Васил Терзиев: Ако не изберем председател на СОС до 13-и, е много вероятно да има нови избори за общински съветници

Васил Терзиев: Ако не изберем председател на СОС до 13-и, е много вероятно да има нови избори за общински съветници

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Доколкото знам, вече са запълнени местата в болниците и има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица. Това каза Васил Терзиев в "120 минути" по БТВ в първото си телевизионно интервю, след като стана кмет на София. 

По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници.

Предизвикателството, с което се сблъскваме, e че интересите на всички заинтересовани страни не съвпадат. За да можем да работим с ГЕРБ, трябва те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление и да има истинско желание за промяна, а не за запазване на статуквото и замитане на проблемите. Когато тези две неща са налице, може да се започне по-честен диалог. От друга страна, имаш БСП, която няма мандат от националното ръководство на партията да се коалира на местно ниво и да работи с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" Имаш и "Възраждане", които са против каквото и да било решение, каза кметът на столицата.

По думите му единственият вариант е всички партии да седнат на масата за разговори.

Изходът е един – да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е страх да бъде обвинен във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал подкрепа, но в крайна сметка надделява разбирането, че градът има нужда от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга разговори да успеем да се съгласим върху човек, който да застане начело на общинския съвет във временна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и ключови доклади, допълни той.

Първият сняг беше бедствие, тъй като паднаха 40 см тежък сняг върху разлистени дървета и се изпочупи цялата зеленина. Сигналите бяха в десетки пъти повече. Имаше леки опити за саботаж, но фирмите видяха, че имаме желание да бъдем коректен партньор. При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат, както и сме ги глобили 10 пъти повече, каза кметът на София.

По думите му в някои договори на сметопочистващите фирми не се казва в какъв срок трябва да бъде изчистено или точно кои тротоари.

Източници: бТВ, novini.bg

 

 

 

Коментари

  • Z T.M.

    28 Яну 2024 19:31ч.

    Очевидно никой не иска да си играе с вас! Фалшификатори на избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "При последните две почиствания сме изчистили над 80% повече тротоари като площ, отколкото когато и да било при предишния мандат..."

    29 Яну 2024 9:27ч.

    Уффффффффф, голям карък сме всички живущи в Лагера и около стадион Славия та да се падне в в онези мижави неизчистени 20%, а защо от Нова година насам смето събирането в споменатите по-горе два квартала е под всякаква критика?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2024 19:44ч.

    Няма да е лошо да има нови избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много вероятно е

    28 Яну 2024 19:46ч.

    Много вероятно е да има нови избори И за кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Яну 2024 19:56ч.

    Ха дано! Включая и за кмет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    28 Яну 2024 20:43ч.

    Koйто чупи паметници, сърба попара! Нова ДС поговорка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2024 22:38ч.

    Съжалявам ги пребоядисаните ДС участници. И не ги съжалявам ако са могли да похарчат такива кинти за да го изберат този. Май няма да може да си ги върне похарчените кинти. Да се разбират между себе си кой кво дал и кво са му обещали. Как да да кажа? Радвам се как ще се хапят като пепелянки в торба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джонатан Мак'Грегър Коджакерестелиев

    28 Яну 2024 23:07ч.

    Робокоп плаши народа с грип, за да си запази кадесарския гъз! Подсказката беше: Тъпи проли, ако не изберете нов СОС ще ви хване грипа! "По думите му, ако до 13 февруари не бъде избран председател на СОС, има вероятност за нови избори за общински съветници." Дано да не изберат председател на 13 февруари! Това е единствения шанс за доброто на София! И за Ваня Григорова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    28 Яну 2024 23:53ч.

    А дано! И за съветници и за кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    29 Яну 2024 7:36ч.

    Изобщо не е вярно, че ако няма избран председател на Об.С ще се наложи провеждането на избори. ЗМСМА казва: Чл. 27. Общинският съвет се свиква на заседание не по-малко от шест пъти годишно. Ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет. ------ Че досега колко заседания на Об.С се проведоха? Последното беше преди няколко дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    29 Яну 2024 8:01ч.

    Дори и в момента Об.С си има председател. Това е най-възрастният общински съветник съгласно ЗМСМА: Чл. 23 ал.(3) Първото заседание на новоизбрания общински съвет се открива и ръководи от най-възрастния общински съветник. На първото заседание на общинския съвет се избира председател на съвета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи