятели са били, че на България, като губеща страна във войната, трябва да бъде отнета около 75% от територията и раздадена на съседни страни. Чърчил е виждал България като картофено поле, с размерите на Софийска област. Затова Съветската армия влиза по спешност и фактически спасява територията на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безродник

    14 Авг 2023 18:09ч.

    А надгробната плоча на дядо си ще махне ли? Що за безморално и продажно същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    14 Авг 2023 18:09ч.

    Ако не беше Съветската армия в чиято чест е издигнат този паметник, дядо ти и татко ти нямаше да са по върховете на държавните органи и ти другарю, заедно с цялата демократична умнокрасива тълпа, нямаше да можете да бъдете богопомазани 45 години. Но както казват много по умпите от нас - Който забравя миналото, няма бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПапУрко

    14 Авг 2023 18:09ч.

    Този е копие на всички от неговото родо дърво. Ние сме със вас, които сте на власТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо занимавате хората

    14 Авг 2023 18:10ч.

    с тоя тъпан дни наред? Пардон! Кой от страната се интересува кого ще чучнат шопите за кмет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    14 Авг 2023 18:27ч.

    За да не го изберат софетата за кмет.Него или някой подобен на него.Само че софетата си изгубиха разума,в тях има само злоба,омраза,завист,егоизъм и алчност.И увереността,че всички са длъжни да им осигурят охолен живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветник

    14 Авг 2023 18:51ч.

    Нито един грях не ни е чужд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    14 Авг 2023 18:11ч.

    "По втория въпрос - относно терена около бъдещия бивш паметник, решението ще бъде взето от всички граждани на столицата. " - ако гражданите гласуват да се върне ПСА, какво става с 1-я въпрос? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веронин

    14 Авг 2023 18:12ч.

    Васко Маслото дали е питал дедо си дали е съгласен? Като се има предвид, че същия дедо е служил на репресивния съветски режим и е издевателствал над войници, официери и граждани. Васко, дедо ти ще те шкурка с едра шкурка по дупето, малкия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конан

    14 Авг 2023 18:19ч.

    Тоя дебил е равен по дебилство на Про100Кирчо. Ако дядовците му бяха живи, щяха първо да го шамарят, после директно да го пратят в Белене. Явно нялой, някъде му е направил предложение на което не може да се откаже и наш'то момченце е станал първи еврак за една вечер. както Буци си смени религията за буквално 8 часа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Авг 2023 18:49ч.

    По-зле е тоя, целия е в говна, ама протяга ръка и докато се изказва, устата му се пълни ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    14 Авг 2023 18:24ч.

    Съревнованието кой най-много иска да бутне Паметника ми припомни текста на една песен на Щурците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Авг 2023 18:24ч.

    Ако не са били нашите пари, дето са оперирали с тех дедо, тати и мама, би видел ти бизнес и кандидатура

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Джендар

    14 Авг 2023 18:25ч.

    Цървул

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя посерко. ...

    14 Авг 2023 18:38ч.

    И тоя посерко почна да "маха".Талибан бе!Били в Афганистан талибаните. ....Ей го, на колониална почва. Че и кмет иска да става.Вчерашно лайно .Що не махнеш паметника на англоамериканските пилоти убийци бе, талибане !С тия говеда колонията е окончателно погребана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    14 Авг 2023 18:38ч.

    Вместо да изкарвате пари от построеното, ще давате пари за да го унищожите. Въртят ми се в главата едни 10 млн., заедно с облагородяване на мястото. Апропо какво стана с възстановяване паметните плочи на загиналите "шопи" от Първа пехотна Софийска дивизия пред НДК? Там яко мълчите. Явно не е удобно да демонстрирате патриотизъм. Цървули !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Авг 2023 18:47ч.

    Абе всеки нещастен евнух ли ще се упражнява върху българският паметник бе???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Авг 2023 18:47ч.

    И аз съм категоричен - всички подлоги трябва да лежите в затвора, за престъпления срещу държавата, обслужване на чужди интереси и предателство! БОКЛУК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато скрият безвремието във времеубежище...

    14 Авг 2023 18:55ч.

    ...се появяват простобойко, простокиро и простоваско. "Капути и тъпаци". Моля, не убивайте цитиращият. Все пак това не е обида, а език на любовта, част от речника на демократа и нормален изказ на интелектуалстващите създатели на забранителни списъци. Крайно време е да се издаде "Инвентарна книга на евроатлантизма" - за времето, когато е безвремие, скрито във времеубежище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Авг 2023 18:59ч.

    Този е готов да се откаже дори от своята националност,за да постигне някои свои намерения.Василе,чети внимателно,ти кмет на София няма да станеш,защото надделява предателското в характера ти.И днес не знаем,кой предаде В.Левски и кой уби Хр. Ботев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възмутен

    14 Авг 2023 19:01ч.

    Я марш в Египет да димонтираш пирамидити, а после в Индия - да бутниш Тадж Махал. Големи демократи се извъдихте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибатибуклука брато !

    14 Авг 2023 19:03ч.

    Това туре, десарче до мозъка на костите, генетично десарче - иима наглостта да ни учи на "История" и на Морал . ... Има ли дъно човешкото падение ? Терзиев - ти си бездънен, няма такава наглост !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Червената армия е армия победителка ,освободила Европа от нацизма.

    14 Авг 2023 19:07ч.

    Жертвите на СССР през втората световна война с нацистка Германия са около 27 милиона човека. Червената армия е е армия победителка избавила Европа от нацизма. България като верен съюзник на хитлеристка Германия не е призната и до днес като съвоюваща държава срещу нацизма. България дължи оставането си в днешните граници именно на тази червена армия ,както и на хилядите жертви дадени от българите във войната срещу нацизма. В днешна Германия има 16 паметника на червената армия и нито един не е разрушен. Премахването на паметника означава реабилитация на нацизма и е гавра с българската история и хилядите жертви дадени от българите във втората световна война. В центъра на София имаше паметник на българите загинали във войните и на монумента бяха изписани имената на загиналите войници,офицери и сержанти. Успяха и него да разрушат и днес тези българи са забравени. В случай,че България разруши този паметник ще направи още една крачка към разрушаване на своята държавност и самоликвидация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А някой попита ли Европа

    14 Авг 2023 19:12ч.

    Дали наистина е искала да се освободи от нацизма и хитлерофашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Авг 2023 19:15ч.

    До Митето 14 Авг 2023 15:27ч. Мите, колко пъти да ти напиша, че т.нар. жълтопаветни софета са от селата, поне 95 на сто!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременният

    14 Авг 2023 20:00ч.

    Христофор Петрович Белокровский. Новоизлюпеното жълтопаветно говедо да провери у гугъла що за стока е визираният от мен персонаж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    14 Авг 2023 20:12ч.

    Това, че маминото детенце Николчо тоест Василчо е направило някое и друго милионче с помощта на уж само двете си ръце и няколко бюра, не означава, че останалите се интересуват от мнението му. Нито ще стане кмет, нито ще остане българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    14 Авг 2023 20:27ч.

    махъми 3-и.махъми Мо4ъ и после какви чикии ште бичиме. момчето и Ко го блъска шизофриниятъ. има пари,но в леглото издиша. там е проблемъ на жълтопаветнътъ бръмчилкъ. bg пътува въ небитието. народ отъ сееелЕне,които евават майчин езеик. само полуидиоти са спосбни да мразят майчино мляко. тъпанари сме,както викът отсрештъ "братята" : тааааатари.,чудовштъ сме. неспасями сме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Германска направа

    14 Авг 2023 20:43ч.

    Паметникът на Червената Армия в Парк Трептов, Берлин. https://www.berlin.de/sehenswuerdigkeiten/3561331-3558930-sowjetisches-ehrenmal.html Това е най-големият паметник на падналите съветски войни в Германия. Има един "дефект" - солдатът държи меч, а не шмайзер, както е в София. Вероятно това е причината да си стои там. И понеже вероятно ще се намерят познавачи на Берлин, които ще кажат, че Трептов Парк е на територията на Източен Берлин, ерго това е мръсна комунистическа работа и пропаганда, ето да видите, че паметник на Съветската Армия на паднали във Втората Световна Война съветски войници има и в Тиергартен, което е на територията на "Западен" Берлин - https://www.berlin.de/sehenswuerdigkeiten/3561689-3558930-sowjetisches-ehrenmal-tiergarten.html Следвайте линковете и разгледайте повече снимки на паметниците. При втория паметник има и танк Т-34! Някакво идиотче коментира, че в София красноармеецът държал в ръце автомат, пък и го размахвал наглецът, та да обърна внимание, че нана втория паметник в Берлин солдатът е с винтовката си на рамо. Джендър дегенератите да си запишат - на война ВОНИЦИТЕ ХОДЯТ с ОРЪЖИЕ, а не с джойстик! Терзиев, безумецо, изчезни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С джойстик ще се управляват

    14 Авг 2023 20:55ч.

    машините, които ще го дораздробят и натоварят на самосвалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отсортиране на боклука от соросоиден тип

    14 Авг 2023 21:11ч.

    Бесней в простотията и безсилието си, безумен боклук 17,55! Има една привидно техническа грешка, която по някакв специфичен начин подсказва действителните намерения на терзиевци и техните поддръжници. Всички модерни идотчета сте напълно неадекватни, нямате понятийно мислене и сте пълни формалисти, без реален житейски опит. Боклукът от 17,55 дори вече е разработил проектоплан за логистиката на процеса, но по най-идиотския начин се е издал за действителните си намерения! Още не вдяваш, нали, идиотче! Самосвали се ползват за насипни товари, които просто се изсипват - на пода, в бункери, на земята, по насипи и т.н. Схващаш ли бе, идиотче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Авг 2023 21:34ч.

    До жълтопаветния олигофрен от 17:55. Глупако, може с машини да го разрушите, но после ще се наложи собственоръчно да го сглобявате и монтирате на мястото му! Няма да ви предоставим машини за да се потрудите с двете си ръце та дано разберете, как се добиват благата! Те не идват с грандове от Посолството, както ви се струва, че става!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В старческия дом

    14 Авг 2023 22:18ч.

    направете макет, да си уплътните безцелното време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 42 рубладжии писали по темата

    14 Авг 2023 20:50ч.

    А пред Моча 5 плажни заслона в които няма никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда

    14 Авг 2023 22:11ч.

    Вождовете ви страх ги тресе, затова ви заглавичкват. Накрая вие ентусиазираните платени с грантове идиоти ще пострадате повече от тях. Винаги така става. Четете историята, идиоти. Тя е наука

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Авг 2023 21:10ч.

    стига вече това момче загуби изборите да влиза следващия да видим неговия дедо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    14 Авг 2023 21:11ч.

    Доклад на дядо му за Чехия, беше критичен, отчиташе допуснати грешки. Но бащата вероятно и внука имат пристрастяване към всичко американско...! Не звучи сериозно. Нищо чудно да се кандидатира и за президент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терзиев, тайно ти казваме как се става кмет с бутане!

    14 Авг 2023 22:00ч.

    Що да бутате паметник на армия, която не съществува от 1991 г.! Пък и днес Русия, а преди СССР Съветския съюз - НЕ СА СТОРИЛИ НИЩО ЛОШО НА ФАМИЛИЯТА ТИ, тоест нямаш никакво основание да го мразите ПСА и да го местите. Бутате паметник на армия, която не съществува, ми кво ви пречи........... Обачеееее, я идете та бутнете ПАРК ХОТЕЛ МОСКВА и като го разрушите, ще имате як предизборен лозунг: РАЗРУШИХМЕ МОСКВА! И ще си голям победител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Български гражданин

    14 Авг 2023 22:15ч.

    Махайте го и си взимайте в Щатите този паметник!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха, откъде накъде ще го взимат в Щатите?

    14 Авг 2023 22:20ч.

    Това е най-българският паметник и никой, никъде няма да го мести, защото никой не казва причината - защо ТРЯБВА да се мести?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май само ти не си наясно

    14 Авг 2023 22:25ч.

    че няма да се мести никъде, а рециклира под формата на баластра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Активираха отново Терзиев за ПСА след писмо на интелектуалци

    14 Авг 2023 22:25ч.

    В сайта на СЕГА вчера пишеше, че интелектуалците (псевдобългарите) - които никой нямаше да знае ако НЕ ПИШЕХА КНИГИ СРЕЩУ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ преди 1989 г., та "интелектуалците" - Теодора Димова, Милена Фучеджиева, някакъв Тони Николов, Иглика Трифонова, Огнян Минчев, Горан Благоев и др. - зоват Денков да махне ПСА веднага, имало документи и сочат къде са и прочие от псевдобългарите.... ето тук ............ https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/intelektualci-iskat-denkov-da-ne-se-snishava-za-psa

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би

    15 Авг 2023 0:11ч.

    не сте обърнали внимание на това: "...Тя много добре е показана във филма на професор Евелина Келбечева „Второто освобождение“...." Самото споменаване на името на въпросната "професорка" вече говори много от къде черпи "познанията" си по история! Русофобията на въпросната "професорка" граничи с параноя и ако черпи човек познанията си по история от подобен източник, нищо чудно да заприлича на него... А когато е съчетано с апетит за власт, па макар и на градско ниво, нищо хубаво не може да се очаква от него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искра искрова

    15 Авг 2023 0:41ч.

    Гнусен майце продавец! Не личност, а пихтия! Просто гнида и гнусотия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоа на снимката да ходи и да

    15 Авг 2023 1:15ч.

    завърши Академията за овчари, ако има достатъчно акъл и може, вместо да се показва тук и там с амбиция да става кмет. Така ще може да възроди истинското овчарство, което дава възможността на човек да живее достоен и смислен живот, както днес по бнр консултантът на Академията за овчари Ангел Тодоров спомена. Ще бута паметници, това да не е да се прави фирма с помощта и съдействието на сатрапите от дс, които заграбиха всичко, както у нас, така и тези предприятия, които народа, въпреки комунистите, изгради извън страната? Не може с тези инфантилни мисли да се „изпере“ семейното петно оставено от родителите. А уважението към тях и българския народ може да се докаже само със смирение в черквата с ежедневни молитви в памет на пострадалите от родителите му и със строг пост (типов хляб и вода целогодишно). Опонента му пък професор и той бутач, ако го попита човек какво пък той е построил до сега в живота си, то единствения верен отговор е капитализма в сегашният му отратително корупционен вид, под крилото на неговия патрон, крадеца иван теменужката. Боже пази нашата България от тези и подобните им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онЗи

    16 Авг 2023 9:55ч.

    Има една приказка за лъжливото овчарче. След като едни псевдодемократи, чужди подлоги са те заливали с пропаганда и лъжи десетилетия, не искаш да слушаш повече нищо от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи