"Вашингтон пост": Путин се нуждае от военна победа, за да оцелее

"Вашингтон пост": Путин се нуждае от военна победа, за да оцелее

Година след като руските сили нахлуха в Украйна, в Русия се засилва усещането, че Путин доведе страната си до мрачен период на вътрешни раздори и застой, пише в. "Вашингтон пост".Някои представители на руския елит казват, че сега президентът отчаяно се нуждае от военна победа, за да гарантира оцеляването си, изтъква американското издание.

Нахлуването в Украйна започна с голяма увереност и желание за преустройство на световния ред. Макар Путин да понесе серия от военни загуби, които намалиха авторитета му по света, той засили хватката си върху властта у дома, като използва войната, за да унищожи опозицията и да създаде едно затворено и параноично общество, отнасящо се враждебно към либералите, хипстърите, ЛГБТ хората и западната демокрация, пише "Вашингтон пост".

Поддръжниците на Путин обясняват, че той "просто не може да загуби" в Украйна, като се позовават на огромните енергийни богатства на Русия, на ядрените ѝ оръжия и на броя войници, които тя може да хвърли в боя. Тези хора предричат победа за руския президент в украинския конфликт и укрепването на позициите му като лидер на една горда нация, дефинирана от противопоставянето си на Запада.

Някои ключови фигури в бизнеса и държавни функционери казват, че позицията на Путин във властта може да се разклати, тъй като сред елита се засилват съмненията във връзка с тактиката му. Според мнозина представители на елита действията на Путин по отношение на Украйна са погубили прогреса, постигнат в Русия през 30-те години след рухването на Съветския съюз. Визията на Путин за Русия ужасява мнозина олигарси и представители на властите, които в частни разговори разкриват мислите си, че войната е катастрофална грешка във всяко отношение. Тези хора обаче не предприемат никакви действия, сковани са от страх и не казват публично какво мислят, коментира американското издание.      

Това, за което са единодушни представителите на всички лагери, е че Путин не дава индикации, че ще се предаде. В отговор на военните неуспехи на Русия през последните месеци той предприе действия за ескалация на конфликта - направи кадрови промени във въоръжените сили и нареди да бъдат нанасяни брутални въздушни удари по обекти на украинската гражданска инфраструктура.     

Путин подсили войските си с мобилизирани и със затворници и сега те са готови за нови офанзиви - руският лидер има нужда от победа, за да съхрани доверието към себе си, обобщава "Вашингтон пост".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • йосарян

    20 Фев 2023 9:27ч.

    бълнувания на сива кобила. поредните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    20 Фев 2023 11:59ч.

    Империализмът е в кръвта на Запада. Щял да решава "руският въпрос", с какви алтернативи като Каспаров, Ходорковски, Пуси Райът, Навални - все отбор клоуни, които генетичният руснак няма как да приеме, особено на фона на изключителния интелект и визионизъм на Император Владимир - Влад Мира !!! Добре, че поне си признава, че следват провал след провал. Този КАТИЛ не е ли слушал за думите на пияницата Чърчил : „УСПЕХЪТ Е СПОСОБНОСТТА ДА ВЪРВИШ ОТ ПРОВАЛ КЪМ ПРОВАЛ БЕЗ ДА ГУБИШ ЕНТУСИАЗМА СИ“!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    20 Фев 2023 9:40ч.

    Тотални американски кретенизми. Никога не са разбирали Русия, няма и да я разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така. И Путин, и всички нормални и традиционно ориентирани хора се нуждаем от военна победа.

    20 Фев 2023 9:45ч.

    За да оцелеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    20 Фев 2023 13:10ч.

    Въобще има ли някой който да се нуждае от загуба ? WP пишат баналности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Фев 2023 9:49ч.

    Статията е производство на поредния американски ЧатБот, изкуственият интелект все още е много недоразвит и недъгав. А от какво има нужда Байдън, е априори ясно за всеки лаик - памперси, психотропни субстанции и аутокю.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банкстерската мафия и дълбоката и държава се нуждаят от военна победа в Украйна, за да оцелеят

    20 Фев 2023 9:52ч.

    Ала и да победят, те нямат друг образ на бъдещето, освен печатницата. Нищо не са способни да създадат, освен емисията. Просто, ако сложат ръка на Сибир и Арктика, ще печатат пари още поне едно двеста години, пътьом натиквай човешкото население на планетата в баш-концлагер. Но при този сценарий накрая ще стигнат отново до същата безпътица. Те не знаят какво да правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудя се!

    20 Фев 2023 9:59ч.

    Наистина ли лидерите на западняците са толкова тъпи или просто се правят на интересни? Очевидно се правят на интересни, за да направят тъпи останалите западняци - което им се удава крайно успешно? Мразех комунизма до дъното на душата си, но сега съм му благодарен, задето с калпавата си и некадърна пропаганда ни имунизира срещу всякаква пропаганда. Това наистина е имунизация: вкарваш малко отрова в организма, за да свикне и да го предпазиш от голямо количество отрова. А западняците не са имунизирани и се поддават на всякаква пропагандна дресура. Горките хорица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    20 Фев 2023 10:10ч.

    Точно казано!... Но, и аз си мислех в началото, че се "правят на интересни", обаче с времето се убедих, че просто са тъпи... Простотията е на власт, а Западът вече официално живее в Идиотокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно казано от Георги Марков

    20 Фев 2023 11:46ч.

    Почти всички – и англичани, и германци – смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадина. Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии. За мой и твой ужас, това е действителността. Това е същият конфликт между партията и отделните творци. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите, източните. Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието,основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лайната) – много по-силен“ („Аз съм той“, с. 225).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    20 Фев 2023 10:06ч.

    Всъщност, Русия се нуждае от тази победа, за да оцелее!... А това поставя Путин точно на мястото му... Проблемът е, че Западът не може да го проумее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хереонора Мустафанова

    20 Фев 2023 10:15ч.

    Русия и Китай подготвят нов пакет санкции срещу САЩ, задето не зачитат правата на диабетиците! Крайно време е диабетиците да бъдат включени към LGBTQIA+ общността и да започнат да се наричат DLGBTQIA+ (D трябва да се добави като първа буква, за да покаже, че те са най-важни)! Трябва да могат децата от малки да се самоопределят като диабетици (а не това да става след сложни и недемократични медицински изследвания) и да се подлагат на лечение без съгласието на родителите им! Трябва също така да се провежда ежегоден парад на диабетиците във всеки голям град! Хубаво е също така различни музикални и филмови награди да почнат да се връчват изключително на диабетици, както и във всеки холивудски филм трябва да се добави главен положителен герой диабетик, както и да се въведат квоти за диабетици сред изпълнителните директории на големите корпорации! Крайно време е САЩ да започне да се подчинява и да приема налаганите от нас права на малцинствата, в името на демокрацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • усмивка

    20 Фев 2023 12:43ч.

    Коментарът ви е супер, тенкс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разликата

    20 Фев 2023 10:15ч.

    Докато Путин се опитва да опази и защити държавата си, Байдън се опитва да завлече целия свят до Армагедон, заблуждавайки се, че САЩ ще продължат да бъдат едноличен собственик на Земята!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Путин, ние се нуждаем от победа, за да оцелее православния свят

    20 Фев 2023 10:24ч.

    Путин се е жертвал вече, той не се нуждае от оцеляване. Неговите цели са далеч по-високи. Светът се нуждае от оцеляване. Заплахата не е Путин, а англосаксонският елит. Ще бъде грешка ако кажем, че заплахата е от Западния свят. Хората там са манипулирани, дезинформирани и принудени да търпят това безобразие, но няма да е задълго. И да го няма Путин, остава Русия и това е непреодолимо! Слава Богу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е и у нас

    20 Фев 2023 10:28ч.

    Хората не желаят война с Русия, желаят го шепа посерковци, жадни за власт и някои мижитурки, които са и във властта. Българският народ никога няма да се изправи срещу Русия! Русия е единствената причина да я има днес българската държава. Някои очевидно са го забравили това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина ли лидерите на западняците са толкова тъпи

    20 Фев 2023 10:27ч.

    Не са толкова тъпи. На високи постове (САЩ) имат експерти, които добре разбират тематиката. Това не е експертен анализ, това е пропагандна боза за масовата публика. Каквато е публиката , такова е и нивото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така,

    20 Фев 2023 10:50ч.

    Но тези високопоставени мозъци имат противоядрени бункери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    20 Фев 2023 10:28ч.

    Американците знаят 39 песни за пари и една за Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кратко и ясно

    20 Фев 2023 10:46ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=WBbpXMz0Kx8

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • « че сега президентът отчаяно се нуждае от военна победа, за да гарантира оцеляването си, изтъква американското издание »

    20 Фев 2023 10:49ч.

    - това важи в пълна сила за Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    20 Фев 2023 10:55ч.

    Щом се нуждае, и ще я постигне..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клати ми се стола,

    20 Фев 2023 10:55ч.

    Че и леглото. Потъва ми самолетоносача.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Марков

    20 Фев 2023 11:42ч.

    „От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия „ вестник ТАЙМС, или в независимото Би Би Си. Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията. Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразяваш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите – едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки („Аз съм той“, с.222).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    20 Фев 2023 11:59ч.

    Всички се нуждаем от победата на Русия и им я пожелавам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жълтопаветна тъмносиня реститутка

    20 Фев 2023 12:30ч.

    Нека побеждават, само да не барат повече дедовите дюгени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи