"Вашингтон пост": Русия сдържа украинското настъпление, Киев едва ли ще постигне бърз успех

"Вашингтон пост": Русия сдържа украинското настъпление, Киев едва ли ще постигне бърз успех

Руските войски сдържат контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Киев едва ли ще постигне бърз успех. Това мнение изрази вестник "Вашингтон пост" въз основа на разговори с експерти, съобщава ТАСС.

Според тях изградената от руските въоръжени сили отбранителна линия „вече забавя настъпателните операции и създава сериозни пречки за украинската армия, принуждавайки я да се опитва да пробие през тесни пътища, което позволява на Русия да се прегрупира и да нанася по-точни удари“, отбелязва статията.

Повече от седмица след "началото на широко рекламираната контраофанзива на Украйна", продължава вестникът, "има признаци, че Украйна едва ли ще постигне бърз успех". По данни на самите украински власти те са успели да си върнат само около 100 кв. км територия, се казва в статията. Експертите отбелязват високото ниво на подготовка на руските въоръжени сили за украинското контранастъпление - те "успяха да подготвят резерви, да осигурят артилерийска и въздушна поддръжка, да се запасят с боеприпаси и гориво", да получат повече безпилотни летателни апарати.

Така, според Дара Масикот, експерт по руските въоръжени сили в един от водещите американски мозъчни тръстове, "Ранд корпорейшън", руската армия се чувства уверена зад отбранителната линия. Тя подчертава, че "голяма част от украинското оборудване, подготвено за пробив, вече е унищожено, така че опитът да се пробият всички тези мини е истински проблем". "Това е първата отбранителна линия", посочва експертът, визирайки мините.

Тя отбелязва и ефективността на използването на боеприпасите "Лансет" от руските въоръжени сили. "Те могат да ги вдигнат, да ги пуснат върху оборудването и да го обезвредят", добавя Масико. "Техните контрабалистични средства са се подобрили по отношение на скоростта, с която могат да вземат решения и да поразяват украинците", посочва тя.

Както съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, въоръжените сили на Украйна правят неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Според агенцията украинските сили вече са загубили около 7500 души убити и ранени при опити за нападение в Южнодонецкото, Запорожкото и Донецкото направление. Руският президент Владимир Путин също подчерта, че въоръжените сили на Украйна не са успешни в нито едно направление, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Балчик

    18 Юни 2023 21:16ч.

    може да преобърне изхода, ако от него излетят Б1 Лансер в посока източната гнила кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те са пред бракуване тия Лансери бре. Заедно с 32 бр. Ф-22 Раптор

    18 Юни 2023 22:06ч.

    Заедно ще ги бракуват, както се чува. Впрочем с поне два Б-2 Спирит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си бракувай

    18 Юни 2023 22:16ч.

    Москвича, ще ти дадат някой лев за старо желязо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без майтап бе

    18 Юни 2023 22:20ч.

    Голямо съкращение започна пентагона след дефолта на Пиндостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУ57

    18 Юни 2023 22:29ч.

    Поне една бройка сглобихте ли, или само в Холивуд знаят как изглежда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТУ23М е по-добър

    18 Юни 2023 22:38ч.

    Да не говорим за ТУ 160

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо за Ту-144

    18 Юни 2023 23:44ч.

    Дето кацна вертикално в Париж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бар'чед,

    19 Юни 2023 1:07ч.

    Да не бъркаш Ту-то с конкордата, а? Аре на самоподготовка: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B4_(%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми не

    19 Юни 2023 1:19ч.

    И защо pobeda.aero ползва империалистически дамолети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямат и нямат бе !

    19 Юни 2023 11:14ч.

    Нямат и една бройка СУ 57 . Както нямат и ракети, свършиха ги ! Га га га га....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    18 Юни 2023 21:32ч.

    Най-елитните украински части още са по моловете в Бургас...Как да им върви офанзивата...Някой с по-висок чин укровоенен да дойде да ги забере...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    18 Юни 2023 21:58ч.

    На всички е ясно , че Киев няма да постигне нищо, но праща украинските момчета на смърт за американски интереси! Да ни пази Господ от нашите малоумни продажници, урзурпирали властта с изборни фалшификации, които изпълняват безпрекословно разпорежданията на едно посолство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма човешка дейност под англоамерикански контрол, която да не се изроди до измама, грабеж, геноцид

    18 Юни 2023 22:10ч.

    Всякаква дейност, даже ежедневна. А щом е свързано с война, англоезичниците са царе на подлостта. Те просто не могат иначе, както пепелянката не може да не е отровна. Природата им е такава на тези паразити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софето,

    19 Юни 2023 1:13ч.

    той, Господ, дава, ама в кошара не вкарва! Ей хората за четвърти или пети път се събират на походи срещу въвличането ни в нечия чужда война. Дигни си и ти дебелия задник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленчик - отличник !

    18 Юни 2023 21:59ч.

    Изпълнява усърдно задачата по хохломора - https://sun9-3.userapi.com/impg/cE0C60fKukeLxf-l3GuyOBeDuCGtW5AbFs45dQ/bykcCET4TM0.jpg?size=767x510&quality=96&sign=6444cfd20b3671d41e5b345aa211a458&type=album

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева 2

    18 Юни 2023 22:13ч.

    За сега Украйна печели войната срещу Русия по брой гробове. Слушайте американците и скоро ще станете шампиони по най-висока смъртност на бойното поле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    18 Юни 2023 22:14ч.

    Пообъркали са се пак! Не бавен ,а никакъв успех няма да постигне измислената държавичка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сметка на това тукашния "Еврокомисар" ще постигне бърз назадък в тролската йерархия

    18 Юни 2023 22:22ч.

    С тендеция за изненади изодзадзе ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дерзайте, драги

    18 Юни 2023 22:37ч.

    Ся, явното ви влече. Нема лошо, аз поне нямам нищо против да си го поставяте където пожелаете(така, де ... дъто си е ваше), само без демонстрации моля, че мирише лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Юни 2023 22:37ч.

    То от толкова сдържане, руснаците само за днес край Орехов, са транжирали 33 танка, другото вече го не броят. А, оправен е и първият Страйкър, полезен за изучаване. А Еделвайсите са се предали моторизирано, барабар с ВМР-тата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само смърт и разрушения са в главите на кремълските кървави ботоксни жужета.

    18 Юни 2023 22:43ч.

    А да сътворят нещо позитивно, демократично и общополезно - нъц. Ни акъл, ни технологии, ни култура. Дай им само да убиват и заграбват. И да крадат идеи от напредналия Запад. Един тостер не могат да сглобят, само бомби, пушки и ракети. И ръждиви петолъчища и сърпичукове. Пропаднала кунистическа сатрапия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    18 Юни 2023 23:56ч.

    Тролчееее, дедоти байдън и кликата около него са в основата на тази война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ

    18 Юни 2023 22:52ч.

    Във двеста годишната си история като държава има само 16 мирни години .Другите са воини ,грабежи ,преврати и цветни революции и похарчени над три трилиона долара за тези войни .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    19 Юни 2023 0:11ч.

    Добро утро снахо! Защо въобще се създават някакви очаквания, че Украйна има шанс в този конфликт? Освен смъртта на хиляди млади мъже, унищожаването на десетки единици бойна техника, разоряването на Украйна и ЕС и море от мъка и страдания, наглосаксите няма да постигнат НИЩО ДРУГО! РУСИЯ Е ЯДРЕНА СИЛА!!! За всеки с два грама мозък в главата, това казва всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    19 Юни 2023 1:12ч.

    Украйна, едва дали ще постигне въобще някакъв успех в тази така наречена ,, контраофанзива" или иначе казано, успех равен на 0. Защото това не е никаква офанзива, а жалки напъни / напънала се слоницата- колективен запад- и родила мишленце /. Ще си се бият до последният укро боец по желание на така наречения ,, колективен запад". Само че, тези които устройват този грозен ,, театър" няма да носят никаква отговорност, за съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мир

    19 Юни 2023 2:29ч.

    В украинското публично пространство вече се чуват гласове от висши военни, че е приемливо Украйна да отстъпи територии с рускоговорящи на Русия срещу мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    19 Юни 2023 12:43ч.

    Медиите подготвят за смяна на посоката на войната, Запада натиска за начало на преговори зад което се крие надеждата за връщането към първоначалния вариант за партизанска война тип Афганистан. От една страна десетки хиляди демобилизирани украинци може да се включат от друга страна стратегията на руснаците може да се окаже, че няма да допусне да останат на завладените територии хора с негативно отношение към новата власт. От тук нататък десет години няма да има мир по тези земи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    19 Юни 2023 12:56ч.

    Украйна не само няма да постигне бърз успех, а няма да постигне никакъв успех и това е нещо, което на САЩ/НАТО, нагло-саксонците и евро-васалите им е съвсем ясно. Сега започва един цирк и обръщане на палачинката, от гръмките заявления за това, че никакви преговори с Русия не трябва да има, до това, как да се договорят за да не излязат позорно загубили този пореден кръстоносен поход срещу Русия. Да не споменаваме факта, че от баснята, "целия свят срещу Русия", остана само "западнАЛия милиард, срещу Русия, Китай и останалите"... Да видим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи