"Вашингтон поуст": Победата на републиканците на изборите в САЩ може да лиши Киев от военна помощ

"Вашингтон поуст": Победата на републиканците на изборите в САЩ може да лиши Киев от военна помощ

Последвайте ”Гласове" в Телеграм

Победата на Републиканската партия на предстоящите междинни избори за Конгрес на САЩ може да отслаби подкрепата на Вашингтон за Украйна, заяви сенаторът Крис Мърфи пред "Вашингтон поуст". "Ако републиканците контролират Камарата на представителите или Сената, мисля, че има вероятност да спре всякаква допълнителна подкрепа", каза политикът. Той обясни, че сред американския елит има противници на идеята да се помога на Киев, въпреки че сегашното правителство подкрепя Украйна.

В статията се отбелязва, че сега републиканците са по-склонни да подкрепят идеята на Белия дом за още на 12 млрд. долара за Украйна, но ако обаче републиканците спечелят изборите за долната камара на Конгреса или още повече за Сената, нещата могат да се променят. "Мисля, че има реален риск тази резолюция да е последният път, когато финансираме Украйна", признава Мърфи.

Сенаторът добави, че подобно развитие на събитията би било катастрофално за Киев и би засегнало боеспособността на ВСУ. На фона на руската специална операция за защита на Донбас, която започна на 24 февруари, Вашингтон и съюзниците от НАТО продължават да снабдяват Украйна с оръжие. Москва неведнъж е заявявала, че западните оръжейни доставки само удължават конфликта, а транспортът с тях се превръща в легитимна мишена.

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект за отпускане на военна, икономическа и хуманитарна помощ за Киев. Той включва и различни средства, свързани по един или друг начин със ситуацията в Украйна. Конгресът увеличи сумата на почти 40 млрд. долара от първоначално поисканите от държавния глава 33 млрд. долара. По-късно САЩ обявиха нов пакет от помощи за Киев.

Източник: ria.ru

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    22 Sep 2022 9:30ч.

    Много помощи бе, то украинците затова се главозамаяха и превърнаха хората във военна цел на хаймърсите ви, даже и животните са превърнати в цел, атакуват и свинефермите. Много нещо ви куца в целеуказването, дрогирани нещастници ! Ама иначе сте за мир, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    22 Sep 2022 10:44ч.

    Мир ще има, когато нацистките окупатори бъдат прогонени обратно в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • льольо, мир ще има

    22 Sep 2022 10:55ч.

    когато нацистите голи до кръста (да им се виждат свастиките и пр татуирани символи) минат по Червения площад както предшествениците им и после ги пратят на общественополезна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Sep 2022 9:31ч.

    няма да лиши украина от оръжие защото впк на сащ ви праща в конгреса с техните пари цялата зала на конгреса станала права и ръкопляска на наркомана преди време каква е разликата сега и едните и другите са убиици по генезис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Легитимна цел

    22 Sep 2022 9:32ч.

    Вкарването на западни оръжия в Украина е легитимна цел за руските военни, но какво правят те по въпроса ? От малко - към нищо ! В началото на операцията руските ВКС епизодично навлизаха в дълбочина на 404 , а сега вече - изобщо не навлизат ! Кой е по лесният и евтин начин за унищожение на конвоите ? Ракетни удари от стотици километри, или бомбардировки на място ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Легитимна цел

    22 Sep 2022 9:35ч.

    Разбира се че удари над самите конвои ! Една ракета "Калибър" или "Искандер" струва в пъти, пъти повече от една свободно падаща бомба или удар с НУРС ! Но за последното се иска постигнато въздушно господство ! А Русия изпусна това нещо. Едно че ниските височини са "закрити" за руската авиация от хиляди ПЗРК...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Легитимна цел

    22 Sep 2022 9:38ч.

    ... ами и украинската ПВО не бе подавена още първите дни, и сега е съвсем възстановена и подсилена със западна техника ! В резултат от всичко това - ВКС летят само в прифронтовите зони, а тежката авиация /"стратезите"/ предпочита да пуска ракети от своя територия. Така се избягват загуби на самолети, но ефективността е много ниска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Легитимна цел

    22 Sep 2022 9:41ч.

    И накрая, за да се унищожат напълно или почти конвоите със западна техника, ВКС трябва да поемат отново контрола на въздушното пространство над 404. Това трябва да се предшества от "лавина" от ракетни удари по украинските радари на ПВО, обстрел от въздуха с антирадарни ракети, и разбира се настъпление по суша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • влад мира

    22 Sep 2022 9:48ч.

    Написаното е така според всички правила на военното дело, но Украйна е огромна по площ страна, а Русия не е свръхмилитаризирана, както някои си мислят. Съвременната пълноценна, но неядрена война, особено с ВВС и ВМФ, струва страшно много пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • США са като зла жена-хистеричка - ни се кара, ни се води

    22 Sep 2022 9:45ч.

    Дай боже, амин... ама надали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Sep 2022 10:16ч.

    Няма как да стане - по въпроса за подкрепата на Украйна двете партии в САЩ са абсолютно единни. Разликата е, че Републиканците ( повечето от тях ) искат повече оръжия за Украйна и по-бързо отколкото сега. Мнението на Тръмп не е релевантно, защото нс практика той е отстранен от политическата сцена - предстоят му най-малко два процеса по много сериозни обвинения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРАМОФОН

    22 Sep 2022 10:18ч.

    От началото на сво се върти все една и съща плоча. Дъвчат се все едни и същи неща. Никой не може да каже нещо ново, камо ли то да е смислено. Света на тези бедни души се върти около толкова плитък мозък, че е обидно да ги питаш нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментар

    22 Sep 2022 10:21ч.

    С тези милиарди долари, вместо да си оправят различни вътрешни проблеми като здравеопазване, образуванието и т.н. те ги хвърлят в бездънна яма. БРАВО янки, много умно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дреме им на янките за бедните

    22 Sep 2022 10:57ч.

    Гледай докум филм Sicko

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това изказване е предизборна кампания

    22 Sep 2022 13:07ч.

    Народа на САЩ не е доволен парите им да отиват в ръцете на военната индустрия, когато цените на храна и горива стават непосилни. Ще се види дали след подобна предизборна тактика на републиканците, те ще спечелят изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    22 Sep 2022 14:55ч.

    Най-доброто нещо, което може да се случи на Света! Бадъбистите-троцкисти и джендър-извратеняци да бъдат изгонени от властта в САЩ. Ще последва и махане на примката, която са слажили на България с протежетата си Кокорчовци и жълтопаветниците. Бог да бъде страната на Републиканците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Законът на Мърфи

    22 Sep 2022 16:20ч.

    Ако не е тайна колко благотворително събрахте оръжия от Маями за украинците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    22 Sep 2022 20:38ч.

    Много долари ще се печатат, много инфлация ще има

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безплатна енергия

    22 Sep 2022 20:40ч.

    Горко вам, либерали, змии и котило на пепелянки! Wow to you liberals, you snakes, brood of vipers.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи