Васил Терзиев: Не съм се отрекъл от родителите си. "Телерик" не е получавала милион от ДС

Васил Терзиев: Не съм се отрекъл от родителите си. "Телерик" не е получавала милион от ДС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: "Телерик" на Васил Терзиев започва като дъщерна фирма на ДС. Първият му милион също е от ДС (документи)

"Знаех, че семейството ми ще бъде тема. Затова още в началото споделих с партиите, за да преценим заедно дали това представлява непреодолим риск. Да се претегли какво съм постигнал аз като човек, в какво вярвам, какво мога да дам в тази кампания. И какво седи като теми, които могат да се експлоатират. Нищо изненадващо няма. Това е модел, който и в други кампании сме го виждали развит, където се минава към очерняне на кандидата. Разделяй и владей".  

Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Васил Терзиев, кандидат за кмет на София на ПП- ДБ и "Спаси София", подкрепен от гражданската инициатива "Екипът на София", във връзка с принадлежността на баща му и дядо му към Държавна сигурност.

Терзиев определи като изключително грозна и неотиваща на един президент репликата на Румен Радев, че "човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си":

"Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините като човек, който "предава" родината си? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди - индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си?". 

Той подчерта, че приемайки да бъде кандидат за кмет, се е съгласил да бъде обект на обществени обсъждания:

"С темата за ДС разговорът се измества от тези, които са организирали по-голямата част от прехода и са зад системата, която искаме да променим. Аз съм привърженик да се реши този проблем генерално, а не избирателно. Да се намери начин да бъдат отворени досиетата и това да спре да бъде начин, по който се прави политика. Да бъдат по-широко отворени, за да не могат да се използват като оръжие".

Не сме получили ДС милион и не сме връщали ДС милион, категоричен беше Терзиев и уточни:

"Нямаме никакви ангажименти и отговорности към подобни структури. Ние започнахме като част от "Кимкооп", защото не искахме да регистрираме фирма. Единствените пари, с които тази дейност, която прерасна в "Телерик", са спестявания от заплати на Светозар, Бойко, Христо и мен. Компанията е финансирана единствено от средства на клиенти, които са купували от нас продукти".

Васил Терзиев изрази очакване, че с издигането на кандидатурата на Вили Лилков атаките към него няма да престанат.

Васил Терзиев коментира и предложението на ПП-ДБ за конституционна промяна, ограничаваща кметовете до два управленски мандата:

"Аз много вярвам в мандатността. Привърженик съм на това да бъде максимално три мандата, а не два, за да има достатъчно време да се реализират и много големи проекти".

Терзиев подчерта, че ГЕРБ е политическият опонент на формацията, която го подкрепя в София, независимо от това, че ПП-ДБ са партньори с ГЕРБ в управлението на страната.

"В София са инвестирани много пари, с които е можело да бъде постигнато много повече и много по-качествено. Г-жа Йорданка Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до много неща, които се вършат на парче. Не си е поела отговорността, за да ръководи Общината", коментира той.

По думите му при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ. 

Интервюто на Силвия Великова с Васил Терзиев в предаването "Политически НЕкоректно" можете да чуете тук.

Източник: БНР

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    23 Юли 2023 18:00ч.

    И сигурно не си соросоид еничар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Юли 2023 15:00ч. И сигурно не си соросоид еничар.

    23 Юли 2023 18:42ч.

    Естествено, че кога Американският в Благоевград е произвеждал соросоидасти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арни

    23 Юли 2023 19:07ч.

    Давай ТЕРЗИ от десе, с тебе сме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бсп за кмет на софия

    23 Юли 2023 20:08ч.

    Да сложим Тодор Славков, и той не е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодор изглежда твърде умен за това, но виж...

    23 Юли 2023 20:46ч.

    ...Таков ще глътне куката като нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя тип нагледно демонстрира

    23 Юли 2023 18:00ч.

    поговорката : гузен ,негонен бяга!Жалко падение за родители и познати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Среден 3

    23 Юли 2023 18:03ч.

    Моите уважения, но Великова се разтапя в това интервю. А момчето няма дух, с който да увлече някого, освен ДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    23 Юли 2023 18:22ч.

    Щеше ли Виза Недялкова да я знаем и мъжът и децата й, ако ако не бе от живковата номенклатура нейният баща и не се беше сменила системата. И известни и богати. Ако живковистите бяха оставили социализмът да го има още, то техните деца щяха да са неизвестни и само с вилата на баща си. Ето защо бащите им спасиха децата си от тази черна прокоба, и смениха системата - ограбвайки народът си ставайки служители на ЦРУ и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    23 Юли 2023 18:45ч.

    Използвали името на фирмата и клиентите, обаче почнали от нулата. Не искали да регистрират фирма. Интересно, ако бяха започнали като Телериг и без да имат връзките, какво щеше да е развитието им. Да не ни разправя глупотевини. Защото и ние пушим Марлборо и ядем бонбонки тик-так, както се казваше в един български филм. Комунистическият режим бил престъпен, а роднините му не били престъпници, като ръководни дейци в ДС. И се отказва от комунистическия режим, а от родителите си - не. Сущий антикомунистически светец. И какво разбира от управление на град, което също е сериозен недостатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    23 Юли 2023 18:48ч.

    Хем не се отричал, хем осъждал режима (сиреч родата) като престъпен. Типичен демагог-жълтопаветник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОГАТО ТЕ СА НА ВЛАСТ

    23 Юли 2023 20:06ч.

    нЕ си Ли, ?? на ясно?! Статуквото от живковистката номенклатура, сега, отдавна са казали - че управляващите и служителите на системата, родата им, са жертва на системата тогава, на комунизмът. Че комунизмът е зловеща система и идеология, пагубни идеи, подобно на секта, наркомания, и хазартът. А те днес избраха капитализмът, дори още преди Горбачов, но трябваше да насочат народът към западният идеал и ценности и тогава смениха системата. Та, избраха правилната система, в нея само хората са виновни, а не системата, социализмът е виновен - а не хората в управлението му. И казват, повече никаква революция, 300 години и сме като Обединеното Кралство - диаманти и злато, зелени ливади.. (Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество. Целта на културната революция е именно това: сваляне от власт на комунистическата номенклатура, превърнала се в нова буржоазия.) https://chetohche.blog.bg/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • новия Павлик Морозов

    23 Юли 2023 18:48ч.

    Новия Павлик Морозов предател на баща и йака , дядо баба род и родина. Пълен поми@р. Добре, че беше точнот той да ни открие "индиректно" работни места , кво щяхме да прави без него и "инвеститора" му. Толкова самодоволно и нахално к@пеле само комунист може да е. То обикновен разговор не може да води и аргументира но щял да ни управлява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горда българка

    23 Юли 2023 18:52ч.

    Какво дебелоочие! Документите доказват, че отрочето е било обгрижвано, напътствано и спонсорирано от ДС родителските креатури. То обаче не спира да каканиже, как е спестявало от закуски. Трябва да призная, че много подхожда на коалицията - и без това в нея е пълно с подобни нему. Обръщайки се на 180 градуса и превръщайки се в евроатлантик, каквото и да означава това, буди само насмешка и презрение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧервеноТиквеник

    23 Юли 2023 18:56ч.

    Имал два апаратмента от златните . единият над 90 кв. м. в Докторкста градинка, а другият на120 кв. м. в Младост- 1 . но иначе нямал пари да уреди фирма ???? даже били още трима души. Че колко токлкова струва да се учреди фирма бре момче????? даже единят родител-ДС директно е участвал и той като съдружник. Баси ситната история са измислили . Да бе нещо по така да ти повярваме ,ама с толкова грижовни родители , толкова ви дондуркали и теб и тоя Светльо , аайййй сиктир бре. Живи перачи и нищо повече мамини червенотиквеновчета, ама ние не сме тикви щ. Ще гласувам за всеки друг , но не за тоя позоьор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    23 Юли 2023 19:05ч.

    великова е семпла.личи ѝ че няма библиотекъ. в предаването "рееегулярну" очаствъ един г-н балев ,който онанира мозъчно съ рими. грандоман. силви когато не ѝ изнася съ слушател става сприхава.не умее да разговаря, лесно слушатели ѝ образуват нерви. мазни се съ глас. самочувствена до подмокрене. лошо води,не само съ тоъ фамозен тереликчанов. нито един ? като хората.олигавено интервю. господинъ е тихо нагъл:позволява си калташка арогантност . "казуса" си ни го пробутва с шизофренен похват .противопоставянето между антикомунисти и комунисти приключи до антикумунетъ . децата не отговарят за баштите!!! :нова опорка:хахаха. до онзи ден избори се печелехъ отъ бутикови партии. ми за маминка му што подминават. няма ли и за нея опорка(както викът жълтопаветните кумунетътъ ни откраднаха животъ:хахаха) .с две думи:тоъ пейзан си намерил водештъ и ни дроби обштествена шизофриниъ(днес на англобг езикъ ни си е Уййййййкиндъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунистическият режим е престъпен?!

    23 Юли 2023 19:35ч.

    И как е престъпен бе млади момко? Радев не можел да види какво бил направил Терзиев през годините като човек, който "предава" родината си! Той, Терзиев, бил създал хиляди работни места, десетки хиляди! А Терзиев знае ли що работни места беше създал този "престъпен комунистически режим", и що чудо построи? Това ли е профилът на "престъпен режим"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mihail Konstantinov

    23 Юли 2023 20:20ч.

    Комунистическият режим е престъпен по силата на закона за това от 2000 г. Когато бяха на власт (2005-2009) комунистите не отмениха закона. Що ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Терзиев: Не съм се отрекъл от родителите си. "Телерик" не е получавала милион от ДС

    23 Юли 2023 20:43ч.

    Телерик може да не е получил, а фирмата, от която Телерик е била ребро каква е била?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    23 Юли 2023 20:47ч.

    Един спестявал от закуски, друг от заплата и така направили милиони. И аз спестявах от закуски още в детската градина (прибирах си малко конфитюр в джобчето на престилката, което много изнервяше леличката), после от заплата, после от пенсия-като тъщата на Цв. Цветанов. Но милион така и не натрупах. И за апартамент с външен асансьор не стигат. Така стигнах до заключението, че е важно кой ти плаща заплатата, закуската или пенсията. От заплата във фирма на ДС много по-лесно се спестява милион, отколкото от заплата на железничар например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PARAGRAF22

    23 Юли 2023 23:56ч.

    Икономията е майка на мизерията ...:))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи

    23 Юли 2023 21:08ч.

    Значи документите, които видяхме за прехвърляне на едни големи суми (т.нар. "първи милион"), както и за това, че фирмата е била дъщерно дружество, са просто публикувани лъжи в архивите на държавните учреждения. Така кажи, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За кметовете макс два мандата

    23 Юли 2023 22:18ч.

    За депутатите доживот. Тъпанари. Слави, системата спря ли да ни убива, откакто влизаш и излизаш от парламента с депутати? Тази държава е превзета, и слава богу че няма да има втори Левски! Никой да не се заблуждава, че народът заслужава да бъде спасяван още веднъж. Каквото направят сегашните, това ще държат избирателите им. И без мрънкане във Фейсбук, което цели да поддържа напрежението, като и онази красавица Козила, пише за да трупа заблудени фенове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PARAGRAF22

    23 Юли 2023 23:59ч.

    Мандатност и за депутатите!!! И аз искам да крадна ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    23 Юли 2023 22:19ч.

    Класически "умнокрасив", който се мисли за по-умен от другите и смята, че оправданията му ще минат. Простата логика е, че ако някой човек смята, че даден политически режим за "престъпен", то би трябвало да смята и лицата, които доброволно са работили за каузата и най-репресивната му структура за "престъпници". Без ДС режимът щеше да е бутнат от вътрешни или външни хора, та без баща му и дядо му, "престъпният комунистически режим" щеше да убие по-малко хора. Освен това обижда труда на близките си, отдали живота си за този "режим", който е хранил и самия него. Но всичко е точно. И няма никаква логика, ако действително са били самостоятелни и не са искали/имали финансова подкрепа за "стартъпа" си, да не искат да регистрират собствена фирма. Точно обратното - напълно логично е, ако почваш нещо свое, да регистрираш своя фирма, а не да си под нечие крило.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Юли 2023 0:56ч.

    Ами тъпанарчо, щом режимът е престъпен, а баща ти и дядо ти са служили на тоя режим, значи са престъпници бе, главанак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    24 Юли 2023 1:00ч.

    Преуспелият господин. - "Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил! Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам". Смятай както си искаш копеле (аз мисля че това се отнася и за родителите ти защото те мълчат). После смятай че от 9 000 000 българи през 1989 г. колко са останали сега? От 27 място тогава по индекса на човешкото развитие в ООН къде сме сега господин преуспял въпреки ДС, но приятел с Кирил Петков? Майната ви ибрикчии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трансмисията приключи, Терзиев - довиждане!

    24 Юли 2023 3:35ч.

    Каквото можа да направиш - направи оплеска и оплиска с нечистотии всичко наоколо, не само себе си личностно, но и българското общество, включително и заспалото събуди с опита да ИЗКРИВЯВАШ Истината! Крива Истина няма, обаче. Истината е могъща и ще се почисти и защити сама. Но ти Терзиев никога няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    24 Юли 2023 7:48ч.

    Всите ни / от 33 години/ елит са като тоз левент! К'во са Ибан Кръстев, разградсият розобузко, къдравата Сю, Банкянския, и.... и,....., и......? А на стари години се окепазиха и бащите и дедовците им от Политбюрото на БКП. Повечето! Е имаше и неприспособими към отделянето на стомашни сокове от нова светлина / по Павлов/. " Не сме народ" - Петко Славейков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    24 Юли 2023 11:06ч.

    Цигански лъжи от край до край. Същият е като кокорчовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    24 Юли 2023 12:59ч.

    Наглец, циник и лъжец БЕЗ ГРАНИЦИ! Който е предал и продал всички и всичко което може да се предаде и продаде! И който не е сам по себе си нула, а отрицателна величина в минус безкрайност за обществото. Което не само го отрича, но го и мрази. При това с основание. Щял да управлява. НАПУК. Като сегашните му авери в парламента. С плаващи мнозинства. При това забележете - три мандата, т.е. "дългосрочно". Тоя даже не знае колко е управленския период за дългосрочност! Поне кураторите да му го прошепнат в слушалките. Бил създал хиляди работни места и забогатял като бай Илия Павлов - започвайки с рязането на подводници. Ха ха ха. Не нам! Щял да прави лустрация?! Кога?! Преходът свърши. И първият лустриран трябва да е той. Като ДС наследник до десето коляно. След дъжд - качулка! Но не това е най-страшното. Най-страшен е консумираният в момента брак по сметка на всички тези с и зад тоя и онези от ПосолствоТо с ФондацияТа на ЦРУ. Това не зная дали ще е края на т.нар. преход, но със сигурност ще е края на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи