Васил Терзиев: Борбата ни е срещу управленския модел на ГЕРБ в София. Имената на улиците "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сменят

Васил Терзиев: Борбата ни е срещу управленския модел на ГЕРБ в София. Имената на улиците "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сменят

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление", заяви в неделя пред БНТ Васил Терзиев, кандидат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) и "Спаси София" за кмет на София.

Астрологията си казва думата, коментира той с ирония изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще обявят своя кандидат-кмет за София като "свърши ретроградният Меркурий".

"Критиките са към централизирания модел на управление, фаворизирането на определени фирми и райони, наш кмет, ваш кмет - това са пороците, които искаме да изчистим от управлението", каза Васил Терзиев и подчерта, че са необходими повече средства и по-добро планиране, да се дадат повече правомощия на районните кметове.

"Винаги съм бил отборен играч. Работим да няма балотаж, няма значение с кой кандидат. Важното е да има сблъсък на идеи, а не на отричане. Нямам обвързаност с никакви служби. Отварянето на досиетата на родителите ми не е в моите правомощия", каза още Васил Терзиев и заяви, че някои от улиците като "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена.

"Общото в бизнеса и политиката е умението да работиш с хора, да намираш начин, по които да обединиш всички. Различното е отговорността", смята Терзиев.

"Основната разлика е, че в единия случай харчиш своите пари, а в политиката харчиш парите на хората. Всяка стотинка трябва да бъде ясно къде отива", допълни кметът на район "Слатина" Георги Илиев, който също бе гост в БНТ.

"ГЕРБ имат някои хубави инициативи. "Зелена София" включва енергията на гражданите. Това е невероятна инициатива", каза Георги Илиев. Направеното метро е нещо хубаво и положително, което се е случило в мандата на ГЕРБ, заяви от своя страна Васил Терзиев.

Той определи твърденията, че ще е кандидат за бъдещ премиер като нещо в сферата на възможностите, но поясни, че първата стъпка е кметският пост в столицата.

По-късно, при регистрацията за вота, Терзиев определи като най-големи проблеми на столицата презастрояването, канализацията и мръсния въздух, пожела и повече правомощия на районните кметове

"Продължаваме промяна - Демократична България" и "Спаси София" внасят документите за регистрация на местната коалиция за изборите в София в общинската избирателна комисия.

На влизане кандидатът за кмет Васил Терзиев отговори на въпрос в кого вижда най-големия си конкурент за кметския пост в столицата така: "Чакаме. След час може би ще разберем, защото чакаме ГЕРБ да обявят техния кандидат".

В 12:30 часа ГЕРБ-СДС също ще се регистрира за участие на местните избори в София. Няма да обяви името на кандидата си за градоначалник обаче, а единствено ще представи хората си за районни кметове.

Като най-големи проблеми на столицата Терзиев описа презастрояването, канализацията и мръсния въздух, пожела и повече правомощия на районните кметове.

 Бизнесменът намекна за преименуване на столични улици, ако бъде избран, като например ул. "Граф Игнатиев". "Възможно е, ще видим", отговори той на въпрос обмисля ли смяна на името ѝ, но не даде предложението си за ново.

Заедно с Терзиев в ОИК на "Московска" 33 се яви и водачът на листата на обединението с общински съветници Борис Бонев, общински съветници от ДБ, както и депутатите Надежда Йорданова и Настимир Ананиев.

Източници: mediapool.bg, epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ГраДСка ДСница

    17 Sep 2023 18:06ч.

    Повръщам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Кандидатът на ГЕРБ няма значение, борбата ни е срещу модела на управление", заяви в неделя пред БНТ Васил Терзиев, кандидат на Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) и "Спаси София" за кмет на София.

    17 Sep 2023 19:41ч.

    От една страна Ваското ще се бори с управленския модел на ГЕРБ подкрепян за кметица от ПуПу и ДеБъ, а от друга тези двете са в сглобка с първите при разпределянето на порциите в държавата. Когнитивен дисонанс и елементарна наглост. Ваското не разбира ли или се прави на улав?! Нали уж божем е голем бизнесмен?! То може за това родата да го е хлъзнала в политиката, а не в службите, след като го е захлебила, защото знае колко му е акъла, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    18 Sep 2023 0:08ч.

    Това мръсно еничарче иска да викаже, че Бойко (ГРОБ) няма да посмее да издигне популярен кандидат на ГРОБ за кмет на София, а някой, като Цецка Цачева или Фидосова, защото иначе току виж спечели кметския стол и тогава от Посолството отново ще го принудят да го оттегли и да остави да кметува Васко еничарчето! Такъв срам гербаджии няма да преживеят за втори път и вероятно ще се разпаднат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе, това момче...

    18 Sep 2023 0:11ч.

    ...извън родовата му ДС-обремененост има ли съпруга и деца, тоест семейство в традиционния смисъл?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    18 Sep 2023 13:33ч.

    АЗ СЪМ ОТ ПП/ ПЪСТРИ ПЕПЕРУДИ/ ,УПРАВЛЯВАМ ЗАЕДНО С ГЕРБ И ДПС. НО ЩЕ СЕ БОРЯ ДА УПРАВЛЯВАМ ПАК С ТЯХ ЗАЩОТО СА ОТ МОЯТА ЧЕРГА -ДС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече сме имали булеварди "Адолф Хитлер" и "Бенито Мусолини"

    17 Sep 2023 18:12ч.

    за известно време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    17 Sep 2023 19:10ч.

    Успях да се поклоня в базиликата от монументът „Долина на падналите“, сега е време за преименуване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    17 Sep 2023 23:24ч.

    Някои гласува, а аз се надявам да гепвам кинти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактолог

    17 Sep 2023 18:13ч.

    "Нямам обвързаност с никакви служби." Кааажи честно :))) Евала. Тоя е страшно перде. Тоя пич е въплащението на израза "милиционер, роднина, милиционер, роднина, милиционер.." ама нямам, вика, обвързаност с никакви служби Луд по целата глава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 17 Sep 2023 15:13ч. Тоя пич е въплащението на израза "милиционер, роднина, милиционер, роднина, милиционер.."

    17 Sep 2023 19:43ч.

    Да не забравяме, че освен ПП и ДБ , и Спаси София, са във верижката, сиреч - роднина, милиционер, педерунгел, роднина, милиционер, педерунгел, роднина, милиционер, педерунгел, роднина, милиционер, педерунгел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не сте прав!

    17 Sep 2023 20:51ч.

    Те всички са педерунгели, преди всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друго

    17 Sep 2023 18:15ч.

    не се и очаква, имената са важни , ще ги сменим, а на асфалта по улиците да му е...м мамата . Това не ни е приоритет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактолог

    17 Sep 2023 18:16ч.

    "Нямам обвързаност с никакви служби." Кааажи честно! Тоя пич е въплащението на израза "роднина, милиционер, роднина, милиционер, милиционер, милиционер, милиционер".. ама немал нищо общо с службите райш ли!? Бахти пердето милиционерско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карло Колоди, "бащата" на Пинокио:

    17 Sep 2023 18:17ч.

    "Лъжата бива два вида – на едната краката са къси, а другата има дълъг нос"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трендафил

    17 Sep 2023 18:23ч.

    Може да сменим всички имена, например ние казваме магистрали на селските пътища

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    17 Sep 2023 18:41ч.

    и отъ троооооотоарите на плочници по Графа (бифшътъ Самоковскъ) ( днес е Уййкиндъ ни и е преобразувънито на майчин език въ бългъроангло шизофреннъ сълатъ (плаши ме бг кол- мислъ (казъх)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    17 Sep 2023 18:40ч.

    Ей, сопол, да си смениш мозъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Бонев и Асеня се натоварят...

    17 Sep 2023 20:05ч.

    ...на някоя машина навремето на Софийския градски транспорт и се върнат в ранните години на СССР ще могат съвсем законно да вдигнат сватба: "Дружеството "Долу срама" пропагандира всички видове секс и отхвърлянето на морала, а приетият през 1927 г. съветски Кодекс на брачните закони разрешава еднополовите бракове."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боклук!

    17 Sep 2023 18:42ч.

    Заради такива емигрирах. Направете го и вие.Който се отрича от семейството си, от историята си заслужава забрава.Докато такива като тоя ги има, в колонията няма да се върнем. Изобщо не съм си тръгнал заради пари, а заради безродниците и предателите.Едно нещо Те заслужават-Смърт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    17 Sep 2023 19:26ч.

    Нарича се "ЗАБВЕНИЕ" и това я чака североизточната клоака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    17 Sep 2023 23:27ч.

    Нарича се пари и власт, и ние ги имаме, а вие ще забравите дори да мечтаете за тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ivan

    17 Sep 2023 23:29ч.

    Какво да ви отговоря, като сте199% прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнус

    18 Sep 2023 0:51ч.

    Това пишлеме, изтърсак на ДС-ари е българският Павлик Морозов. Гнус е да се отричаш от родителите и родата си - това навремето го правеха само фанатичните комунисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На този във вените му тече

    17 Sep 2023 18:44ч.

    Демагогия и чуждопоклонничрство. Преди съвестно, сега американско. Който плаща той е хубавия. Всяка дума е резултат от този траен ген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Имената на улиците "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сменят"

    17 Sep 2023 18:53ч.

    Шайката свинепаси отново се разбесняха! Докато не се разкарат, най-малкото с шутове, те няма да патаксат да си гледат преките управленчески задължения! София под ТЯХАНО управление е заприличала на бимбистанска съборетина с разбити улици, хаотични застроявания, започнато-завършено и с откриването - скапано... Фандъкова бе също наот тази разюздана, опротивяла до смърт шайка негодници, продажници и каквото още се сетите, докарали Държавата не само до Кривата круша, а на ръба на екзистенциален край и в същото време гнусотиите им нямат край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадамус

    17 Sep 2023 19:00ч.

    И да бутнем памерника на Цар Освободител. На негово място да сложим паметник на Зеленски в цял ръст, че е много строен. Ааааа, на родител 1 в половият му орган!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен не е важно да се смени модела Борисов

    17 Sep 2023 19:00ч.

    Защото смятам, че не той е проблема. Проблемът сте хората които искате да седнете в неговия стол, за да му надградите модела, един вид да продължите промяната в някакви измислени лъжи, които няма да изпълните. Един път продал на Американците, цял живот търговец. Не мерси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    17 Sep 2023 19:03ч.

    Гледах го сутринта. Безлика и скучна личност. Тозе посмъртно не може да грабне масите с аурата си, която му липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първо

    17 Sep 2023 19:16ч.

    ти си смени името на Нивелиров, па тогава пипай улиците, долен ляв педал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС генерал Васил Терзиев - дядото и ДС генерал Мирчо Спасов

    17 Sep 2023 19:56ч.

    Ето с тези имена да се прекръстят улиците на създателя на Сан-Стефанска България, на 03.03.1878 г., граф Игнатиев и на големия славянофил и ярък застъпник за българската национална кауза през Руско-турската Освободителна война - Иван Аксаков... Аксаков е бил голям будала, описан в уикипедия: "Със средства на Московския славянски комитет е закупена немалка част от оръжието, униформите и снаряжението на Българското опълчение.[2] Яростен критик е на решенията на Берлинския конгрес, за което е изселен от Москва (1878)."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво МОЧА-та, Оги Жабата, Генчо Миндята и Ванко Кьоравото

    17 Sep 2023 20:00ч.

    Предлагаме "Граф Игнатиев" да вземе името на видния български патриот Хаджи Иванчо Хаджипенчович, а "Аксаков" - на големия демократ и приятел на България лорд Бенджамин Дизраели...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    17 Sep 2023 20:04ч.

    Безспорно ще загуби. И ще пуснем водата в казанчето, за поредният" дебил-еничар".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    17 Sep 2023 20:09ч.

    И кой ще спечели, провсъюзната разпоретина на БСП или биобота на Израждане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е не и

    17 Sep 2023 21:10ч.

    безродниците! Кжво шъ каиш, Буриданов приятелю ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    17 Sep 2023 23:30ч.

    Мноого си имбецилен-винаги печелим ние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    17 Sep 2023 20:09ч.

    Наистина е дошло време да се сменят имената на доста софийски улици. Добре би било да се започне от бул. "инженер генелал Едуард Тотлебен". На първо време е разумно булевардът да бъде разжалван в улица, а след това да започне да се именува "генерал-лейтенант Васил Терзиев", дядо на бъдещия софийски кмет. Дължината на улица "граф Игнатиев" трябва да съкрати. В участъка от бул. "Витоша" до площад "Славейков" следва тя да се нарича барон Врангел. Оттам до края си при канала, тя може да се именува "Сър Уинстън Чърчил". Ул. "Аксаков" следва да вземе името "проф. Николай Пирогов", а болницата Пирогов е добре вече да се нарича УМЕБАЛ "генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски д.м.н.", знаменития ковид борец. Не бива да се забравя и ул. "ген. Паренсов". На първо време е добре Пьотър Паренсов да бъде разжалван в звание пехотен подполковник, а после на спокойствие да се помисли за по-подходящо имекато например "Адмирал Ефтимов", командващ българската черноморска увеселителна флотилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    17 Sep 2023 20:16ч.

    Винаги разсмиваш, голям ум си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагам на 90%

    17 Sep 2023 20:17ч.

    Че той не иска да е кмет. Но иск да е председател на ОС. И затова така се надува като пуяк, мислейки че хората пасат трева, като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какъв кмет се кандидатира

    17 Sep 2023 21:13ч.

    Той чеп за зеле не става. Същински харвардец. Както в природата плевелите избуяват така и при хората боклука надделява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-първо от първите неща за смяна е....

    17 Sep 2023 21:17ч.

    .....името на кандидата на ПП-ДБ за кмет на София. От Васил Терзиев да стане Васко ДеСе-то. Или Васил Ренегатов. И двете имена звучат гордо. А София направо да я нарекат още преди изборите Жълтопаветна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неговата ППДБ управлява БЛАГОДАРЕНИЕ на ГЕРБ, но Васко ще сменя "модела ГЕРБ"?! Терзиев и ППДП се самопредставят като ЕКСПЕРИМЕНТ за ПОДМЯНА на РАЗУМА и всичко БЪЛГАРСКОТО!

    17 Sep 2023 21:35ч.

    Връзката между двете му полукълбета се е скъсала или се е заплела някъде из мрежата на Гугъл, Амазон, Х, Инстаграм... Трагедията е, че счита и гласоподавателите за загубени и заплетени из мрежата. КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРСКА СОФИЯ не позволявайте на ЧУЖДИ НРАВИ да ликвидират древната българо-славянска православна България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Sep 2023 21:35ч.

    Момчета, много сте умни и забавни, най-ценните качества у истинския мъж, но не е време за бъзици! Ще си направят каквото са решили, докато се подсмиваме из нета.... После няколко милиона и за табелките, после още няколко за старите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скъпа пенсионерко

    17 Sep 2023 21:49ч.

    Нищо старо няма да се възвърне и бъхлясали братушки няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И кой решава какво ще се възвърне "Скъпа пенсионерко"

    17 Sep 2023 21:57ч.

    Мразите българите, защото ви е страх от нас, защото сте крадци и не спирате да крадете от българската интелигентност изобретения и откривателство. В древни времена на крадците им режат ръцете, за да спрат да крадат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Скъпа пенсионерко

    17 Sep 2023 22:02ч.

    Теб такива ли те споходиха на 09.09.1944г?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са могли

    17 Sep 2023 22:07ч.

    не съм бил роден, но са споходили моят манархофашистки род, а сега се радвам на благата на реституцията и успешните дела срещу държавата в началото на 90-те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19:07 ч. - > Няма хитрец, който да е надхитрил съдбата си!

    17 Sep 2023 22:23ч.

    Няма хитрец, който да е надхитрил съдбата си. Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога. И после няма право на снизхождение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атеист съм

    17 Sep 2023 23:10ч.

    и не ми пука за снизхождение и прочие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    17 Sep 2023 23:34ч.

    Атеисти са и марксистите-ето за това си успешна реститутка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атеист съм 17 Sep 2023 20:10ч. и не ми пука за снизхождение и прочие.

    18 Sep 2023 0:07ч.

    Хехе, никой не умира атеист... Бъдете здрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо ще сменяш

    17 Sep 2023 21:48ч.

    имена на улици, бе отрепко ченгесарска! Боклуци са били родителите ти, боклук си и ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Sep 2023 22:07ч.

    Сега остан ли такъв, който да не е разбрал защо старата държава се срути и на нейно място се появи сегашното териториално образувание. Ами кандидата за кмет е точно копие на дядо си, баща си и хилядите други знайни и незнайни ДС номенклатурчици от старата държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има някаква истина в това.

    18 Sep 2023 0:09ч.

    Дъртата номенклатура сдаде сама властта, заради парите без да е финансово грамотна и да знае, че властта е по-ценна от парите. Парите рано или късно ще им ги вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Porcus de grege Epicuri

    17 Sep 2023 23:00ч.

    Някой го е страх от дати и имена, т.е. от историята. Затова на шайката е поставена задача да трие памет. Cancel culture and history and Great reset по швабовски. Но няма да им се получи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    17 Sep 2023 23:29ч.

    Терзиев...не пипай имена на улици и булеварди, които са придобили вече народно значение. Иначе попадаш в раздела "каскетник от БКП, уреден от Политбюро с огромен апартамент срещу стадион "В. Левски", който иска да трие историята". Ми напусни наследствения имот и отиди да живееш в Люлин 5, пак е София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Sep 2023 23:50ч.

    Викам да ги сменим на Абдул Азис и Мурад Секънд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз пак НЕ РАЗБРАХ,ТОЗ КъВ Е,

    17 Sep 2023 23:55ч.

    милионер ли бил ,ИЛИ МИЛИЦИОНЕР!!!КАТО ЧЕ ЛИ ВТОРОТО ПО МУ ПОДХОЖДА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Годо

    18 Sep 2023 0:21ч.

    И Фандъкова така правеше - сменя името на детска градина и после я открива като нова. На откриването кани Бойко и оня държи политически речи пред готвачките на детската градина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Порденият лъжец,

    18 Sep 2023 0:50ч.

    такъв беше и Киро Петков с ортака си, когато дойдоха от Канада, същият убедителен и "честен" поглед..."Вярвайте ми"! Този е същият като тях... Наивни сме ние, българите, много сме наивни, и затова си патим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някои от улиците като "Граф Игнатиев" и "Аксаков" могат да се сдобият с по-хубави имена

    18 Sep 2023 1:21ч.

    "Аксаков" го правим "Степан Бандера" , "Граф Игнатиев" става "Рибентроп" , "Генерал Тотлебен" се преименува на "Дивизия Тотенкопф", бул."Генерал Столетов" става бул."Фелдмаршал Херман Гьоринг" , улица "Генерал Гурко" става улица "Йозеф Гьобелс", улица "Радецки" става улица "Барбароса", улица "Шипка" става улица "Р.Шухевич" ... Слава на десарските запъртъци - фашисти ! Слава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега като му гледам

    18 Sep 2023 8:49ч.

    Портрета на този,ми прилича повече на ИЗТЪРВАН ОТ ЛУДНИЦА!! ВРЕМЕ Е ДОКТОР ГЪЛЪБОВА ДА ГО ОЗАПТИ!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле мале

    18 Sep 2023 10:21ч.

    Е, няма такъв потрес и такава биполярност. Мантрата, "ПП ще борим ГЕРБ(или обратното) като се съюзим с тях, кара хората да плачат от смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадесарски отрок

    18 Sep 2023 11:21ч.

    В комунистическите времена целият му род шестаци не даваха на човек от "буржоазно семейство", както ги наричаха, да мръдне! А това леке хем тогава ползвало привилегиите, хем сега иска да управлява! Пфуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи